Izbori se ti da se ona sredstva u budzetima NAMIJENJENA DJECIJIM IGRALISTIMA ZAISTA I OSTVARE a ne da se prenose iz godine u godinu gdje nacelnici i premijeri pumpaju budzete i pisu puste zelje a nista i nigdje ne ulazu jer nemaju tala.sabina1 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Samo kao krajnja instanca - bolesni i agresivni odnosno ako bas , bas nema mjesta u azilu ali prije toga se mora preduzeti sve, prvo da se zivotinja nikada ni ne nadje na ulici a drugo da se napravi sve da se udomi.sabina1 wrote: ja nisam vidio ds neko predlaze te medote koje si ti nabrajala,vatra,gasna komora,nebriga,nego eutanazija ako ih niko u nekom roku koji je prisutan i u zemljama EU ne usvoji,ili tebi i eutanazija smeta?
Dosada nije poduzeto NISTA osim profita a zivotinje se hladno tjeraju u smrt.
Iako se eutanazija namece kao krajnje rijesenje nikada ne bih intimno mogla biti za to iako bi to bilo institucionalno rjesenje u krajnjoj nuzdi.
Ponavljam , voljela bih njih vidjeti samo pola sata u uslovima koje su provodili nad jadnim zivotinjama u Praci.
Jadovi.
pa u tim uslovima zive zivotinje,kontas,zivotinje,ne ljudi,kakvi god da su uslovi,sta treba,krevete im nabaviti,odvojene sobe,evo hipoteticki,skupe se u bilo koji azil,evo u zenici ima azil,malen za primiti sve pse koji su po ulicama,znaci skupe sve pse u azil,nesto ih se udomi,sta sa ostalim psima u azilu,pustiti da umru od starosti iako je praksa u EU kojoj svi tezimo eutanazija pasa koje niko ne udomi u nekom roku,zar u ovakvoj drzavi nije preče napraviti igralište za djecu nego obezbijediti npr. 20 dana hrane za pse u azilu jer ih nije neko udomio,zar nije preče pomoći rad narodne kuhinje za mjesec dana nego obezbijediti hranu za pse u azilu jer ih nije neko udomio,i bezze je spominjati nasu vlast,znamo svi da su to lopovi,i kako se troše pare iz budžeta,ali kad treba birati izmedju normalnog i sigurnog života za djecu i i finansiranja sredstava za azil u kojem je previe pasa lutalica ja biran ovo prvo
Izbori se ti da sve JAVNE NABAVKE BUDU POSTENE I TRANSPARENTNE a ne dogovori brojnih tajkuna , kriminalaca i vlasti.
Izbori se ti da vlast NE FINANSIRA KAMPANJU DRZAVNIM PARAMA sto direktno sto indirektno.
Izbori se ti da se REGULACIONI PLANOVI NE MIJENJAJU PO ZELJAMA prijeratnih zadrugarskih poslovodja i kriminalaca.
Izbori se ti da se DRZAVNIM PARAMA UPRAVLJA ODGOVORNO I POSTENO a ne kao ovih 25 godina gdje se drzava od ozbiljnog organa pretvorila u sredstvo uhljebljenja stranaka.
Onog trenutka kada AZIL i odrzavanje POSTANE SMETNJA djecijem igralistu u finansijskom smislu neka se odmah ukine ali odmah.
Briga o psima je zadnja rupa na svirali bahatim uhljebima koji u svemu vide priliku da zarade a troskovi azila nisu vrijedni pomena u silnim novcima koji se bahato trose kod uhljebljene birokratije i rodjacko-jaransko-stranackim namjestenicima propalih javnih preduzeca i institucija kojima se uredno dijele - regresi iako su im firme do grla u govnima da izvines....
Barabe.
Nacrt budzeta Kantona Sarajevo ima 319 strana. Znas kako tamo ima lijepih stvari i puno love. Kad bi barem pola projekata ostvarili bilo bi super iako bi bezobrazno previsoke plate i naknade javnim institucijama i namjestenicima nazalost ostale da ne pominjem naknade raznim UO I NO.
Znas gdje je tu procentualno trosak za pse - ispod nivoa statisticke greske a briga za pse ne postoji.
Procitaj.[/quote]
opet ti kazem,svi znamo kakva nam je vlast,lopovska,svi znamo to sto si nabrojala,sve to stoji,ali je li po tebi prece sagraditi igraliste za djecu ili drzati pse u azilima dok ne umru od starosti,jesi li svjesna da u azilima nema mjesta za sve pse kad bi se cekalo da umru od starosti,vjerovatno znas da se u EU psi u takvim situacijama eutaniziraju,sto bi mi imali drukciju praksu
nisam iz sarajeva,iz zenice sam,nije mi bas do citanja tog štiva,znam kako je u zenici oko pasa lutalica