Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#2176 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

sabina1 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
sabina1 wrote: ja nisam vidio ds neko predlaze te medote koje si ti nabrajala,vatra,gasna komora,nebriga,nego eutanazija ako ih niko u nekom roku koji je prisutan i u zemljama EU ne usvoji,ili tebi i eutanazija smeta?
Samo kao krajnja instanca - bolesni i agresivni odnosno ako bas , bas nema mjesta u azilu ali prije toga se mora preduzeti sve, prvo da se zivotinja nikada ni ne nadje na ulici a drugo da se napravi sve da se udomi.

Dosada nije poduzeto NISTA osim profita a zivotinje se hladno tjeraju u smrt.

Iako se eutanazija namece kao krajnje rijesenje nikada ne bih intimno mogla biti za to iako bi to bilo institucionalno rjesenje u krajnjoj nuzdi.

Ponavljam , voljela bih njih vidjeti samo pola sata u uslovima koje su provodili nad jadnim zivotinjama u Praci.
Jadovi.

pa u tim uslovima zive zivotinje,kontas,zivotinje,ne ljudi,kakvi god da su uslovi,sta treba,krevete im nabaviti,odvojene sobe,evo hipoteticki,skupe se u bilo koji azil,evo u zenici ima azil,malen za primiti sve pse koji su po ulicama,znaci skupe sve pse u azil,nesto ih se udomi,sta sa ostalim psima u azilu,pustiti da umru od starosti iako je praksa u EU kojoj svi tezimo eutanazija pasa koje niko ne udomi u nekom roku,zar u ovakvoj drzavi nije preče napraviti igralište za djecu nego obezbijediti npr. 20 dana hrane za pse u azilu jer ih nije neko udomio,zar nije preče pomoći rad narodne kuhinje za mjesec dana nego obezbijediti hranu za pse u azilu jer ih nije neko udomio,i bezze je spominjati nasu vlast,znamo svi da su to lopovi,i kako se troše pare iz budžeta,ali kad treba birati izmedju normalnog i sigurnog života za djecu i i finansiranja sredstava za azil u kojem je previe pasa lutalica ja biran ovo prvo
Izbori se ti da se ona sredstva u budzetima NAMIJENJENA DJECIJIM IGRALISTIMA ZAISTA I OSTVARE a ne da se prenose iz godine u godinu gdje nacelnici i premijeri pumpaju budzete i pisu puste zelje a nista i nigdje ne ulazu jer nemaju tala.
Izbori se ti da sve JAVNE NABAVKE BUDU POSTENE I TRANSPARENTNE a ne dogovori brojnih tajkuna , kriminalaca i vlasti.
Izbori se ti da vlast NE FINANSIRA KAMPANJU DRZAVNIM PARAMA sto direktno sto indirektno.
Izbori se ti da se REGULACIONI PLANOVI NE MIJENJAJU PO ZELJAMA prijeratnih zadrugarskih poslovodja i kriminalaca.
Izbori se ti da se DRZAVNIM PARAMA UPRAVLJA ODGOVORNO I POSTENO a ne kao ovih 25 godina gdje se drzava od ozbiljnog organa pretvorila u sredstvo uhljebljenja stranaka.

Onog trenutka kada AZIL i odrzavanje POSTANE SMETNJA djecijem igralistu u finansijskom smislu neka se odmah ukine ali odmah.

Briga o psima je zadnja rupa na svirali bahatim uhljebima koji u svemu vide priliku da zarade a troskovi azila nisu vrijedni pomena u silnim novcima koji se bahato trose kod uhljebljene birokratije i rodjacko-jaransko-stranackim namjestenicima propalih javnih preduzeca i institucija kojima se uredno dijele - regresi iako su im firme do grla u govnima da izvines....
Barabe.

Nacrt budzeta Kantona Sarajevo ima 319 strana. Znas kako tamo ima lijepih stvari i puno love. Kad bi barem pola projekata ostvarili bilo bi super iako bi bezobrazno previsoke plate i naknade javnim institucijama i namjestenicima nazalost ostale da ne pominjem naknade raznim UO I NO.
Znas gdje je tu procentualno trosak za pse - ispod nivoa statisticke greske a briga za pse ne postoji.
Procitaj.[/quote]

opet ti kazem,svi znamo kakva nam je vlast,lopovska,svi znamo to sto si nabrojala,sve to stoji,ali je li po tebi prece sagraditi igraliste za djecu ili drzati pse u azilima dok ne umru od starosti,jesi li svjesna da u azilima nema mjesta za sve pse kad bi se cekalo da umru od starosti,vjerovatno znas da se u EU psi u takvim situacijama eutaniziraju,sto bi mi imali drukciju praksu

nisam iz sarajeva,iz zenice sam,nije mi bas do citanja tog štiva,znam kako je u zenici oko pasa lutalica
Naslovnica

#2177 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

U svim normalnim evropskim zemljama - EUTANAZIJA POSTOJI.
I to ne eutanazija bolesnih i agresivnih, nego eutanazija pasa koji se ne usvoje nakon određenog vremenskog roka.
Ako ćemo krenuti logikom da mi nismo normalna evropska zemlja, onda OK, dajte šintore i lovce, i završite posao.
A ako težimo da postanemo relativno normalna EU država, ne znam u čemu je problem s eutanazijom?!
Praviti azile za držanje pasa do njihove prirodne smrti je nebuloza nad nebulozama.
Samo prepisati zakon države iz koje dolazi Togs Trust (UK) i neće biti problema.
Naravno, uz striktno poštivanje odredbi zakona, počevši od registra vlasničkih pasa, čipovanja, brnjice...pa do eutanatije ako pas nije usvojen nakon max. 30-60 dana.
Zašto je to problem?
Svi ovi koji su protiv izmjene zakona i uvođenja eutanazije nakon određenog vremenskog roka su osobe s ozbiljnim psihološkim poremećajem, ili dogs-profiteri kojima odgovara takvo stanje. Trećeg nema.
Naslovnica

#2178 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

sabina1 wrote:
Romeo 80 wrote:Majke mi, kad procitam razmisljanja ovih skevrofila tacno mi pamet stane! Cuj ima para za hotelski smjestaj za pse?! :-) U zemlji koja se raspada po savovima, u gradu koji nema normalno vodosnabdijevanje i gradski prevoz, gdje djeca umiru jer nema para za lijecenje ono razmislja da i ono malo sredstava preusmjeri na njegovanje skevrija.

Pa da ljudi traze nesto nenormalno pa ni po jada, vec se zalazes za metodu koja se sasvim normalno koristi u svakoj normalnoj drzavi!

Nema sta, vece smo Pape od katolika...
Procitaj ti prvo budzet opcine i kantona u kom placas porez pa zatim izvrsenje istih pa ces vidjeti na kakve se sve "sitnice" bacaju pare odnosno u kom procentu se uhljebsko-birokratski aparat "ugradio"u strukturu istog pa onda lamentiraj oko hotela za pse..

Oni pracansku klanicu nazvati hotelom....jebote :shock:
Pa eto, uskoro će neprofitabilna organizacija Dogs Trust uložiti 20 miliona nečega u najmoderniji centar za udomljavanje pasa, uz svesrdnu pomoć uvaženog načelnika Memića, koji će im, po riječima portala, dati na korištenje neograničenu površinu zemljišta.
Što se mene tiče, potrpajte tamo sve lutalice, ponudite ih na usvajanje, brinite se o njima do kraja njihovog biološkog života, samo ih sklonite s ulica i manite se ublehaške "uhvati, steriliši, pusti" kampanje.
A meni je svejedno da li će pare ići na azile ili nove automobile, šteta i nebuloza su iste.
vješalica

#2179 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Pascofili dobili gore azil
I nisu htjeli da dugorocno se angazuju
Mislili da ce baacnjem hrane sa prozora na ulicu rijesiti probleme kao. Istresanjem konzervi po ulicama
Kolko su silnih para koje su shendekali na privatne pansione pojebali ttebali su finansirati azil pa konkretnije obrnuti paru i dugorocnije
Nece bolio ih je rep
kakavdanakneiskustvu

#2180 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Naslovnica wrote:U svim normalnim evropskim zemljama - EUTANAZIJA POSTOJI.
I to ne eutanazija bolesnih i agresivnih, nego eutanazija pasa koji se ne usvoje nakon određenog vremenskog roka.
Ako ćemo krenuti logikom da mi nismo normalna evropska zemlja, onda OK, dajte šintore i lovce, i završite posao.
A ako težimo da postanemo relativno normalna EU država, ne znam u čemu je problem s eutanazijom?!
Praviti azile za držanje pasa do njihove prirodne smrti je nebuloza nad nebulozama.
Samo prepisati zakon države iz koje dolazi Togs Trust (UK) i neće biti problema.
Naravno, uz striktno poštivanje odredbi zakona, počevši od registra vlasničkih pasa, čipovanja, brnjice...pa do eutanatije ako pas nije usvojen nakon max. 30-60 dana.
Zašto je to problem?
Svi ovi koji su protiv izmjene zakona i uvođenja eutanazije nakon određenog vremenskog roka su osobe s ozbiljnim psihološkim poremećajem, ili dogs-profiteri kojima odgovara takvo stanje. Trećeg nema.

:thumbup:

U zenici postoji nekakav azil,i u kojem nema ni priblizno.mjesta za sve napustene pse lutalice ,sta sa njima,sta kad ih se uhvati i sklonisa ulica a niko ih ne udomi?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 17/11/2017 15:51, edited 1 time in total.
Naslovnica

#2181 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Doživotni azili nisu rješenje.
Jedino rješenje je registar vlasničkih pasa, čipovanje, kazne za napuštanje životinja (i sprovođenje istih - naplata), azil za zbrinjavanje, usvajanje (ko želi) i eutanazija kao posljednja karika u lancu.
Sve ostalo je šuplja i pranje para.
hladan.preminger

#2182 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by hladan.preminger »

kad nas trenutno lovci provode kampanju zbrinjvanja lutalica. i to nakon sto je u par dana kako je zahladilo doslo do velikog broj napada na zene i djecu koja idu u skolu.
animals

#2183 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by animals »

U staroj drzavi se to rijesavalo tako sto platis lovcu metak,
i gotova prica..
ako cemo o humanosti, ne smiju se ni mravi gaziti, pa se gaze :D
ni misevi ni bube i ostala ziva stvorenja..
gluposti, odkad postoje te nekakve bezvezne udruge za zastitu,
sve je zasticeno , osim covjeka..
kakavdanakneiskustvu

#2184 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Naslovnica wrote:Doživotni azili nisu rješenje.
Jedino rješenje je registar vlasničkih pasa, čipovanje, kazne za napuštanje životinja (i sprovođenje istih - naplata), azil za zbrinjavanje, usvajanje (ko želi) i eutanazija kao posljednja karika u lancu.
Sve ostalo je šuplja i pranje para.
:thumbup:
Niemand

#2185 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Niemand »

Iskreno me cudi da ovi silni ljubitelji zivotinja nisu dosad i ribolovce napali sto bezveze ubijaju male i neduzne ribice, koje opet jedu druge ribice, a te neke druge. Mislim, humanost, pajel.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2186 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Romeo 80 »

Niemand wrote:Iskreno me cudi da ovi silni ljubitelji zivotinja nisu dosad i ribolovce napali sto bezveze ubijaju male i neduzne ribice, koje opet jedu druge ribice, a te neke druge. Mislim, humanost, pajel.
Suti, ne daji im ideju! Osnovace neki Fish Trust sutra sa sloganom, "I ribe su ljudi"! :lol:
Naslovnica

#2187 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Niemand wrote:Iskreno me cudi da ovi silni ljubitelji zivotinja nisu dosad i ribolovce napali sto bezveze ubijaju male i neduzne ribice, koje opet jedu druge ribice, a te neke druge. Mislim, humanost, pajel.
Slabo tu ima para i tužnih okica...svaka riba ista.
triconja

#2188 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by triconja »

Meni nema nista gore nego kad ljudi prscu mrave u sezoni parenja, znaci one krilate. Ili kad ubijaju mrave po kuci. Pa da nema mrava ne bi niceg ni bilo. Zastitimo mrave, zastitimo zivot. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#2189 Re: Problem pasa lutalica vol 2

triconja wrote:
Meni nema nista gore nego kad ljudi prscu mrave u sezoni parenja, znaci one krilate. Ili kad ubijaju mrave po kuci. Pa da nema mrava ne bi niceg ni bilo. Zastitimo mrave, zastitimo zivot. :lol:
https://www.facebook.com/groups/259767300843276/
triconja

#2190 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by triconja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
triconja wrote:
https://www.facebook.com/groups/259767300843276/
Kakvi komarci, nemaju oni tuzne okice ko mravi i ne mozes ih lupom palit :evil: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2191 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by japin_mutapi »

vazda su se štetočine ubijale
ove lutalice samo prave štetu i šire bolesti, slično pacovima

tako treba prema njima i postupati, kao što se postupa prema pacovima
dema225

#2193 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by dema225 »

japin_mutapi wrote:vazda su se štetočine ubijale
ove lutalice samo prave štetu i šire bolesti, slično pacovima

tako treba prema njima i postupati, kao što se postupa prema pacovima
:thumbup: Kratko i jasno.
kapljica kise

#2194 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kapljica kise »

Bila sam meHka srca dok me nije iz cista mira napao pas lutalica.
Spasio me je prolaznik, hvala mu do neba.
Definitivno im nije mjesto na ulici.
House

#2196 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by House »

Image

:pisnuo:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2197 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sabina1 »

House wrote:Image

:pisnuo:
Grohotom se smijemo , grohotom..... :roll: :( :? :sad: :zid:
House

#2198 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by House »

šta fali? :D ali ovo za glavuše :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2199 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

Image

bolesnik papanski jeBo mu ja familiju bolesnu
Koshpa

#2200 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Koshpa »

Otkad Pas ( cuko,ker,pasce ) ima rogove ? :-)
Post Reply