Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

FreakyStyley

#2176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

jeza u ledja wrote: :thumbup: :thumbup:
Jez, ti mi se cinis najupuceniji u ovo sve od svih forumskih Amerikanaca.

Upratim ove ankete ponekad, al vecina sto izadje su ili kontradiktorne ili nedorecene. Ili se tako meni cini jer ne znam da ih iscitavam, nebitno.

Znaci hocu da te pitam, koje su po tebi realno sanse da Trump pobijedi? Koliko bi to iznenadjenje bilo?
palermo

#2177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by palermo »

tranquil wrote:
Jeste moje mišljenje i stojim iza njega. Rekao sam AKO će ta civilizacija izabrati njega kao spasitelja, jebo tu civilizaciju. Jebem civilizaciju koja njega gleda kao moralni uzor i spasioca, kako ga vide republikanski WASP-ovci. Jebem takođe i njih i njihove istomišljnike u Europi a naročito kod nas. Dvolični šljam čovječanstva kojima je jedna ruka na svetoj knjizi, usta puna morala i porodice, a druga ruka na guzicama djece, na guzicama tuđih žena, na puškama paranoično uperenim u svakog tamnije kože od njih, u svakog siromašnijeg od njih, u svakog drugačijeg od njih. Uz ekstremiste sa Bliskog istoka trenutno su najgori okot koji se ubraja u ljudsku rasu, i samo ih sekularni zakoni koji su sprovele generacije mnogo bolje od njih sprječavaju da postanu isti koljači kao Islamska država. Jebem ih sve. Figurativno, naravno, jer mi se fizički gade. Ne vidim u čemu je problem.
aferim momčino :thumbup: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

FreakyStyley wrote:

Upratim ove ankete ponekad, al vecina sto izadje su ili kontradiktorne ili nedorecene. Ili se tako meni cini jer ne znam da ih iscitavam, nebitno.

Znaci hocu da te pitam, koje su po tebi realno sanse da Trump pobijedi? Koliko bi to iznenadjenje bilo?
K'o Lesterova titula :mrgreen:
jeza u ledja

#2179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote:

Ko Brexit. :D

:skoljka:
FreakyStyley

#2180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

Velkoski wrote:
FreakyStyley wrote:

K'o Lesterova titula :mrgreen:
Dobro poredjenje, u svakom slucaju. :D

Image
FreakyStyley

#2181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

jeza u ledja wrote:
Ko Brexit. :D

:skoljka:
Znaci value bet.
RNG_25

#2182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

tranquil wrote:Jeste moje mišljenje i stojim iza njega. Rekao sam AKO će ta civilizacija izabrati njega kao spasitelja, jebo tu civilizaciju. Jebem civilizaciju koja njega gleda kao moralni uzor i spasioca, kako ga vide republikanski WASP-ovci. Jebem takođe i njih i njihove istomišljnike u Europi a naročito kod nas. Dvolični šljam čovječanstva kojima je jedna ruka na svetoj knjizi, usta puna morala i porodice, a druga ruka na guzicama djece, na guzicama tuđih žena, na puškama paranoično uperenim u svakog tamnije kože od njih, u svakog siromašnijeg od njih, u svakog drugačijeg od njih. Uz ekstremiste sa Bliskog istoka trenutno su najgori okot koji se ubraja u ljudsku rasu, i samo ih sekularni zakoni koji su sprovele generacije mnogo bolje od njih sprječavaju da postanu isti koljači kao Islamska država. Jebem ih sve. Figurativno, naravno, jer mi se fizički gade. Ne vidim u čemu je problem.
Još da tvoje mišljenje ima ikakvog smisla i da je ispravno, gdje bi ti kraj bio.
Gojeni H

#2183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

tranquil wrote:
Ako je jedna od zadnjih dana jedne civilizacije osoba koja žene gleda kao komad pičke za zgrabiti (njegove riječi) i seksualno ga privlači vlastita kćerka (njegove riječi) i patološki je lažov, i nekontrolisani egomanijak, razmaženi bogataški slabić koji ne zna normalno prihvatiti niti suprotno mišljenje niti poraz, onda ta civilizacija nije vrijedna spašavanja. Neka propadne više jebemu, propadale su razne civilizacije ali su ljudi preživljavali i gradili nove.
Nije mi u potpunosti jasan ovaj izljev bijesa, ali jesi li mislio na Trumpa ili Clintona? Jedan voli da namah hvata za vaginu, dok drugi gura svoje spolovilo u usta pripravnica i ostalog administrativnog dijela zenskog osoblja.

Trump je sve to sto si naveo, ali ne budimo slijepi idealisti samo zbog medijske spike. Bio je George W veca prijetnja svijetu od Trumpa, pa? ... pa nista, vecina forumskih Amerikanaca ce ipak opravdavati americku agresiju na nezavisni Irak.

Amerika vec ima problem. Onakav kreten je dosao do toga da se bori za mjesto predsjednika. Ovakvu polarizaciju birackog tijela ne pamti vjerujem niko u zadnjih ... malo vise decenija.
Gojeni H

#2184 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:
Citava historija rasistickih odnosa ogleda se u tome da na osnovu svog stava i polozaja jedni tlace ove druge uz pretpostavku da su a priori inferiorna rasa, a u stvari smatraju ih inferiornim jer su nad njima socioekonomski dominantni u tom trenutku. Tako se postavljaju, takve zakone prave. I toga konstantno vidimo posljedice, evo i danas, u americkom drustvu.
Ovo sam cekao.
Postoji ovakav slucaj i u medjudrzavnim odnosima. Opravdavas li jaci-tlaci americku politiku prema nezavisnim i suverenim zemljama? ... ili je to nesto drugo?
tranquil

#2185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tranquil »

RNG_25 wrote:
tranquil wrote:Jeste moje mišljenje i stojim iza njega. Rekao sam AKO će ta civilizacija izabrati njega kao spasitelja, jebo tu civilizaciju. Jebem civilizaciju koja njega gleda kao moralni uzor i spasioca, kako ga vide republikanski WASP-ovci. Jebem takođe i njih i njihove istomišljnike u Europi a naročito kod nas. Dvolični šljam čovječanstva kojima je jedna ruka na svetoj knjizi, usta puna morala i porodice, a druga ruka na guzicama djece, na guzicama tuđih žena, na puškama paranoično uperenim u svakog tamnije kože od njih, u svakog siromašnijeg od njih, u svakog drugačijeg od njih. Uz ekstremiste sa Bliskog istoka trenutno su najgori okot koji se ubraja u ljudsku rasu, i samo ih sekularni zakoni koji su sprovele generacije mnogo bolje od njih sprječavaju da postanu isti koljači kao Islamska država. Jebem ih sve. Figurativno, naravno, jer mi se fizički gade. Ne vidim u čemu je problem.
Još da tvoje mišljenje ima ikakvog smisla i da je ispravno, gdje bi ti kraj bio.
Mišljenje, ili stav, nije tvrdnja i ne mora biti ispravno. Forum služi za razmjenu mišljenja. Nisam iznijeo tvrdnju poput tebe. I nisam očekivao ovakve "logičke greške" od nekog čiji je glavni izraz neslaganja proglašavanje "logičkih grešaka". Ako ti se ne sviđa moje mišljenje, bujrum nastavi dokazivati međurasnu razliku u IQ, superiornost zapadne bijele civilizacije i benevolentnost Trumpovog skrbništva nad istom, moje mišljenje se može promijeniti, samo je za to potrebno više dokaza od rečenice "historija i sadašnjost to pokazuju" pogotovo kada nemaš pojma o historiji, a nisi izgleda najbolje upućen ni u sadašnjost.

A ako ćeš stvarno dokazivati ovo zadnje, moralnu i civilizacijsku superiornost i neophodnost Trumpovog pokreta, predlažem da ideš pod svojim pravim bojama, a ne ovako uvijeno. Osim ako se ne stidiš vlastitog stava, naravno. I naravno ako takav stav nije u suprotnosti sa pravilima ovog foruma :wink:
tranquil

#2186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tranquil »

Gojeni H wrote:
tranquil wrote:
Ako je jedna od zadnjih dana jedne civilizacije osoba koja žene gleda kao komad pičke za zgrabiti (njegove riječi) i seksualno ga privlači vlastita kćerka (njegove riječi) i patološki je lažov, i nekontrolisani egomanijak, razmaženi bogataški slabić koji ne zna normalno prihvatiti niti suprotno mišljenje niti poraz, onda ta civilizacija nije vrijedna spašavanja. Neka propadne više jebemu, propadale su razne civilizacije ali su ljudi preživljavali i gradili nove.
Nije mi u potpunosti jasan ovaj izljev bijesa, ali jesi li mislio na Trumpa ili Clintona? Jedan voli da namah hvata za vaginu, dok drugi gura svoje spolovilo u usta pripravnica i ostalog administrativnog dijela zenskog osoblja.

Trump je sve to sto si naveo, ali ne budimo slijepi idealisti samo zbog medijske spike. Bio je George W veca prijetnja svijetu od Trumpa, pa? ... pa nista, vecina forumskih Amerikanaca ce ipak opravdavati americku agresiju na nezavisni Irak.

Amerika vec ima problem. Onakav kreten je dosao do toga da se bori za mjesto predsjednika. Ovakvu polarizaciju birackog tijela ne pamti vjerujem niko u zadnjih ... malo vise decenija.
Mislio sam na Trump-a. Clinton je prevario ženu, Trump ima veći problem. I nisam slijepi idealista, samo mi se Trump više gadi. Neću pobogu u svakom postu se ograđivati da nisam fan Hillary. Evo još jednom za tebe: ne volim Hillary, ali sa njom možemo očekivati više-manje nastavak Obama politike, ništa dramatično. Trumpova egocentričnost i nepredvidivost su upitnik, možda bude dobar, možda se na večeri kod jarana Vladimira ne bude kontrolisao pa pofata Mariju ili Yekatarinu (njegov su tip), Putko ga ubije na mrtvo ime i eto belaja.
jeza u ledja

#2187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote: pa nista, vecina forumskih Amerikanaca ce ipak opravdavati americku agresiju na nezavisni Irak.
Koja to vecina? Navedi jednog.
Gojeni H wrote: Ovo sam cekao.
Postoji ovakav slucaj i u medjudrzavnim odnosima. Opravdavas li jaci-tlaci americku politiku prema nezavisnim i suverenim zemljama? ... ili je to nesto drugo?
Na koje zemlje mislis i o kakvom tlacenju se radi?
Zasto bi bilo ko opravdao tlacenje nekoga? :-)
Connaisseur Karlin

#2188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Connaisseur Karlin »

Gojeni H wrote:
tranquil wrote:

Ne mozes Klinotnov seks na poslu porediti sa Trumpovim javnim govorima koji diskiminiraju zene :D
U Sarajevu je prije par godina izbacen fotka na interent gdje s seksaju pored prozora u zgradi Suda :lol: Seks na poslovima je uobicajena pojava,ali Trumpov govor definitivno izvlaci miseljenja najveceg ljama drustva. :)
Ja ne podrzavam ni politku Klintonice ,tako da bih rado birala trecu osobu :)
RNG_25

#2189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

tranquil wrote:
RNG_25 wrote:
Mišljenje, ili stav, nije tvrdnja i ne mora biti ispravno. Forum služi za razmjenu mišljenja. Nisam iznijeo tvrdnju poput tebe. I nisam očekivao ovakve "logičke greške" od nekog čiji je glavni izraz neslaganja proglašavanje "logičkih grešaka". Ako ti se ne sviđa moje mišljenje, bujrum nastavi dokazivati međurasnu razliku u IQ, superiornost zapadne bijele civilizacije i benevolentnost Trumpovog skrbništva nad istom, moje mišljenje se može promijeniti, samo je za to potrebno više dokaza od rečenice "historija i sadašnjost to pokazuju" pogotovo kada nemaš pojma o historiji, a nisi izgleda najbolje upućen ni u sadašnjost.

A ako ćeš stvarno dokazivati ovo zadnje, moralnu i civilizacijsku superiornost i neophodnost Trumpovog pokreta, predlažem da ideš pod svojim pravim bojama, a ne ovako uvijeno. Osim ako se ne stidiš vlastitog stava, naravno. I naravno ako takav stav nije u suprotnosti sa pravilima ovog foruma :wink:
Svako mišljenje iznešeno nekome jeste tvrdnja. I mišljenje može biti pogrešno ili ne, kakva je uopšte ovo ideja da samo zato jer neko ima "mišljenje" o nečemu to automatski znači da je van okvira kritike?

Na kraju, nije me ni briga hoće li se tvoje mišljenje promijeniti, ali me to neće spriječiti da ukažem na nelogičnosti u istom.

P.S. Uvijeni pozivi na cenzuru su smiješni. A ja se ništa neću pravdati niti objašnjavati. Vaše debilne izmišljene definicije šta je rasizam, te razlozi zbog kojih je isti loš me ne zanimaju. Idi govori Japancima kako su rasisti kada ne dozvoljavaju gotovo nikome ko je stranac da dobije državljanstvo, ili Australijancima kako imaju jasne "rasističke" zakone protiv imigracije ne-bijelaca. A obe države napredne, uređene i među najboljima (bogate, sigurne, napredne, uređene, čiste) na svijetu.
Last edited by RNG_25 on 08/11/2016 19:57, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#2190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Seks na poslu se vrlo lako moze interpretirati kao napad, ako si ti nadredjeni nekome, fakin predsjednik Amerike, a ona pripravnica.

No sva sreca, nije Bill kandidat za predsjednika, stoga ne vidim svrhu usporedbe.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Pa Japanci su veći rasisti nego Evropljani tj. bElci :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Gaijin
RNG_25

#2192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

tranquil wrote:Clinton je prevario ženu, Trump ima veći problem.
Liberalisti u suštini. Klinton uradio nešto loše, a Trump rekao neke nedoličnosti i to godinama ili decenijama prije. Ali ne, Trump je inkarnacija Sotone, a Klinton je samo "obični čovjek" koji je pogriješio.

A šta ono reče Hillary:

Da. Trump je definitivno avatar Sotone. Hillary je 100 puta bolja.
Last edited by RNG_25 on 08/11/2016 20:03, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#2193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Connaisseur Karlin »

jeza u ledja wrote:Seks na poslu se vrlo lako moze interpretirati kao napad, ako si ti nadredjeni nekome, fakin predsjednik Amerike, a ona pripravnica.

No sva sreca, nije Bill kandidat za predsjednika, stoga ne vidim svrhu usporedbe.
moze se svakako interpretirati,isto kao i JFK-ova biografija vezana za skes afere :D

obrati se Gojenom,njemu vise smeta seks na poslu od javnih Trumpovih govora proti zena kao i njegovih bizranih relacija sa zenama a koje su ga optuzile i to javno,ali to Trampu ne smeta. kakve je to drzava koja dozovli takovoj osobi da se generlano kandiduje za predsjenika drzave :)
jeza u ledja

#2194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Pa Japanci su veći rasisti nego Evropljani tj. bElci :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Gaijin
Eksi. :D

Bila nedavno reklama japanska u kojoj bijelac ima cudno izduzen nos i bila frka oko toga. Valjda neka glupost kao u vezi bijelaca i noseva. Boga pitaj, mozda je neki fetis. :D

Japanci su vrlo malo poradili na sputavanju svog rasizma i nacionalizma u zadnjih 70 godina, za razliku od ostatka naprednog svijeta.

I nemojte mislite da kontra bijelaca nema rasizma i u drugim zemljama. Mislim negativnog razisma i cak osjecaja superiornosti, ako ne intelektualne, onda neke moralne, eticke, emocionalne.
jeza u ledja

#2195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

RNG_25 wrote:
Liberalisti u suštini. Klinton uradio nešto loše, a Trump rekao neke nedoličnosti i to godinama ili decenijama prije. Ali ne, Trump je inkarnacija Sotone, a Klinton je samo "obični čovjek" koji je pogriješio.

A šta ono reče Hillary:

Da. Trump je definitivno avatar Sotone. Hillary je 100 puta bolja.
Po sezdesetpeti put se postavlja isti ovaj video, i i dalje mi nije bas najjasnije sta je tacno sa njim problem? Je li glupavo ponasanje Hillary ili sam fakat da su zgutili Gadafija u prkno?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Ma pazi, samo mi smeta što se rasizam 'defaultno' veže za bijelce... Ne kažem da bijelci nisu rasisti, jer itekako jesu (ali i to je jednostavno čovjekova priroda, nismo savršena bića :D), no u mnogim slučajevima su recimo crnci još veći rasisti nego bijelci. Ali opravdano su rasisti po mom mišljenju, ipak ih je bijelac tlačio desetljećima.
jeza u ledja

#2197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

RNG_25 wrote:
Pa Trump je ucinio nesto lose. Trump je ucinio mnogo toga loseg, i cak sta vise o tome otvoreno pricao.
Dvadeset i nesto zena je vec izaslo u javnost sa optuzbama o napastvovanju od strane istog.
Na onom famoznom videu on ne prica samo o hvatanju zena za picku, prica otvoreno kako je htio guzit neku udatu zenu, samo nekoliko mjeseci nakon svoje zenidbe sa zenom koja mu vec tada bila trudna.

Al ne, Billy je uradio "nesto lose", a Trump je samo o tome pricao. :lol:
RNG_25

#2198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

jeza u ledja wrote:Po sezdesetpeti put se postavlja isti ovaj video, i i dalje mi nije bas najjasnije sta je tacno sa njim problem? Je li glupavo ponasanje Hillary ili sam fakat da su zgutili Gadafija u prkno?
Ili oboje? Pogledaj ga još 65 puta, možda će ti biti jasnije.
jeza u ledja

#2199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Ma pazi, samo mi smeta što se rasizam 'defaultno' veže za bijelce... Ne kažem da bijelci nisu rasisti, jer itekako jesu (ali i to je jednostavno čovjekova priroda, nismo savršena bića :D), no u mnogim slučajevima su recimo crnci još veći rasisti nego bijelci. Ali opravdano su rasisti po mom mišljenju, ipak ih je bijelac tlačio desetljećima.
Ma bravo. U prirodi je covjeka da ljude karakterise fizicki, jebiga. Ali sve dok ti ne kontas da si superiorniji ovo ono, dobro je.

A crnaca i njihovog rasizma sam se itekako nagledao, ne samo u SAD.
jeza u ledja

#2200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

RNG_25 wrote:
jeza u ledja wrote:Po sezdesetpeti put se postavlja isti ovaj video, i i dalje mi nije bas najjasnije sta je tacno sa njim problem? Je li glupavo ponasanje Hillary ili sam fakat da su zgutili Gadafija u prkno?
Ili oboje? Pogledaj ga još 65 puta, možda će ti biti jasnije.
Njena glupava reakcija gdje grandiozno izjavljuje kao da ga je ona samog otjerala mi je smijesna, ali ne predstavlja znacajan problem.

Cinjenica da je Gadafi bivsi mi pak ne predstavlja nikakav problem, cak naprotiv. Ne znam zasto bi bilo kom normalnom covjeku?
Post Reply