Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Nekako s proljeća

#2176 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Nekako s proljeća »

nosara wrote:
Nekako s proljeća wrote:
nosara wrote:
Ti, naprotiv, ubijas argumentima... Zlocini nad nesretnicima koji su mirno spavali jer rata nece biti, a onda nespremni gurnuti u rat kojeg nece biti, jer je za rat potrebno dvoje... :sad:

Ostao si duzan sliku miterana, velikog hadzije i prijatelja Bosne... :-)
Ništa ja tebi nisam dužan, osim normalnog odnosa u komunakciji ukoliko budem smatrao da si relevantan sagovornik. To što ti možda ne pročitaš nešto od onog što postavim, mene ne obavezuje da se vraćam na tu materiju. Fransoa Miteran je sletio u Rajvosa u vakat koji nema nikakve veze sa Jugoslavijom, već isključivo sa nezavisnom državom Bosnom i Hercegovinom koja se branila od udruženih neprijatelja.
Tim prije zasluzuje sliku... Onu s alijom i ekipom, ono "ja sam uz vas"...

Dalje, morion iz Srebrenice... Znas moriona, onaj sto je obecao da ce zastitit srebrenicane, pa su se nesretnici nagurali u tu kotlinu, valjda da ih nasi prijatelji, oni sto su nas priznali i strpali u sve moguce konvencije i rezolucije, mogu lakse odbranit... :roll:
Već sam ti se jednom personalno obratio i u odvojenoj rečenici napisao ''Šega si mi''. Imaš pravo na svoje mišljenje i to je to, ja također da na to mišljenje ponudim argument ili kontraargument . Ako ne čitaš , ili ako ne shvataš pročitano... mene zaobiđi u diskusiji, jer mi dostojanstvo neda da ti dopustim takav pristup. SR Bosna i Hercegovina ima veze sa Jugoslavijom , ma kako je zvali, isključivo do 6 aprila 1992. To je činjenica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2177 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Bošnjački nacionalista koji borce ABiH naziva četnicima :babinsin:
Ispravka krivog navoda.Dozer je bio pripadnik specijalne jedinice MUP-a RBIH.Jedinice koja je spasila grad.I zato mu sad svaki (da ne napišem šta) može reći da je četnik...
Pošto je i tebe zvao četnikom, rekoh da objedinim u zajednički sadržalac :thumbup:

O Dozeru, na moju veliku čast, znam puno :thumbup:
Dozer

#2178 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Dozer »

I onda neko kaze da se B, H i S po necemu razlikuju...
Da, razlikuju se po predznaku, a sustinski svi guslaju/tupe/trube/gude jednu te istu pricu, a ona se zove etno-nacionalisticka basna.
Eh, sad...da li je to Bosnjacka, Hrvatska ili Srpska etno-nacionalisticka basna, svejedno je. Identican koncept, identicna prica, identicne optuzbe.

Ukratko - identican plitkoumni idiotluk zasnovan na lazima i poluistinama serviranim u cilju manipulacije.
The 51st State

#2179 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by The 51st State »

banksy uvijek mudro zbori, kao da nije tolko skoro sve bilo, rano ste poceli "objektivizirati", do mojeg sto bi se reklo.
PM72

#2180 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Dozer wrote:I onda neko kaze da se B, H i S po necemu razlikuju...
Da, razlikuju se po predznaku, a sustinski svi guslaju/tupe/trube/gude jednu te istu pricu, a ona se zove etno-nacionalisticka basna.
Eh, sad...da li je to Bosnjacka, Hrvatska ili Srpska etno-nacionalisticka basna, svejedno je. Identican koncept, identicna prica, identicne optuzbe.

Ukratko - identican plitkoumni idiotluk zasnovan na lazima i poluistinama serviranim u cilju manipulacije.
:kiss: :thumbup:
Banksy

#2181 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

PM72 wrote:
Banksy wrote:
PM72 wrote:
Svakoga dana se sve više kajem što sam ostao.Zato sam se i uključio u ovu temu jer nam je Alija &Comp sjebao budućnost.

Da sam se ispalio kao ovi dijasporski miševi (mislim na one što su prije i u toku rata digli sidra)možda bih i ja (ne možda nego sigurno ;-) ) hvalio Aliju i Bosnu a imao državljanstvo drugih zemalja.
Nije ti Alija sjebao budućnost, momčino, već Slobo i Franjo koji su svoje maštarije Velike Srbije i Neovisne Hrvatske prelamali preko bosanske krvi. Ako već s tim iskustvom koje imaš nisi nabrao dovoljno pameti, poslušaj Gligorova.

''Dijasporski miševi'' su bježali od četničke kame i granate, ne od Alijinog zuluma.

To šta je Alija napravio od zemlje koju je dobio (uzeo, osvojio, iskamčio, štagod) posebna je tema koja nema veze s ovom na kojoj pišemo, ili ima tek toliko kao posljedicu i proizvod ove na kojoj smo. Ovo su rijetke teme na kojima je i budalama jasno šta je starije koka ili jaje. Smiješno je i tužno čitati kako se koprcate s neobranjivim.
Prati malo temu iz početka...
Pratim je ja, ne brini, nego nemaš argumenata, kroz cijelu temu.
Walther

#2182 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Dozer wrote:@Walther
Ako nisi razumio sta sam napisao u postu, onda je logicnije pitati da ti se pojasni. Ovako samo ispadas...khm... :roll:
Znaci da ti ponovim... Jer ocigledno ti 80 stranica nije bilo dovoljno....

Cekati (cak i da Srbi pristanu na to) znaci biti dio agresija na HR. Srbi su "cekali" samo da se "JNA" spakuje u BIH. Uslov Srba za izlaz Slovenaca iz SFRJ je bio da se ne petljaja u obracun sa HR&BIH. Ne u dogovor vec obracun. Agresija na HR bi vjerovatno zavrsila vojnim porazom HR sto za Bosnjake znaci da imaju Srbe na istocnoj i zapadnoj granici tj. fizicki nestanak BIH i Bosnjaka.
Drinski

#2183 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

Dozer wrote:
Drinski wrote: pa eto, mogli su tako i Karadzicevi Srbi ostati u nezavisnoj BIH pa se onda za par godina otcijepiti...
Sta da ti odgovorim na ovo, a da te ne uvrijedim... :(
Skontao si ono sto sam htio da kazem: isti je stepen neuvjerljivosti i tvog i ovog mog razvoja situacije.
Walther

#2184 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Dozer wrote:I onda neko kaze da se B, H i S po necemu razlikuju...
Pa nasla bi se koja razlika... ko nas bre zavadi i ta prica. Citava prica o "nacionalizmima" je guslanje taka da...
Last edited by Walther on 28/01/2016 10:20, edited 1 time in total.
PM72

#2185 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Banksy,
Moja argumentacija je dovoljna za one koji hoće sa shvate.Oni koji neće ,trune bajke o dedi Aliji.
nosara

#2186 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Walther wrote:
Ako nisi razumio sta sam napisao u postu, onda je logicnije pitati da ti se pojasni. Ovako samo ispadas...khm... :roll:

Cekati (cak i da Srbi pristanu na to) znaci biti dio agresija na HR. Srbi su "cekali" samo da se "JNA" spakuje u BIH. Uslov Srba za izlaz Slovenaca iz SFRJ je bio da se ne petljaja u obracun sa HR&BIH. Ne u dogovor vec obracun. Agresija na HR bi vjerovatno zavrsila vojnim porazom HR sto za Bosnjake znaci da imaju Srbe na istocnoj i zapadnoj granici tj. fizicki nestanak BIH i Bosnjaka.
Dakle alija je, izbjegavajuci da bude "dio agresije na hrvatsku" pomogao I hrvatima koji su kasnije postali dio agresije na BiH... Sjajno...! :D
Walther

#2187 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

nosara wrote:
Walther wrote:

Dakle alija je, izbjegavajuci da bude "dio agresije na hrvatsku" pomogao I hrvatima koji su kasnije postali dio agresije na BiH... Sjajno...! :D
Ne... Alije se je do zadnjeg nadao da rata nece biti... Realno, drugo nije ni mogao.

Mogao je pomoci Srbiji i odvesti Bosne i Bosnjake u nestanak. Ili pomoci HR i poceti rat sa Srbima. On je cak i oficielno zelio neutralnost, valjda je racunao na razum bosanskih Srba. To se moze tumaciti kao greska ili naivnost. Slovenija i HR su homogenije drzave pa niso dobro prosle u sukobu sa JNA iako su "naoruzavale". Svako otvoreno naoruzavanje BIH bi Srbi izkoristili kao izgovor za pocetak rata.
malimbi

#2188 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

Dozer wrote:Fascinantno...

Vezano za naslov teme - Da, bilo je neuporedivo pametnije ostati u krnjoj Jugi, pa onda kao i CG i MK, nakon 3-4-5-6 godina lagano se otkaciti od toga.
Ne bi bilo rata, ne bi bilo 100.000 mrtvih, od cega 70% muslimana i jos 3x toliko izranjavanih i sakatih, na desetine i stotine hiljada mucenih, silovanih, izgladnjivanih i raseljenih.

Nista od toga ne bi bilo da je Alija imao samo malo vise pameti, tj. da nije radio sve po planu KOS-a. Nije on dzaba pusten iz zatvora kad je pusten, i nije dzaba SDA bila prva registrovana stranka u BiH. Nemojte biti naivni.
Ovako, pustili su ga iz murije, vratili mu mladomuslimanski san u ruke i poslali u Sarajevo da pokrene "otpor".
A on i njegova SDA, bas su ga pokrenuli. Vrhunski, nema sta...
Do aprila '92 ponavljali ljudima da rata nece biti, umjesto da su naoruzavali narod kao sto su to radili Srbi. MMislim, oni i jesu naoruzavali narod, sporadicno, i za debele pare. AP je kod njih kostala 1200-1300 DEM tada, TT-jac 800-900 DEM, itd.
A danas... ta ista SDA i njeni dimijasko-trezorski prvaci se predstavljaju kao nekakvi organizatori otpora. Fuj...

I naravno da je bilo bolje ostati u toj krnjoj Jugi jos par godina, dok se ne smiri sve u HR, a onda lagano izaci odatle.
Medjutim, za to je trebalo imati bar malo pameti. I muda, naravno.

Ako se tako gleda pitanje je onda kakav je kreten ispao Tito koji je poveo narod u rat i zrtvovao preko milion ljudi , poveo narod u rat i pridonio unistenju privrede citave Juge da se do 70-ih nije mogla da oporavi a samo sto je trebao da uradi je da ostane miran i da saceka 4 kratke godine da Hitlera skinu sa vlasti. Ali komunisti i danas slave Titu zbog toga :-)
Drinski

#2189 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

malimbi wrote:

Ako se tako gleda pitanje je onda kakav je kreten ispao Tito koji je poveo narod u rat i zrtvovao preko milion ljudi , poveo narod u rat i pridonio unistenju privrede citave Juge da se do 70-ih nije mogla da oporavi a samo sto je trebao da uradi je da ostane miran i da saceka 4 kratke godine da Hitlera skinu sa vlasti. Ali komunisti i danas slave Titu zbog toga :-)
To je bio stav pokreta Draze MIhajlovića.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2190 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Jest, obojica su isto imali izbora :D
malimbi

#2191 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

PM72 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Bošnjački nacionalista koji borce ABiH naziva četnicima :babinsin:
Ispravka krivog navoda.Dozer je bio pripadnik specijalne jedinice MUP-a RBIH.Jedinice koja je spasila grad.I zato mu sad svaki (da ne napišem šta) može reći da je četnik...
Nemoj se ti birnuti za @dozera sam je pao sam se ubio, da ti nama odgovori da li si ti bio u podrumu pa nam prodajes one price o Faleticima ili dobro znas da nije bila greska vec da nije bilo mogucnosti ali bez obzira na to nastavljas da pljujes ?
Walther

#2192 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:Jest, obojica su isto imali izbora :D
Sluziti hitleru bas i nije "izbor" za normalne ljude jer znas da ces doci na red za plinsku komoru. Slaveni kao niza vrsta i to...
malimbi

#2193 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

Drinski wrote:
malimbi wrote:

To je bio stav pokreta Draze MIhajlovića.
Znaci PM, Dozer, Nosara, Ali i ostali bosanski patrioti i antifasisti podrzavaju stav pokreta Draze Mihajlovica, samo malo modernije upakovan ? Ma nemoj mi to reci :lol:
Nekako s proljeća

#2194 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Embargo na naoružavanje je donijelo Vijeće sigurnosti UN-a , bio je na snazi od 25 septembra 1991. godine. JNA je imala oružje. MUP SR BIH je imao oružje.
malimbi

#2195 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

Walther wrote:
Sluziti hitleru bas i nije "izbor" za normalne ljude jer znas da ces doci na red za plinsku komoru. Slaveni kao niza vrsta i to...
Ako je izbor sluziti cetnicima za koje Bosnjaci nisu ni niza vrsta vec nisu ni ljudi, zasto se po logici PM,Dozera, Alija, Nosare i ostalih anitfasista ne bi moglo sluziti Hitleru ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2196 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote:
Ti jos uvijek imas obraza da se javis?

Prvo Dozera nazoves četnikom, a drugo prosipas neznanje iz istorije.

Pa bolan i ne bio sa Hitlerom prvobitno svi potpisase pakt i Britanci (Čembrlejn) i SSSR (Molotov), pa i Kraljevina Jugoslavija. Wikipedia.slo i hajde malo citaj.
nosara

#2197 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Walther wrote:
nosara wrote:
Ne... Alije se je do zadnjeg nadao da rata nece biti... Realno, drugo nije ni mogao.

Mogao je pomoci Srbiji i odvesti Bosne i Bosnjake u nestanak. Ili pomoci HR i poceti rat sa Srbima. On je cak i oficielno zelio neutralnost, valjda je racunao na razum bosanskih Srba. To se moze tumaciti kao greska ili naivnost. Slovenija i HR su homogenije drzave pa niso dobro prosle u sukobu sa JNA iako su "naoruzavale". Svako otvoreno naoruzavanje BIH bi Srbi izkoristili kao izgovor za pocetak rata.
Ma potpono si se pogubio... Sad jos tvrdis da je alija bio nesposoban pa gledao u kasike ne bi li vidio da li ce ili nece bit rata... Stidi se... :oops:

alija je inace poznat po mudrosti i pameti... Ako je imao pet nacina i puteva za nesto, on bi uvijek izabrao pogresan... :roll:
Nekako s proljeća

#2198 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Hitleri iz naših sokaka...
Image
Last edited by Nekako s proljeća on 28/01/2016 10:37, edited 1 time in total.
malimbi

#2199 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote:
Ti jos uvijek imas obraza da se javis?

Prvo Dozera nazoves četnikom, a drugo prosipas neznanje iz istorije.

Pa bolan i ne bio sa Hitlerom prvobitno svi potpisase pakt i Britanci (Čembrlejn) i SSSR (Molotov), pa i Kraljevina Jugoslavija. Wikipedia.slo i hajde malo citaj.
I Tito ih napao samo zato da bi udovoljio Staljinu umjesto da se smiri 4 godine da se Hitler sam ubije, Njemacka postane demokratska....
Banksy

#2200 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

PM72 wrote:Banksy,
Moja argumentacija je dovoljna za one koji hoće sa shvate.Oni koji neće ,trune bajke o dedi Aliji.
Očekivan odgovor.
O temi, ne postoji tvoja argumentacija, tek jedno te isto kukumavčenje nad sopstvenom sudbinom pogrešnog izbora, zaboravljajući osnovno, da ti taj izbor nije nametnuo Alija, već Slobo, a za njim i Franjo. Dok smo stigli do Alije, već nas nije bilo.
Locked