Dapirmin wrote:Connaisseur Karlin wrote:pirmin,imamo identican stavima nas dosta samo nismo glasni.
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- Connaisseur Karlin
#2176 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- pirmin
#2177 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Sizifov posao, prekratak zivot a toliko interesantnijih stvari u koje se moze uloziti vrijeme.Connaisseur Karlin wrote:Dapirmin wrote:Connaisseur Karlin wrote:pirmin,imamo identican stavima nas dosta samo nismo glasni.
Ocigledno je tesko voditi verbalnu borbu sa bezrazlozno histericnim i prestrasenim forumasima od imigranata.
Cak i da ubjedis nekog od paranoika da su mu strahovi preuvelicani od nekud se pojavi neki drugi, peti, deseti sa svojim napadima panike...i tako u krug.
Zato fino sporadicno uletis, cisto da se prikaze i druga percepcija stvarnosti.
- Connaisseur Karlin
#2178 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
pirmin, bas tako 
- Kikibombona
#2179 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
UK i FRA su odgovorne za rat u Siriji. Oni nesto pregovaraju, oni govore ko mora otici a ko ostati. Oni su podrzali 'revoluciju'... Totalno su involvirani u sirijski rat. Pa ako guras njusku u druge drzave, onda budi spreman da se suocis sa posljedicama. UK i FRA su prisutni decenijama unazad na tim prostorima i NJIHOVA ULOGA JE UGLAVNNOM NEGATIVNA. Boli ih za zrtvama, zanima ih samo lova. Zbog toga se radujem tome sto izbjeglice idu kod njih i vracaju im milo za drago.Connaisseur Karlin wrote: Nema potrebe pisati protiv UK i FRA koje su pomogle izbjeglicama sa Balkanskim prostora. Na temi mnogi forumasi/ice iz BiH pisu protiv izbjeglica! Zasto?
Ja nisam protiv izbjeglica. Protiv izbjeglica su krscanski fanatici. Podrzavam izbjeglice.
Isto tako, da ovdje kod nas nagrnu neki pravoslavni ili katolicki narodi, da mijenjaju demografsku sliku, vidio bi kako islamisti pjene.
To ti je tako sa vjernicima. Licemjerstvo bez granica.
- Connaisseur Karlin
#2180 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kikibombona,dogovornost drzava u istoriji ratovanja je oduvijek pristuna,nema potrebe izdvajati pojedine drzave,jer proizvodnja ratova je ,na zalost,neizbjezna u svijetu ekonomije.Kikibombona wrote:UK i FRA su odgovorne za rat u Siriji. Oni nesto pregovaraju, oni govore ko mora otici a ko ostati. Oni su podrzali 'revoluciju'... Totalno su involvirani u sirijski rat. Pa ako guras njusku u druge drzave, onda budi spreman da se suocis sa posljedicama. UK i FRA su prisutni decenijama unazad na tim prostorima i NJIHOVA ULOGA JE UGLAVNNOM NEGATIVNA. Boli ih za zrtvama, zanima ih samo lova. Zbog toga se radujem tome sto izbjeglice idu kod njih i vracaju im milo za drago.Connaisseur Karlin wrote: Nema potrebe pisati protiv UK i FRA koje su pomogle izbjeglicama sa Balkanskim prostora. Na temi mnogi forumasi/ice iz BiH pisu protiv izbjeglica! Zasto?
Ja nisam protiv izbjeglica. Protiv izbjeglica su krscanski fanatici. Podrzavam izbjeglice.
Isto tako, da ovdje kod nas nagrnu neki pravoslavni ili katolicki narodi, da mijenjaju demografsku sliku, vidio bi kako islamisti pjene.
To ti je tako sa vjernicima. Licemjerstvo bez granica.
- Kikibombona
#2181 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa jeste. Zato se i radujem da ih izbjeglice poklope i nametnu u njihovim drzavama vlastite vrijednosti.Connaisseur Karlin wrote: Kikibombona,dogovornost drzava u istoriji ratovanja je oduvijek pristuna,nema potrebe izdvajati pojedine drzave,jer proizvodnja ratova je ,na zalost,neizbjezna u svijetu ekonomije.
Sta ce onaj jadni Sirijac, izgubi za minutu ono malo sirotinje sto je cijeli zivot gradio. Sta ce on onda? Mrtva bijeda. A Oland i ostala bagra podrzavaju rat protiv diktatora do posljednjeg Sirijca. Mater im jebem. A nije mi zao ni naroda koji je stvorio takve spodobe.
Da im hoce muslimani biti vecina i serijat uvesti!
- Connaisseur Karlin
#2182 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kikibombona,mnogi muslimani ,doseljenici i lokalno stanovnistvo u EUropi ne zele serijat. Svojim gnjevom i mrznjom podrzavas produbljenje sukoba,tj. ratova.Kikibombona wrote:Pa jeste. Zato se i radujem da ih izbjeglice poklope i nametnu u njihovim drzavama vlastite vrijednosti.Connaisseur Karlin wrote: Kikibombona,dogovornost drzava u istoriji ratovanja je oduvijek pristuna,nema potrebe izdvajati pojedine drzave,jer proizvodnja ratova je ,na zalost,neizbjezna u svijetu ekonomije.
Sta ce onaj jadni Sirijac, izgubi za minutu ono malo sirotinje sto je cijeli zivot gradio. Sta ce on onda? Mrtva bijeda. A Oland i ostala bagra podrzavaju rat protiv diktatora do posljednjeg Sirijca. Mater im jebem. A nije mi zao ni naroda koji je stvorio takve spodobe.
Da im hoce muslimani biti vecina i serijat uvesti!
- Kikibombona
#2183 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
To su skotovi kakvih nema!Connaisseur Karlin wrote:
Kikibombona,mnogi muslimani ,doseljenici i lokalno stanovnistvo u EUropi ne zele serijat. Svojim gnjevom i mrznjom podrzavas produbljenje sukoba,tj. ratova.
Nema vece bagre na kugli zemaljskoj od evropske!
Jedino je evropski izrod prevazisao tvorca po zlu i hinjaluku (Uncle Sam)!
U irackom Kurdistanu koji ima 5-6 miliona stanovnika i ratom poharan budzet utociste je pronaslo oko 2 000 000 izbjeglica. Ljudi sute, ne kukaju previse. U Libanonu koji ima 4 miliona stanovnika utociste je pronaslo 1 500 000 izbjeglica. U Turskoj preko 2 000 000.
Turaka mi nije zao jer su u istoj ekipi sa zapadom. Al sta Evropljani kukaju nakon ovakivh brojki? Pa ako Libanon moze primiti 1.5 miliona, Evropa moze 200 000 000 bez problema.
Moj rijec ne moze ni popraviti ni pogorasti stanje. Samo eto, i u meni proradi zluradost nekada, pa se radujem kada monstrumi snose posljedice za nedjela.
PS
Madjari i njima slicni su potpuno u pravu. Samo trebaju izbjeglice slati onima koji imaju upetljane prste u bliskoistocna sranja. Zasto da Madjarska ispasta? Nemaju oni veze sa ratom na BI.
- Connaisseur Karlin
#2184 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Posljedice nedjela najvise podnose neduzni stanovnici Planete!Kikibombona wrote:To su skotovi kakvih nema!Connaisseur Karlin wrote:
Kikibombona,mnogi muslimani ,doseljenici i lokalno stanovnistvo u EUropi ne zele serijat. Svojim gnjevom i mrznjom podrzavas produbljenje sukoba,tj. ratova.
Nema vece bagre na kugli zemaljskoj od evropske!
Jedino je evropski izrod prevazisao tvorca po zlu i hinjaluku (Uncle Sam)!
U irackom Kurdistanu koji ima 5-6 miliona stanovnika i ratom poharan budzet utociste je pronaslo oko 2 000 000 izbjeglica. Ljudi sute, ne kukaju previse. U Libanonu koji ima 4 miliona stanovnika utociste je pronaslo 1 500 000 izbjeglica. U Turskoj preko 2 000 000.
Turaka mi nije zao jer su u istoj ekipi sa zapadom. Al sta Evropljani kukaju nakon ovakivh brojki? Pa ako Libanon moze primiti 1.5 miliona, Evropa moze 200 000 000 bez problema.
Moj rijec ne moze ni popraviti ni pogorasti stanje. Samo eto, i u meni proradi zluradost nekada, pa se radujem kada monstrumi snose posljedice za nedjela.
- animals
#2185 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Na pocetku ih je bilo 2%, sad ih je vec 30%...pirmin wrote:Kad mi kaze "svi Austrijanci su protiv izbjeglica i migranata" ospem se momentalno.
Iz njegove perspektive, citaj misje rupe, i jeste tako.
Tih Austrijanaca je 30% a glasni su kao da ih je u najmanju ruku 90%.
Luzeri teski. I bez ove krize bi lajali jer nisu u stanju da organizuju svoj zivot kako treba pa su im svi krivi.
Narocito najranjiviji sloj drustva - novopridosli koji su se ni krivi ni duzni nasli u toj situaciji da spasavaju zivu glavu.
Ucestvovao sam u nekoliko akcija sto je bilo mizerno u odnosu na one, Austrijance(!), koji su dosta vremena, zivaca i
materijalni stvarih zrtvovali da bi se tim ljudima pomoglo. A takvih ima more samo se ne cuju toliko koliko ovi luzeri - placipicke.
Tim ljudima se klanjam do poda i dok god je njih bice i prosperiteta u Austriji odnosno u Evropi.
Za ove luzere bi najbolje bilo da si organizuju neki rezervat, ograde ga visokim zidinama i fino uzivaju u vlastitom smradu.
Dok se ne eliminiraju medjusobno.
ti smradovi ,kako ih ti nazivas, su ti dali dostojan zivot, i da si imalo integrisan
svatio bi poentu svega..ali ti Austrijanci, koliko god bili dobri za tebe i slicne ce biti smradovi..
- animals
#2186 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa tebi sam vec deset puta dokazao da lazes i pises neistine..pirmin wrote:
Sizifov posao, prekratak zivot a toliko interesantnijih stvari u koje se moze uloziti vrijeme.
Cak i da ubjedis nekog od paranoika da su mu strahovi preuvelicani od nekud se pojavi neki drugi, peti, deseti sa svojim napadima panike...i tako u krug.
Zato fino sporadicno uletis, cisto da se prikaze i druga percepcija stvarnosti.
da sam na tvom mjestu,ne bi se vise ni javljao.
- Connaisseur Karlin
#2187 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Madjari su dobrovoljno usli u EU iz ekonomskih razloga. Madjari poznaju EU interese vanjske politike.Madjari su vise puta poslali svoje vojne trupe npr. u Afganistan.Kikibombona wrote: Madjari i njima slicni su potpuno u pravu. Samo trebaju izbjeglice slati onima koji imaju upetljane prste u bliskoistocna sranja. Zasto da Madjarska ispasta? Nemaju oni veze sa ratom na BI.
- Kikibombona
#2188 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Madjarska politika nije odgovorna za ratove na BI. UK i FRA itekako jeste. Madjare niko nista ne pita kada se planiraju sranja diljem svijeta. Zna se koja ekipa o tome odlucuje.Connaisseur Karlin wrote:Madjari su dobrovoljno usli u EU iz ekonomskih razloga. Madjari poznaju EU interese vanjske politike.Madjari su vise puta poslali svoje vojne trupe npr. u Afganistan.Kikibombona wrote: Madjari i njima slicni su potpuno u pravu. Samo trebaju izbjeglice slati onima koji imaju upetljane prste u bliskoistocna sranja. Zasto da Madjarska ispasta? Nemaju oni veze sa ratom na BI.
- Connaisseur Karlin
#2189 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kikibombona wrote:Madjarska politika nije odgovorna za ratove na BI. UK i FRA itekako jeste. Madjare niko nista ne pita kada se planiraju sranja diljem svijeta. Zna se koja ekipa o tome odlucuje.Connaisseur Karlin wrote:Madjari su dobrovoljno usli u EU iz ekonomskih razloga. Madjari poznaju EU interese vanjske politike.Madjari su vise puta poslali svoje vojne trupe npr. u Afganistan.Kikibombona wrote: Madjari i njima slicni su potpuno u pravu. Samo trebaju izbjeglice slati onima koji imaju upetljane prste u bliskoistocna sranja. Zasto da Madjarska ispasta? Nemaju oni veze sa ratom na BI.
Madjarska je svojim clanstvom,ucescem i potpisom leglano odobrila rat.
-
prog321
#2190 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Madjarska je primila stotine miliona eura od EU fondova.
Time su se obavezali da budu dio EU porodice i poštuju vrijednosti koje većina članica izdiktira.
Time su se obavezali da budu dio EU porodice i poštuju vrijednosti koje većina članica izdiktira.
- insomnia78
#2191 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mora da su Eng i Fr na celu sa McGurkom ponovo "gurnuli" Kurdima, cim ti pjenis toliko
- BHCluster
- BHCluster
- Sanjarko
#2194 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma znam Ja odavno za ovo.BHCluster wrote:
Više se uopšte ne upuštam u raspravu sa pojedincima.
Oni su več odlučili i presudili.
Nemaju pojma šta sve se danas može raditi i šta sve rade Elite, Močnici i drugi.
Ovo je na Tubu najžalosnije.
All Comments
Comments are disabled for this video.
A evo malo Filmova koji objašnjavaju šta sve mogu raditi.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Profesionalac_%282003.%29
Pogledajte ovaj film pa čete skontat kako je lako ubaciti određene ljude među Narod, Demonstrante, Prosvjede itd.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Reacher_%28film%29
Malo o profilima po DM-a.
http://www.wikihow.com/Reveal-a-Fake-Facebook-Account
https://www.quora.com/Why-do-so-many-pe ... e-accounts
Za Fejs pih.
Nemate pojma kako je lako manipulisati tim mrežama, profilima itd.
Ja duduk za IT pa sam to radio a šta tek mogu Profesionalci.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2195 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
makedonci prave drugu ogradu vidim
ekonomski migranti iz jemena i somalije
pa ako je iko fail state i nesigurna zemlja onda je to somalija
a i jemen je u ratu
po kom osnovu jemen nije a afganistan jeste u ratu

ekonomski migranti iz jemena i somalije
a i jemen je u ratu
po kom osnovu jemen nije a afganistan jeste u ratu
- Kombat
#2196 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ko to kaze ko to laze...da shvabe nemaju smisla za humor hahahah
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... d-off.html
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... d-off.html
- animals
#2197 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I ne samo to..Black swan wrote:makedonci prave drugu ogradu vidim
ekonomski migranti iz jemena i somalije![]()
a i jemen je u ratu
po kom osnovu jemen nije a afganistan jeste u ratu![]()
![]()
![]()
![]()
onaj oji je najvise kritikovao i pjenio, protiv Orbana,
Austrijski kancelar, sad je isto za podizanje ograda i zaustavljanje izbjeglica..
koji licemjer,
- Challenger__
#2198 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ISIL zaprijetio francuskom Nacionalnom Frontu
LINK
Koga oni više prave budalama. Kakav "ISIL"? Maska za prljave poslove mainstream politike i njihovih poganih službi. Da budemo na čisto, odvratna mi je francuska i pozicija i FN opozicija.
Nadam se da će Rusi do kraja razbiti i demaskirati ovo smetljarenje, ovaj ciganluk.
Koga oni više prave budalama. Kakav "ISIL"? Maska za prljave poslove mainstream politike i njihovih poganih službi. Da budemo na čisto, odvratna mi je francuska i pozicija i FN opozicija.
Nadam se da će Rusi do kraja razbiti i demaskirati ovo smetljarenje, ovaj ciganluk.
-
breuer
#2199 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Challenger__ wrote:Nadam se da će Rusi do kraja razbiti i demaskirati ovo smetljarenje, ovaj ciganluk.
Najkonkretniji na čitavoj sceni.
- Goldenhand
#2200 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Dokaz da FN radi dobru stvar je što im ovi bolesnici prijete.