Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:Samo nesto kontam, nije ni cudo da u KSA zene hodaju zamotane. Ako ti trebaju 4 svjedoka za silovanje, ja da sam zensko zamotao bih se u tepih kad izlazim
A sta ako imas samo 3 svjedoka, onda nije silovanje?
Za silovanje je dosta i njena žalba pa ako uspije dokazati kao i svuda. Četiri svjedoka su potrebna kod prevare muža žene ili žene muža.
I kako prolaze te zalbe trenutno . Imal kakovog efekta .
Nego, jos me intrigira ono pitanje oko zgodne rodice? Da vodim kuci il da ne vodim .
indiana_nije_dzons wrote:
ne, to je vaše U-Č pitanje i problem, koje se muslimana ne tiče..
pa ti si prvi to potegao. koji klaun. neka ste se vala zamijenili. zeljeznog mi vec bi zao.
naravno, jer je ono što si napisao neodoljivo podsjećalo na stradanje Bošnjaka muslimana od strane Srba pravoslavaca.
laprdaš o nekom barbarizmu, ubistvima i silovanju na BI, a barbari ti u avliji.
ali eto nek je Arapima zaklat čovjeka ko pojest hurmu..
naravno, jer je ono što si napisao neodoljivo podsjećalo na stradanje Bošnjaka muslimana od strane Srba pravoslavaca.
ja sam pisao o arapskom poluostrvu iz vremena od prije milenijum i po. ti izgleda mislis na danasnje.
skupljac_zeljeza wrote:Jel' ti rek'o Bulgakov da ne podcjenjuješ sotonu?
Ovako mi jednom govoraše đavo: »i bog ima svoj pakao: to je njegova ljubav prema ljudima«. A nedavno, čuh ga gde reče ovo: »Bog je mrtav; Bog je umro od svoje samilosti prema ljudima«.
Jače je meni ono kada kaže, parafraziram....Najveći uspjeh sotone je kada ubijedi čovjeka da sotona ne postoji.
Ako tako ishitreno i nepromisljeno citas i Kuran, ne cudi sto vehabije dominiraju.
Ponudim ti materijal da mjesec dana lezis i razmisljas, a ti tako...
Nego, pošto smo odgovorila na ova relevantna i visokokalorična pitanja iz islamskog svijeta mogli bi se baciti na kršćanski/katolički. Naime, u 16 st. se na nekom crkvenom saboru postavilo pitanje: "Koliko anđela može stat na vrh igle?" Pa da se ostatak države ne bi osjećao zapostavljeno mogli bi se prebacit na ovu bitnu problematiku.
ja sam pisao o arapskom poluostrvu iz vremena od prije milenijum i po. ti izgleda mislis na danasnje.
naravno da si pisao o tom vaktu, tako sam i shvatio, a htjedoh ti ukazati da se to danas dešava i na Balkanu, džaba što smo, kako to neki vole kazat u 21. vijeku i civiliziranoj Europi.
nejse, da ne razvodnjavamo previše,
evo malo da vas i ohrabrim
i njih, potvrda nekim Bošnjama da nikad neće biti dovoljno dobri ateisti da ih četalji ne kolju.
Sta je sa ovim na Alahovom putu sto kolju Jezide i druge i oni nisu dovoljno dobri Arapi da ih pravovjerni ne kolju .
Jezidi su Kurdi, a slavni Salahudin bi mnoge današnje Kurde naćero čak preko Hindukuša.
Znaci mogu se klat
Zar onda istu argumentacija nije primjenljiva na bilo koji narod, na bilo koju etnicku grupu.
Btw, Kurdi su vam trn u oku jer vas redovno prangijaju .
Muslimanki nije dozvoljeno da sama putuje ni do komšinice na kafu a ne do Zenice. Koliko ja znam, muslimanki treba pratnja muškog člana uže porodice da bi išla bilo gde. U Sarajevu često vidim žene pod nikabom (znači ultra čedne) kako same ili u društvu ženskadije ili sitne dece šetaju gradom. Kakve su to muslimanke??
Santi wrote:Muslimanki nije dozvoljeno da sama putuje ni do komšinice na kafu a ne do Zenice. Koliko ja znam, muslimanki treba pratnja muškog člana uže porodice da bi išla bilo gde. U Sarajevu često vidim žene pod nikabom (znači ultra čedne) kako same ili u društvu ženskadije ili sitne dece šetaju gradom. Kakve su to muslimanke??
Znaci nisu pravovjernice, sta sejh kaze na to, kao ih kazniti? Ucerati ih u vjeru .