Od 01.07. ti je dobra telecomova postpaid ponuda. Imas mini15 i student paket. Oba imaju po 500 MB mobilnog interneta i oba su flat (64 kbps kada ispucas ovih 500).tnt-tunja wrote:Sta je ljudi najpovoljnije u BiH? Dal pretplata dal neke dopune, samo mi je bitno da je mobilni net od nekih 200MB ukljucen (najmanje).
Svidja mi se onaj mtel student paket, al koliko sam vidio kod njih ima samo prvi mjesec 400MB, a naredni mjeseci su bez interneta.
Ima li ko neki savjet, sta vi koristite?
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
mirza_15
#2176 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
tnt-tunja
#2177 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sviđa mi se ovaj student paket, mislim u suštinin je sve isto osim što su poduplali mobilni internet. Ne znam koji je obračun, da li je 30+30, treba to malo ispitati.
Dok se kod eroneta sviđa opcija što su uključene minute za sve mobilne mreže u bih. Kako god, svaki operater nudi jednu stvar drastično bolju nego drugi.
Je li ko ovo pregledao?
http://izimobil.ba/tarife
Djeluje mi nekako najpovoljnije...
Dok se kod eroneta sviđa opcija što su uključene minute za sve mobilne mreže u bih. Kako god, svaki operater nudi jednu stvar drastično bolju nego drugi.
Je li ko ovo pregledao?
- rovac13
#2178 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Taj izi ........kad bi besplatno davao 43 200 minuta mjesecno......prema izimobil mrezi........ja od toga nemam ama bas nikakve koristi
-
tnt-tunja
#2179 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ok, 200min prema njihovoj mreži je stvarno ništa, slažem se. Ali 200sms prema svim mrežama u bih, fiksnim i inostranstvu. Kao i 200mb slobodnog neta.
Šta ja recimo imam od 3najbroja u bh telecomu, ako zovem pretežno mtel ili eronet?
Šta ja recimo imam od 3najbroja u bh telecomu, ako zovem pretežno mtel ili eronet?
-
mirza_15
#2180 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
30+30 je obracunska.tnt-tunja wrote:Sviđa mi se ovaj student paket, mislim u suštinin je sve isto osim što su poduplali mobilni internet. Ne znam koji je obračun, da li je 30+30, treba to malo ispitati.
Je li ko ovo pregledao?
Pozivi prema svim mrezama su po istoj cijeni (0,20 KM plus pdv), prema 3 najbroja samo uspostava 0,07 KM.
- rovac13
#2181 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nikad ne dozvolite da vam neko drugi kroji vasu potrosnju i pakete.......nego prvo rijesis sam sa sobom sta ti treba.......koliko minuta i prema kojim mrezama.....sms....mb......i onda samo procitas ko ti to nudi za najmanje para.
Ja imam na super 25 tarifi uracunato 1000sms...........to sms ova bi na bhtelekomu kostalo 100KM........ali sta imam od toga.....daj boze 50-100 smsova poslat to bi bila premija
Ja imam na super 25 tarifi uracunato 1000sms...........to sms ova bi na bhtelekomu kostalo 100KM........ali sta imam od toga.....daj boze 50-100 smsova poslat to bi bila premija
-
tnt-tunja
#2182 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije loša opcija razmisliti o dual sim mobu.
Ja evo malo prije ručno sabirao koliko sam imao poziva (trajanje poziva), jer nisam nigdje pronašao opciju da mi to računa za mjesec dana. Sabrao sam oko 20minuta odlaznih poziva.
Vjerovatno je presmiješno razmišljati o nekoj pretplati, ali je stvar što mi itreba mobilni internet, zato moram na pretplatu.
Ja evo malo prije ručno sabirao koliko sam imao poziva (trajanje poziva), jer nisam nigdje pronašao opciju da mi to računa za mjesec dana. Sabrao sam oko 20minuta odlaznih poziva.
Vjerovatno je presmiješno razmišljati o nekoj pretplati, ali je stvar što mi itreba mobilni internet, zato moram na pretplatu.
-
Teufik
#2183 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Probaj Call Log Analytics aplikaciju.tnt-tunja wrote:Nije loša opcija razmisliti o dual sim mobu.
-
tnt-tunja
#2184 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala za aplikaciju. Kao sto sam i ja rucno izracunao oko 20minuta. Aplikacija pokazuje 23, no tu ima malo govorne poste, malo prijave kvara, dakle oko 20min.
Ovo je stvarno zabrinjavajuce, gledam 5sms poruka poslao za mjesec dana, prije sam ih stancao 100 minimalno, koliko nas je uzeo viber,face i ostalo.
Dakle ja kako god pogledam, meni ostaje nekako najbolja opcija ovaj redizajnirani student paket.
Zalosno je samo sto ja za tih 20ak minuta razgovora potrosim oko 10KM...
Ako nista imat cu 500MB mobilnog interneta, sto bi meni trebalo biti dovoljno.
Ovo je stvarno zabrinjavajuce, gledam 5sms poruka poslao za mjesec dana, prije sam ih stancao 100 minimalno, koliko nas je uzeo viber,face i ostalo.
Dakle ja kako god pogledam, meni ostaje nekako najbolja opcija ovaj redizajnirani student paket.
Zalosno je samo sto ja za tih 20ak minuta razgovora potrosim oko 10KM...
Ako nista imat cu 500MB mobilnog interneta, sto bi meni trebalo biti dovoljno.
-
Cupko_
#2185 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zašto bi morao na pretplatu? Zašto ne bi punio 10 km mjesečno i u to imao uračunato 80 minuta prema svima, 150 poruka i 200 mb interneta + mogućnost da nakon tih potrošenih mb dokupiš još 500 mb za 2 km? To ti je !hej Savršena tarifa, a plus ako preneseš broj imaš prvih 12 mjeseci po 500 mb mjesečno gratistnt-tunja wrote:Nije loša opcija razmisliti o dual sim mobu.
savrsena.ba i pregledaj sve
-
tnt-tunja
#2186 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisam nigdje pronašao taj podatak sa 2KM jos 500MB. Koliko traje tih 500MB, je li nekoliko dana ili dok ih ne potrošim? Ne mora pretplata biti, rekao sam da mogu i dopune...
I neka mi neko objasni samo proceduru prenosa broja. Je li ostaje 061 pa broj telefona ili je 063 a onih 6brojeva je isto?
I da li moram najprije do bh telecoma otići i podnijeti neki zahtjev da prenesem broj, ili?
I neka mi neko objasni samo proceduru prenosa broja. Je li ostaje 061 pa broj telefona ili je 063 a onih 6brojeva je isto?
I da li moram najprije do bh telecoma otići i podnijeti neki zahtjev da prenesem broj, ili?
- fortaleza
#2187 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako si već na prepaidu, onda možeš direktno otići u Eronetovu poslovnicu te će oni završiti sav posao, a ako koristiš postpaid onda ideš u BHT poslovnicu, raskidaš ugovor te dobivaš potvrdu da si platio sve račune i tek tada s tom potvrdom ideš u Eronet.
Ako je pozivni broj počimao sa 061 onda taj isti pozivni i OSTAJE, samo što si na drugoj mreži... pozivni broj nije nužno povezan s matičnom mrežom jer je broj koji koristiš i unutar tog pozivnog broja, znači svih 9-10 znamenki je tvoj broj, on se ne mijenja.
Ako je pozivni broj počimao sa 061 onda taj isti pozivni i OSTAJE, samo što si na drugoj mreži... pozivni broj nije nužno povezan s matičnom mrežom jer je broj koji koristiš i unutar tog pozivnog broja, znači svih 9-10 znamenki je tvoj broj, on se ne mijenja.
-
tnt-tunja
#2188 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam vidio izimix tarifu za 4,90 nisam za 6KM i opet mi to ne znači ništa kada su sve minute uključene samo u njihovu mrežu.luckiboy wrote:nisi izgleda vidio tu na izi da ima izimix tarifa gdje za samo 6 km dobijas 1 GB interneta, tačnije dobijaš 1000 boba koje mogu biti 1000 MB interneta, 1000 smsovi ili 1000 minute poziva, odnosno kombinuj kako ti čejf npr. 800 MB 100 sms i 100 minutatnt-tunja wrote:Nije loša opcija razmisliti o dual sim mobu.
-
tnt-tunja
#2189 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zahvaljujem na detaljnom upustvu.fortaleza wrote:Ako si već na prepaidu, onda možeš direktno otići u Eronetovu poslovnicu te će oni završiti sav posao, a ako koristiš postpaid onda ideš u BHT poslovnicu, raskidaš ugovor te dobivaš potvrdu da si platio sve račune i tek tada s tom potvrdom ideš u Eronet.
-
tnt-tunja
#2190 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Aha, shvatam. Hvala na info. Ali nekako mi najbolje odgovara ova eronetova tarifa (savrsena).
Samo ne tu jos zanima kada dokupim 500MB interneta koliko on traje, da ne bude 24 ili 48 sati, od tog nemam onda nista.
Samo ne tu jos zanima kada dokupim 500MB interneta koliko on traje, da ne bude 24 ili 48 sati, od tog nemam onda nista.
- rovac13
#2191 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja nikog nemam na toj mrezi izi......tako da nemam od tih minuta nista......i svi koje poznajem takodje nemaju nikog na toj mrezi.........ali super bi bilo kad bi ti svi bili u toj mrezi ....onda bi tarifa bila super......ovako ne moze ni uci u razmatranje 
- Grof
#2192 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
5 dana traje dokup 500 mb.tnt-tunja wrote:Aha, shvatam. Hvala na info. Ali nekako mi najbolje odgovara ova eronetova tarifa (savrsena).
- supercali
#2193 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam mislio promijenit operatera jer mi ovaj.mjesec istice ona akcija 200% al posto od sutra ide ta nova ponuda sa 3 gige na midi 30 mislim da cu ostati na bht
Za ostale kartice imam neki najobicniji smartphone I njih.mjenjam po potrebi tako da mi je taj tel I za inostranstva kad kupim njihovu "ultru"
Za ostale kartice imam neki najobicniji smartphone I njih.mjenjam po potrebi tako da mi je taj tel I za inostranstva kad kupim njihovu "ultru"
- rovac13
#2194 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ponavljam............ne treba mi dual sim radi tog........posto su minute unutar mreze nema od tog nikakvu korist.......za samo sms i mb mi ne treba druga kartica...........jer u svom paketu imam sve u jednom.luckiboy wrote:PONAVLJAM rjesenje je dual sim mobitel gdje ces ti i ekipa imat drugu karticu izimobi i za samo 6 BAM mjesecno imat 1 GB interneta i besplatnu priču međusobno,rovac13 wrote:Ja nikog nemam na toj mrezi izi......tako da nemam od tih minuta nista......i svi koje poznajem takodje nemaju nikog na toj mrezi.........ali super bi bilo kad bi ti svi bili u toj mrezi ....onda bi tarifa bila super......ovako ne moze ni uci u razmatranje
odnosno drugo rjesenje prenos broja, ali raja je lijena, konkretno ovdje za prenos na izi trebas odvojit 5 minuta vremena uz PC i zavrsit sve emailom..... jebiga meni nije bilo mrsko pa vec godinu dana umjesto sto sam plaćo državnim uhljupima na ultri po 13 KM mjesecno za gigu interneta placam duplo manje na izi tj. 6 KM a nagovorio sam i 5-6 ljudi ili da kupe dual sim mob i ubace drugu karticu izi ili da prebace broj pa imam i dzaba priču s njima
kakva grupa ???
Nije valjda da mislis da bi neko nagovarao ljude da predju na tu mrezu da bi s njima mogao razgovarati
Jedino bi MOZDA nagovarao ljude kad bi bio placen za to.
Ja prema svim grupama ne placam telefoniju uopce........sve je to vec na viber whatsapp itd...........zbog toga mi je ovaj super 25 izgleda postao previse.
Izi nije opcija uopce.
- rovac13
#2195 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta imam za 6 KMluckiboy wrote:jos samo da skontas da sve to na izi imas za samo 6 maraka mjesecno
Koliko bi me kostalo na izi........200 minuta prema svim mrezama osim prema izi jer tamo nemam nikog........1000sms..........2gb + flat.....obracunaj mi na brzinu vidim da se razumijes u izi
- rovac13
#2196 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mozda nekome moze pod kapu stat svasta..........ali ja nikad nebi nagovarao nekog da predje u neku mrezu radi mene........sto to meni treba u zivotu.
Mene bi znaci samo tih 200 minuta na izi kostalo 36KM........znaci samo minute su skuplje nego sve ovo sto imam
Lude tarife
Mene bi znaci samo tih 200 minuta na izi kostalo 36KM........znaci samo minute su skuplje nego sve ovo sto imam
Lude tarife
- rovac13
#2197 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jesil ti meni dobarluckiboy wrote: oni sa kojima najvise pricas kad bi presli na istu mrezu, a to je razlog da ih nagovoris, pa ti eto i odgovor zasto da ih nagovaras, tih 200 minuta kostaju 1,2 KM !!!!!!!
Ovih 20 ......50.......150.......500 ljudi s kojima najvise komuniciras BESPLATNO .........da ih nagovorim da uzmu izy pa da dalje tamo razgovaramo ukupno 200 minuta prama svima njima......ako ih uspijem nagovorit.......usput nek svi za svaki slucaj kupe dual sim telefon pa mozda iskombinujemo jos koji minut.
Ili si mislio da nagovorim i vrtić da i oni uzmu izi umjesto sto koriste fixni..........trgovine,shoping centre,opstinu,gruntovnicu,banku,razna preduzeca,notara,sve ove sto na piku postavljaju oglase itd...itd.......
Ti si haman neki zafrkant
-
ing-ecc
#2198 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma nema veze, IZI je dobar i treba ga uzeti

-
Alkos
#2199 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jel' ovo isti onaj sto je nagovarao ljude da predju na Izi i tvrdio da je Izi najbolja mreza?
Mislim slicna im je prica i haman iste stvari ponavlja, pa pretpostavljam.
-
mirza_15
#2200 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Alkos wrote:Jel' ovo isti onaj sto je nagovarao ljude da predju na Izi i tvrdio da je Izi najbolja mreza?Mislim slicna im je prica i haman iste stvari ponavlja, pa pretpostavljam.
Mislis onaj sto je imao toliko nickova koliko izi gore ima glasova? Onaj sto je psovao moderatorima? Ma jok ba. Samo ti se cini.