It_is_a_Leclerc wrote:Riječ je o prvoklasnom diplomatskom skandalu na koji mora biti odgovor. RS nema u svojoj nadležnosti vanjske poslove. Oni su ovim izašli iz svojih okvira. Treba hitno da zasjeda Parlamentarna komisija za vanjske poslove i da Bošnjaci traže imena ljudi koji su zabranili ulazak u BiH osobi protiv koje se u BiH ne vodi nikakav postupak, niti ima bilo kakvih drugih prepreka.dezurni_ucenik wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/rs ... u-potocare
Uprkos izdatoj bh. vizi, RS saopštio da je kosovski šef diplomatije Hashim Thaci nepoželjna osoba u tom entitetu
V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
-
L u c i f e r
#2176 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- Đinajlu
#2177 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa ima barem nekoliko hiljada Bošnjaka na tom istom Exitu, što nisu oni ostali kod kuće?dezurni_ucenik wrote:A Srbija trenutno partija na Exitu. Bez trunke srama ni da se podsjete na 20 godina od srebrenickog genocida.
A evo kako reaguje "urbana" Srbija na spomen Srebrenice.
-
dezurni_ucenik
#2178 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Kakve veze to ima sa ovim clipom ?Đinajlu wrote:Pa ima barem nekoliko hiljada Bošnjaka na tom istom Exitu, što nisu oni ostali kod kuće?dezurni_ucenik wrote:A Srbija trenutno partija na Exitu. Bez trunke srama ni da se podsjete na 20 godina od srebrenickog genocida.
- Đinajlu
#2179 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Je li ti sad išta jasnije?dezurni_ucenik wrote:Kakve veze to ima sa ovim clipom ?Đinajlu wrote:Pa ima barem nekoliko hiljada Bošnjaka na tom istom Exitu, što nisu oni ostali kod kuće?dezurni_ucenik wrote:A Srbija trenutno partija na Exitu. Bez trunke srama ni da se podsjete na 20 godina od srebrenickog genocida.
-
dezurni_ucenik
#2180 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Tema nije "Bosnjaci na exitu". Boli me kurac, to je stvar njihovog obraza.
Ja clip stavljam da se pokaze kako ta satro lafo, operisana od cetnistva, "urbana" Srbija reaguje na spomen Srebrenice.
Ja clip stavljam da se pokaze kako ta satro lafo, operisana od cetnistva, "urbana" Srbija reaguje na spomen Srebrenice.
- Partijaner
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Đinajlu
#2183 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ja sam, kako kažeš, operisan od četništva, ali neka su ovako ljudi reagovali jer ovo je bila čista provokacija Dubioze, potpuno nepotrebna i skandalozna na jednom muzičkom festivalu na kojem svake godine svira ko zna koliko bendova iz BiH.dezurni_ucenik wrote:Tema nije "Bosnjaci na exitu". Boli me kurac, to je stvar njihovog obraza.
-
dezurni_ucenik
#2184 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Đinajlu wrote:Ja sam, kako kažeš, operisan od četništva, ali neka su ovako ljudi reagovali jer ovo je bila čista provokacija Dubioze, potpuno nepotrebna i skandalozna na jednom muzičkom festivalu na kojem svake godine svira ko zna koliko bendova iz BiH.dezurni_ucenik wrote:Tema nije "Bosnjaci na exitu". Boli me kurac, to je stvar njihovog obraza.
Ne mozete vi taj vlahovluk i cetnistvo sakriti pa cak ni na forumu. Jace od vas.
- Đinajlu
#2185 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Živ ti meni bio u svakom slučaju. 
-
dezurni_ucenik
#2186 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Đinajlu wrote:Živ ti meni bio u svakom slučaju.
- pumica
#2187 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sve je ovo gorak cirkus.
Nema ni mrvice olaksanja ... tuga bila i ostala.
Strašan samit političkih licemjera danas će prisustvovati 20.godišnjici genocida počinjenog u Srebrenici. Svi koji su prije 20 godina za Srebrenicu mogli nešto da urade - zaustave, spriječe, umanje zločin genocida, kada su četnički koljači masakrirali naš narod, danas su došli "da odaju poštu žrtvama genocida" iako su direktno kumovali da ti ljudi izgube svoje ime i prezime a postanu poznati pod nazivom - žrtve genocida u Srebrenici.
Aleksandar Vučić, koji je u vrijeme počinjenja genocida u Srebrenici bio navijač poznat pod parolom "za svaku srpsku glavu ubit će stotinu muslimanskih" danas je u Srebrenici iako i dalje negira genocid u Srebrenici i iako je uradio sve što je mogao da Britanska rezolucija o Srebrenici propadne pred Vijećem sigurnosti UN-a. Bošnjaci će ga dočekati i ostaviti mu prostor da se obrati "ako želi". Jezivo.
S druge strane u Srebrenici će biti i Bil Klinton, tadašnji predsjednik Amerike. Čovjek koji je omogućio Mladićevim koljačima da na miru, bez pritiska, pokolju i izmasakriraju skoro 9.000 naših ljudi. Nijedan američki avion nije poletio radi naših 9.000 ljudi, nijedan fijuk radi njih se nije čuo, ništa osim prešutnog dopuštenja da se kolju bosanski Muslimani. Da stvar bude krajnje licemjerna, špijunski američki avioni nadlijetali su područije istočne Bosne snimajući uredno lokacije masovnih ubistava i grobnica, što će se pojaviti na suđenju u Den Haagu. Mirno su odgledali i snimili genocid.
Šta reći? Ništa. Očito da mi nemamo snage a ni političke kuraži, niti pravih političkih predstavnika koji bi ove stvari rekle na glas. Današnja Bosna zavisi od američke podrške, one iste Amerike koja je prethodno pustila da se kapacitet bosanskih Muslimana svede na njima prihvatljivu mjeru: 100.000 mrtvih, 2.000.000 raseljenih. Kada se ispunila ta američko - europska kvota, onda su se "stekli uslovi da se razgovara o miru" i da se oda "pošta žrtvama genocida" koje su direktno proizveli oni koji ih danas "poštuju".
Jezivije od ove činjenice jeste šutnja političko - vjerskih predstavnika Bošnjaka koji sve ovo znaju a prešućuju dajući mikrofon u ruke onima koji su od nas napravili žrtve genocida i oduzeli nam i državu i pobjedu nad agresorima, i pravdu za agresiju koju smo preživjeli. Nas predstavljaju licemjeri, nas posjećuju ljudi krvavih ruku, nas uvode u Europu bez pravde za 100.00 ubijenih i 2.000.000 raseljenih i sve to dovoljno govori u kakvo licemjerno društvo mi trčimo da uđemo pognute glave, znajući da i mi i oni znamo istinu i prešućujemo je.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3247085046
- asurbanipal
#2188 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Partijaner wrote:
- It_is_a_Leclerc
#2189 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Niz netačnih podataka. Ali baš niz. Samo čitati i informisati se.pumica wrote:Sve je ovo gorak cirkus.
Strašan samit političkih licemjera danas će prisustvovati 20.godišnjici genocida počinjenog u Srebrenici. Svi koji su prije 20 godina za Srebrenicu mogli nešto da urade - zaustave, spriječe, umanje zločin genocida, kada su četnički koljači masakrirali naš narod, danas su došli "da odaju poštu žrtvama genocida" iako su direktno kumovali da ti ljudi izgube svoje ime i prezime a postanu poznati pod nazivom - žrtve genocida u Srebrenici.
Aleksandar Vučić, koji je u vrijeme počinjenja genocida u Srebrenici bio navijač poznat pod parolom "za svaku srpsku glavu ubit će stotinu muslimanskih" danas je u Srebrenici iako i dalje negira genocid u Srebrenici i iako je uradio sve što je mogao da Britanska rezolucija o Srebrenici propadne pred Vijećem sigurnosti UN-a. Bošnjaci će ga dočekati i ostaviti mu prostor da se obrati "ako želi". Jezivo.
S druge strane u Srebrenici će biti i Bil Klinton, tadašnji predsjednik Amerike. Čovjek koji je omogućio Mladićevim koljačima da na miru, bez pritiska, pokolju i izmasakriraju skoro 9.000 naših ljudi. Nijedan američki avion nije poletio radi naših 9.000 ljudi, nijedan fijuk radi njih se nije čuo, ništa osim prešutnog dopuštenja da se kolju bosanski Muslimani. Da stvar bude krajnje licemjerna, špijunski američki avioni nadlijetali su područije istočne Bosne snimajući uredno lokacije masovnih ubistava i grobnica, što će se pojaviti na suđenju u Den Haagu. Mirno su odgledali i snimili genocid.
Šta reći? Ništa. Očito da mi nemamo snage a ni političke kuraži, niti pravih političkih predstavnika koji bi ove stvari rekle na glas. Današnja Bosna zavisi od američke podrške, one iste Amerike koja je prethodno pustila da se kapacitet bosanskih Muslimana svede na njima prihvatljivu mjeru: 100.000 mrtvih, 2.000.000 raseljenih. Kada se ispunila ta američko - europska kvota, onda su se "stekli uslovi da se razgovara o miru" i da se oda "pošta žrtvama genocida" koje su direktno proizveli oni koji ih danas "poštuju".
Jezivije od ove činjenice jeste šutnja političko - vjerskih predstavnika Bošnjaka koji sve ovo znaju a prešućuju dajući mikrofon u ruke onima koji su od nas napravili žrtve genocida i oduzeli nam i državu i pobjedu nad agresorima, i pravdu za agresiju koju smo preživjeli. Nas predstavljaju licemjeri, nas posjećuju ljudi krvavih ruku, nas uvode u Europu bez pravde za 100.00 ubijenih i 2.000.000 raseljenih i sve to dovoljno govori u kakvo licemjerno društvo mi trčimo da uđemo pognute glave, znajući da i mi i oni znamo istinu i prešućujemo je.
- Partijaner
-
zenit dozic
#2191 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Malo je u brojkama pogriješio, ali je potpuno u pravu za ovaj prvi, boldani pasus.It_is_a_Leclerc wrote:Niz netačnih podataka. Ali baš niz. Samo čitati i informisati se.pumica wrote:Sve je ovo gorak cirkus.
- It_is_a_Leclerc
#2192 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Prvi jeste. Ostalo netačno. Pogotovo za avione. Pa onda za ulogu SAD-a. Zna se ko je koordinirao UNPROFOR-om i odakle.
- Partijaner
#2193 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Zasto Ivanic nije dosao ?
-
hAZNADAR
#2194 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Danas je cetnicki vojvoda i negator genocida Vucic docekan u Srebrenici kao prijatelj, pogotovo od strane Majki Srebrenice.
Ovo je tacka na ovu temu.
Rusi su ispali u pravu kada su stavili veto sa obrazlozenjem da neprihvatanje rezolucije pridonosi pomirenju.
A clanice VS koje su glasale za Rezoluciju su se sigurno pokajale.
Zar je moguce da smo toliko glupi i da nemamo ni mrvu respekta prema sebi. Pa kako je onda ocekivati od drugih?
Zato bilo koje druge inicijative, rezolucije, prezentacije nase nesrece i ocekivanje pravde,... gube smisao. Zali boze izgubljenog vremena i zivaca dok je ovo sa rezolucijom bilo aktuelno.
Ovo je tacka na ovu temu.
Rusi su ispali u pravu kada su stavili veto sa obrazlozenjem da neprihvatanje rezolucije pridonosi pomirenju.
A clanice VS koje su glasale za Rezoluciju su se sigurno pokajale.
Zar je moguce da smo toliko glupi i da nemamo ni mrvu respekta prema sebi. Pa kako je onda ocekivati od drugih?
Zato bilo koje druge inicijative, rezolucije, prezentacije nase nesrece i ocekivanje pravde,... gube smisao. Zali boze izgubljenog vremena i zivaca dok je ovo sa rezolucijom bilo aktuelno.
- Herr Flick
#2195 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
KAKVO JE OVO TEKBIRANJE
BOZE SACUVAJ
BOZE SACUVAJ
-
emmir1
#2196 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Tekbiri i zviždanje.
Neka cijelom svijetu pokažemo naše dzihadske spremnosti.
Fuj
Neka cijelom svijetu pokažemo naše dzihadske spremnosti.
Fuj
- Herr Flick
#2197 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Kome se tekbira nek ide za ISILOM,oni za svaki metak lupnu tekbir..
Ko je ikad vidio da se tekbira na dženazi..Bljak,sramite se
- asurbanipal
#2198 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Herr Flick wrote:Kome se tekbira nek ide za ISILOM,oni za svaki metak lupnu tekbir..
Pa sama dženaza namaz se sastoji od četiri tekbira...
- Herr Flick
#2199 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
asurbanipal wrote:Herr Flick wrote:Kome se tekbira nek ide za ISILOM,oni za svaki metak lupnu tekbir..
Pa sama dženaza namaz se sastoji od četiri tekbira...
Pa znam,nisam mislio na to bukvalno..Pa jesi lti vidio da oni uzvikuju tekbir i zvizde dok se uci Kuran
- p206
#2200 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Dragan Čović koliko sam upratio je imao puno ljudskiji govor od drugih,i to treba reći.