Dešava se. Ne samo Exodus, znaju i sve postavke odjednom nestati.Chmoljo wrote:je li se ikome desilo da se exodus jednostavno pobrisao? samo nestao
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- irac300
#2176 Re: Kodi/XBMC Media centar
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2177 Re: Kodi/XBMC Media centar
antivirus možda
al hajd, dobro da nisam jedini...
-
beast BiH
#2178 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne stignem citati prethodno (nemojte zamjeriti), sta se desava sa exodusom niti jedan stream ne mogu pronaci a nekad mi broj jedan bio..
- irac300
#2179 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne znam za windows, kod mene se to znalo na android boxu dešavati, a nemam nikakav antivirus. Nešto se samo od sebe pohaba.Chmoljo wrote:antivirus možda![]()
@beast BiH
Radi Exodus. Provjeri je li ti updateovan, zadnja verzija je 2.26. Ako ni to ne pomogne, deinstaliraj ga, pa ponovo instaliraj.
- Garak
#2180 Re: Kodi/XBMC Media centar
Svaka čast, puno hvalairac300 wrote:Naravno. Idi u settings=video=subtitles, a onda na default TV service i default movie service postavi titlovi.com.Garak wrote:Narode, postoji li način da se naštima da mi titlove skida sa titlovi.com a ne opensubtitles.org?
- dinao
#2181 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jedno padobransko pitanje;
Smije li se Kodi koristiti u Njemackoj? Pretpostavljam da je ilegalno, zanima me da li se tolerise ili hapse?
Smije li se Kodi koristiti u Njemackoj? Pretpostavljam da je ilegalno, zanima me da li se tolerise ili hapse?
- semirsar
#2182 Re: Kodi/XBMC Media centar
ovo fakat odlicno radiCroKodi je program za gledanje filmova i serija koji sam pronalazi TITLOVE te ih ubacuje u film/seriju. Također možete gledati mnoštvo hrvatskih TV programa (HRT1, HRT2, HRT3, CMC, RTL...) te stranih programa S TITLOVIMA (History, Discovery, FOX Life...).
Osnovna namjena CroKodija je da bude što jednostavniji za korištenje. Jednostavnost CroKodija je osmišljena po principu da i ljudi koji su malo manje informatički pismeni budu u mogućnosti sami ga instalirati i gledati filmove. CroKodi je izgrađen na popularnom open source programu Kodi, no sam interface je dosta pojednostavljen, koncizno sveden samo na ono što je potrebno te je cijeli program na hrvatskom jeziku.
CroKodi omogućava pretraživanje filmova i serija po kategorijama poput:
- Žanrovi
- Godina
- Osobe
- Jezici
- Preporučene godine za film
- Najpopularnije
- Najviše glasano
- Filmovi koje trenutno ljudi gledaju
- Zarada
- Oskarom nagrađivani
- U kinima
- Novi filmovi / serije
CroKodi također omogućuje gledanje uživo sljedećih TV kanala:
- HRT 1
- HRT 2
- HRT 3
- RTL 1
- RTL 2
- RTL Living
- Sportska TV
- CMC
- National Geographic (s titlovima)
- History (s titlovima)
- Viasat Explore (s titlovima)
- Fox Life (s titlovima)
- Fox Crime (s titlovima)
- DeeJay HR
- DIVA (s titlovima)
- Klasik TV
- 24 Kitchen (s titlovima)
- Ginx
- Boomerang
- Cartoon Network
- BabyTV
- CBS Reality (s titlovima)
- Travel
- N1 TV
CroKodi - program za gledanje filmova/serija s titlovima i TVa uživo - by pavement
VAŽNO!!! - propustite CroKodi kroz vatrozid kako bi mogli dobiti sve streamove, a ne samo neke
CroKodi - program za gledanje filmova/serija s titlovima i TVa uživo - by pavement
VAŽNO!!! - u slučaju da antivirus javlja da se radi o virusu - NIJE TOČNO - sam sam radio na ovom programu i GARANTIRAM da je 100% čist (i program i streamovi koje pretražuje)
HARDWARE REQUIREMENTS:
CPU:
x86 ili x86-64 CPU poput: Intel Pentium 4 / Pentium M, AMD Athlon 64 / Opteron, ili noviji CPU (koji podržava SSE2, a to su svi procesori koji su proizvedeni zadnjih desetak godina).
RAM:
Minimalno 2 GB RAM memorije, što više to bolje...
GPU:
CroKodi će se pokrenuti na 99.9% grafičkih kartica koje su proizvedene u zadnjih desetak godina, iako za video dekodiranje filmova u malo većoj rezoluciji bile bi poželjnije malo novije grafičke kartice. Ovo uključuje većinu AMD/ATI, Intel, ili NVIDIA grafičkih kartica koje podržavaju OpenGL 2.0 ili noviji i koje podržavaju DirectX version 9.0c ili noviji.
HDD:
Sam program zauzima oko 340 mb nakon instalacije, no potreban je prostor za sadržaj koji će te gledati. Minimalno je potrebno 4GB - 8GB memorije na hard disku. Preporučeno je imati 16GB ili više slobodnog prostora...
SOFTWARE REQUIREMENTS:
Windowsi:
Najstariji Windows na kojem CroKodi radi je Windows Vista.
Preporučeni Windowsi za CroKodi su Windows 7 i noviji...
- P.Starck
#2183 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
bug, zatraži link nekoliko puta uzastopnoirac300 wrote:Ne znam za windows, kod mene se to znalo na android boxu dešavati, a nemam nikakav antivirus. Nešto se samo od sebe pohaba.Chmoljo wrote:antivirus možda![]()
@beast BiH
Radi Exodus. Provjeri je li ti updateovan, zadnja verzija je 2.26. Ako ni to ne pomogne, deinstaliraj ga, pa ponovo instaliraj.
- irac300
#2184 Re: Kodi/XBMC Media centar
Smije. Ali ne smiješ koristiti addone koji koriste torrente ili neke slične sadržaje za dijeljenje. Znam iz prve ruke, jer mi sestra u Njemačkoj već godinu dana koristi Kodi bez ikakvih problema.dinao wrote:Jedno padobransko pitanje;
-
nsvladimir
#2185 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
To znači da se ne sme koristiti Genesis, 1Chanell, Phoenix, Salts itd?irac300 wrote:Smije. Ali ne smiješ koristiti addone koji koriste torrente ili neke slične sadržaje za dijeljenje. Znam iz prve ruke, jer mi sestra u Njemačkoj već godinu dana koristi Kodi bez ikakvih problema.dinao wrote:Jedno padobransko pitanje;
-
brazzo19
#2186 Re: Kodi/XBMC Media centar
Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?semirsar wrote:ovo fakat odlicno radiCroKodi je program za gledanje filmova i serija koji sam pronalazi TITLOVE te ih ubacuje u film/seriju. Također možete gledati mnoštvo hrvatskih TV programa (HRT1, HRT2, HRT3, CMC, RTL...) te stranih programa S TITLOVIMA (History, Discovery, FOX Life...).
Osnovna namjena CroKodija je da bude što jednostavniji za korištenje. Jednostavnost CroKodija je osmišljena po principu da i ljudi koji su malo manje informatički pismeni budu u mogućnosti sami ga instalirati i gledati filmove. CroKodi je izgrađen na popularnom open source programu Kodi, no sam interface je dosta pojednostavljen, koncizno sveden samo na ono što je potrebno te je cijeli program na hrvatskom jeziku.
CroKodi omogućava pretraživanje filmova i serija po kategorijama poput:
- Žanrovi
- Godina
- Osobe
- Jezici
- Preporučene godine za film
- Najpopularnije
- Najviše glasano
- Filmovi koje trenutno ljudi gledaju
- Zarada
- Oskarom nagrađivani
- U kinima
- Novi filmovi / serije
CroKodi također omogućuje gledanje uživo sljedećih TV kanala:
- HRT 1
- HRT 2
- HRT 3
- RTL 1
- RTL 2
- RTL Living
- Sportska TV
- CMC
- National Geographic (s titlovima)
- History (s titlovima)
- Viasat Explore (s titlovima)
- Fox Life (s titlovima)
- Fox Crime (s titlovima)
- DeeJay HR
- DIVA (s titlovima)
- Klasik TV
- 24 Kitchen (s titlovima)
- Ginx
- Boomerang
- Cartoon Network
- BabyTV
- CBS Reality (s titlovima)
- Travel
- N1 TV
VAŽNO!!! - propustite CroKodi kroz vatrozid kako bi mogli dobiti sve streamove, a ne samo neke
VAŽNO!!! - u slučaju da antivirus javlja da se radi o virusu - NIJE TOČNO - sam sam radio na ovom programu i GARANTIRAM da je 100% čist (i program i streamovi koje pretražuje)
HARDWARE REQUIREMENTS:
CPU:
x86 ili x86-64 CPU poput: Intel Pentium 4 / Pentium M, AMD Athlon 64 / Opteron, ili noviji CPU (koji podržava SSE2, a to su svi procesori koji su proizvedeni zadnjih desetak godina).
RAM:
Minimalno 2 GB RAM memorije, što više to bolje...
GPU:
CroKodi će se pokrenuti na 99.9% grafičkih kartica koje su proizvedene u zadnjih desetak godina, iako za video dekodiranje filmova u malo većoj rezoluciji bile bi poželjnije malo novije grafičke kartice. Ovo uključuje većinu AMD/ATI, Intel, ili NVIDIA grafičkih kartica koje podržavaju OpenGL 2.0 ili noviji i koje podržavaju DirectX version 9.0c ili noviji.
HDD:
Sam program zauzima oko 340 mb nakon instalacije, no potreban je prostor za sadržaj koji će te gledati. Minimalno je potrebno 4GB - 8GB memorije na hard disku. Preporučeno je imati 16GB ili više slobodnog prostora...
SOFTWARE REQUIREMENTS:
Windowsi:
Najstariji Windows na kojem CroKodi radi je Windows Vista.
Preporučeni Windowsi za CroKodi su Windows 7 i noviji...
- irac300
#2187 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Svi addoni koji koriste streaming se mogu sasvim legalno gledati. Te što si nabrojao koriste streaming. One koje ne treba koristiti u zapadnim zemljama su acestream, quasar i slični addoni koji koriste torrente za dijeljenje materijala.nsvladimir wrote:To znači da se ne sme koristiti Genesis, 1Chanell, Phoenix, Salts itd?irac300 wrote:Smije. Ali ne smiješ koristiti addone koji koriste torrente ili neke slične sadržaje za dijeljenje. Znam iz prve ruke, jer mi sestra u Njemačkoj već godinu dana koristi Kodi bez ikakvih problema.dinao wrote:Jedno padobransko pitanje;
- semirsar
#2188 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kompletan kodi sa instalacijom i addonima, naravno, ti mozes dodavati sve sto zelis, inace vidjeh ovo na torrentima, i odlicno radi. Dusu dalo za one kojima je pegla traziti addone sa "nasim" govornim podrucjima a i komplikovano po postavkama barkati, dakle, za prosjecnog duduka a bezbeli i one malo naprednije a lijenije ko ja sto sambrazzo19 wrote: Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?
P.S. Sve titlove za filmove i serije sam pronadje i pokrene, osim ako ih jos nema na titlovi.com i opensubtitles
-
brazzo19
#2189 Re: Kodi/XBMC Media centar
semirsar wrote:Kompletan kodi sa instalacijom i addonima, naravno, ti mozes dodavati sve sto zelis, inace vidjeh ovo na torrentima, i odlicno radi. Dusu dalo za one kojima je pegla traziti addone sa "nasim" govornim podrucjima a i komplikovano po postavkama barkati, dakle, za prosjecnog duduka a bezbeli i one malo naprednije a lijenije ko ja sto sambrazzo19 wrote: Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?![]()
Skines, i odma imas sve sto ti treba, arene, sport klub, hrtove rtsove montenegro macedonia slovenia, siptarija... ama vascijeli dunjaluk do cemerike
P.S. Sve titlove za filmove i serije sam pronadje i pokrene, osim ako ih jos nema na titlovi.com i opensubtitles
sve si mi napisao osim linka gdje da skinem to cudo
- semirsar
#2190 Re: Kodi/XBMC Media centar
na xp ne radi, uglavnom, imas PPbrazzo19 wrote:semirsar wrote:Kompletan kodi sa instalacijom i addonima, naravno, ti mozes dodavati sve sto zelis, inace vidjeh ovo na torrentima, i odlicno radi. Dusu dalo za one kojima je pegla traziti addone sa "nasim" govornim podrucjima a i komplikovano po postavkama barkati, dakle, za prosjecnog duduka a bezbeli i one malo naprednije a lijenije ko ja sto sambrazzo19 wrote: Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?![]()
Skines, i odma imas sve sto ti treba, arene, sport klub, hrtove rtsove montenegro macedonia slovenia, siptarija... ama vascijeli dunjaluk do cemerike
sve si mi napisao osim linka gdje da skinem to cudo
-
brazzo19
#2191 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa ne koristim xp 
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
- semirsar
#2192 Re: Kodi/XBMC Media centar
samo se ogradjujem, zacudio bi se koliko ih ima da koriste taj osbrazzo19 wrote:Pa ne koristim xp
- irac300
#2193 Re: Kodi/XBMC Media centar
@Labud se i dan danas zaklinje, XP-a mi.semirsar wrote:samo se ogradjujem, zacudio bi se koliko ih ima da koriste taj osbrazzo19 wrote:Pa ne koristim xp
- Radar71
#2194 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel može i meni taj pp 
I gdje gledati na Kodi-u rukomet? Na sport365.live radi minut dva i stane
I gdje gledati na Kodi-u rukomet? Na sport365.live radi minut dva i stane
-
harera
#2195 Re: Kodi/XBMC Media centar
I ja bih rado taj pp 
Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk
- dječak sa šibicama
#2196 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze li taj CroKodi na tv box??
I kakva je to fora sa pp linkovima, dajte svima jbt.
I kakva je to fora sa pp linkovima, dajte svima jbt.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
-
karabaja989
#2198 Re: Kodi/XBMC Media centar
kolega s logosoftovog foruma moze li i meni link u pp za CroKodisemirsar wrote:Kompletan kodi sa instalacijom i addonima, naravno, ti mozes dodavati sve sto zelis, inace vidjeh ovo na torrentima, i odlicno radi. Dusu dalo za one kojima je pegla traziti addone sa "nasim" govornim podrucjima a i komplikovano po postavkama barkati, dakle, za prosjecnog duduka a bezbeli i one malo naprednije a lijenije ko ja sto sambrazzo19 wrote: Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?![]()
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#2199 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imam oba instalirana ali nije ni do koljena pravom Kodiju.
-
karabaja989
#2200 Re: Kodi/XBMC Media centar
Daj mi posalji link u ppsuad-sarajevo wrote:Imam oba instalirana ali nije ni do koljena pravom Kodiju.