Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

Roccohljup

#2176 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Fahro mesija. :D :D
PARLAMENTARNA SKUPŠTINA BiHNastavak sjednice Doma naroda zakazan za sutra

Radončić spriječio pokušaj HDZBiH da Klub Bošnjaka ostane bez glasa

Autor: S. D. - A. Nu.

prije 5 sati

A

A

A

84

Fahrudin Radončić (SBB), delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, pozvao se danas na sjednici Doma naroda PSBiH na Poslovnik tog doma, tražeći da se ispoštuje odredba člana 23. tog poslovnika.

- U tom smislu, ja se pozivam na Poslovnik, član 23. stav 1 alineja j., da predsjedavajući Doma stvara pretpostavke za potpuno ostvarivanje prava i obavljanje dužnosti delegata u Domu, u okviru nadležnosti Doma. S obzirom na to da svako od nas praktično predstavlja 20 posto svog nacionalnog, odnosno narodnog kapaciteta, molim vas da vodite računa o tome - kazao je Radončić.

Naime, u tom članu je precizirano da je predsjedavajući Doma dužan omogućiti pretpostavke za potpuno ostvarivanje prava i obavljanje dužnosti delegata u okviru nadležnosti Doma. Radončić je pojasnio da u 14 sati ima obavezu pred Sudom BiH i da će morati napustiti sjednicu. Istovremeno, on je zahtijevao da sjednica bude nastavljena sutra ili neki drugi dan.   

Kolegij Doma prihvatio je Radončićev zahtjev, te je najavljeno da će Dom naroda zasjedanje nastaviti sutra. Inače, da se Radončić nije pozvao na Poslovnik, Dom bi nastavio s radom i izjašnjenjem o veoma bitnim zakonima, i to bez njegovog prisustva, čime bi Radončić bio uskraćen da obavi svoju dužnost glasanja i učešća u odlučivanju u ime Kluba bošnjačkog naroda.

Među tim zakonima je Izborni zakon BiH, čiji predlagači su SBB, SDP i DF.

Također, na ovaj način, Radončić je spriječio očigledan pokušaj HDZ-a BiH, koji je na sve moguće načine pokušavao što više prolongirati početak rasprave o izmjenama Izbornog zakona, a sve s ciljem da prije 14 sati, kada Radončić mora u Sud BiH, ne dođe do glasanja o izmjenama Izbornog zakona. Tako je, primjerice, sjednica zbog nedolaska delegata Kluba hrvatskog naroda iz HDZ-a BiH kasnila oko pola sata, a tražena je i pauza u zasjedanju.

Time je HDZBiH pokušao učiniti da ove izmjene, kojima se traži elektronsko brojanje glasova na izborima u BiH i uvođenje tehnologija koje će dovesti do transparentnijeg izbornog procesa, odnosno sprečavanja izbornih krađa, ostanu bez Radončićeve podrške i njegovog presudnog glasa. No, pozivanjem na Poslovnik i na to da se ispoštuju njegova delegatska prava i mogućnost da doprinese interesima Kluba bošnjačkog naroda, Radončić je očigledno osujetio takve pokušaje.
zulfo

#2177 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zulfo »

S pancirnim prslukom i četom tjelohranitelja Fahrudin Radončić posjetio je potencijalne glasače u Varešu i Brezi, nazvao ih mačićima, pohvalio se porodičnim gelerima pa podigao pesnicu i obećao zatvor za mafiju i kretene
- Mi nismo ljevica, mi nismo desnica, mi smo pesnica! I pobijedit ćemo – grmi sa bine krcate kinosale u Varešu predsjednik i osnivač Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić. Frenetičan aplauz. Iako na predizbornim skupovima, kao uostalom i većina njegovih političkih protivnika, ponavlja mahom iste stvari, u Varešu to zvuči kao da je dobro proučio njegove stanovnike, jer ih svaka njegova rečenica ili konstatacija baca u euforiju. Na skup je stigao s četom tjelohranitelja i pancirnim prslukom, automobilima koji su sve vrijeme stajali upaljeni, a ispred sale u Brezi bili su prisutni i policajci u civilu. Prisutnima u sali najavljen kao „čovjek vizije čiji je poslovni put obilježen uspjehom“, u uvodnom dijelu svog govora pozdravio je Varešake riječima:

- Selam alejkum i dobar dan, zaboravljeni grade.

Publika, dirnuta emotivnim uvodom, uzvraća burnim aplauzom:

- Uvijek govorim jednu stvar – dok čovjek ne kaže jednu riječ on vlada njom, a kad kažete riječ ona vlada vama - kaže lider i malo relaksira stvar:

- A sada ne znam bih li vam rekao jednu veselu stvar ili da odmah pređemo na ozbiljne stvari?!

- Aj' veselu – čuje se iz publike!

- Dobro, onda ću vam ispričati jedan vic. Kupio predsjednik jedne nekada velike stranke svom unuku pet mačića za rođendan. Poslije tri dana dolazi unuk i kaže: „Dedo, dedo, tri mačića su iz SBB-a!“ Pita Tihić: „Kako znaš?“ „Pa“, kaže mali, „progledala, dedo, progledala“. I mi hoćemo da naš narod progleda! – šala iz rubrike SMS čitalaca u Dnevnom avazu je uspjela i posljednje riječi jedva se čuju od smijeha prisutnih.

- Čuj, i sad mi kao mačići, jel'? – dva mladića u jednom od posljednjih redova u nedoumici su da li ovo poređenje ipak sadrži i uvredljive elemente.

Nema koalicije s kretenima!

Vrijeme je ipak da se krene na ozbiljniji način propagande pa se prelazi na obećanja kako će Sarajevo početi vraćati Varešu sve ono što je Vareš dao za Sarajevo, nekada neomalterisanim kućama Albanije koja danas gradi po 100 km autoputa godišnje, odakle Radončić nosi novinarska iskustva od prije 20 godina. Nakon toga izvlači se teška artiljerija koja će se kasnije spomenuti i u Brezi:

- Moja žena izgubila je dva brata, od 19 i 21 godinu, moja sestra muža a sestrična hoda s 11 gelera. Ja sam svaki dan rata bio u Sarajevu, borio se. Niko od nas nije toliko stradao da bismo sad ovako živjeli. Ne dozvolite da postanemo Palestinci u vlastitoj državi! Naši invalidi moraju na reviziju svake dvije godine, kao da im je u međuvremenu mogla izrasti noga ili ruka.

Dio prisutnih dirnut je do suza ali ih razgaljuju obećanja kako će, ukoliko bude sjedio u Predsjedništvu BiH, Radončić ukinuti finansiranje političkih partija, tražiti „da se to ne može raditi ovako, da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva, te da će se sve ingerencije s tog tijela prenijeti na Vladu.“ Najavljuje se i konačni obračun s izdajnicima ali i poručuje kako koalicija neće biti:

- Pitaju nas s kim ćemo u koaliciju! Neću u koaliciju s onima koje Milorad Dodik grli po novinama kao kretene! Koji potpisuju Prud i izdaju vlastite zemlje! Neću! Zatvor za mafiju, sloboda za ekonomiju!

Okean bolje budućnosti

Ovom govoru prethodili su govori drugih članova SBB-a, kandidata na raznim nivoima, ali i muzičko zagrijavanje neposredno prije skupa. Iako je najavljen u 16 časova već u 15.30 sala je puna. Sa razglasa Ismeta Dervoz, svježa članica Saveza, pjeva Zemljo moja. Muzička lista izgledala je otprilike ovako:

Zemljo moja – Ismeta Dervoz

Sviraj nešto narodno – Halid Bešlić i Donna Ares

Dvije ili tri pjesme H. Bešlića o plavom oku, navikama i sl.

Mejra na tabutu – instrumentala

Prođoh Bosnom kroz gradove – bend AS – live.

Društvo je mješovito, ima starijih i mlađih, uglavnom dotjeranih. Dobar dio njih kasnije će se preseliti u Brezu na drugi skup. Između redova provlači se krupniji muškarac i dijeli neke letke i papire s imenima kandidata iz Ze-do kantona:

- Uzmi ovo, nemojte da vam dajem i u Brezi - kaže djevojkama u redu iza.

- Koje je Breza? - pita, a stariji bračni par diže ruke. Uskoro se pušta himna BiH:

- Ustaj, ustaj - čuje se. Iste riječi čuju se i kasnije, kada lider izlazi na scenu. Nakon učenja Fatihe i odavanja počasti šehidima i stradalima u proteklom ratu, na scenu izlazi podmladak SBB-a. Najmlađa od njih, Alina Čabaravdić, nositeljica je liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH. Rođena je 1990. godine:

- Poštovani, Selam alejkum i dobar dan - počinje.

- Dobra ti sreća – odvraća stariji gospodin iz publike.

- Ja sam Alina Čabaravdić i rođena sam 1990. godine...

- Auuuuu – čuje se žamor iz publike, iz reda vremešnijih mještana. Dvojica od njih jedan drugom povjeravaju sumnju da je neko ko je rođen 1990., iz njihove perspektive, uopšte „i progled'o kako treba“.

- Skroz je dobra – komentarišu mladići iza.

Srećom, ona na sceni nema priliku čuti seksističke primjedbe. Izlaže ideje kako mlade izvesti iz beznađa:

- Ja sam mlada osoba kojoj je pružena velika odgovornost. Ukoliko bih dobila povjerenje, otvorena sam za sve vrste pomoći mladima. Na politički aktivizam najviše me ponukalo stanje u školstvu koje se plaća, niska primanja penzionera, nezaposlenost, loše stanje u ovoj državi. Korupciju u obrazovanju riješila bih smjenom svih ministara, jer kad bi oni radili kako treba stanje ni slučajno ne bi bilo kakvo jeste, kaže ova mlada studentica prve godine Fakulteta za kozmetologiju i estetiku u Banjoj Luci.

- Kosmologiju? – iščuđava se jedan od prisutnih nakon čitanja kratke Alinine biografije – šta je kosmologija?

Prisutnima se obratio i jedan od starijih članova Saveza, Adnan Bašić, rođen 1945. Dojmio se Varešaka govoreći o starim vremenima i Varešu kakav je nekad bio. Danas je, konstatuje, stanje katastrofalno ali nada postoji.

- Bilo je dobro a onda je došla oluja. Mnogi su mi govorili da šutim ali Bosna nije Sparta a ja nisam čovjek koji lakonski govori, pa moram nešto reći. Fahrudin Radončić je čovjek kojeg ljudi u Bosni uzmu u srce, to je tako - govori na oduševljenje prisutnih i metaforično dodaje:

- SBB, nekada mali talas, danas je okean koji je preplavio ne samo BiH nego i dijasporu.

I sam 100% ratni invalid, „graditelj i rudar koji se borio za ljudska prava“ i on upozorava na apsurd da RVI idu na stalne revizije „baš kao da mogu invalidu izrasti noge“.

Četvrt stoljeća kurvaluka

“Onaj ko vas nikad nije slagao i prvi put izlazi na izbore je SBBBiH Fahrudin Radončić”, najavljuje se u jednom trenutku s govornice. U sali odobravanje, klimanje glavama. Nakon govora predsjednika skup se završava i dobar dio pristalica odlazi u Brezu da prisustvuje okupljanju u 17.30. Sala ostaje poluprazna, a za Varešake je pripremljen nastup AS benda iz Vareša s pjesmom Prođoh Bosnom kroz gradove. Sada je slika u sali malo tužnija. Rascjepkane grupice, ni traga mladim i našminkanim SBB-ovcima. U mraku, u samom ćošku sale sjede tri žene i muškarac. Dok pokušavam otkriti jesu li simpatizeri, članovi ili uljezi, Fetić Elmira i Devadžija Refija potvrđuju mi kako do sada nisu glasale. Jedna jer nije imala za koga, a druga jer nije imala ličnu. Ove godine izlaze na izbore i glasaju, kažu, za SBB:

- Nisam nikako izlazila jedno tri, četiri godine. A sad, probat ćemo pa ćemo vidjeti. Nadamo se, u nadi je spas – nakon kraćeg razmišljanja složno dodaju:

- Ali ako nas i on iznevjeri, onda više nikada nećemo glasati.

- Kurvaluk – mrmlja u bradu čovjek iza.

Radi u Hrvatskoj i, iako je državljanin BiH, nikada ne izlazi na izbore, a BiH ne smatra svojom državom.

Jedan od onih koji su svaku predsjednikovu riječ upijali s oduševljenjem je i Avdo Musa. Vjeruje u Savez, glasat će za Radončića jer vjeruje u „ljude od prave branše, doktore, političare i biznismene“. Na prošlim izborima glasao je „za Silajdžića, a na onamo onim za Tihića. Mnogo su obećali, malo dali, i više im ne vjerujem. Omladina je napaćena i izvarana. A pogledaj ovo, ovaj Savez“, analizira:

- Pogledaj ti ovog predsjednika! Ovi svi što govore da je on lopov, lažu. On je digao kredit pa će vratit i više. Pogledaj ti njemu štampe, šta ti za marku dobiješ – fino, kvalitetno. Pa i da ništa ne valja, kakva je, možeš njoj sedam dana vatru odlagat!

Ostali su, kaže, imali svoju šansu, ali su je upropastili:

- I ovo što su nam čete ostavile ovi su prodali.

Malo kasnije, slična slika u Brezi. Malo veća sala, više ljudi, neka poznata lica. Opet euforija prilikom predsjednikovog ulaska. I opet sličan govor. Kritika još uvijek aktuelne vlasti jer „nam je uzela 15 godina“, i koja nakon par rečenica,“već 20 godina nije uradila ništa“, da bi već pri kraju govora bila „ona koja nas vara četvrt stoljeća“.

- Četvrt stoljeća - nekritički prihvata i šapuće zabrinuti pristalica, - Hej, četvrt stoljeća...
mesihtrko

#2178 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by mesihtrko »

Gdje je sad ova Ismeta Dervoz
Ja koliko znam ona više nije SBB . A bila je puna nade da će nešto promjeniti, a ono isto ko i prije .Samo u foteljama sjede drugi ljudi i handre ovaj narod .
Sve podobni do podobnoga nema nigdje sposobnoga ,jer da ima stanje ne bi bilo ovakvo
Stanje u ekonomiji -katastrofa (vode je glumci.pjevači,giometri,novinari ...., samo ne ekonomisti)
Roccohljup

#2179 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

mesihtrko wrote:Gdje je sad ova Ismeta Dervoz
Ja koliko znam ona više nije SBB . A bila je puna nade da će nešto promjeniti, a ono isto ko i prije .Samo u foteljama sjede drugi ljudi i handre ovaj narod .
Sve podobni do podobnoga nema nigdje sposobnoga ,jer da ima stanje ne bi bilo ovakvo
Stanje u ekonomiji -katastrofa (vode je glumci.pjevači,giometri,novinari ...., samo ne ekonomisti)
davno je nju fahro (isto ko i ustamujića, i jos neke) odbacio ko iskorištene kondome. Jel ona Zana Marjanović još uz njega?
zulfo

#2180 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zulfo »

Od 13 zastupnika u Parlamentu FBiH, SBB je napustilo šest ljudi, od isturenog federalnog zastupnika Mirza Ustamujića, koji je brže-bolje "preletio" u stranku koja je u oktobru osvojila vlast, do Omera Hećimović, Nihada Alikadića, Hazima Kapića, Zijada Alajbegovića i Aide Čikić.

Iz SBB-a, prema informacijama koje su objavljene iz samog Saveza, isključeni su Ismeta Dervoz i Adnan Bašić, jer su podnijeli zahtjev za tzv. „bijeli hljeb“ – primanje plaće iz državne kase 12 mjeseci nakon napuštanja Federalnog parlamenta. Oboje su to kasnije demantovali, iz pojašnjenje da Bašić kao penzioner i nema pravo na „bijeli hljeb“, dok Dervoz pravo ima na tek dvije plate nakon što istupi sa dužnosti državnog zastupnika, a nakon toga ide u redovnu penziju.

Patria navodi i da članovi SBB-a više nisu ni načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, te članovi kantonalnih odbora Alija Azabegić i Salih Šabović iz Tuzlanskog kantona, Sabina Gušo iz Bosansko-podrinjskog kantona, Kenan Ademović i Naser Nabil iz Kantona Sarajevo. Neki od njih još nisu dobili ispisnice iz stranke i hormalno su članovi SBB-a.

Među onima na koje se više ne računa navodno je i Dragan Vikić, koji je na lokalnim izborima 2012. bio kandidat za načelnika Općine Centar u Sarajevu, a među općinskim vijećnicima koji su do sada napustili SBB, tvrdi agencija Patria, su Ekrem Ibrahimović, Bahrudin Ahmetagić, Munir Dumonjić, Zehra Japalak-Hamzić, Haris Fazlagić, Edina Latif, Nedim Dizdarević, Dženana Hadžimahmutović, Mirza Varenikić, Ajla Milišić, Delila Novokmet, Enver Muharemović, Alma Jašarević, Hamza Zornić...
jazzer

#2181 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by jazzer »

zulfo wrote:...
- Selam alejkum i dobar dan, zaboravljeni grade.

Publika, dirnuta emotivnim uvodom, uzvraća burnim aplauzom:

- Uvijek govorim jednu stvar – dok čovjek ne kaže jednu riječ on vlada njom, a kad kažete riječ ona vlada vama - kaže lider i malo relaksira stvar:

- A sada ne znam bih li vam rekao jednu veselu stvar ili da odmah pređemo na ozbiljne stvari?!

- Aj' veselu – čuje se iz publike!

[/b]
Dio prisutnih dirnut je do suza ali ih razgaljuju obećanja kako će, ukoliko bude sjedio u Predsjedništvu BiH, Radončić ukinuti finansiranje političkih partija, tražiti „da se to ne može raditi ovako, da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva, te da će se sve ingerencije s tog tijela prenijeti na Vladu.“ Najavljuje se i konačni obračun s izdajnicima ali i poručuje kako koalicija neće biti:

- Pitaju nas s kim ćemo u koaliciju! Neću u koaliciju s onima koje Milorad Dodik grli po novinama kao kretene! Koji potpisuju Prud i izdaju vlastite zemlje! Neću! Zatvor za mafiju, sloboda za ekonomiju!

Okean bolje budućnosti

Ovom govoru prethodili su govori drugih članova SBB-a, kandidata na raznim nivoima, ali i muzičko zagrijavanje neposredno prije skupa. Iako je najavljen u 16 časova već u 15.30 sala je puna. Sa razglasa Ismeta Dervoz, svježa članica Saveza, pjeva Zemljo moja. Muzička lista izgledala je otprilike ovako:

Zemljo moja – Ismeta Dervoz

Sviraj nešto narodno – Halid Bešlić i Donna Ares

Dvije ili tri pjesme H. Bešlića o plavom oku, navikama i sl.

Mejra na tabutu – instrumentala

Prođoh Bosnom kroz gradove – bend AS – live.

Društvo je mješovito, ima starijih i mlađih, uglavnom dotjeranih. Dobar dio njih kasnije će se preseliti u Brezu na drugi skup. Između redova provlači se krupniji muškarac i dijeli neke letke i papire s imenima kandidata iz Ze-do kantona:

- Uzmi ovo, nemojte da vam dajem i u Brezi - kaže djevojkama u redu iza.

- Koje je Breza? - pita, a stariji bračni par diže ruke. Uskoro se pušta himna BiH:

- Ustaj, ustaj - čuje se. Iste riječi čuju se i kasnije, kada lider izlazi na scenu. Nakon učenja Fatihe i odavanja počasti šehidima i stradalima u proteklom ratu, na scenu izlazi podmladak SBB-a. Najmlađa od njih, Alina Čabaravdić, nositeljica je liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH. Rođena je 1990. godine:

- Poštovani, Selam alejkum i dobar dan - počinje.

- Dobra ti sreća – odvraća stariji gospodin iz publike.

- Ja sam Alina Čabaravdić i rođena sam 1990. godine...

- Auuuuu – čuje se žamor iz publike, iz reda vremešnijih mještana. Dvojica od njih jedan drugom povjeravaju sumnju da je neko ko je rođen 1990., iz njihove perspektive, uopšte „i progled'o kako treba“.

- Skroz je dobra – komentarišu mladići iza.

Srećom, ona na sceni nema priliku čuti seksističke primjedbe. Izlaže ideje kako mlade izvesti iz beznađa:

- Ja sam mlada osoba kojoj je pružena velika odgovornost. Ukoliko bih dobila povjerenje, otvorena sam za sve vrste pomoći mladima. Na politički aktivizam najviše me ponukalo stanje u školstvu koje se plaća, niska primanja penzionera, nezaposlenost, loše stanje u ovoj državi. Korupciju u obrazovanju riješila bih smjenom svih ministara, jer kad bi oni radili kako treba stanje ni slučajno ne bi bilo kakvo jeste, kaže ova mlada studentica prve godine Fakulteta za kozmetologiju i estetiku u Banjoj Luci.

- Kosmologiju? – iščuđava se jedan od prisutnih nakon čitanja kratke Alinine biografije – šta je kosmologija?

Prisutnima se obratio i jedan od starijih članova Saveza, Adnan Bašić, rođen 1945. Dojmio se Varešaka govoreći o starim vremenima i Varešu kakav je nekad bio. Danas je, konstatuje, stanje katastrofalno ali nada postoji.

- Bilo je dobro a onda je došla oluja. Mnogi su mi govorili da šutim ali Bosna nije Sparta a ja nisam čovjek koji lakonski govori, pa moram nešto reći. Fahrudin Radončić je čovjek kojeg ljudi u Bosni uzmu u srce, to je tako - govori na oduševljenje prisutnih i metaforično dodaje:

- SBB, nekada mali talas, danas je okean koji je preplavio ne samo BiH nego i dijasporu.

I sam 100% ratni invalid, „graditelj i rudar koji se borio za ljudska prava“ i on upozorava na apsurd da RVI idu na stalne revizije „baš kao da mogu invalidu izrasti noge“.

Četvrt stoljeća kurvaluka

“Onaj ko vas nikad nije slagao i prvi put izlazi na izbore je SBBBiH Fahrudin Radončić”, najavljuje se u jednom trenutku s govornice. U sali odobravanje, klimanje glavama. Nakon govora predsjednika skup se završava i dobar dio pristalica odlazi u Brezu da prisustvuje okupljanju u 17.30. Sala ostaje poluprazna, a za Varešake je pripremljen nastup AS benda iz Vareša s pjesmom Prođoh Bosnom kroz gradove. Sada je slika u sali malo tužnija. Rascjepkane grupice, ni traga mladim i našminkanim SBB-ovcima. U mraku, u samom ćošku sale sjede tri žene i muškarac. Dok pokušavam otkriti jesu li simpatizeri, članovi ili uljezi, Fetić Elmira i Devadžija Refija potvrđuju mi kako do sada nisu glasale. Jedna jer nije imala za koga, a druga jer nije imala ličnu. Ove godine izlaze na izbore i glasaju, kažu, za SBB:

- Nisam nikako izlazila jedno tri, četiri godine. A sad, probat ćemo pa ćemo vidjeti. Nadamo se, u nadi je spas – nakon kraćeg razmišljanja složno dodaju:

- Ali ako nas i on iznevjeri, onda više nikada nećemo glasati.

- Kurvaluk – mrmlja u bradu čovjek iza.

Radi u Hrvatskoj i, iako je državljanin BiH, nikada ne izlazi na izbore, a BiH ne smatra svojom državom.

Jedan od onih koji su svaku predsjednikovu riječ upijali s oduševljenjem je i Avdo Musa. Vjeruje u Savez, glasat će za Radončića jer vjeruje u „ljude od prave branše, doktore, političare i biznismene“. Na prošlim izborima glasao je „za Silajdžića, a na onamo onim za Tihića. Mnogo su obećali, malo dali, i više im ne vjerujem. Omladina je napaćena i izvarana. A pogledaj ovo, ovaj Savez“, analizira:

- Pogledaj ti ovog predsjednika! Ovi svi što govore da je on lopov, lažu. On je digao kredit pa će vratit i više. Pogledaj ti njemu štampe, šta ti za marku dobiješ – fino, kvalitetno. Pa i da ništa ne valja, kakva je, možeš njoj sedam dana vatru odlagat!

Ostali su, kaže, imali svoju šansu, ali su je upropastili:

- I ovo što su nam čete ostavile ovi su prodali.

Malo kasnije, slična slika u Brezi. Malo veća sala, više ljudi, neka poznata lica. Opet euforija prilikom predsjednikovog ulaska. I opet sličan govor. Kritika još uvijek aktuelne vlasti jer „nam je uzela 15 godina“, i koja nakon par rečenica,“već 20 godina nije uradila ništa“, da bi već pri kraju govora bila „ona koja nas vara četvrt stoljeća“.

- Četvrt stoljeća - nekritički prihvata i šapuće zabrinuti pristalica, - Hej, četvrt stoljeća...
Otvori se zemljo i sve nas progutaj.
sandzokan

#2182 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by sandzokan »

Totem sbb-ovaca. Ne znam ima li ga u svim stranačkim prostorijama.
Image
Location prostorije SBB USK.
Maraschino

#2183 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Cuj toranj, :lol: :lol:

valjda da nadomjesti vlastitu visinu. Kompleksi.
sandzokan

#2184 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by sandzokan »

Fakat treba biti idiot pa okačiti poster zgrade koju je napravio tvoj stranački predsjednik.....Enesa ˝izstranke˝ ima milion.
Novak20

#2185 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Novak20 »

SBB izgleda leti ispod dometa protivničkih radara. :D

Priprema se u tišini i usput malo podbada glavnog konkurenta.

http://avaz.ba/vijesti/bih/364721/cavka ... i-svedskoj
Tokom boravka u Švedskoj Čavka je oformio Povjereništvo Saveza za bolju budućnost BiH za Švedsku. Za povjerenika je izabrana ekonomistica Sanela Pašalić. Povjereništvo čine mahom visokoobrazovani ljudi koji su se pridružili porodici SBB-a. Sanela Pašalić je istakla zadovoljstvo što je postala član SBB-a i dodala da će aktivno raditi na promoviranju ove stranke, kako u Švedskoj tako i u cijeloj Skandinaviji.
http://alfa.avaz.ba/emisije/364590/omer ... vna-drzava
Pravna država, prema riječima potpredsjednice SBB-a, počet će onog momenta kada SDA ode u opoziciju.

- Kada napuste sve vlade tada će nastati pravo čišćenje, ovo sada nije čišćenje. Ovo sada je raspad, ili raskol SDA. Ne možete reći da je čišćenje SDA kada vam ljudi sami odlaze i optužuju vas za sve ono, da ste vi krivac kako nam je u državi, kazala je Omerbegović-Arapović.

Smatra da SBB BiH kao snažna stranka, koja ima liderstvo i viziju, može biti okosnica buduće vlasti i koja će dati jednu sasvim drugu BiH: vladavinu zakona i vrlo jasnu ekonomsku strategiju. Dijeljenje političkih funkcija ne treba biti nešto za šta se stranke bore, smatra potpredsjednica Saveza za bolju budućnost.

- Nama ne trebaju poslušnici, ljudi da izbjegavamo zakon. Nama zasita trebaju najbolji ljudi i ja bih se zaista okružila i boljim od sebe, ako želimo dobro. SBB ima ambiciju da privuče nove snage i da zavladaju principi meritornosti, poručila je Omerbegović–Arapović.

Kako je kazala, SDA je historijski uništila državu kada je podobnost stavila na prvo mjesto, a meritornost zanemarila, to je kako kaže, „princip koji liči na sultanat“.......
JThomas

#2186 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

pomislih oleg čavka i službeno ušao u sbb... :lol:
RasAlGhul

#2187 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by RasAlGhul »

Čujem raspad sistema kod Fahre, pljuše otkazi, i to ljudi koji su po 20 godina u Avazu, treba mu para za izbora, pa klošar otpušta :evil:
GandalfSivi

#2188 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

RasAlGhul wrote:Čujem raspad sistema kod Fahre, pljuše otkazi, i to ljudi koji su po 20 godina u Avazu, treba mu para za izbora, pa klošar otpušta :evil:
Jah, sigurno se mogu namaci pare za izbore tako sto ces otpustiti ljude u firmi. Gdje nalazite ovakve nebuloze? :lol: :lol: :lol:
JThomas

#2189 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

kod fahre su uvijek pljuštali otkazi, od vrha do dna. i jako jako jako malo ljudi radi za njega 20 godina. to je gotovo nemoguće.
RasAlGhul

#2190 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by RasAlGhul »

GandalfSivi wrote:
RasAlGhul wrote:Čujem raspad sistema kod Fahre, pljuše otkazi, i to ljudi koji su po 20 godina u Avazu, treba mu para za izbora, pa klošar otpušta :evil:
Jah, sigurno se mogu namaci pare za izbore tako sto ces otpustiti ljude u firmi. Gdje nalazite ovakve nebuloze? :lol: :lol: :lol:
:D
papazi

#2191 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by papazi »

zašto članovi SBB-ea nemaju potpune biografije
O tome recimo kada su diplomirali i gdje
Sve same kljakaste diplome
Maraschino

#2192 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

papazi wrote:zašto članovi SBB-ea nemaju potpune biografije
O tome recimo kada su diplomirali i gdje
Sve same kljakaste diplome
da ispadne da su svi pismeniji od shefa.
jazzer

#2193 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by jazzer »

Fahro zvani ''kratkorukic'' :) .

Naravno, niko u onom tornju to ne smije ni sapnuti a ne reci na glas.

Ima raje koja su sama odlazila iz Avaza jer nisu vise mogli podnijeti ''uredjivacku politiku''
ovog nazovi lista. A nije nikakva tajna da je sve podredjeno stranci pa tako i prihodi/rashodi Avaza.
Ned071

#2194 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Ned071 »

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/763 ... agali.html

No, Avazov gazda Fahrudin Radončić, tog je dana, osim nove vijesti „o sablasno praznoj Zetri“, izdiktirao i dva rješenja o suspenziji: prvo je uručeno dežurnom uredniku Almiru Sokoloviću, a drugo fotoreporteru Mevludina Kadriću. Prvi je kažnjen jer je objavio neoprostivu tvrdnju da je skup SDA održan u prepunoj Zetri, a drugi jer je donio slike na kojima se vidi da je skup zbilja održan u prepunoj Zetri!
Novak20

#2195 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Novak20 »

Kako god, SBB sad-zasad napreduje. Nema ih u skandalima, dramatičnim međustranačkim razlazima, kriminalu. U stvari, uspjeli su da odvrate pažnju javnosti od sebe što je po meni jako dobro u ovom trenutku. Zapošljavaju i pozicioniraju svoje ljude gdje god mogu u tišini, a negativan publicitet kupe drugi.

Iznenadit' će se mnogi koji misle da će 2018 tsunami :D splasnuti radi par istrošenih etiketa i fizičkih opisa gazde.
kakavdanakneiskustvu

#2196 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

jesu li se fahro i stranka mu ikad izborili za naklonost avaza?
Banksy

#2198 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Novak20 wrote: Kako god, SBB sad-zasad napreduje. Nema ih u skandalima, dramatičnim međustranačkim razlazima, kriminalu. U stvari,
uspjeli su da odvrate pažnju javnosti od sebe što je po meni jako dobro u ovom trenutku. Zapošljavaju i pozicioniraju svoje ljude gdje god mogu u tišini, a negativan publicitet kupe drugi.

Iznenadit' će se mnogi koji misle da će 2018 tsunami :D splasnuti radi par istrošenih etiketa i fizičkih opisa gazde.
Uspjeli su, zaista, u potpunosti :D
mislim da stoje jako loše, umjesto 'vanjskih suradnika' Arapovića i gostujućih novinara koji su s vremena na vrijeme svojim inteligentnim analizama i tekstovima davali određenu težinu novini, sad, sve ih je uvukao unutra i odmah potrošio, naslovnice i sadržaj Zvizdić/Bakir/SDA su smarajući i kontraproduktivni, ubili su čitatelje jednim te istim vijestima i potrošili se pola godine prije izbora, a stranački, nigdje nikakve inicijative, priče, dinamike, ništa, bara,
da ne govorimo koliko je njihovih potencijalnih glasača nezadovoljnih politikom SDA odvukao Kifla, pa Šepićevo društvo, Hadžibajrić, itd.
u ovom trenutku, jako, jako loše.
kakavdanakneiskustvu

#2199 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

channel10 wrote:Gdje je ova stranka ovdje https://www.klix.ba/vijesti/bih/usaglas ... /180328087

pa biše probosanske stranke,sta ce oni tu
kakavdanakneiskustvu

#2200 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Banksy wrote:
Novak20 wrote: Kako god, SBB sad-zasad napreduje. Nema ih u skandalima, dramatičnim međustranačkim razlazima, kriminalu. U stvari,
uspjeli su da odvrate pažnju javnosti od sebe što je po meni jako dobro u ovom trenutku. Zapošljavaju i pozicioniraju svoje ljude gdje god mogu u tišini, a negativan publicitet kupe drugi.

Uspjeli su, zaista, u potpunosti :D
mislim da stoje jako loše, umjesto 'vanjskih suradnika' Arapovića i gostujućih novinara koji su s vremena na vrijeme svojim inteligentnim analizama i tekstovima davali određenu težinu novini, sad, sve ih je uvukao unutra i odmah potrošio, naslovnice i sadržaj Zvizdić/Bakir/SDA su smarajući i kontraproduktivni, ubili su čitatelje jednim te istim vijestima i potrošili se pola godine prije izbora, a stranački, nigdje nikakve inicijative, priče, dinamike, ništa, bara,
da ne govorimo koliko je njihovih potencijalnih glasača nezadovoljnih politikom SDA odvukao Kifla, pa Šepićevo društvo, Hadžibajrić, itd.
u ovom trenutku, jako, jako loše.

čekaj,@novak spomenu stranku,ti o novini,imaju li to dvoje neku povezanost?
Post Reply