Jemen

Post Reply
insomnia78

#2176 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote: Cekaj, cekaj
Je l' ti stvarno, pri cistoj svijesti i zdravoj pameti...
Nesanice. Praviš banalnu, početničku grešku: izjednačavaš glasnika i vijest.
Jebo glasnika
Al kad neko napise da je ucestvovalo preko 50 brodova a ljudi nemaju ni 30 u kompletnoj floti i jos da su im ovi indijanci zarobili jedan sa posadom nekako se sam diskvalifikuje
insomnia78

#2177 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Joj, vidi kod lola janjece kozice na sjedistu :thumbup:
Co0l

#2178 Re: Jemen

Post by Co0l »

Advance je objektivan od svog postojanja a vi brkate vijest i glasnika.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#2179 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Al kad neko napise da je ucestvovalo preko 50 brodova a ljudi nemaju ni 30 u kompletnoj floti i jos da su im ovi indijanci zarobili jedan sa posadom nekako se sam diskvalifikuje
Previše se opterećuješ. Vijest je prenijeta bez dodavanja, udizimanja i komentara. Tiče se teme i to je to. A ako se obraćaš meni, možeš samo za ono što ja potpišem: "Ovo je početak kraja dinastije Saud", "Sisi nikada neće u ovom formatu (bez saglasnosti UN a uz zeleno svjetlo USA) ući kopnenim trupama u Jemen" itd.
Avetinho

#2180 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Celo opet si se provalio. Poturanje glasina i laznih vijesti pod "informacije" je tvoja specijalnost. Cak i ove "umotvorine" kojima se dicis su samo prepakovane "vijesti" sa advanceta i RT.
Challenger__

#2181 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

I šta kaže Selman? "Mission accomplished"

:shock:

:lol: :lol: :lol:
Co0l

#2182 Re: Jemen

Post by Co0l »

Sisi nece uci kopnenim trupama u Jemen,samo ce bombardovat iz zaka i s mora :lol:
Avetinho

#2183 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Associated Press wrote:SANAA, Yemen (AP) — With helicopter gunships hovering overhead, at least 20 troops from a Saudi-led Arab coalition came ashore Sunday in the southern port city of Aden on what military officials called a "reconnaissance" mission, as fighting raged between Iranian-backed Shiite rebels and forces loyal to the nation's exiled president.

It was the first ground landing by coalition forces since the start of the Saudi-led air campaign against the rebels and their allies — forces loyal to ousted President Ali Abdullah Saleh — who have captured most of northern Yemen and marched on southern provinces over the past year.

In Cairo, meanwhile, Egypt, a key coalition member that has been named as a likely participant in any ground offensive in Yemen, acknowledged for the first time that it has deployed troops in the Gulf region and the Red Sea as part of the Saudi-led coalition.

Sunday's landing came one day after el-Sissi discussed Yemen with the Saudi leadership during a brief visit to the oil-rich kingdom. Details of the talks have not been disclosed by Cairo or Riyadh.
http://bigstory.ap.org/urn:publicid:ap. ... d97d9451dd

Djeneral Sisi je odlucio, uprkos Celinom protivljenju i bez dozvole UN, da posalje trupe u Jemen. Ja onaj advance vise nikad ne bih upalio.
Co0l

#2184 Re: Jemen

Post by Co0l »

:lol: :lol:
insomnia78

#2185 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

False flag
Challenger__

#2186 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

U Adenskom zalivu i Crvenom moru je Egipat od početka. A to "vjerovatno" učešće ćemo sačekati, po onom "to stay in touch". Od kako je počela ova avantura Egipat samo što nije ušao.

Čemu se oni raduju, čemu se oni nadaju... :-)
Challenger__

#2187 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Još, nesretnik, lijepi vijest koja je starija od Selmanovog "mission accomplished". Koji jad, ts,ts,ts...
Avetinho

#2188 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:U Adenskom zalivu i Crvenom moru je Egipat od početka. A to "vjerovatno" učešće ćemo sačekati, po onom "to stay in touch". Od kako je počela ova avantura Egipat samo što nije ušao.

Čemu se oni raduju, čemu se oni nadaju... :-)
Egipat nije ni u Crvenom moru ni u Zalivu. Egipat je drzava na kopnu. Mozda si mislio na Egipatske trupe za koje je gipatska vlada prvi put priznala da se nalaze u regionu. Clanak takodje ne govori o kanarincima nego o kopnenim snagama koje su se iskrcale u Jemen.

Obrati paznju na kljucne rijeci: "troups came ashore", "Sunday's landing", "Egypt, a key coalition member that has been named as a likely participant in any ground offensive in Yemen, acknowledged for the first time that it has deployed troops".

Sjecam se da nisi bas najjaci s engleskim, ako ti treba prevesti -- javi.
Avetinho

#2189 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Još, nesretnik, lijepi vijest koja je starija od Selmanovog "mission accomplished". Koji jad, ts,ts,ts...
Sta bolan lupas. Datum na clanku je nedjelja 3 maj. Ne pada mi napamet izmisljati vijesti kao sto to ti cinis, sa sutrasnjim datumom.
insomnia78

#2190 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Zanimljivo da niko ne spominje ovaj napad sa preko 50 brodova i preko 30 ZU u Adenu :lol:
Cak su neki djelovi grada danas po prvi put dobili vodu nakon dugo vremena
Co0l

#2191 Re: Jemen

Post by Co0l »

Malo.malo,pa Marsal Kralju na noge ide.Nesto puno je sa njim in touch :oops:
Co0l

#2192 Re: Jemen

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:Zanimljivo da niko ne spominje ovaj napad sa preko 50 brodova i preko 30 ZU u Adenu :lol:
Cak su neki djelovi grada danas po prvi put dobili vodu nakon dugo vremena
Nanijeli Saudi vodu.Znas li ti koliki val stvara nalet 50 brodova,ehejjj.
Challenger__

#2193 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

3. maj je uvijek dva dana prje 5. maja kada je matori Selman objavio da je “mission accomplished”. Egipat je "likely participant" od kako je počela ova promašena saudijska avantura. Kada vidimo dokaze o prisustvu egipatskih trupa na tlu Jemena, tada se javite.

Do tada, aufwiederseen.

_______
Avetinho

#2194 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:3. maj je uvijek dva dana prje 5. maja kada je matori Selman objavio da je “mission accomplished”. Egipat je "likely participant" od kako je počela ova promašena saudijska avantura. Kada vidimo dokaze o prisustvu egipatskih trupa na tlu Jemena, tada se javite.

Do tada, aufwiederseen.

_______
Sta li ti buncas? Opet si poceo izmisljati vijesti.
Challenger__

#2195 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

fosna2014 wrote:*#Yemen #SaudiArabia #Houthis claim to kill 12 soldiers at #Saudi Border and damaging two bulldozers.

Image
Image
Da,da... ubijaju im graničare, Huti upadaju u provinciju Najran, po zemlji osvanjuju grafiti ISIL-a, od povratka saudijskog vazala Hadija niti traga, ukratko zli duhovi "arapskog proljeća" se nadvili nad Kraljevinom a ovdje se i dalje bunca o egipatskim trupama u Jemenu...

Nisu ni za ismijavanje.
Avetinho

#2196 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Da,da... ubijaju im graničare, Huti upadaju u provinciju Najran, po zemlji osvanjuju grafiti ISIL-a, od povratka saudijskog vazala Hadija niti traga, ukratko zli duhovi "arapskog proljeća" se nadvili nad Kraljevinom a ovdje se i dalje bunca o egipatskim trupama u Jemenu...

Nisu ni za ismijavanje.
Zaboravio si pomenuti 50 saudijskih brodova, a jedan zarobljen, te da je vecina Hutija otisla na zasluzeni odmor na krimske plaze.

Kakvi bolan grafiti, pade kraljevina zbog grafita u nekoj pripizdini, a ovamo Djeneral Sisi ravna Jemen sa zemljom.
Challenger__

#2197 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

- Dakle, Huti jesu napali pogranični Najran u KSA i jesu zarobili saudijske vojnike, ojavljuje državna saudijska agencija Al Arabia pozivajući se na AP:
At least two civilians were killed in the attack while five Saudi soldiers were captured by the Houthi militants, the Associated Press reported quoting tribal leaders who chose to be unnamed
:arrow: LINK
walter kurtz

#2198 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Houthi ce umarsirati u rijad samo neka se iskrcaju :evil:
insomnia78

#2199 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:- Dakle, Huti jesu napali pogranični Najran u KSA i jesu zarobili saudijske vojnike, ojavljuje državna saudijska agencija Al Arabia pozivajući se na AP:
At least two civilians were killed in the attack while five Saudi soldiers were captured by the Houthi militants, the Associated Press reported quoting tribal leaders who chose to be unnamed
Samo sto su "tvoji" zarobljeni vojnici bili mornari i zarobljeni su zajedno sa brodom pri opstem napadu sa mora i kopna na Aden
Napad se izgleda nije ni dogodio

Ovo sto ti sad citiras, minobacacki napad na teritoriju KSA su potvrdili manje vise svi
walter kurtz

#2200 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Lako je sa houthima iz aviona nego da ih vidimo prsa o prsa
Post Reply