Dozer wrote:@Chagalj
Naravno da je sve ovdje "sta bi bilo ,kad bi bilo".
Pa dokaza o bogu nema, zar ne? Ti sve sto navodis smatras dokazom, ja ne. Ali ni ti, a ni ja, u realnosti jos uvijek nemam stvarne dokaze ni za sta.pa ti dajes tim vanzemaljcima bozanske osobine, da ti diktiraju sudbinu.
I zasto vanzemaljci ne bi bili - nasi bogovi? Sjeti se - zadnji put su poslanici, a koji su putovali i na druge svjetove (nazvane kako su nazvani), ovdje bili prije skoro 1500 godina.
Opet te pitam - zasto nikad vise nakon toga? Bog smatra da nam vise ne trebaju instrukcije pa nam ne salje poslanike/instruktore? Ili da su one, zadnji put date prije skoro 1500 godina, sasvim dovoljne i za narednih 150.000 godina?
Koliki su put prevalili? Ovo pitanje si postavio kao da znas odakle su dosli, a oni su, mozda, cijelo vrijeme pored nas, u nekoj paralelnoj dimenziji za koju znaju gdje su vrata, a mi jos ne...znaci toliki put prevalili da bi objasnili nasim zenama ovdje propise o menstruaciji, i higijeni, da bi tek tako samo otisli bez traga i glasa niti da su ista o sebi nesto napisali. stvarno suludo vjerovanje, ama bas nimalo potpore nema, nerazumije kako mozes da vjeruje u ovu tvrdnju bez dokza, a nevjerujes u boga sa dokazima??? znaci samo se trazi ispirka i opravdanje da se nevjeruje u Boga, i kako ce onda tebi Bog dati uputu ako ti to sam nezelis od njega???
A nije da su bas otisli bez traga i glasa, pogotovo ako oni zaista jesu bili, kako ti vjerujes, "boziji poslanici".
MIslim, zasto bi moje "vjerovanje" o vanzemaljcima kao poslanicima bilo ista vise ili manje suludo od tvog vjerovanja o poslanicima kao ljudima koje je poslao neki bog za kojeg, btw, nema ama bas ni jednog jedinog dokaza da postoji ili je postojao bilo gdje i bilo kad?
Analogno tvom komentaru - Znaci samo se trazi isprika i opravdanje da se vjeruje u boga, i kako ces onda ti doci do bilo kakvih drugacijih odgovora ako ti to sam ne zelis da se zapitas o bilo cemu drugom???
Ja tebi postavih najnovije dokaze o postojanju vanzemaljaca, alias "dzina koji zive pored Sunca", sto si ti samo ovlas prokomentarisao i onda brze-bolje zbrisao od te temeama absolutno nemas ni jednog jedinog dokaza da su vanzemljaci, pa sad ko eto brinu se i za produzenje nase vrste, toliki put prevaliti izmedju planeta da bi nasim zenama pojasnjavali neke stvari oko menstruacije
Evo jos, pa mi objasni i ovo:
Ili (pocinje od 0:48):
Ili, snimci NASA 2014:
Ili, ovo:
Imas ovoga more, pa eto... ako te zanima (a znam da ne zanima).
samo je jedan Bog, da ih ima vise bilo bi nereda u svemiru, jer Bog kaze sta bi bilo kad bi bilo vise bogovaI zasto vanzemaljci ne bi bili - nasi bogovi? Sjeti se - zadnji put su poslanici, a koji su putovali i na druge svjetove (nazvane kako su nazvani), ovdje bili prije skoro 1500 godina.
22: Da Zemljom i nebesima upravljaju drugi bogovi, a ne Allah, poremetili bi se. Pa nek je uzvišen Allah, Gospodar svemira, od onoga što Mu pripisuju.
-Allah nije uzeo Sebi sina, i s Njim nema drugoga Boga! Inace, svaki bi bog, s onim sto je stvorio-radio sto bi hteo i jedan drugog bi pobedjivao. -Hvaljen neka je Allah koji je daleko od onoga sto oni iznose. Quran, el-Mumin, 91
cak bi doslo i do konflikta medju njima , a mi vidimo da ide sve harmonicno u suncevom sistemu.
one instrukcije koje imaju u Kuranu i hadisu su dovoljne do kraja svijeta, nema potrebe za novim i dodatnim.Opet te pitam - zasto nikad vise nakon toga? Bog smatra da nam vise ne trebaju instrukcije pa nam ne salje poslanike/instruktore? Ili da su one, zadnji put date prije skoro 1500 godina, sasvim dovoljne i za narednih 150.000 godina?
Allah je sam rekao u Kuranu da je zadovoljvan da nam islam bude vjera, nacin zivota na ovom svijetu.
brkas vanzemlajce sa dzinnima, dzini su ti koji zive u paralelnoj dimenziji pored nase dimenzije, i budu u interakciji sa nasom dimenzijom da se udje u nasu dimenziju, cak sta vise mogu da rade otmice ljudi i izvrsavaju experimente, to su cak radili tamo u vremenu poslanika, kad su otimali ljude, isto kao sto sad otimcu urade pa vrse experimente na njima.Koliki su put prevalili? Ovo pitanje si postavio kao da znas odakle su dosli, a oni su, mozda, cijelo vrijeme pored nas, u nekoj paralelnoj dimenziji za koju znaju gdje su vrata, a mi jos ne...
A nije da su bas otisli bez traga i glasa, pogotovo ako oni zaista jesu bili, kako ti vjerujes, "boziji poslanici".
MIslim, zasto bi moje "vjerovanje" o vanzemaljcima kao poslanicima bilo ista vise ili manje suludo od tvog vjerovanja o poslanicima kao ljudima koje je poslao neki bog za kojeg, btw, nema ama bas ni jednog jedinog dokaza da postoji ili je postojao bilo gdje i bilo kad?
Analogno tvom komentaru - Znaci samo se trazi isprika i opravdanje da se vjeruje u boga, i kako ces onda ti doci do bilo kakvih drugacijih odgovora ako ti to sam ne zelis da se zapitas o bilo cemu drugom???
evo slike dzinna, uslikanom u scole experiment, kada su pokusavali experimentima da stupe u kontakt sa dzinnima i uspjeli su, tim experimentima su prisustvovali naucinici kao verifikacija za experimente da potvrde tacnost experimenata.

pa sporedi to sa modernim slikama takozvani vanzemaljaca

tu su dzinni, i njihova tehnologija , vole da idu u nebesa da prisluskivaju andjele i silazak informacija melecima o buducnost a dzinni to prenosi svojim vracevima i prorocima koji mijesaju sa lazima pa to narodu plasiraju, da bi se narod vise divio tim vracevima. to je jedan kontrakt izmedju vraceva i dzinna, sa protuuslugama, dajem ti dajes mi. sto bi se reklo biznis, u kojem ce da nastradaju obadvoje na kraju na sudnjem danu.Ja tebi postavih najnovije dokaze o postojanju vanzemaljaca, alias "dzina koji zive pored Sunca", sto si ti samo ovlas prokomentarisao i onda brze-bolje zbrisao od te teme
Evo jos, pa mi objasni i ovo: