Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
- shibonja
#2176 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Emir Suljagic do pobjede !
-
Android Knego
#2177 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
menscini da je Corto?Mister Yes wrote:-Dolazi iz malog mjesta koje se nalazi u blizini jedne od najvećih BH rijeka (nekih kilometar i po od lijeve obale rijeke)
-visok i korpulentan
-deklariše se kao ljevičar i socijaldemokrata
-koristi rivalitet na relaciji Srbi-Bošnjaci kako bi se pozicionirao kao branilac svog naroda od onog drugog a realno boli ga neka stvar i za Srbe i za Bošnjake
-predstavlja se kao "čovjek iz naroda"
-agresivan u komunikaciji sa protivnicima po principu "krivac šuti a pravednik galami"
-dokazani lažov koji mijenja stavove kako vjetar puše
-demagog i prevarant
-galamđija i jednom rječju lola/baja
Koga ovo opisuje?
- Corto Maltese
#2178 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ako bivša Demokratska Fronta Bosne i Hercegovine uhvati kakav komad vlasti, ubiće nas loš humor, više nego promaja.
Da probamo ponovo:
"SNSD Milorad Dodik"
"SBB Fahrudin Radončić"
"DF Željko Komšić"...
Dopuni niz.
Da probamo ponovo:
hint:Mister Yes wrote:-Dolazi iz malog mjesta koje se nalazi u blizini jedne od najvećih BH rijeka (nekih kilometar i po od lijeve obale rijeke)
-visok i korpulentan
-deklariše se kao ljevičar i socijaldemokrata
-koristi rivalitet na relaciji Srbi-Bošnjaci kako bi se pozicionirao kao branilac svog naroda od onog drugog a realno boli ga neka stvar i za Srbe i za Bošnjake
-predstavlja se kao "čovjek iz naroda"
-agresivan u komunikaciji sa protivnicima po principu "krivac šuti a pravednik galami"
-dokazani lažov koji mijenja stavove kako vjetar puše
-demagog i prevarant
-galamđija i jednom rječju lola/baja
Koga ovo opisuje?
"SNSD Milorad Dodik"
"SBB Fahrudin Radončić"
"DF Željko Komšić"...
Dopuni niz.
- ultima_palabra
#2179 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Mislim da je Kike Budalike ljubomoran na performans vas dvojice...Corto Maltese wrote:Sefer: "Šut' ti mali, veliki! Kad su mene Poljine bolile ti si Lagumdžiji knjige pis'o."Mister Yes wrote: Suljagić: "Poljine me bole."
Cerić: "I mene Poljine bole ali šta se vi javljate, vi ste htjeli ukinuti vjeronauku."
Kebo: "Polako, polako, nemojte tako napadati kolegu Suljagića. Nije on kriv što mrzi muslimane. PS: +1 ovo za Poljine."
Suljagić: "Pa čekajte ljudi sada pričamo o Poljinama!?"
Fahro: "Tako je. Samo neka se priča. Niko ne sme da vas bije. Pričajte kao u svojoj kući!"
Bakir I.: "Ko god u mene nađe Poljine, slobodno nek ih nosi!"
Haris Silajdžić: "Kako to mislite, da ja nisam kandidat i ne treba da budem u studiju!?"
Džibrail: "Vilka är Poljine?"
Bakir H.: "Režija, pusti neki džingl, neutralni!"
-
weredsf
#2180 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ma da...dio ove price Komsic i Suljagiv nisu bili nikako ali nikako, od pocetka se vidjelo njihovo neslaganje sa idejom
https://www.youtube.com/watch?v=BS6nFhScz3o
https://www.youtube.com/watch?v=BS6nFhScz3o
- madner
#2181 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Nisko je Corto pao, igra dupli pas sa supljom teorijom. 
-
JedanMova
#2182 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Nemoj ga tako demoralisati, da ga nema bilo bi nam dosadnomadner wrote:Nisko je Corto pao, igra dupli pas sa supljom teorijom.
- Banksy
#2183 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
teorijAMA ...madner wrote:Nisko je Corto pao, igra dupli pas sa supljom teorijom.
itd ...Corto Maltese wrote:
Meanwhile, in real life:
http://www.thebosniatimes.com/okrece-se ... acnu-aferuBelma Selimovic tužila je svog bivšeg supruga Emira Suljagića zbog, između ostalog, dugova i fizičkog zlostavljanja, saznaje TBT.
Tužbu je podnio advokat Krešimir Zubak, dok Emira Suljagića zastupa advoka Denis Gratz, predsjednik Naše stranke.
Suljagić je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a obavljao je i dužnost ministra nauke i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.
Suljagić je podnio ostavku i napustio SDP zbog afere oko uvođenja vjeronauke u škole, a javnosti je poznat i kao bivši koordinator koalicije “Prvi mart”.
U to vrijeme sarajevski mediji su pisali o Suljagićevim bračnim problemima. Navodno je Suljagić uspjevao preko svojih stranačkih kolega iz SDP-a u MUP-u zataškati prijave svoje bivše supruge zbog fizičkog zlostavljanja, te da su se tek sada stekli uvjeti za sudski postupak.
Ukoliko se tvrdnje o Suljagićevoj sklonosti nasilju dokažu, aktualni favorit za bošnjakog člana Predsjedništva bi mogao imati grdne probleme sa feminisitičkim grupacijama.
- madner
#2184 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
To je sve jedna teorija, koja ima parcijalne narative koji naizgled nisu povezani. No u glavi velikog maga ignorisanja realnosti, sve ima smisla. 
- Corto Maltese
#2185 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Možda neće uletiti u predsjedničku fotelju, ali već se pozorišna djela baziraju na njemu. Šteta što je Jean-Baptiste Poquelin umro par stotina godina prerano, on bi to mnogo bolje opisao, ali daj šta daš:
http://www.klix.ba/vijesti/kultura/djev ... /140922024Đevrasim Cvijan je obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i porodice odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje. Pozvao je sve da glasaju za njega pokazujući prazan imovinski karton.
"Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni bude bolje"
-
JedanMova
#2186 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Do juce je bilo da "nema sanse", danas je vec "mozda nece"...Corto Maltese wrote:Možda neće uletiti u predsjedničku fotelju, ali već se pozorišna djela baziraju na njemu. Šteta što je Jean-Baptiste Poquelin umro par stotina godina prerano, on bi to mnogo bolje opisao, ali daj šta daš:http://www.klix.ba/vijesti/kultura/djev ... /140922024Đevrasim Cvijan je obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i porodice odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje. Pozvao je sve da glasaju za njega pokazujući prazan imovinski karton.
"Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni bude bolje"
Rekoh vam ja, 12.10. ce Corto zaokruziti Emira na listicu... pa vi sad gledajte kako cete dalje
- Mister Yes
#2187 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Jedni te isti komentarišu forumaše više nego teme evo već godinama. Fascinanto mora se priznati 
- madner
#2188 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Dijagnoze forumasa su dosta zanimljivije, pogotovo kada se covjek samo moze sprdat sa njihovom kvasi logikom i neznanjem.
-
JedanMova
#2189 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
U nedostatku kvalitetnog materijala za komentarisanje, a zbog ocitog kasnjenja isplata po ugovorima o djelu, ne preostaje nista drugo nego se medjusobno pohvaljivatiMister Yes wrote:Jedni te isti komentarišu forumaše više nego teme evo već godinama. Fascinanto mora se priznati
- ilkbahar
#2190 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Logika i moc zakljucivanja ti je na vrhuncu izgleda. KOliko sam ja mogla cuti govorio je o tome da se sa aktuelnom vlasti nemoze razgovarati o radnim mjestima i viziji ove zemlje, nego oni samo znaju za pare koje su pokrali!Corto Maltese wrote:Kandidat za predsjedništvo otvoreno priznao da ne može razgovarati o radnim mjestima, i o viziji ove zemlje!?MuaDib wrote:
Nije da nismo znali, ali ovaj napad iskrenosti je bio neočekivan.
- Corto Maltese
#2191 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Reče mi jedan čovjek:
ET wrote: Čuj "Neće ON da priča!", a ON napis'o knjigu i plus prič'o petsto hiljada puta o tome, pa malo je reć da je sve ovo degutantno, Allaše dragi!?!?!?
Last edited by Corto Maltese on 23/09/2014 09:01, edited 1 time in total.
- crvenebrigade
#2192 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Emir Suljagić, aktuelni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u ime Željka Komšića godinama je ubjeđivao sve oko sebe da je njegov angažman u “Prvom martu” isključivo radi koristi građana koji žive u manjem bh. entitetu, odnosno radi BiH. Na sve izražene sumnje da on kroz aktivizam u “Prvom martu” pokušava steći popularnost kod bonšjačkog naroda, a kako bi to iskoristio za nastavak političke karijere. Na sve navedene sumnje Emir Suljagić je kategorički tvrdio da se nikada neće kandidirati. Samo mjesec dana prije ozvaničenja kandidature, Emira Suljagić je u kamere jedne od televizijskih kuća rekao da se neće kandidirati na izborima 2014.godine : “Moj izborni kredibilitet bi bio upitan kada bi se ja kandidirao”, ubjedljivo je ustvrdio Suljagić.
Danas Emir Suljagić na predizbornim skupovima ljudima govori kako je on postigao veliki uspjeh sa koalicijom “prvi mart” i da je to dokaz njegove sposobnosti i razlog da judi glasaju za njega. Sada je jasno da je Emir Suljagić prevario sve nas i da je još davno sa Željkom Komšićem dogovorio današnji politički angažman. Naravno da je planski koristio “Prvi mart” za sticanje popuarnosti.
Zar je, nakon svega moguće vjerovati Emiru Suljagiću? Evidentno je čovjek je navikao da jedno govori a drugo radi.
Danas Emir Suljagić na predizbornim skupovima ljudima govori kako je on postigao veliki uspjeh sa koalicijom “prvi mart” i da je to dokaz njegove sposobnosti i razlog da judi glasaju za njega. Sada je jasno da je Emir Suljagić prevario sve nas i da je još davno sa Željkom Komšićem dogovorio današnji politički angažman. Naravno da je planski koristio “Prvi mart” za sticanje popuarnosti.
Zar je, nakon svega moguće vjerovati Emiru Suljagiću? Evidentno je čovjek je navikao da jedno govori a drugo radi.
-
weredsf
#2193 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
ZnaĆI ljudi molim vas nemojte pricati gluuuposti svakakve, znaĆI ide mi na zivce to. Suljagic 'vakav, Suljagic ovo, Suljagic ono, Suljagic sa ovim pa sa onim, joj đe Ćes sa njim on je na losem glaaasu, on je 'vakav, on je 'nako. Halo vi ste svi ljudi ljubomorne duse znaĆi... Šta hoćete vi bolan?
-
Mohamad Sissoko
#2194 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Politička Medina iz Zen'Ce 
- Banksy
#2195 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
De pitaj ga dokle je došlo ono s ''Belminom tužbom'', najavio si nekidan, pa da nam ne promakne ...?Corto Maltese wrote:
Reče mi jedan čovjek:
- Corto Maltese
#2196 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
To je bio drugi čovjek. A ovaj jučer je rekao ovo:
[/quote]Čuj "Neće ON da priča!", a ON napis'o knjigu i plus prič'o petsto hiljada puta o tome, pa malo je reć da je sve ovo degutantno, Allaše dragi!?!?!?
-
weredsf
#2197 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
[/quote]Corto Maltese wrote:To je bio drugi čovjek. A ovaj jučer je rekao ovo:Čuj "Neće ON da priča!", a ON napis'o knjigu i plus prič'o petsto hiljada puta o tome, pa malo je reć da je sve ovo degutantno, Allaše dragi!?!?!?
ZnaĆI ljudi molim vas nemojte pricati gluuuposti svakakve, znaĆI ide mi na zivce to. Suljagic 'vakav, Suljagic ovo, Suljagic ono, Suljagic sa ovim pa sa onim, joj đe Ćes sa njim on je na losem glaaasu, on je 'vakav, on je 'nako. Halo vi ste svi ljudi ljubomorne duse znaĆi... Šta hoćete vi bolan?
- Banksy
#2198 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Znači, Boško, opet si fulio ...Corto Maltese wrote:
To je bio drugi čovjek.
- Corto Maltese
#2199 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Šta sam fulio?Banksy wrote:
Znači, Boško, opet si fulio ...
Nije komično, u ovom slučaju tragikomično, za nekoga ko je napisao autobiografsku knjigu, i održao brojna predavanja na istu temu kazati: "Neće on o tome da priča"?
Željko Komšić, pola čovjek, pola bombastična fraza bez ikakvog sadržaja.
-
JedanMova
#2200 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Poceo se Bosko gubit ko abdest...Banksy wrote:Znači, Boško, opet si fulio ...Corto Maltese wrote:
To je bio drugi čovjek.