[
E jesu otkrili vrh ledenog brijega.

O tome bruje godinama na testovima i sva auta koja imaju opciju nekog pogona pozadi imaju taj problem. BMW 3, A4, C klasa, itd.
Malo je teska izjava da nema nista vise od Mazde ili Pezoa dok se ne usporede auta medjusobno. Ja mogu nabrojati nekoliko stvari, moderniji motori, DSG mjenjac, dobar pogon na sva 4, a sudeci po prvim testovima kvalitet unutrasnjosti je za klasu iznad u odnosu na direktne rivale.
Zapravo u Evropi su jedini pravi rivali Passatu Mondeo i Insignija, ako gledamo trziste. S obzirom da je Insignija vec stara, a novi Mondeo je americki (i ako je suditi po prvim testovima zasran totalno), Passat neko vrijeme zapravo tesko da ce i imati pravog konkurenta u toj klasi.[/quote]
Istina je to sto si rekao, ali samo ako ne zadaju cjenu k'o da je pozlacen, pa bude skuplji od C, A4 ili 3 serije.[/quote]
U Srbiji je 2.0 TDI 240 konja DSG 4 Motion Highline, s top paketom opreme koji ukljucuje automatsku klimu, komfort sjedala, adaptivni ovjes i slicno 40 hiljada eura. Usporedivi 330xD je 43 hiljade s osnovnom opremom i da se dovede na nivo opremljenosti Passata, znajuci BMWovu politiku doplata, izasao bi sigurno na 50 hiljada ako ne i vise. Nisam provjerio ove cijene, podaci su iz jednog testa koji sam citao nedavno.
johntra wrote:po čemu je Mondeo zasran?
https://www.youtube.com/watch?v=sMOuzttCqvo
Sve sto sam dosad cuo/vidio/nasao o njemu, zakljucak je da se radi o americkom modelu koji je malo doradjen za evropsko trziste. Razvijali su ga americki inzinjeri a ne evropski (njemacki), kao sto je to dosad bilo.[/quote]
Ado, nemoj porediti 2.0 i 3.0 motore, to ne ide u istu recenicu, bez obzira na proizvodjaca.