Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Daryl Dixon

#2176 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:33, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#2177 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Daryl Dixon »

.
babaroga1x

#2178 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

Daryl Dixon wrote:
Smijeh2015 wrote:
Daryl Dixon wrote:Pozdrav ekipa imam jedno pitanje. Kako se ovaj Radio Loyalty offer rješava na Clixu? Hvala.
nikako meščini,radi samo za USA
Da bih dobio bonus moram najmanje 2 offera uraditi? Šta mi je činiti? Na Clixu imam Matamy, Toro i slicne offere da njih rjesavam ili?
ili deset taskova.... neki uspijevaju uhvatiti offere, ali jako rijetko, offeri nisu za naše prostore... nažalost :-(
snake c3

#2179 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by snake c3 »

Pozdrav raja, vidim da vam ovo dobro ide, moze li mene neko uputiti u ovo? Sta mi treba, gdje se registrovati, kako to fercera aoko paypal ili sta?
Kako isplacujete novac ako isplacujete? Hvala i samo nastavite tako. :izet:
Daryl Dixon

#2180 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Daryl Dixon »

.
Daryl Dixon

#2181 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Daryl Dixon »

.
forzamilan

#2182 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by forzamilan »

Popuših major flag na onaj task find ceo a dobio dosta bonusa za iste. Ne kontam pazio sam nisam lupao. Piše da su mi skinuti badgevi tj. leveli dok i dalje stoji da sam level 2 na dashboardu ali više nemam pristup taskovima na neobuxu dok na clicksense imam normalno. Poslao ticket ali da li da se žalim i na neobux-u?

Vidim kolega Mikrozadatak imao sličan belaj valjda će skinuti taj major flag, valja sad čekati majku im :roll:
mikrozadatak

#2183 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

forzamilan wrote:Popuših major flag na onaj task find ceo a dobio dosta bonusa za iste. Ne kontam pazio sam nisam lupao. Piše da su mi skinuti badgevi tj. leveli dok i dalje stoji da sam level 2 na dashboardu ali više nemam pristup taskovima na neobuxu dok na clicksense imam normalno. Poslao ticket ali da li da se žalim i na neobux-u?

Vidim kolega Mikrozadatak imao sličan belaj valjda će skinuti taj major flag, valja sad čekati majku im :roll:
Nema ti Neobux ništa s tim.
Ideš na job history i klikneš na "Click here to Dispute". I onda čekaš da otvore ticket, i čekaš ... i čekaš :D
Pa ga nekad otvore ... ako imaš sreće dobiješ email da su ti skinuli flag, a zapravo nisu ... pa opet čekaš .... nekad ga zaista skinu.
Ma samo mi krivo što fakat nisam uradio ništa što se ne smije, ne bih rizikovao za 3 centa.
Lunetina

#2184 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

forzamilan wrote:Popuših major flag na onaj task find ceo a dobio dosta bonusa za iste. Ne kontam pazio sam nisam lupao. Piše da su mi skinuti badgevi tj. leveli dok i dalje stoji da sam level 2 na dashboardu ali više nemam pristup taskovima na neobuxu dok na clicksense imam normalno. Poslao ticket ali da li da se žalim i na neobux-u?

Ovo ne kontam nikako. Dobiješ bonuse, a onda ti lupe flag na istom poslu... :?

Ja sam sve skupa uradila 4 taska u dva navrata (CFO). Prva dva uradila prije 4-5 dana, našla dva čovjeka za različite kompanije i naredni dan dobila bonus od 72 centa. Sljedeća dva taska uradila u ponedjeljak i nadala se bonusu u utorak, međutim juče dobila 4 x 89 centi i zijanila se pravo (mislim, pozitivno). Isto na dva sajta našla CFO-e, na jednom našla njih troje (neka Russian bank bila u pitanju, bila lista svih glavnih i odgovornih, a njih troje su bili povezani sa finansijama), a na drugom jednog CFO-a.

Sada si me prep'o da i meni ne nakače flag, jer vidim da su to izgleda svima uradili.
mikrozadatak

#2185 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Lunetina wrote: Ovo ne kontam nikako. Dobiješ bonuse, a onda ti lupe flag na istom poslu... :?

Ja sam sve skupa uradila 4 taska u dva navrata (CFO). Prva dva uradila prije 4-5 dana, našla dva čovjeka za različite kompanije i naredni dan dobila bonus od 72 centa. Sljedeća dva taska uradila u ponedjeljak i nadala se bonusu u utorak, međutim juče dobila 4 x 89 centi i zijanila se pravo (mislim, pozitivno). Isto na dva sajta našla CFO-e, na jednom našla njih troje (neka Russian bank bila u pitanju, bila lista svih glavnih i odgovornih, a njih troje su bili povezani sa finansijama), a na drugom jednog CFO-a.

Sada si me prep'o da i meni ne nakače flag, jer vidim da su to izgleda svima uradili.
Možda da igraš na način da ako u jednom tasku ne nađeš nijedno ime, odeš na give up. Mislim da je to najsigurniji način da izbjegneš flag.
Kad nađeš neko ime odeš na Submit i mirna Bosna ... i Hercegovina :D
babaroga1x

#2186 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

ja sve taskove u kojima obećavaju bonus ne radim dok ne dobijem potvrdu na temi da task ne nosi flagove ako krivo riješiš...

koliko sam skužio, to su taskovi koji ne dolaze direktno s crowdflowera nego a amazona, tamo imaju neke flagove, ali to tamo nije tako strogo...

ovdje popiješ flag i odmah izgubiš sve levele....

ja fino lupam po zadacima po par centi, riješim koliko želim i mirna Bosna ... i Hercegovina... i Hrvatska 8-)
Lunetina

#2187 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

mikrozadatak wrote:
Lunetina wrote: Ovo ne kontam nikako. Dobiješ bonuse, a onda ti lupe flag na istom poslu... :?

Možda da igraš na način da ako u jednom tasku ne nađeš nijedno ime, odeš na give up. Mislim da je to najsigurniji način da izbjegneš flag.
Kad nađeš neko ime odeš na Submit i mirna Bosna ... i Hercegovina :D
Hej baba... to sam i radila, razmišljamo isto... :D
Tamo gdje nisam našla ništa (bio je možda jedan task), odustala odmah i ponovo pokrenula zadatak.

EDIT: Učini mi se da je bio babin post... :lol: Pozdrav mikro! :D
punotoga

#2188 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by punotoga »

pokvarih statistiku bezze i odoh na 75% i expelled mode, jel ovo znaci da se odredjeni task ne moze vise raditi i dobija li se za ovo flag?
mikrozadatak

#2189 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

punotoga wrote:pokvarih statistiku bezze i odoh na 75% i expelled mode, jel ovo znaci da se odredjeni task ne moze vise raditi i dobija li se za ovo flag?
Ne dobijaš flag.
Taj job više ne možeš raditi. Moći ćeš raditi job s istim imenom, ali tek kad bude imao drugi ID, dakle kad daju novu seriju. Nekad je daju brzo, nekad ne, ovisi o job-u.

Pozdrav
zakasnila

#2190 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by zakasnila »

To znaci da neces moci raditi taj job dok je pod tim ID brojem, a neces zbog toga dobiti flag!

Flag se dobija samo na zadacima sa bonusima :D :D :D ( Malo se salim jer smo svi dobili flagove na zadacima sa bonusima).

Meni se u međuvremenu flag promjenio sa major presao u minor,hahahahhahh
IcedMFEarth

#2192 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by IcedMFEarth »

Poslo sam opet tiket, ovaj put uopšte nisam pomenuo flag u naslovu i stavio da je general question, pa da vidim hoće li sad odgovoriti :D
AhmetShabo

#2193 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AhmetShabo »

ukupno 2,2 dolara bonusa za 27 create keywords..Nije lose. barem da znam sada okvirno koliko da ih uradim kad budu u ponudi, jer su mi sinoc brzo dosadili :D
Merengues

#2194 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Merengues »

AhmetShabo wrote:ukupno 2,2 dolara bonusa za 27 create keywords..Nije lose. barem da znam sada okvirno koliko da ih uradim kad budu u ponudi, jer su mi sinoc brzo dosadili :D

Meni još nisu bonus isplatili od sinoć :D

Očekujem puno uradio sam 50 :D
IcedMFEarth

#2195 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by IcedMFEarth »

Odoh onda uraditi onaj review keywords.Uskoro će bonus. ne sekiraj se :D
konahawaii

#2196 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

meni sinoc pustio samo jedan keywords, al evo jutros lupam po f5 jos 12 sam uspio ufatit :D
al zato pusta ovaj review, 90 do sad :)
Kinaski

#2197 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Kinaski »

na job history imam dovoljno taskova uradjenih i odgovorenih pitanja da dobijem lvl, dok na dashboradu stoje drugacije (manje) cifre... Vec 12 sati nije se updejtovalo :-)
IcedMFEarth

#2198 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by IcedMFEarth »

To je jednostavno tako, mislim da je kod svakoga tako. Malo se strpi dok ne pređeš 100 pitanja na dashboardu, kasnije nije uopšte bitno koliko ti piše tu.
Daryl Dixon

#2199 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:32, edited 1 time in total.
Janjicar

#2200 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Janjicar »

Download legal case HTML from Google Scholar

Dobar zadatak lagan a placen 17cents... Steta sto sam uspio uraditi samo jedan a ni f5 ne pomaze :)
Post Reply