juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ommadawn

#2176 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

muha_sa wrote:Image
Mogu misliti kako je bilo onima koji su imali Tristaca ili Pezejca, da ne spominjem neka ruska auta...
stakasa

#2177 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:spajaju se vikendi...odlazi se kući prije posla. rahat i blagostanje.

sviđa mi se taj švedski socijalizam...jeS da nije orginalan, ali takva vremena, daj šta daš.
imali su vala od koga i naučiti...no što!!!
Sve sam ja to sovi'desetprstiju prika moj
radostan dan

#2178 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

olfilde, umro bi bi... :(
muha_sa

#2179 Re: juga 1950.-1990.

Post by muha_sa »

Ommadawn wrote:
muha_sa wrote:Image
Mogu misliti kako je bilo onima koji su imali Tristaca ili Pezejca, da ne spominjem neka ruska auta...
stari--imo sam tristaca---guro od sadašnje americke ambasade do pumpe u Pofalicima---cio dan stajo u redu i taman došo na red ono nestalo :lol: :lol: :lol:
Ommadawn

#2180 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

muha_sa wrote: stari--imo sam tristaca---guro od sadašnje americke ambasade do pumpe u Pofalicima---cio dan stajo u redu i taman došo na red ono nestalo :lol: :lol: :lol:
Jao crnjaka... Al' mog'o si proći i gore. Zamisli da si imao Forda Taunusa 17M ili Rekorda. Ili Volgu!
svi u napad

#2181 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

Stakaza napisa: "Od sokova taj, Kinder Lada je ostala usamljena u vrhu, jegulja u Teta Olga, zablji bataci u Metkovicu zaboravio sam sad imena restorana menscini Adria, meso u Gojka mada je sada janjetina bolja u Udovicama, kajmak je nevesinjski, siptarski burek u Velezu, hamburger u Vlahe, cevapi u prijeratnog Zelje i pljeskavica u Juse na Balnovcu".
A sad fino odo kuci, kome i ja glumim postenje
Dragi Stakaza o ukusima se ne raspravlja tako kazu stari Latini medjutim moram intervenisati u vezi gore boldiranog. Sto se tice cevapa nikad niko, zaista niko, nece se ni pribliziti rahmetli cevapima Muje Dzuzela iz BL. To je aksioma i molim sve cjenjene forumase da ne diskutuju/raspravljaju o tome. Za sve nas nostalgicare cu samo napomenuti da je jedini rah. Mujo pekao cevape i za najveceg sina svih nasih naroda i narodnosti. Ono sto je rahmetli Safet bio za sevdalinku, to je rahmetli Mujo bio za cevap. Da bi vam lakse bilo shvatiti znacaj Saje i Muje (iako se radi o razlicitim djelatnostima) to vam je kad saberete zajedno Pelea, Maradonu i Mesija u fudbalu to su bili Sajo u pjevanju i Mujo u pravljenju cevapa. Jel' sad jasnije?
Drago mi je da se Stakaza sjetio jegulja kod teta Olge i bataka u Metkovicu (nazalost ni ja se ne sjecam imena - krecana polako zahvata mozdane vijuge) jer te delicije i njihovi ukusi su neprevazidjeni. Hvala na podsjecanje kad se obavezno prilikom odlaska na Jadran svracalo na ova mjesta. Zivjeli!
stakasa

#2182 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

svi u napad wrote:Stakaza napisa: "Od sokova taj, Kinder Lada je ostala usamljena u vrhu, jegulja u Teta Olga, zablji bataci u Metkovicu zaboravio sam sad imena restorana menscini Adria, meso u Gojka mada je sada janjetina bolja u Udovicama, kajmak je nevesinjski, siptarski burek u Velezu, hamburger u Vlahe, cevapi u prijeratnog Zelje i pljeskavica u Juse na Balnovcu".
A sad fino odo kuci, kome i ja glumim postenje
Dragi Stakaza o ukusima se ne raspravlja tako kazu stari Latini medjutim moram intervenisati u vezi gore boldiranog. Sto se tice cevapa nikad niko, zaista niko, nece se ni pribliziti rahmetli cevapima Muje Dzuzela iz BL. To je aksioma i molim sve cjenjene forumase da ne diskutuju/raspravljaju o tome. Za sve nas nostalgicare cu samo napomenuti da je jedini rah. Mujo pekao cevape i za najveceg sina svih nasih naroda i narodnosti. Ono sto je rahmetli Safet bio za sevdalinku, to je rahmetli Mujo bio za cevap. Da bi vam lakse bilo shvatiti znacaj Saje i Muje (iako se radi o razlicitim djelatnostima) to vam je kad saberete zajedno Pelea, Maradonu i Mesija u fudbalu to su bili Sajo u pjevanju i Mujo u pravljenju cevapa. Jel' sad jasnije?
Drago mi je da se Stakaza sjetio jegulja kod teta Olge i bataka u Metkovicu (nazalost ni ja se ne sjecam imena - krecana polako zahvata mozdane vijuge) jer te delicije i njihovi ukusi su neprevazidjeni. Hvala na podsjecanje kad se obavezno prilikom odlaska na Jadran svracalo na ova mjesta. Zivjeli!
I krofne u Metkovicu na putu za more... Nazalost, nikada nisam bio u Banjaluci pa nisam ni uspio oprobat cevape kod Muje Dzuzela.
U Travniku su mi fini cevapi
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2183 Re: juga 1950.-1990.

Post by Domaci izdajnik »

I sada su u BL čuveni ćevapi "Kod Muje" :) ali kažu stariji da to nije ni blijeda sjena onih nekadašnjih....
stakasa

#2184 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Sace radosni zaljepit onu - i rezanci s makom :mrgreen:
svi u napad

#2185 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

I meni Stakaza. Ziv i zdrav bio :thumbup: :-D
svi u napad

#2186 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

Lajavikrelac wrote:I sada su u BL čuveni ćevapi "Kod Muje" :) ali kažu stariji da to nije ni blijeda sjena onih nekadašnjih....
Upravo tako. To nisu ni M od Mujinih cevapa.
stakasa

#2187 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

svi u napad wrote:
Lajavikrelac wrote:I sada su u BL čuveni ćevapi "Kod Muje" :) ali kažu stariji da to nije ni blijeda sjena onih nekadašnjih....
Upravo tako. To nisu ni M od Mujinih cevapa.
Vidim ti neki Banjalucanin, haj nam malo o Marijanu Benesu, prikladna je tema.
Jes Abid Kovacevic bio igrac... Auuu
Domaci izdajnik

#2188 Re: juga 1950.-1990.

Beneš....eh, nisam ga dugo vidio, ali baš je bio ono jadan, bolestan i oronuo :( Često u zanatskom centru vidim drugog boksera Antu Josipovića, mada je on propao od alkohola..... :( Eee ta generacija Abidova se nikada više neće ponoviti na ovim prostorima, nikad! Od grada sporta i svjetskih prvaka smo spali na rafting i par nekih budaleština u balonima za fudbal..... :cry:

Beneša su uništili i opelješili "drugovi" dok je bio na vrhuncu popularnosti....dođu mu u kafić i kažu, po pričama, nahajcaju ga pričom da mu je lokal rupa i kako su oni vidjeli da je taj i taj lokal sredio samo tako :roll: On kafić bukvalno polupa šakama, i zove te majstore da mu tako urede kafić, na kome se ti isti drugari i majstori ugrade :mrgreen: Plus da se kockao i da je čašćavao.....e kad je ostao bez ičega završio kao poslednji dronjak da ga sestra izdržava... :sad:
Last edited by Domaci izdajnik on 15/05/2015 19:47, edited 1 time in total.
stakasa

#2189 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Lajavikrelac wrote:Beneš....eh, nisam ga dugo vidio, ali baš je bio ono jadan, bolestan i oronuo :( Često u zanatskom centru vidim drugog boksera Antu Josipovića, mada je on propao od alkohola..... :( Eee ta generacija Abidova se nikada više neće ponoviti na ovim prostorima, nikad! Od grada sporta i svjetskih prvaka smo spali na rafting i par nekih budaleština u balonima za fudbal..... :cry:
BSK mi je bio simpatican. Mujo Alihodzic :D
radostan dan

#2190 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

aj kad ste počeli lično, jedno me interesuje...ako ko zna, šta je sa one dvije -gljive- ili pečurke, jedna bila buregdžinica/ćevabdžinica, a druga nešto kao kafić, ispod studentskog doma nedžarići? jednu je držao albanac, moguće i ovu drugu...
šta je sa njima, što ljudima, što objektima, ako neko zna?

i preko puta je bila jedna gljiva-kafić, dal frakson ili tako nešto...

edit...
da, al se nekad dobro jelo baš. :zoka:
dječak sa šibicama

#2191 Re: juga 1950.-1990.

Post by dječak sa šibicama »

radostan dan wrote: no dobro...evo, nek nije do struke. bašču i dalje imaju...što ne beru nove kukoče?
Ce da bude

Image

Image

ne brigaj ti za hrvatsku kosarku :wink:
stakasa

#2192 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Lajavikrelac wrote:Beneš....eh, nisam ga dugo vidio, ali baš je bio ono jadan, bolestan i oronuo :( Često u zanatskom centru vidim drugog boksera Antu Josipovića, mada je on propao od alkohola..... :( Eee ta generacija Abidova se nikada više neće ponoviti na ovim prostorima, nikad! Od grada sporta i svjetskih prvaka smo spali na rafting i par nekih budaleština u balonima za fudbal..... :cry:

Beneša su uništili i opelješili "drugovi" dok je bio na vrhuncu popularnosti....dođu mu u kafić i kažu, po pričama, nahajcaju ga pričom da mu je lokal rupa i kako su oni vidjeli da je taj i taj lokal sredio samo tako :roll: On kafić bukvalno polupa šakama, i zove te majstore da mu tako urede kafić, na kome se ti isti drugari i majstori ugrade :mrgreen: Plus da se kockao i da je čašćavao.....e kad je ostao bez ičega završio kao poslednji dronjak da ga sestra izdržava... :sad:
Sta ces, to je dio paketa, sve je radio bez zadrske. Zato je bio uspjesan, zato je bio popularan, eto je zato i propo. A jes legenda
Domaci izdajnik

#2193 Re: juga 1950.-1990.

U komšiluku mi živi Emir Bašić ako znaš ko je on :)
svi u napad

#2194 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

Bogami Stakaza svaka cast. Stari banjalucki zajebant. :mrgreen: :kiss: Nikad nije bio u BL a dodje do BSK-a i Muje Alihodzica. Kapa dolje. Iako sad odoh off iz teme (izvinjavam se forumasima) moram napisati da je BSK bio carsijski klub i klub intelektualaca. U ekipi je uvijek bilo par igraca sa zavrsenim faxom i to se i pisalo u novinama kad se objavljivao sastav. Tako npr. je stajalo ing. Tetaric (Zaim) ili dr. Arbutina. BSK je dao nekoliko velikih igraca (npr. Sombolac) ali raja je najvise cijenila Orhana Jamakovica zvani Kuhar koji je bio nakratko u Partizanu ali vazio kao jedan od najboljih malo nogometasa u bivsoj YU. Izvinjavam se forumasima jos jednom na lokalnom razglabanju sa Stakazom koji me ubode sa BSK i jednim od brace Alihodzic (Mujo i Kemo).
Sto se tice velikog sportiste i covjeka Marjana Benesa (povratak na Yu teritoriju) mogu samo da stavim jednu njegovu pjesmu i sve ce vam biti jasno. Ostao je ljudina kakav je i bio. No evo i pjesme:
NE PSUJ MI TITA

NE PSUJ MI TITA NI NJEGOVO VRIJEME
NE KRIVI NJEGA ZA NASTALE PROBLEME
ZA TEŽAK ŽIVOT TVOJ NAJ MANJE JE KRIV
DRUGAČIJE BI BILO DA JE STARI ŽIV

NE KRIVI NJEGA ŠTO JE PROKLIJALO SJEME
STARE MRŽNJE U SRCIMA NACIONALISTA
SKRIVENE POD MASKAMA DOMAĆIH FAŠISTA

NE KRIVI NJEGA ŠTO NE IZDRŽASTE BREME
KOJE JE SVE NACIJE SPAJALO U SRODSTVO
I SVI STE SE KLELI U BRATSTVO I JEDINSTVO

SA OSMIJEHOM JE MOGAO I PLANINU DA POKRENE
NIKADA NAM BRATE NEĆE BITI BOLJE
KAD IZ REKNEŠ MU IME.. POKLONI SE KA DOLJE!
svi u napad

#2195 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

Lajavikrelac wrote:U komšiluku mi živi Emir Bašić ako znaš ko je on :)
Vidi boga ti i Lajavi iz BL. :kiss: :thumbup: Bogami ako ovako nastavimo sa komentarima treba temi promjeniti ime u BL 1950-1992. :D
Za ove koji nisu iz grada sa Vrbasa kratko objasnjenje da je Emir Basic pjevac iz BL koji je pjesmom Zelena rijeka pobijedio na festivalu Prvi Aplauz, a ta pobjednicka pjesma je s vremenom postala nezvanicna himna nas banjalucana i vjerovatno uz onu cuvenu narodnu Put putuje Latif-aga jedna od najomiljenijih pjesama pravih banjalucana.
P.S. - za Stakazu i mene tu spada i himna BSK Cudla se aman ja.
stakasa

#2196 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

svi u napad wrote:Bogami Stakaza svaka cast. Stari banjalucki zajebant. :mrgreen: :kiss: Nikad nije bio u BL a dodje do BSK-a i Muje Alihodzica. Kapa dolje. Iako sad odoh off iz teme (izvinjavam se forumasima) moram napisati da je BSK bio carsijski klub i klub intelektualaca. U ekipi je uvijek bilo par igraca sa zavrsenim faxom i to se i pisalo u novinama kad se objavljivao sastav. Tako npr. je stajalo ing. Tetaric (Zaim) ili dr. Arbutina. BSK je dao nekoliko velikih igraca (npr. Sombolac) ali raja je najvise cijenila Orhana Jamakovica zvani Kuhar koji je bio nakratko u Partizanu ali vazio kao jedan od najboljih malo nogometasa u bivsoj YU. Izvinjavam se forumasima jos jednom na lokalnom razglabanju sa Stakazom koji me ubode sa BSK i jednim od brace Alihodzic (Mujo i Kemo).
Sto se tice velikog sportiste i covjeka Marjana Benesa (povratak na Yu teritoriju) mogu samo da stavim jednu njegovu pjesmu i sve ce vam biti jasno. Ostao je ljudina kakav je i bio. No evo i pjesme:
NE PSUJ MI TITA

NE KRIVI NJEGA ZA NASTALE PROBLEME
ZA TEŽAK ŽIVOT TVOJ NAJ MANJE JE KRIV
DRUGAČIJE BI BILO DA JE STARI ŽIV

NE KRIVI NJEGA ŠTO JE PROKLIJALO SJEME
STARE MRŽNJE U SRCIMA NACIONALISTA
SKRIVENE POD MASKAMA DOMAĆIH FAŠISTA

NE KRIVI NJEGA ŠTO NE IZDRŽASTE BREME
KOJE JE SVE NACIJE SPAJALO U SRODSTVO
I SVI STE SE KLELI U BRATSTVO I JEDINSTVO

SA OSMIJEHOM JE MOGAO I PLANINU DA POKRENE
NIKADA NAM BRATE NEĆE BITI BOLJE
KAD IZ REKNEŠ MU IME.. POKLONI SE KA DOLJE!
Upozno ga u Svedskoj. Lego mi
svi u napad

#2197 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

Vidi boga ti i Lajavi iz BL. :kiss: :thumbup: Bogami ako ovako nastavimo sa komentarima treba temi promjeniti ime u BL 1950-1992. :D
Za ove koji nisu iz grada sa Vrbasa kratko objasnjenje da je Emir Basic pjevac iz BL koji je pjesmom Zelena rijeka pobijedio na festivalu Prvi Aplauz, a ta pobjednicka pjesma je s vremenom postala nezvanicna himna nas banjalucana i vjerovatno uz onu cuvenu narodnu Put putuje Latif-aga jedna od najomiljenijih pjesama pravih banjalucana.
P.S. - za Stakazu i mene tu spada i himna BSK-a Cudila se aman ja.
stakasa

#2198 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

svi u napad wrote:
P.S. - za Stakazu i mene tu spada i himna BSK-a Cudila se aman ja.
Nego sve te zaboravim upitat... Kakvi su bili cevapi u Muje prije rata

:D
kakavdanakneiskustvu

#2199 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:
radostan dan wrote: no dobro...evo, nek nije do struke. bašču i dalje imaju...što ne beru nove kukoče?
Ce da bude

Image

Image

ne brigaj ti za hrvatsku kosarku :wink:

veliki talenti ali tesko da ce dostici kukočev nivo,tesko
svi u napad

#2200 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

Stakasa guraj, guraj jarane :kiss: :thumbup: :D A sta kaze Bicakcic na to? Bil mrtva usta jela ha? :D :thumbup:
Locked