Mogu misliti kako je bilo onima koji su imali Tristaca ili Pezejca, da ne spominjem neka ruska auta...muha_sa wrote:
juga 1950.-1990.
- Ommadawn
#2176 Re: juga 1950.-1990.
- stakasa
#2177 Re: juga 1950.-1990.
Sve sam ja to sovi'desetprstiju prika mojradostan dan wrote:spajaju se vikendi...odlazi se kući prije posla. rahat i blagostanje.
sviđa mi se taj švedski socijalizam...jeS da nije orginalan, ali takva vremena, daj šta daš.
imali su vala od koga i naučiti...no što!!!
-
radostan dan
#2178 Re: juga 1950.-1990.
olfilde, umro bi bi... 
- muha_sa
#2179 Re: juga 1950.-1990.
stari--imo sam tristaca---guro od sadašnje americke ambasade do pumpe u Pofalicima---cio dan stajo u redu i taman došo na red ono nestaloOmmadawn wrote:Mogu misliti kako je bilo onima koji su imali Tristaca ili Pezejca, da ne spominjem neka ruska auta...muha_sa wrote:
- Ommadawn
#2180 Re: juga 1950.-1990.
Jao crnjaka... Al' mog'o si proći i gore. Zamisli da si imao Forda Taunusa 17M ili Rekorda. Ili Volgu!muha_sa wrote: stari--imo sam tristaca---guro od sadašnje americke ambasade do pumpe u Pofalicima---cio dan stajo u redu i taman došo na red ono nestalo![]()
![]()
-
svi u napad
#2181 Re: juga 1950.-1990.
Stakaza napisa: "Od sokova taj, Kinder Lada je ostala usamljena u vrhu, jegulja u Teta Olga, zablji bataci u Metkovicu zaboravio sam sad imena restorana menscini Adria, meso u Gojka mada je sada janjetina bolja u Udovicama, kajmak je nevesinjski, siptarski burek u Velezu, hamburger u Vlahe, cevapi u prijeratnog Zelje i pljeskavica u Juse na Balnovcu".
A sad fino odo kuci, kome i ja glumim postenje
Dragi Stakaza o ukusima se ne raspravlja tako kazu stari Latini medjutim moram intervenisati u vezi gore boldiranog. Sto se tice cevapa nikad niko, zaista niko, nece se ni pribliziti rahmetli cevapima Muje Dzuzela iz BL. To je aksioma i molim sve cjenjene forumase da ne diskutuju/raspravljaju o tome. Za sve nas nostalgicare cu samo napomenuti da je jedini rah. Mujo pekao cevape i za najveceg sina svih nasih naroda i narodnosti. Ono sto je rahmetli Safet bio za sevdalinku, to je rahmetli Mujo bio za cevap. Da bi vam lakse bilo shvatiti znacaj Saje i Muje (iako se radi o razlicitim djelatnostima) to vam je kad saberete zajedno Pelea, Maradonu i Mesija u fudbalu to su bili Sajo u pjevanju i Mujo u pravljenju cevapa. Jel' sad jasnije?
Drago mi je da se Stakaza sjetio jegulja kod teta Olge i bataka u Metkovicu (nazalost ni ja se ne sjecam imena - krecana polako zahvata mozdane vijuge) jer te delicije i njihovi ukusi su neprevazidjeni. Hvala na podsjecanje kad se obavezno prilikom odlaska na Jadran svracalo na ova mjesta. Zivjeli!
Dragi Stakaza o ukusima se ne raspravlja tako kazu stari Latini medjutim moram intervenisati u vezi gore boldiranog. Sto se tice cevapa nikad niko, zaista niko, nece se ni pribliziti rahmetli cevapima Muje Dzuzela iz BL. To je aksioma i molim sve cjenjene forumase da ne diskutuju/raspravljaju o tome. Za sve nas nostalgicare cu samo napomenuti da je jedini rah. Mujo pekao cevape i za najveceg sina svih nasih naroda i narodnosti. Ono sto je rahmetli Safet bio za sevdalinku, to je rahmetli Mujo bio za cevap. Da bi vam lakse bilo shvatiti znacaj Saje i Muje (iako se radi o razlicitim djelatnostima) to vam je kad saberete zajedno Pelea, Maradonu i Mesija u fudbalu to su bili Sajo u pjevanju i Mujo u pravljenju cevapa. Jel' sad jasnije?
Drago mi je da se Stakaza sjetio jegulja kod teta Olge i bataka u Metkovicu (nazalost ni ja se ne sjecam imena - krecana polako zahvata mozdane vijuge) jer te delicije i njihovi ukusi su neprevazidjeni. Hvala na podsjecanje kad se obavezno prilikom odlaska na Jadran svracalo na ova mjesta. Zivjeli!
- stakasa
#2182 Re: juga 1950.-1990.
I krofne u Metkovicu na putu za more... Nazalost, nikada nisam bio u Banjaluci pa nisam ni uspio oprobat cevape kod Muje Dzuzela.svi u napad wrote:Stakaza napisa: "Od sokova taj, Kinder Lada je ostala usamljena u vrhu, jegulja u Teta Olga, zablji bataci u Metkovicu zaboravio sam sad imena restorana menscini Adria, meso u Gojka mada je sada janjetina bolja u Udovicama, kajmak je nevesinjski, siptarski burek u Velezu, hamburger u Vlahe, cevapi u prijeratnog Zelje i pljeskavica u Juse na Balnovcu".
U Travniku su mi fini cevapi
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2183 Re: juga 1950.-1990.
I sada su u BL čuveni ćevapi "Kod Muje"
ali kažu stariji da to nije ni blijeda sjena onih nekadašnjih....
- stakasa
#2184 Re: juga 1950.-1990.
Sace radosni zaljepit onu - i rezanci s makom 
-
svi u napad
#2185 Re: juga 1950.-1990.
I meni Stakaza. Ziv i zdrav bio

-
svi u napad
#2186 Re: juga 1950.-1990.
Upravo tako. To nisu ni M od Mujinih cevapa.Lajavikrelac wrote:I sada su u BL čuveni ćevapi "Kod Muje"ali kažu stariji da to nije ni blijeda sjena onih nekadašnjih....
- stakasa
#2187 Re: juga 1950.-1990.
Vidim ti neki Banjalucanin, haj nam malo o Marijanu Benesu, prikladna je tema.svi u napad wrote:Upravo tako. To nisu ni M od Mujinih cevapa.Lajavikrelac wrote:I sada su u BL čuveni ćevapi "Kod Muje"ali kažu stariji da to nije ni blijeda sjena onih nekadašnjih....
Jes Abid Kovacevic bio igrac... Auuu
- Domaci izdajnik
#2188 Re: juga 1950.-1990.
Beneš....eh, nisam ga dugo vidio, ali baš je bio ono jadan, bolestan i oronuo
Često u zanatskom centru vidim drugog boksera Antu Josipovića, mada je on propao od alkohola.....
Eee ta generacija Abidova se nikada više neće ponoviti na ovim prostorima, nikad! Od grada sporta i svjetskih prvaka smo spali na rafting i par nekih budaleština u balonima za fudbal..... 
Beneša su uništili i opelješili "drugovi" dok je bio na vrhuncu popularnosti....dođu mu u kafić i kažu, po pričama, nahajcaju ga pričom da mu je lokal rupa i kako su oni vidjeli da je taj i taj lokal sredio samo tako
On kafić bukvalno polupa šakama, i zove te majstore da mu tako urede kafić, na kome se ti isti drugari i majstori ugrade
Plus da se kockao i da je čašćavao.....e kad je ostao bez ičega završio kao poslednji dronjak da ga sestra izdržava... 
Beneša su uništili i opelješili "drugovi" dok je bio na vrhuncu popularnosti....dođu mu u kafić i kažu, po pričama, nahajcaju ga pričom da mu je lokal rupa i kako su oni vidjeli da je taj i taj lokal sredio samo tako
Last edited by Domaci izdajnik on 15/05/2015 19:47, edited 1 time in total.
- stakasa
#2189 Re: juga 1950.-1990.
BSK mi je bio simpatican. Mujo AlihodzicLajavikrelac wrote:Beneš....eh, nisam ga dugo vidio, ali baš je bio ono jadan, bolestan i oronuoČesto u zanatskom centru vidim drugog boksera Antu Josipovića, mada je on propao od alkohola.....
Eee ta generacija Abidova se nikada više neće ponoviti na ovim prostorima, nikad! Od grada sporta i svjetskih prvaka smo spali na rafting i par nekih budaleština u balonima za fudbal.....
-
radostan dan
#2190 Re: juga 1950.-1990.
aj kad ste počeli lično, jedno me interesuje...ako ko zna, šta je sa one dvije -gljive- ili pečurke, jedna bila buregdžinica/ćevabdžinica, a druga nešto kao kafić, ispod studentskog doma nedžarići? jednu je držao albanac, moguće i ovu drugu...
šta je sa njima, što ljudima, što objektima, ako neko zna?
i preko puta je bila jedna gljiva-kafić, dal frakson ili tako nešto...
edit...
da, al se nekad dobro jelo baš.
šta je sa njima, što ljudima, što objektima, ako neko zna?
i preko puta je bila jedna gljiva-kafić, dal frakson ili tako nešto...
edit...
da, al se nekad dobro jelo baš.
- dječak sa šibicama
#2191 Re: juga 1950.-1990.
Ce da buderadostan dan wrote: no dobro...evo, nek nije do struke. bašču i dalje imaju...što ne beru nove kukoče?

ne brigaj ti za hrvatsku kosarku
- stakasa
#2192 Re: juga 1950.-1990.
Sta ces, to je dio paketa, sve je radio bez zadrske. Zato je bio uspjesan, zato je bio popularan, eto je zato i propo. A jes legendaLajavikrelac wrote:Beneš....eh, nisam ga dugo vidio, ali baš je bio ono jadan, bolestan i oronuoČesto u zanatskom centru vidim drugog boksera Antu Josipovića, mada je on propao od alkohola.....
Beneša su uništili i opelješili "drugovi" dok je bio na vrhuncu popularnosti....dođu mu u kafić i kažu, po pričama, nahajcaju ga pričom da mu je lokal rupa i kako su oni vidjeli da je taj i taj lokal sredio samo takoOn kafić bukvalno polupa šakama, i zove te majstore da mu tako urede kafić, na kome se ti isti drugari i majstori ugrade
Plus da se kockao i da je čašćavao.....e kad je ostao bez ičega završio kao poslednji dronjak da ga sestra izdržava...
- Domaci izdajnik
#2193 Re: juga 1950.-1990.
U komšiluku mi živi Emir Bašić ako znaš ko je on 
-
svi u napad
#2194 Re: juga 1950.-1990.
Bogami Stakaza svaka cast. Stari banjalucki zajebant.
Nikad nije bio u BL a dodje do BSK-a i Muje Alihodzica. Kapa dolje. Iako sad odoh off iz teme (izvinjavam se forumasima) moram napisati da je BSK bio carsijski klub i klub intelektualaca. U ekipi je uvijek bilo par igraca sa zavrsenim faxom i to se i pisalo u novinama kad se objavljivao sastav. Tako npr. je stajalo ing. Tetaric (Zaim) ili dr. Arbutina. BSK je dao nekoliko velikih igraca (npr. Sombolac) ali raja je najvise cijenila Orhana Jamakovica zvani Kuhar koji je bio nakratko u Partizanu ali vazio kao jedan od najboljih malo nogometasa u bivsoj YU. Izvinjavam se forumasima jos jednom na lokalnom razglabanju sa Stakazom koji me ubode sa BSK i jednim od brace Alihodzic (Mujo i Kemo).
Sto se tice velikog sportiste i covjeka Marjana Benesa (povratak na Yu teritoriju) mogu samo da stavim jednu njegovu pjesmu i sve ce vam biti jasno. Ostao je ljudina kakav je i bio. No evo i pjesme:
NE PSUJ MI TITA
NE PSUJ MI TITA NI NJEGOVO VRIJEME
NE KRIVI NJEGA ZA NASTALE PROBLEME
ZA TEŽAK ŽIVOT TVOJ NAJ MANJE JE KRIV
DRUGAČIJE BI BILO DA JE STARI ŽIV
NE KRIVI NJEGA ŠTO JE PROKLIJALO SJEME
STARE MRŽNJE U SRCIMA NACIONALISTA
SKRIVENE POD MASKAMA DOMAĆIH FAŠISTA
NE KRIVI NJEGA ŠTO NE IZDRŽASTE BREME
KOJE JE SVE NACIJE SPAJALO U SRODSTVO
I SVI STE SE KLELI U BRATSTVO I JEDINSTVO
SA OSMIJEHOM JE MOGAO I PLANINU DA POKRENE
NIKADA NAM BRATE NEĆE BITI BOLJE
KAD IZ REKNEŠ MU IME.. POKLONI SE KA DOLJE!
Sto se tice velikog sportiste i covjeka Marjana Benesa (povratak na Yu teritoriju) mogu samo da stavim jednu njegovu pjesmu i sve ce vam biti jasno. Ostao je ljudina kakav je i bio. No evo i pjesme:
NE PSUJ MI TITA
-
svi u napad
#2195 Re: juga 1950.-1990.
Vidi boga ti i Lajavi iz BL.Lajavikrelac wrote:U komšiluku mi živi Emir Bašić ako znaš ko je on
Za ove koji nisu iz grada sa Vrbasa kratko objasnjenje da je Emir Basic pjevac iz BL koji je pjesmom Zelena rijeka pobijedio na festivalu Prvi Aplauz, a ta pobjednicka pjesma je s vremenom postala nezvanicna himna nas banjalucana i vjerovatno uz onu cuvenu narodnu Put putuje Latif-aga jedna od najomiljenijih pjesama pravih banjalucana.
P.S. - za Stakazu i mene tu spada i himna BSK Cudla se aman ja.
- stakasa
#2196 Re: juga 1950.-1990.
Upozno ga u Svedskoj. Lego misvi u napad wrote:Bogami Stakaza svaka cast. Stari banjalucki zajebant.![]()
Nikad nije bio u BL a dodje do BSK-a i Muje Alihodzica. Kapa dolje. Iako sad odoh off iz teme (izvinjavam se forumasima) moram napisati da je BSK bio carsijski klub i klub intelektualaca. U ekipi je uvijek bilo par igraca sa zavrsenim faxom i to se i pisalo u novinama kad se objavljivao sastav. Tako npr. je stajalo ing. Tetaric (Zaim) ili dr. Arbutina. BSK je dao nekoliko velikih igraca (npr. Sombolac) ali raja je najvise cijenila Orhana Jamakovica zvani Kuhar koji je bio nakratko u Partizanu ali vazio kao jedan od najboljih malo nogometasa u bivsoj YU. Izvinjavam se forumasima jos jednom na lokalnom razglabanju sa Stakazom koji me ubode sa BSK i jednim od brace Alihodzic (Mujo i Kemo).
NE PSUJ MI TITA
-
svi u napad
#2197 Re: juga 1950.-1990.
Vidi boga ti i Lajavi iz BL.Lajavikrelac wrote:U komšiluku mi živi Emir Bašić ako znaš ko je on
Za ove koji nisu iz grada sa Vrbasa kratko objasnjenje da je Emir Basic pjevac iz BL koji je pjesmom Zelena rijeka pobijedio na festivalu Prvi Aplauz, a ta pobjednicka pjesma je s vremenom postala nezvanicna himna nas banjalucana i vjerovatno uz onu cuvenu narodnu Put putuje Latif-aga jedna od najomiljenijih pjesama pravih banjalucana.
P.S. - za Stakazu i mene tu spada i himna BSK-a Cudila se aman ja.
- stakasa
#2198 Re: juga 1950.-1990.
Nego sve te zaboravim upitat... Kakvi su bili cevapi u Muje prije ratasvi u napad wrote:Vidi boga ti i Lajavi iz BL.Lajavikrelac wrote:U komšiluku mi živi Emir Bašić ako znaš ko je on![]()
Bogami ako ovako nastavimo sa komentarima treba temi promjeniti ime u BL 1950-1992.
![]()
P.S. - za Stakazu i mene tu spada i himna BSK-a Cudila se aman ja.
-
kakavdanakneiskustvu
#2199 Re: juga 1950.-1990.
dječak sa šibicama wrote:Ce da buderadostan dan wrote: no dobro...evo, nek nije do struke. bašču i dalje imaju...što ne beru nove kukoče?
ne brigaj ti za hrvatsku kosarku
veliki talenti ali tesko da ce dostici kukočev nivo,tesko
-
svi u napad
#2200 Re: juga 1950.-1990.
Stakasa guraj, guraj jarane
A sta kaze Bicakcic na to? Bil mrtva usta jela ha?