Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
FreakyStyley

#2176 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by FreakyStyley »

SkyLimit wrote:14 poena, 6 skokova, 4 blokade za sada u ograničenoj minutaži, šta bi bilo da su ga pustili da igra 35 minuta, triple-double u poenima, skokovima i blokadama. A kako mu ni dobar pas nije stran, možda bude quadruple-double jednog dana. S obzirom da krade lopte, možda bude i quintuple-double.

Već vidim utakmicu:

Jusuf Nurkić 27 poena, 16 skokova, 10 blokada, 11 asistencija, 12 ukradenih lopti

Sad ozbiljno, računaju Amerikanci i five-by-five, tj. kad igrač ima najmanje 5 u 5 različitih kategorija u jednoj utakmici, Nurkić to sigurno može uraditi.
...i stvorio mir na bliskom istoku, te zbrinuo sve gladne u Africi.

Polako, tek je rookie, al na dobrom je putu. :D
spinel_

#2177 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

minesota je u pitanju ljudi sta vama je :D :-)
giovanni galli

#2179 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by giovanni galli »

nurk je novi sabonis i jaci, vidjet cete..
thekupus

#2181 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by thekupus »

ono sto je mozda i najvaznije, u 21:41 minut samo jedna licna! :D
Eborg

#2182 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Eborg »

Pored naših "anomalija" gdje su se igrači prvi put prihvatili košarkaške lopte u kasnijim godinama (Kenan Bajramović - 15, Nedžad Sinanović - 18), čini se da je Nurkić sa 15-16 isto tako strašno brzo napredovao. :)
SkyLimit

#2183 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Možda i ne treba da igra na Eurobasketu. Ne bi bilo fer prema ostalim ekipama.
SSemir

#2184 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SSemir »

FreakyStyley wrote:
SkyLimit wrote:14 poena, 6 skokova, 4 blokade za sada u ograničenoj minutaži, šta bi bilo da su ga pustili da igra 35 minuta, triple-double u poenima, skokovima i blokadama. A kako mu ni dobar pas nije stran, možda bude quadruple-double jednog dana. S obzirom da krade lopte, možda bude i quintuple-double.

Već vidim utakmicu:

Jusuf Nurkić 27 poena, 16 skokova, 10 blokada, 11 asistencija, 12 ukradenih lopti

Sad ozbiljno, računaju Amerikanci i five-by-five, tj. kad igrač ima najmanje 5 u 5 različitih kategorija u jednoj utakmici, Nurkić to sigurno može uraditi.
...i stvorio mir na bliskom istoku, te zbrinuo sve gladne u Africi.
:lol: :lol:
kamen spoticanja

#2185 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by kamen spoticanja »

Ja samo da izjavim da mi je pjanic15 najdrazi forumash i vrlo dobar drug :D :thumbup:
Ripicipi

#2186 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Ripicipi »

Sve sto bolje igra, sve je vecka picka u mojim ocima :D
SSemir

#2187 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SSemir »

Ripicipi wrote:Sve sto bolje igra, sve je vecka picka u mojim ocima :D
cestitam. postao si bosnjo :P
EdoSP

#2188 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by EdoSP »

SSemir wrote:
Ripicipi wrote:Sve sto bolje igra, sve je vecka picka u mojim ocima :D
cestitam. postao si bosnjo :P
S dna kace. :D
Logovan

#2189 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Logovan »

Pjanic15 wrote:
Opet dominacija!!! Opet!!! :bih: Svaka čast majstore.
It_is_a_Leclerc

#2190 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Ah, ta tobe jarabbi, šta nećeš pročitati... Da se ja kobiva javim Harunu. Pa nije mi ogrebao auto na parkingu... Ja se samo ne slažem sa ponašanjem njegove ortačke grupe prema Jusufu Nurkiću jer smatram da od početka nisu profesionalni, stvari iznose u javnost, prijete, pogoršavaju situaciju, i da su, ako nisu privatni savez tri čovjeka kao što Jusuf tvrdi, trebali cijelu stvar riješiti na IO KSBIH, i bez medijske pompe.

Meni je izuzetno drago kad god Jusuf išamara ovu nejač, jer su mnogi ovdje pisali takve bljuvotine, vrijeđali ga na gotovo svakoj osnovi - od mjesta rođenja do načina govora i muzike koju sluša. Valjda imam pravo biti sretan kad još jednom zlonamjerne i zajedljive pojedince ostavi u prašini dobrim igrama ?

Lik je apsolutni hit Denvera. Hvale ga Gasol, Shaw, saigrači, komentatori... Jedino čime me Harun i ortačka grupa mogu uvjeriti da rade sve u interesu BiH je da progutaju nepostojeći ponos, i da stvari riješe u miru, na vrijeme, bez pritiska i miješanja javnosti, te da Jusuf, kao u ovom trenutku, jedan od naša dva najbolje igrača, bude dio rostera na EB. Sve drugo značilo bi da su u KSBIH lični, materijalni interes stavili ispred interesa države.
Eldinn

#2191 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Eldinn »

Nurkić nastavlja sa dobrim partijama!
https://www.facebook.com/pages/Sportske ... page_panel
snake c3

#2192 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by snake c3 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ah, ta tobe jarabbi, šta nećeš pročitati... Da se ja kobiva javim Harunu. Pa nije mi ogrebao auto na parkingu... Ja se samo ne slažem sa ponašanjem njegove ortačke grupe prema Jusufu Nurkiću jer smatram da od početka nisu profesionalni, stvari iznose u javnost, prijete, pogoršavaju situaciju, i da su, ako nisu privatni savez tri čovjeka kao što Jusuf tvrdi, trebali cijelu stvar riješiti na IO KSBIH, i bez medijske pompe.

Meni je izuzetno drago kad god Jusuf išamara ovu nejač, jer su mnogi ovdje pisali takve bljuvotine, vrijeđali ga na gotovo svakoj osnovi - od mjesta rođenja do načina govora i muzike koju sluša. Valjda imam pravo biti sretan kad još jednom zlonamjerne i zajedljive pojedince ostavi u prašini dobrim igrama ?

Lik je apsolutni hit Denvera. Hvale ga Gasol, Shaw, saigrači, komentatori... Jedino čime me Harun i ortačka grupa mogu uvjeriti da rade sve u interesu BiH je da progutaju nepostojeći ponos, i da stvari riješe u miru, na vrijeme, bez pritiska i miješanja javnosti, te da Jusuf, kao u ovom trenutku, jedan od naša dva najbolje igrača, bude dio rostera na EB. Sve drugo značilo bi da su u KSBIH lični, materijalni interes stavili ispred interesa države.
Jesi naporan više sa Harunom i savezom, nema dana da ih ne spomeneš.
Uživaj u igrama Juke, a doći će i taj dan odluke pa da vidimo na čemu smo, što se tiče reprezenatacije.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2193 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ah, ta tobe jarabbi, šta nećeš pročitati... Da se ja kobiva javim Harunu. Pa nije mi ogrebao auto na parkingu... Ja se samo ne slažem sa ponašanjem njegove ortačke grupe prema Jusufu Nurkiću jer smatram da od početka nisu profesionalni, stvari iznose u javnost, prijete, pogoršavaju situaciju, i da su, ako nisu privatni savez tri čovjeka kao što Jusuf tvrdi, trebali cijelu stvar riješiti na IO KSBIH, i bez medijske pompe.

I ja se ne slazem sa ponasanjem Jusufa Nurkica kako ti kazes prema "ortackoj grupi" koja predstavlja nesto drzavno. Sta cemo sad???!!! Ako ti igru stavljas ispred obraza onda si i sam mozda takav. Niko ovdje nije osporavao Nurkicu igracke kvalitete nego ljudske koji su kod svakog covjeka ili bi trebali biti najvazniji. Ako je on tebi bitniji i vazniji od Teletovica, Djedovica, Stipanovica i svih ostalih momaka koji igraju za reprezentaciju bez rijeci vodi ga kuci pa pravi reprezentaciju u kojoj ce on moci odredjivati pravila. Iskreno volio bih da sve ovo na kraju bude samo jedan farsa za siroke mase i da se modalitet gdje ce biti svi zadovoljni ali nikako nisam niti cu ikada biti za to da bilo ko ucjenjuje BH reprezentaciju u bilo kojem sportu. Neka se momcina ugleda na Nikolu koji je povrijedjen dosao reprezentativnom doktoru i ukazao povjerenje ljecnicima reprezentacije da mu saniraju povredu i zeli igrati malte ne po svaku cijenu. To je sportista i ljudina koji je hladno mogao da kaze izvinite momci ali ja vec imam i godina i povrijedjen sam. Medjutim njegovo menadzer nije onaj smrad a sasvim sigurno i sam Nikola je dovoljno i fizicki i mentalno odrastao da ne bi dozvolio da neko misli njegovom glavom i sasvim sigurno odlicno zna sta su univerzalna pravila u sportu. Od ovakvih Jusuf treba da uci kako se osim vrhunskog igraca postaje i vrhunski covjek a ne od dinar-efendije koji skace oko njega i njegovih dolara kao kengur.
It_is_a_Leclerc

#2194 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Jel se možemo makar složiti oko toga da je Savez (ortačka grupa tri čovjeka) svojim ponašanjem, press konferencijama, svojim beskrajnim facebook "odjebavanjima" i dodatno produbio cijelu "krizu" ? Jer ja smatram da je potez Jusufa da ode s priprema krajnje neprofesionalan, ali da je sve što je došlo poslije klasični zakon akcije i reakcije, na pokušaj da se medijski razračuna s njim ili njegovim menadžerom, iz bog te pita kakvih pobuda i razloga.
I da li se možemo usaglasiti da je nepromišljena odluka Generalnog sekretara da izleće sa teškim kvalifikacijama u javnost, nešto što se nije smjelo desiti i što je cijelu stvar zakomplikovalo do nerješivosti ?!
kakavdanakneiskustvu

#2196 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

Već vidim utakmicu:

:lol:
SkyLimit

#2197 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Viđen otac Jusufa Nurkića kako kontroliše saobraćaj u živiničkom naselju Ciljuge kod raskršća. Ne bi bilo loše namjerno dodati gas, ono da možeš otpočeti konverzaciju, pa mu reći: "ne znam koliko pratiš, ali malom ti ide dobro u Americi, dobit će stalne papire, ali de ba nek dođe preko ljeta da igra za BiH, puno bi nam značilo".
hau jes no

#2198 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hau jes no »

SkyLimit wrote:Viđen otac Jusufa Nurkića kako kontroliše saobraćaj u živiničkom naselju Ciljuge kod raskršća. Ne bi bilo loše namjerno dodati gas, ono da možeš otpočeti konverzaciju, pa mu reći: "ne znam koliko pratiš, ali malom ti ide dobro u Americi, dobit će stalne papire, ali de ba nek dođe preko ljeta da igra za BiH, puno bi nam značilo".
pa nije lud da dodje i igra za reprezentaciju beobasketa i parazita na celu saveza
palermo

#2199 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by palermo »

hau jes no wrote:
SkyLimit wrote:Viđen otac Jusufa Nurkića kako kontroliše saobraćaj u živiničkom naselju Ciljuge kod raskršća. Ne bi bilo loše namjerno dodati gas, ono da možeš otpočeti konverzaciju, pa mu reći: "ne znam koliko pratiš, ali malom ti ide dobro u Americi, dobit će stalne papire, ali de ba nek dođe preko ljeta da igra za BiH, puno bi nam značilo".
pa nije lud da dodje i igra za reprezentaciju beobasketa i parazita na celu saveza
Odakle li izranjate
It_is_a_Leclerc

#2200 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

:D

Binarna fisija.
Post Reply