Egipat (pročitati prvi post)
-
tesanj
#2176 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ok Sakkar, samo takve stvari nemoj mjerit o sebi. helem, toliko.
-
Abu Sakkar
#2177 Re: Egipat (pročitati prvi post)
tesanj wrote:Ok Sakkar, samo takve stvari nemoj mjerit o sebi. helem, toliko.
-
Abu Sakkar
#2178 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Egypt's Rulers Have a New Friend in DC: The Israel Lobby
http://thecable.foreignpolicy.com/posts ... rael_lobby
http://thecable.foreignpolicy.com/posts ... rael_lobby
-
Avetinho
#2179 Re: Egipat (pročitati prvi post)
I po ko zna koji put propade jos jedna teorija zavjere.zlata wrote:http://mondoweiss.net/2013/08/israelis- ... enies.html
"The Israelis, whose military had close ties to General Sisi from his former post as head of military intelligence, were supporting the takeover as well. Western diplomats say that General Sisi and his circle appeared to be in heavy communication with Israeli colleagues, and the diplomats believed the Israelis were also undercutting the Western message by reassuring the Egyptians not to worry about American threats to cut off aid.
When Senator Rand Paul, Republican of Kentucky, proposed an amendment halting military aid to Egypt, the influential American Israel Public Affairs Committee sent a letter to senators on July 31 opposing it, saying it “could increase instability in Egypt and undermine important U.S. interests and negatively impact our Israeli ally.” Statements from influential lawmakers echoed the letter, and the Senate defeated the measure, 86 to 13, later that day."
http://mondoweiss.net/2013/08/why-is-th ... nians.html
NPR wrote:The Obama administration has decided to temporarily suspend the disbursement of most direct military aid, the delivery of weapons to the Egyptian military, and some forms of economic aid to the Egyptian government while it conducts a broad review of the relationship.
GOOGLE Translate wrote:Obamina administracija odlučila privremeno obustaviti isplatu najizravniji vojnu pomoć, isporuka oružja za egipatske vojske, a neki oblici ekonomskoj pomoći egipatske vlade, a to vodi široki pregled odnosa.
- Pro
#2180 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Abu Sakkar wrote:NewYork Times je o tome pisao ima par dana npr. Nije to baš nešto što je zavijeno u velo tajne.Pro wrote:Nikome ne smeta Saudijska Arabija, no pitanje je koliko oni rade u skladu sa Islamom i Šerijatom.
Odakle je izvor da je to Erdogan rekao u vezi Izraela?
Ne volim te teorije zavjere, no Izrael je poseban slučaj. Imaju potporu određenih država i oni to maksimalno koriste. Rak rana svijeta.
Okej, hvala.
Niej ništa slagao. Legitimni predsjednik je postao žrtva zavjere. Ne daju šerijatski zakon jer znaju šta bi to značilo za njih.
-
Abu Sakkar
#2181 Re: Egipat (pročitati prvi post)
@Odavle
To ne dokazuej ništa, osim da je Obama stisno muda pa prskosio AIPAc-u u ovom slučaju. Ali, postoji i niz razloga zašto je to uradio... Doduše, pada ona da su ineteresi i politike svake US administracije u totalnoj sinkronizaciji sa Izraelom. Često jesu, no ne uvijek.
Neokonerzvativci će ga poderati ovdje.
To ne dokazuej ništa, osim da je Obama stisno muda pa prskosio AIPAc-u u ovom slučaju. Ali, postoji i niz razloga zašto je to uradio... Doduše, pada ona da su ineteresi i politike svake US administracije u totalnoj sinkronizaciji sa Izraelom. Često jesu, no ne uvijek.
-
Avetinho
#2182 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ali ja sam dosad mislio da je Obama cionisticki sluga. Tako bar tvrde moskovsko-pekinsko-teheranski imperijalisti.Abu Sakkar wrote:@Odavle
-
Avetinho
#2183 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jesi li probao Google?
- jeza u ledja
#2184 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pupa hava.mujke82 wrote: Ovo je cula kazala.Tu pricu svoju mozes da prodajes naivnim muslimanima i onima koji znaju da je zabranjeno u islamu pricati o muslimanskim vladarima i dizati pobune protiv njih, kao sto su grupe ihwani muslimin itd. Oni nista nisu donjeli dobro islamu samo krvoprolice, a njih samo interesuje vlast, stolice i pare.
Samo naivni muslimani se usude pricati o muslimanskim vladarima.
Usput, podebljano, za sve one koji misle da su vehbosi i MB raja.
- Pro
#2185 Re: Egipat (pročitati prvi post)
SalihI wrote:Pro wrote:Ne daju šerijatski zakon jer znaju šta bi to značilo za njih.
Postoji li danas ijedna muslimanska zemlja sa serijatskim zakonom. Ako postoji, koja je to?
Muslimanski zakon druže. Nema izdaje, krađe, ubistva itd, sve u skladu Islama. Neki danas koriste Islam kao paravan za svoje prljave radnje, na to sam aludirao. Imaš mnoge zemlje koji sprovode šeriatski a i svjetovni zakon. Ako si musliman, logično je da ćeš se ponašati u skladu sa tim zakonom. E sada je druga stvar ako živiš u zemlji gdje ne vlada taj zakon, onda ćeš se držati zakona u toj zemlji (Njemačka, Francuska, Italija, BiH, Britanija itd) dok je u skladu Islama.
- Citateljka
#2186 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Iran.SalihI wrote:Pro wrote:Ne daju šerijatski zakon jer znaju šta bi to značilo za njih.
Postoji li danas ijedna muslimanska zemlja sa serijatskim zakonom. Ako postoji, koja je to?
-
Dr Jurica Ustamujić
#2187 Re: Egipat (pročitati prvi post)
kako nikome ne smeta saudijska arabija, diktatura koja sponzoriše teroriste u siriji. o čemu ti pričaš?Pro wrote:Nikome ne smeta Saudijska Arabija, no pitanje je koliko oni rade u skladu sa Islamom i Šerijatom.
Ne volim te teorije zavjere, no Izrael je poseban slučaj. Imaju potporu određenih država i oni to maksimalno koriste. Rak rana svijeta.
-
5 0 5
#2188 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ima li silovanja?Pro wrote: Muslimanski zakon druže. Nema izdaje, krađe, ubistva itd, sve u skladu Islama.
-
tesanj
#2189 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Mozda Iran. Al zato imamo prave islamske zemlje recimo kao Svicarska, Novi Zeland, Norveska, Danska.. al nazalost tamo nema muslimana.SalihI wrote:Pro wrote:Ne daju šerijatski zakon jer znaju šta bi to značilo za njih.
- Pro
#2190 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Dr Jurica Ustamujić wrote:kako nikome ne smeta saudijska arabija, diktatura koja sponzoriše teroriste u siriji. o čemu ti pričaš?Pro wrote:Nikome ne smeta Saudijska Arabija, no pitanje je koliko oni rade u skladu sa Islamom i Šerijatom.
Pročitaj opet moj post i razmisli o tome šta sam napisao.
@505sCrtom
Ozbiljan forumaš ne treba biti sarkastičan. To što si napisao je u skladu 10-godišnjaka koji pokušava provocirati prijatelja jer je ovaj kupio prvi lizalo.
-
tesanj
#2191 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pro... branis neobranjivo.
U Saudiji zloupotrebljavaju vjeru za svoje interese, mislim na vlast a ulema ih pdrzava iz istog razloga, slaba je tu vjera.
- Opetja033
#2192 Re: Egipat (pročitati prvi post)
mujke82 wrote:Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?
http://www.assabeel.net/arab-and-world- ... 9%86%D8%9F
Daj te mi dokaz jedan muslimani koja to drzava ima bolja od Saudije?
Da znate to je jedina drzava koja vlada Allahovim serijatom alhamdulillah.
Zemlja tawhida( samo se Allah obozava) da ih Allah sacuva svakog zla i da se sve muslimanke zemlje budu kao Saudijska Arabija amin
Ti zaista smatras da ce neko uzimati za ozbiljno tebe, retardirane beduine sa saudijskog kraljevskog dvora (o kako to islamski zvuci) i njihove dvorske lude (citaj placenu ulemu).
Doci ce red i na vas, polahko. Nema razoga za zurbu.
Jbg koji pacijent i licemjer moras biti da se zalazes za sabur i pokoravanje diktatorima, oficirima, kraljevima a sve to kroz prizmu ideologije koja je zabila noz u ledja halifatu. Tj nisu se ni oni sami pridrzavali svojih doktrina - sve dok nisu okupirali Hidzaz i ostale pokrajine arapskog poluotoka.
Neka je Allahovo prokletstvo na njih, njihovu "ulemu" i njihove sljedbenike.
Last edited by Opetja033 on 20/08/2013 18:08, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#2193 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nisam ja ozbiljan forumaš. Nego, ima li SLOBODE mišljenja u šerijatu, kao sto je mujke ovdje demonstrira?Pro wrote:Dr Jurica Ustamujić wrote:kako nikome ne smeta saudijska arabija, diktatura koja sponzoriše teroriste u siriji. o čemu ti pričaš?Pro wrote:Nikome ne smeta Saudijska Arabija, no pitanje je koliko oni rade u skladu sa Islamom i Šerijatom.
Pročitaj opet moj post i razmisli o tome šta sam napisao.
@505sCrtom
Ozbiljan forumaš ne treba biti sarkastičan. To što si napisao je u skladu 10-godišnjaka koji pokušava provocirati prijatelja jer je ovaj kupio prvi lizalo.
Da li silovatelj ili silovana završi u zatvoru? Eto, jednostavna pitanja.
- Citateljka
#2194 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Gospodine tesanj, ako bolje pročitate vidjet ćete da gospodin Pro nemam nikakve navijačke namjere, i da je napomenuo defektivnost upravljačke politike.tesanj wrote:Pro... branis neobranjivo.![]()
U Saudiji zloupotrebljavaju vjeru za svoje interese, mislim na vlast a ulema ih pdrzava iz istog razloga, slaba je tu vjera.
-
5 0 5
#2195 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pa jednostavno. Za 500 maraka mjesečno i rođenu bi majku prodao. Prazan mozak pomaže.Opetja033 wrote:
Jbg koji pacijent i licemjer moras biti da se zalazes za sabur i pokoravanje diktatorima, oficirima, kraljevima a sve to kroz prizmu ideologije koja je zabila noz u ledja halifatu. Tj nisu se ni oni sami pridrzavali svojih doktrina - sve dok nisu okupirali Hidzaz i ostale pokrajine arapskog poluotoka.
Neka je Allahovo prokletstvo na njih, njihovu "ulemu" i njihove sljedbenike.
- Pro
#2196 Re: Egipat (pročitati prvi post)
@Tešanj
Čitateljka je to lijepo objasnila
@505sCrtom
Što bi se to žrtva izjednačavala sa počiniocem?
Čitateljka je to lijepo objasnila
@505sCrtom
Što bi se to žrtva izjednačavala sa počiniocem?
-
tesanj
#2197 Re: Egipat (pročitati prvi post)
505 glupiras se. Vec ti je jednom receno, mjeris o sebi. Neko ti siluje kcerku znaci taj ide na BANDERU, da netrazim ajet iz Kurana. Silovanoj osobi se ukaze zdravstvena pomoc, i to je to.
-
5 0 5
#2198 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kako vas nije stid lagati? Da ne kažem, strah od boga s kojim se ovdje pušete?tesanj wrote:505 glupiras se. Vec ti je jednom receno, mjeris o sebi. Neko ti siluje kcerku znaci taj ide na BANDERU, da netrazim ajet iz Kurana. Silovanoj osobi se ukaze zdravstvena pomoc, i to je to.
- Opetja033
#2199 Re: Egipat (pročitati prvi post)
??? O cemu ti pricas? Da cujem sta ti imas da kazes po ovom pitanju o ti veliki poznavaoce serijata? Koja je kazna za silovatelja i silovanu?505sCrtom wrote:Kako vas nije stid lagati? Da ne kažem, strah od boga s kojim se ovdje pušete?tesanj wrote:505 glupiras se. Vec ti je jednom receno, mjeris o sebi. Neko ti siluje kcerku znaci taj ide na BANDERU, da netrazim ajet iz Kurana. Silovanoj osobi se ukaze zdravstvena pomoc, i to je to.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2200 Re: Egipat (pročitati prvi post)
po šerijatu kazna za silovanje je smrt505sCrtom wrote: Da li silovatelj ili silovana završi u zatvoru? Eto, jednostavna pitanja.
tamo gdje se zločinac izvuče i žrtva bude optužena i osuđena za sex izvan braka nije suđeno po šerijatu
eto jednostavan odgovor