TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
channel10
#2176 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Negdje sam vidio Samsung 48 za 800 i nešto KM.
- irac300
#2177 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zlatno pravilo, ako ćeš televizor koristiti svakodnevno u dnevnom boravku, kupi poznati brend, ako ćeš za vikendice, spavaće sobe i sl. kao pomoćni tv, onda može neka žnj marka. Nisi toliko bogat da kupuješ jeftino. 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2178 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima, al' u Cazinu.channel10 wrote:Negdje sam vidio Samsung 48 za 800 i nešto KM.
Nego, na papiru, ovaj vox ima bolje opcije od nekih brandiranih modela?!
-
channel10
#2179 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dok se ne javi neko ko ima VOX, džabe sva priča. Recimo u familiji imam slučaj gdje se ima VOX tv na vikendici, a ona vrijedi recimo 500 tih televizora,a tv uredno radi sigurno 7-8 godina.
A to jel u Cazinu,Coralicima ili u Sarajevu nije ni bitno. Ima dostava i naglasis da dodje neotpakovan.
A to jel u Cazinu,Coralicima ili u Sarajevu nije ni bitno. Ima dostava i naglasis da dodje neotpakovan.
- konektovan
#2180 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
irac300 wrote:Zlatno pravilo, ako ćeš televizor koristiti svakodnevno u dnevnom boravku, kupi poznati brend, ako ćeš za vikendice, spavaće sobe i sl. kao pomoćni tv, onda može neka žnj marka. Nisi toliko bogat da kupuješ jeftino.
Toliko stvari u zivotu kupio, vodeci se tvojom logikom i ispusio foru, a tako i sa panasonic lcd tv-om od prije par godina, pa tako da, ne bih visr da rizikujem.
- irac300
#2181 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A onda kupi Vox i uživaj, šta da ti kažem.konektovan wrote:irac300 wrote:Zlatno pravilo, ako ćeš televizor koristiti svakodnevno u dnevnom boravku, kupi poznati brend, ako ćeš za vikendice, spavaće sobe i sl. kao pomoćni tv, onda može neka žnj marka. Nisi toliko bogat da kupuješ jeftino.
Toliko stvari u zivotu kupio, vodeci se tvojom logikom i ispusio foru, a tako i sa panasonic lcd tv-om od prije par godina, pa tako da, ne bih visr da rizikujem.
- fortaleza
#2182 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kupio VOX 40yd100 prije dva mjeseca za 400 KM u Konzumu i mogu reći da se za tu cijenu isplatio. 40 inča, a slika na HD programima je ekstra, SD ovisi od programa. Zvuk je malo previše mono, pa čak i kad podesim maksimalno bass, ali šta drugo i očekivati za te pare.konektovan wrote:Je l' ima neko iskustva sa VOX televizorima????? Posto sam limitiran sa novcanicama,a treba mi najmanje 48" tv, i jos da je smart, to je najjeftinija ponuda kod nas koliiko sam upratio?!
Mogao sam za 500 KM uzeti VOX sa smart tv-om, ali sam se odlučio na dodatnu kupovinu android boxa, uzeo za 45 dollara na ebayu najjaču verziju nexbox s905x, a dobiješ i čisti android 6.0. Što se tiče ugrađenog smarta u tv preporučio bih ti da izbjegneš, box je puno bolja opcija.
-
nedims
#2183 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Prvo procitaj ovo: http://www.voxelectronics.com/konektovan wrote:Je l' ima neko iskustva sa VOX televizorima????? Posto sam limitiran sa novcanicama,a treba mi najmanje 48" tv, i jos da je smart, to je najjeftinija ponuda kod nas koliiko sam upratio?!
http://www.voxelectronics.com/o-nama/
Pa onda imas puno price na raznim forumima:
Interesantno je saznanje odakle je ko: http://www.forum.hr/showthread.php?t=326733
pa i ovo:
https://www.google.ba/webhp?sourceid=ch ... i+iskustva
Ja nemam pojma o VOX televizorima...ali, prije jedno desetak godina crko mi je TV na moru. Kraj ljeta i potrosila se lova...problem kupovina. Odem u Konzum u Makarskoj i nadjem jeftin TV. Marka??? pojma nemam ni sada...cini mi se Best seller ili tako nekako. NIkada cuo za taj brend. Hajd, neka izdrzi do kraja ljeta... On je izdrzao, evo vec desetak godina sa odlicnom slikom. Kada se je Hrvatska digitalizirala dobio mufte risiver ... i ja gledam taj TV jos uvijek sa jos ljepsom slikom preko risivera. I nepada mi napamet da kupim novi TV...smatram to bacanjem love. Ja zadovoljan...
-
kakaljin
#2184 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.kakaljin wrote:Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.
Znaci imam SONY lcd KDL-52V4000, ovo je stariji model i danas mi je slika postala crna, zvuk se cuje i sve ostalo normalno radi prebacivanje kanala, ali slika je crna preko cijelog ekrana ništa se ne vidi ni meni ni broj kanala. Jeli mu ovo dosao kraj ili ima nade za popravak.
Hvala
- MikroBelaj
#2185 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
kakaljin wrote:Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.kakaljin wrote:Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.
Znaci imam SONY lcd KDL-52V4000, ovo je stariji model i danas mi je slika postala crna, zvuk se cuje i sve ostalo normalno radi prebacivanje kanala, ali slika je crna preko cijelog ekrana ništa se ne vidi ni meni ni broj kanala. Jeli mu ovo dosao kraj ili ima nade za popravak.
Hvala
Meni se to desilo prije par godina sa Samsungom,nisam neki strucnjak u elektro pogledu,ali otvorim ga lagano i nadjem da mu je jedan kabl sa sa nekakvim plasticnim utorom pregorio ,fino se vidjelo...iscupam to i pregorene zice samo zavrnem jednu za drugu i izoliram,nisam imo lemilicu,upalim i tv poce radit
- dustaban
#2186 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovo sa televizorima je amoralno!
Prosle godine kupio bas dobar TV, jos uvijek je on dobar, ali ove godine mi oko leti za jos vecim, boljim, sa jos boljom cijenom...
I sad kontam: jebiga ne pusim, ne kockam se, ne kurvam...

Prosle godine kupio bas dobar TV, jos uvijek je on dobar, ali ove godine mi oko leti za jos vecim, boljim, sa jos boljom cijenom...
-
nedims
#2187 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
kakaljin wrote:Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.kakaljin wrote:Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.
Hvala
Moze biti da ti je crklo pozadinsko osvjetljenje...moze biti da je neko od ukucana, slucajno, potamnio sliku...moze biti da ti ne valja neki elektrolitski kondenzator u napajanju ... itd
Kako kaze kolega...mozda, otvoriti TV i sam pogledati. Nekada, sitna glupost moze dobro da nasekira ...
-
nedims
#2188 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U teskoj si situaciji...Ako ti TV prestaje biti drag ili ga mjenjaj ili se pocni kurvatdustaban wrote:Ovo sa televizorima je amoralno!
- zomri
#2189 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ko sto nedim kaze prije svega provjeri brightness da nije na nuli. Nije se jednom desilokakaljin wrote:Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.kakaljin wrote:Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.
Hvala
-
kakaljin
#2190 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Potamnjivanje slike nije jer sam gledao tv i samo je postalo crno, jer se ni meni ni broj kanala ne vidi Sve je crno.nedims wrote:kakaljin wrote:Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.kakaljin wrote:Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.
Hvala
Moze biti da ti je crklo pozadinsko osvjetljenje...moze biti da je neko od ukucana, slucajno, potamnio sliku...moze biti da ti ne valja neki elektrolitski kondenzator u napajanju ... itd
Kako kaze kolega...mozda, otvoriti TV i sam pogledati. Nekada, sitna glupost moze dobro da nasekira ...
Hajde pogledacu kao sto kaze kolega, da otvorim, pa ako primjetim nesto da je na kablovima crno, da otprilike znam sta bi moglo biti.
Hvala na pomoci, nadam se da je neka sitna glupost i da nije nesto vece.
Moze li biti da je on dao svoje na radne sate.
- AstorH
#2191 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovaj rabljeni TV mogu dobit za 150€ , jel se to isplati?
http://icecat.us/us/p/samsung/ue32f4000 ... 13361.html
-
caseytron
#2192 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Po meni ne iz ovog razloga:AstorH wrote:Ovaj rabljeni TV mogu dobit za 150€ , jel se to isplati?
https://drtechno.ba/?product=philips-32pht4201-hd-2016
- AstorH
#2193 Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dovoljno dobar razlog.
Zahvaljujem.
-
tap3ah75
-
LOST fan
#2195 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam nekih do 600 KM za kupovinu TV, da li uzeti 32 ili 40, kako sa ovim tunerima na šta obratiti pažnju, smart mi i nije bitan, pa eto ako ima neko preporuku neku konkretnu ili da me uputi na radnju sa povoljnim cijenama u Sarajevu. hvala
- semirsar
#2196 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vece je bolje...LOST fan wrote:Imam nekih do 600 KM za kupovinu TV, da li uzeti 32 ili 40, kako sa ovim tunerima na šta obratiti pažnju, smart mi i nije bitan, pa eto ako ima neko preporuku neku konkretnu ili da me uputi na radnju sa povoljnim cijenama u Sarajevu. hvala
https://drtechno.ba/?orderby=price&s=&p ... pe=product
http://www.televizori.ba/svi-modeli?dir ... filter=141
- konektovan
#2197 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
:Sta znaci, osvjezavanje slike na led tv-u???????
-
caseytron
#2198 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To su ti herci (Hz)konektovan wrote::Sta znaci, osvjezavanje slike na led tv-u???????
- konektovan
#2199 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
caseytron wrote:To su ti herci (Hz)konektovan wrote::Sta znaci, osvjezavanje slike na led tv-u???????
Sta tonu praksi znaci??? Npr. ovaj vox sto mi se svidja ima 400 Hz, a samsung, sony, jeftiniji modeli 200 Hz?!
-
caseytron
#2200 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
http://www.tft.rs/blog/1/kupovina_telev ... o_izabratikonektovan wrote:caseytron wrote:To su ti herci (Hz)konektovan wrote::Sta znaci, osvjezavanje slike na led tv-u???????
Sta tonu praksi znaci??? Npr. ovaj vox sto mi se svidja ima 400 Hz, a samsung, sony, jeftiniji modeli 200 Hz?!
procitaj malo taj post
Inace, to ti je manje-vise reklama, evo moj Philips ima 400Hz ja dajem ruku u vatru da ima 60. To ti je u prijevodu laicki veci Hz = slika vise k'o mlijeko, mada u praksi je to drugacije.