Revolucionar ★ wrote:Sto ne mogu ublehe ovakve, ne razumijem zasto se jedna ekipa poput Grcke mora srozavati i odjednom smo mi velesila za svakog u Evropi. Isto smo se digli protiv Portosa prosle godine, pa dobismo žestoko po pičci, a sjecam se ko' danas komentara : 'ta ce Portugal, osim Ronalda ( kojeg ce Spaha smotat )niko vise nije klasa. Ajmo malo realnosti, ovaj bod je velik s obzirom kakve rezultate Grci prave. Cak i novinari susjednim zemalja pisu da je BiH napravila velik posao u Grckoj i ostala neporazena.
Mi moramo nauciti cijenit svoj kvalitet, ali u isto vrijeme to ne smije znacit srozavanje protivnika, jer nepisano pravilo je da kad se to radi - STRADA SE .
S Portugalom smo dobro igrali u Zenici, a imali smo i šansu za pobjedu, al je Ibišević usrao. U Lisabonu se Portugalu otvorilo kao malo kad, al i pored toga smo se vratili ali glupost Lulića nas je otpisala i na kraju su nas natrpali jer smo se mi raspali. Puno realniji je bio prvi baraž protiv njih kad smo već u Lisabonu mogli osigurati plasman na SP, jer smo ih nadigrali i ispromašivali se.
Francuze smo imali u Parizu, ali se Spahić potrudio da nas udalji od EP. Protiv njemaca smo u prijateljskog dobro odigrali, a njima su trebala 2 penala za pobjedu protiv nas.
Sa Španijom smo se u Valenciji dobro nosili, a imali smo i odličnu šansu Džeke kod 0:0 i prokockali je.
Švabe su nas u prijateljskoj pobjedile sa 2 sumnjiva penala.
Mi nismo velesila, al smo reprezentacija koja ima potencijal da ide na veliko takmičenje, a dosad to još nismo iskoristili.