Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

cindrlimindrli

#2176 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote:Ne moramo napasti, otkud ti ta ideja, značaj ovog boda upravo i jeste u činienici da nam je sad i bod dovoljan u Zenici.
Kako nam je bod dovoljan u Zenici? Ko garantuje da necemo kiksati sa Slovacima? Ustvari, obzirom kako je
veceras sve izgledalo meni je sad vuna i od Litvanije.
Last edited by cindrlimindrli on 13/10/2012 00:34, edited 1 time in total.
phillie

#2177 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by phillie »

Ovaj bod je ko Olimp za onu igru. Vile su nas pronosale u 5 minuti, Vranjes je ocito bio izgubljen dobar dio utakmice, u drugom poluvremenu nismo zaprijetili kako treba prema njihovom golu, u par navrata strijepili smo za nas. Kako smo igrali ovo je pobjeda.
Kao sto Marijan rece, samo za nas je ekipa koja u 29 utakmica samo tri puta bude porazena, koja igra na tri uzastopna EP i jednom SP, ekipom koju u pet susreta nismo nijednom pobjedili a samo jednom igrali nerijesno, samo je za nas takva ekipa levatska i samo mi mozemo ovaj remi smatrati kao neuspjeh.

Radujte se Bosanci i Hercegovci, radujte se malo i cekajte sa uzbudjenjem utorak, da pravimo jos jedan korak prema tom yebenom Brazilu.

BRAVO ZMAJEVI!!!!!!
Bisogna Vincere

#2178 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Bisogna Vincere »

Revolucionar ★ wrote:Sto ne mogu ublehe ovakve, ne razumijem zasto se jedna ekipa poput Grcke mora srozavati i odjednom smo mi velesila za svakog u Evropi. Isto smo se digli protiv Portosa prosle godine, pa dobismo žestoko po pičci, a sjecam se ko' danas komentara : 'ta ce Portugal, osim Ronalda ( kojeg ce Spaha smotat )niko vise nije klasa. Ajmo malo realnosti, ovaj bod je velik s obzirom kakve rezultate Grci prave. Cak i novinari susjednim zemalja pisu da je BiH napravila velik posao u Grckoj i ostala neporazena.

Mi moramo nauciti cijenit svoj kvalitet, ali u isto vrijeme to ne smije znacit srozavanje protivnika, jer nepisano pravilo je da kad se to radi - STRADA SE .
S Portugalom smo dobro igrali u Zenici, a imali smo i šansu za pobjedu, al je Ibišević usrao. U Lisabonu se Portugalu otvorilo kao malo kad, al i pored toga smo se vratili ali glupost Lulića nas je otpisala i na kraju su nas natrpali jer smo se mi raspali. Puno realniji je bio prvi baraž protiv njih kad smo već u Lisabonu mogli osigurati plasman na SP, jer smo ih nadigrali i ispromašivali se.

Francuze smo imali u Parizu, ali se Spahić potrudio da nas udalji od EP. Protiv njemaca smo u prijateljskog dobro odigrali, a njima su trebala 2 penala za pobjedu protiv nas.

Sa Španijom smo se u Valenciji dobro nosili, a imali smo i odličnu šansu Džeke kod 0:0 i prokockali je.

Švabe su nas u prijateljskoj pobjedile sa 2 sumnjiva penala.

Mi nismo velesila, al smo reprezentacija koja ima potencijal da ide na veliko takmičenje, a dosad to još nismo iskoristili.
ExNihilo

#2179 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by ExNihilo »

Bisogna Vincere wrote:
Revolucionar ★ wrote:Sto ne mogu ublehe ovakve, ne razumijem zasto se jedna ekipa poput Grcke mora srozavati i odjednom smo mi velesila za svakog u Evropi. Isto smo se digli protiv Portosa prosle godine, pa dobismo žestoko po pičci, a sjecam se ko' danas komentara : 'ta ce Portugal, osim Ronalda ( kojeg ce Spaha smotat )niko vise nije klasa. Ajmo malo realnosti, ovaj bod je velik s obzirom kakve rezultate Grci prave. Cak i novinari susjednim zemalja pisu da je BiH napravila velik posao u Grckoj i ostala neporazena.

Mi moramo nauciti cijenit svoj kvalitet, ali u isto vrijeme to ne smije znacit srozavanje protivnika, jer nepisano pravilo je da kad se to radi - STRADA SE .
S Portugalom smo dobro igrali u Zenici, a imali smo i šansu za pobjedu, al je Ibišević usrao. U Lisabonu se Portugalu otvorilo kao malo kad, al i pored toga smo se vratili ali glupost Lulića nas je otpisala i na kraju su nas natrpali jer smo se mi raspali. Puno realniji je bio prvi baraž protiv njih kad smo već u Lisabonu mogli osigurati plasman na SP, jer smo ih nadigrali i ispromašivali se.

Francuze smo imali u Parizu, ali se Spahić potrudio da nas udalji od EP. Protiv njemaca smo u prijateljskog dobro odigrali, a njima su trebala 2 penala za pobjedu protiv nas.

Sa Španijom smo se u Valenciji dobro nosili, a imali smo i odličnu šansu Džeke kod 0:0 i prokockali je.

Mi nismo velesila, al smo reprezentacija koja ima potencijal da ide na veliko takmičenje, a dosad to još nismo iskoristili.
Kad pročitam tvoj post pitam se kako nemamo već, barem jednu, titulu svjetskog prvaka.
Last edited by ExNihilo on 13/10/2012 00:50, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2180 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by -LIBERO- »

Ja ne mogu vjerovati da pojedinci nisu zadovoljni bodom.

Koga smo ba mi trebali uzeti? Koliko nas je puta Begovic izvukao, ali bukvalno izvuka? Koliko je puta Grcka u zadnjih par godina izgubila u Atini?

Daj malo ljudi realnosti. Pustite medije i bombasticne najave. Pustite razne novinare sa izjavama o toboze nasoj prejakoj reprezentaciji.

Grcka je klasa, prva jakosna skupina, ekipa koja redovno ide na velika takmicenja. Odigrali smo kod njih X.

Hajd' sve ovo iznad saberite, ovako nabacano :D , pa se skoncentrisite i izvucite realan zakljucak.
todd_smith

#2181 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by todd_smith »

Edin H. wrote:
emigrazione wrote:Dosli strumfovi na svoje, odigr'o pape sa Grcima u Atini 0:0 :-)
Kakve veze imaju navijaci Zelje ili Sarajeva, ionako ni jedni, ni drugi nemaju iole kvalitetnog igraca za reprezentacije.

Rezultat je na kraju OK, ali kako smo do istoga dosli :-) hvala grcki napadaci i povrijedjeni igraci.
vidjeli smo kako nam veceras vezni red izgleda bez jednog IVANA SESARA !!!!

:skoljka:
Charuga
Globalni moderator

#2182 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Charuga »

blazh wrote:duvaj ga majmune. lijepo sam pitao. imaš problem? osim šta si nacionalista?
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Kršenje pravila foruma, vrijedjanje”
» blazh

14 dana
Edin H.

#2183 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

sgunited wrote:po meni Miske je najvise zakazao veceras i po 100. put pokazao da nije igrac za ove velike tekme, njemu stavis flastera i nigdje ga nema, da je bio Pjanic umjesto njega mislim da bi bila druga prica, svaka mu cas najdrazi mi je igrac repke ali mislim da nije za ove jeb.nije tekme uvijek se izgubi
Grijesis, on jeste i za velike i male tekme, jer je jednostavno najbolji tehnicar u ekipi, ali maksimum, po mogucnosti zadnjih 30 minuta.

Zato se i nasmijah da ga je veceras drzao cijelu utakmicu, boji se Misimoviceve reakcije, jer je prgav, mozda bi i skroz napustio reprezentaciju.

Pa Misimovic smjeni Ciru, isfolira povredu u play-off-u, zbog toga sto ga je covjek ispravno iskritikovao za igru u Portugalu. Ters je nevjerovatan.
palermo

#2184 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by palermo »

cindrlimindrli wrote:
palermo wrote:Ne moramo napasti, otkud ti ta ideja, značaj ovog boda upravo i jeste u činienici da nam je sad i bod dovoljan u Zenici.
Kako nam je bod dovoljan u Zenici? Ko garantuje da necemo kiksati sa Slovacima? Ustvari, obzirom kako je
Ne garantuje nitko, jebo ga ti :D , ali pazi ove računice (misli m moje :D ) ako Grci dobiju Slovake u utorka, Slovaci otpali iz trke, uz prepun stadion bosanaca u8 Bratislavi (slovačka je to nije GRčka) pobjeda ne može izmaći...........ako opet Slovaci Grcima izvuju remi ili ih čak pbjede, to ostavlja nama prostor da sa Grcima igramo prilično opušteno (a tad smo najbolji)) jer znamo da postoji mogućnost ispravka.

Objektivno, ovaj bod je velik, mnogo zavisi od utkamice Slovačka Grčka, ali sa ovim bodom su nam, ja bih barem rekao, znatno porasle šanse
mr.xxx

#2185 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by mr.xxx »

Nevjerovatno svi po VRANJESU,pa on cjelo vrijeme nije imao desnog beka ,mujdza je non stop bio gore jer je susic stavio vedu na desno krilo ,vedo nije desno krilo nikad bio zato je ostajalo puno prostora na desnoj strani koje mujdza sam bes desnog krila nije mogao da pokrije,vranjes je kriv kod one prve sanse grka kad ga je covjek ogradio tjelom ,ostalo nije lose kakve smo samo bisere prije imali ovo je desetka,susicu ide na dusu medunjanin koji je trebao sjedit a igrat mali stevanovic i kad je uveo stevanovica stavio ga na pogresnu stranu svasta,sve u svemu nije lose .
Revolucionar ★

#2186 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Revolucionar ★ »

Ma ja sam vec rekao, bod u Grckoj je velika stvar kada se uzme sve u obzir. Dobro je sto iz prve ruke sada vidimo ko je u Grckoj najopasniji. Posebno treba istaci grcke napadace Samarasa i Vranjesa. Prvi je bio nocna mora za odbranu, stvarno jest, drugi je veci dio utakmice bio dezorijentisan :lol:
KPNCTNJAH

#2187 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by KPNCTNJAH »

cindrlimindrli wrote:
Cemu toliko kukanje, ako dodje do kiksa protiv Slovacke onda pricaj o tome da nam treba pobjeda protiv Grcke... kako trenutno stoje stvari mi smo u najboljoj poziciji... Slovacka ima "kiks" protiv Litvanije, Grcka protiv nas...
veceras su Grci pokazali slabosti i moglo se do boljeg rezultata, ali isto tako smo mi pokazali jos vece slabosti i poklonili im nekoliko prilika koje bi inace zavrsavale kao pogodak protivnika... zato nakon svega trebamo biti zadovoljni, imamo sve u svojim rukama i dalje, nema potrebe da se stvara neka panika... tek su pocele kvalifikacije, Grcka i Slovacka ce napraviti bar jedan kiks protiv ovih otpisanih, a mi uglavnom rutinski odradimo te utakmice...
BHF_Manijak

#2188 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by BHF_Manijak »

-LIBERO- wrote:Ja ne mogu vjerovati da pojedinci nisu zadovoljni bodom.

Koga smo ba mi trebali uzeti? Koliko nas je puta Begovic izvukao, ali bukvalno izvuka? Koliko je puta Grcka u zadnjih par godina izgubila u Atini?

Daj malo ljudi realnosti. Pustite medije i bombasticne najave. Pustite razne novinare sa izjavama o toboze nasoj prejakoj reprezentaciji.

Grcka je klasa, prva jakosna skupina, ekipa koja redovno ide na velika takmicenja. Odigrali smo kod njih X.

Hajd' sve ovo iznad saberite, ovako nabacano :D , pa se skoncentrisite i izvucite realan zakljucak.
Haj kontam sve ok, bod je super, ali hajd realno koji cemo mi onda qrac na nekom takmicenju sa ovakvim razmisljanjem? Na tom prvenstvu ce biti selekcije koje su 2 puta jace od Grcke (vecina), sta onda sa njima trebamo, odmah se nazitgu? Dajte i vi sa druge strane realnosti, od jacih ekipa Grci su najslabiji, i sami smo se udarali nogom u guzicu kad smo njih iz prvog sesira izvukli...
Nismo prejaki, ali nismo ni kar'ne koje ce drkat na bod.
Ako odemo na EP, tamo ce svi biti jaci od nas, tako da je bespotrebno i ici, je l'... ;-)
moa

#2189 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by moa »

BHF_Manijak wrote:

Haj kontam sve ok, bod je super, ali hajd realno koji cemo mi onda qrac na nekom takmicenju sa ovakvim razmisljanjem? Na tom prvenstvu ce biti selekcije koje su 2 puta jace od Grcke (vecina), sta onda sa njima trebamo, odmah se nazitgu? Dajte i vi sa druge strane realnosti, od jacih ekipa Grci su najslabiji, i sami smo se udarali nogom u guzicu kad smo njih iz prvog sesira izvukli...
Ako odemo na EP, tamo ce svi biti jaci od nas, tako da je bespotrebno i ici, je l'... ;-)
Pa najbolje je onda da igramo pola cijelo pa da vidimo ko ce ici ko nece.. Haj malo drug povuci rucnu, svi bi mi volili da smo uzeli 3 boda od grka a brate dragi ne mozes svaki put ni pobjedit. Da smo mogli bolje mogli smo da imamo ekipu imamo, da imao najcudniju organizaciju NS imamo..Nemoj kakit
mekaba

#2190 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by mekaba »

Bod kao pobjeda .Kako smo igrali???? Pa to nije uopste bitno jer bolje loshe igrati nego sjajno i primiti 2-3 komada.Igra se zaboravlja a rezultat ne. Nisam ni ocekivao da ce sa grcima igrati leprsavo.Samo ovako nastaviti i nema zime. :bih:
burek_in_space

#2191 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by burek_in_space »

luckylaka wrote:Ja prvo skonto da sam na ,,serbian cafe,,pa tek onda vidjeh gdje sam.Koliko samo dusmana ima PAPE i ova reprezentacija samo na ovom forumu to je za nepovjerovati.Koji laici,degeni,tarabici ostavljaju sve komentare to je strasno za procitati.Za kraj.Samo je jedna BiH :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: Hasumi vama uz inat ,,bod iz Grcke je bod ko kuca,,Koga boli chuna kako se igralo.Bravo Bega,Mujdja,Vranjes,Merdo,Spaha,Ibra,Miske,Vedo,Dzeko........ :bih: :bih:
Nikad ti nauchiti necesh :-)

13 okt 2012, 00:48 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» luckylaka

14 dana
Bisogna Vincere

#2192 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Ellinor wrote:
Bisogna Vincere wrote:

Kad pročitam tvoj post pitam se kako nemamo već barem jednu titulu svjetskog prvaka.
Bit će aBd 2014. :mrgreen:
Kladara

#2193 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Kladara »

Evo nakon utakmice da bacim koji komentar :D
Sta reći?Koju posluku porati?Kome? :D

Bod ko bod je super veceras su nas vile pronosale mogli smo ostat i bez tog boda ...tek bi onda bili komentari na nivou.Grci su odlicno radili posao u svom dijelu terena mada su nasi bili nekako kilavi i bez zelje za tim golom barem u drugom poluvremenu.Sve akcije su isle na ljevu stranu ko da desna ne postoji.Al hajde sta je tu je.Los dan mozda i strah od mocnih grka.Drugacije ne mogu nit zelim opisati vecerasnji susret.Vecina otpisuje slovacku a ja vam kazem napatit ce nas vise nego grci :D
Zato bez vecih euforija bice vremena za slavlje kad ostvarimo zeljeni cilj i ako ga uopste ostvarimo. :bih:
Lug

#2194 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Lug »

sredina nam je uvijek boljka. osim pjanica treba nam bar jos jedan pjanic da bi mogli razmisljati kao velika reprezentacija. ne postoji kvalitetna reprezentacija koja nema bar dva tri dobra srednja igraca. sredina je srz tima. to je otprilike kao u sahu, ko uzme sredinu uzima i partiju.... susicu trazi srednjeg igraca, najmanje jos jednog. ne moze ni djeko ni ibisevic (nepravedno puno puta kritikovan) nista ako nemaju lopti od sredine. spanija, njemacka, holandija.. sve grade igru na sredinu, to je srz fudbala danasnjeg a mi sa jednim kvalitetnim igracem u sredini i nemozemo bolje..

kako god okrenes sredina je ... :D
drug profi

#2195 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by drug profi »

U utorak ce jedna ili obje reprezentacije izgubiti korak za nama. NAravno, po duslovom da mi uradimo kako treba u Zenici.

Ko kaze da se Grcka mora pobjediti u Atini, taj mora promjeniti dilera.
Ni Spanija ni Holandija tamo ne bi isle na sigurna 3 boda, kako god slinavo grci izgledali, oni su uzeli EP ovakom igrom.
Pogledajte im statistiku zadnje 3-4 goidne. Ko je uzeo bodove u Atini.
Halo ba bosnje maloumne, hoce li vam iko ikad valjat, hocete li ikad stati iza svojih momaka i nepljuvat po njima?
Vranjes pa sta? Imao decko los dan, a borio se ko lav da nadoknadi. Jbt. vidi se da mu je stalo.
Budite prave patriote pa podrzite ekipu i igraca i kad je los, a ne odmah glave sijeci.
Bravo Pape, dobro si im rekao.

A vi djeco, kakve skole se uhvatite, jer ovo vam bas i ne ide.
todd_smith

#2196 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:

Jbga postoji razlika izmedju pesimizma i realnosti, sta bi ti? Da odemu u Brazil i da planiramo slavlje za finala? Na osnovu cega? Optimizma i mentaliteta? Drugacije je to sa Spanijom koja je osvojila 3 velika turnira, Francuskom koja je nedavno osvojila EP i SP, Brazilom koji je 5 puta osvajao SP?

Razumijem tvoj stav, ali jbga mi nemamo odbrane kako treba a moramo razmisljati kao neka velesila, ne moze to tako
Hodidid

#2197 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Hodidid »

Ne kontam kako nekome moze biti malo uzeti bod Grckoj na strani. Halo ljudi su igrali cetvrfinale EP prije par mjeseci. Nisu to bekani koji cuvaju ovce po kojekakvim grckim vukojebinama pijuci kefir. Ljudi redovno idu na SP i EP vec 10 godina. Uzeli EP 2004 godine. Da su nam utrpali ona dva gola Gekas i Torosidis nigdje nas ne bi bilo. A sto se tice kritike na racun nase igre, Pape je sve podredio tome da izvuce bod u Atini i shodno tome takva i igra Dzeke i Ibisevica. Sve je bilo podredjeno kolektivu i rezultatu i na kraju krajeva Pape je uspio uraditi ono sto je planirao a to je da uzme bod grcima. Grci ce se prije ili kasnije negdje okliznuti. Nadati se da mi necemo. Onda uzvratni mec nece ni biti toliko vazan. I kao sto sam rekao nikad ne zaboravljajte i ne otpisujte slovake.
cindrlimindrli

#2198 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote:Objektivno, ovaj bod je velik, mnogo zavisi od utkamice Slovačka Grčka, ali sa ovim bodom su nam, ja bih barem rekao, znatno porasle šanse
Eto vidis, a moglo je da nas boli briga kako ce oni odigrati, o tome pisem. Protiv ove grcke veceras smo trebali
rutinski upisati pobjedu, no kako to uraditi sa taktikom koju niko ziv ne moze shvatiti, pa ni igraci na terenu.
Toliko nebuloznih pozicija u ekipi i nepovezanosti a sve se bez toga moglo. Ustvari, moglo bi da imamo trenera.
mr.xxx wrote:Nevjerovatno svi po VRANJESU
Slazem se, decko nije nista kriv. Mislim da on ne bi imao nista protiv toga da je zamijenjen u petoj minuti igre.
Bisogna Vincere

#2199 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

mr.xxx wrote:Nevjerovatno svi po VRANJESU,pa on cjelo vrijeme nije imao desnog beka ,mujdza je non stop bio gore jer je susic stavio vedu na desno krilo ,vedo nije desno krilo nikad bio zato je ostajalo puno prostora na desnoj strani koje mujdza sam bes desnog krila nije mogao da pokrije,vranjes je kriv kod one prve sanse grka kad ga je covjek ogradio tjelom ,ostalo nije lose kakve smo samo bisere prije imali ovo je desetka,susicu ide na dusu medunjanin koji je trebao sjedit a igrat mali stevanovic i kad je uveo stevanovica stavio ga na pogresnu stranu svasta,sve u svemu nije lose .
Vranješu nedostaje iskustvo. Imao je večeras kikseva koji su nas mogli skupo koštati (pogotovo onaj prvi), ali imao je i dobrih momenata u kojim nas je izvukao.

Izostanak Pjanića se itekako osjetio.
moa

#2200 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by moa »

Moram spomenuti a neka se ljute moderatori koliko hoce, Hrvatska remizira sa Belgijom u belgiji koja im je glavi favorit za 1 mjesto, ljudi se udaraju nogom u guzicu. Mi isto odigramo sa Grcima koji su nam glavni konkurenti za prvo mjesto i nezadovoljni. Igrom niko nije zadovoljan ali bodom moramo biti zadovoljni. Sad opet 3 pobjede u nizu i eto ga zavrsit posao :D
Locked