Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#2176 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

Edisontije wrote:
_ado_ wrote:Nemogu da vjerujem da ste poceli porediti VW i Mercedes :shock: :shock: :shock: :? :? :?
Hajde dok ste pricali o tome kako je VW bolji od Renaulta. Peugota, FIAT-a.... To se i nekako moglo citati. Al poredjenje Golfa i A klase :shock: :shock: :shock:
HAHAHAHA popravio si mi dan komentarom fakat je tako!
Došlo vrijeme da se golf bliži mečki. :skoljka:
Evo lični primjer poredio gledo zagledo novi Toyotin Auris i opet na kraju golf je golf i tu priča prestaje. Svi aduti su na njegovoj strani htjeli mi to priznati ili ne.
Mozes li reci koji su to aduti na strani golfa?
donsedin

#2177 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by donsedin »

To bi ti bili sljedeci pretpostavljam:
- uzmes jednu (sliku) napucanu sedmicu (koja manje vise ima sve moguce opcije, cijena nije bitna)
- onda malo nafalis kako je to nesto najbolje sto je ikad hodilo cestom (iako nisi nikad ni sjeo u tako opremljeno auto, al nema veze)
- drzimo se one stare slika vrijedi hiljadu rijeci (najlakse se izvadit ako dodje do kakve rasprave)
- kad poredis doticno auto, obavezno uzimaj konkurentsko auto sa sto manje opreme (po mogucnosti nadji nesto sto nije ni u osnovnom paketu kod doticnog, al nema veze to, to ovaj gore golf ima)
- audi,bmw,mercedes kvaliteta svega apsolutna nula,'ta ce mecka pored vakog golfa
- naravno sve ovo gore za samo 30k sa pdv, ddv il neznam vise kojim drzavnim teretom
- i naravno zadnje al ne manje vazno sve onim das auto je smece, krs,... sa kojim svaki sedam dana u goste ides svom omiljenom servisu
Qler

#2178 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Neki dan pricam sa covjekom kojem su ukrali golfa 4 karavan i sada kupio focusa karavan. Kaze on bolji golf. Dobro reko, sto je bolji? Kaze manje trosi. Koliko manje kaze on focus oko 6l golf malo ispod, reko koliko malo ispod, kaze on, zavisi od guzve, ali od 5.5 do 6.5?!? Kaze kod focusa je mijenjao zupcasti, reko jesi i jeftinije ti je jer ne mijenjas vodenu pumpu, kaze on, jesu jeftiniji dijelovi, ali je golf jeftiniji za odrzavati...

e to je nas mentalitet. Lik ima auto u koje daje manje para, koje se ne sekira da ce ga neko ukrasti, ali on i dalje tvrdi da je golf bolji, ali ne subjektivno, nego on kaze da je pored skupljih dijelova jeftiniji...

A porediti vw i mercedesa je blago receno glupo...
vukojebina

#2179 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

Qler wrote: A porediti vw i mercedesa je blago receno glupo...

slazem se potpuno...ali takodje je i porediti kojekakve renoe, citroene, fiate sa golfom blago receno debilno...
Qler

#2180 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

ne znam, ali meni je citroen odlicno auto.. iako ja na prvo mjesto stavljam udobnost kada gledam kakvo je auto. Tu VW nikako ne spada u dobra auta :D
vukojebina

#2181 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

jest, al ako cemo golfa poredit sa c5 i sa hidraulikom naravno... c4 je kanta obicna, ni sekunde bolje udobnosti nema u odnosu na golfa...
goran16v

#2182 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Qler wrote:Neki dan pricam sa covjekom kojem su ukrali golfa 4 karavan i sada kupio focusa karavan. Kaze on bolji golf. Dobro reko, sto je bolji? Kaze manje trosi. Koliko manje kaze on focus oko 6l golf malo ispod, reko koliko malo ispod, kaze on, zavisi od guzve, ali od 5.5 do 6.5?!? Kaze kod focusa je mijenjao zupcasti, reko jesi i jeftinije ti je jer ne mijenjas vodenu pumpu, kaze on, jesu jeftiniji dijelovi, ali je golf jeftiniji za odrzavati...

e to je nas mentalitet. Lik ima auto u koje daje manje para, koje se ne sekira da ce ga neko ukrasti, ali on i dalje tvrdi da je golf bolji, ali ne subjektivno, nego on kaze da je pored skupljih dijelova jeftiniji...

Ja cu ti iz prve ruke potvrditi za Focusa jer ga imam i vozim. To sto se v. pumpa ne mora zamjeniti kod zamjene zupcastog jer ne moze prouzrokovati preskakanje ili pucanje remena ne znaci da se ne mora mjenjati jer je zamjena same v. pumpe 2/3 posla zamjene komplete remena sa pumpom (zamjenio na svom prije 1,5 mjeseca). Sad ti vidi sta ti se vise usplati, zamjeniti sve jos jednom ili odvojeno kad procuri, a to ustedi danas da ti bude duplo skuplje sutra je nas mentalitet. Bez obzira na to, usteda pri odrzavanju i ekspoataciji ne cini auto boljim. Sta reci onda za BMW, Merc ili cak sam Ford ako ga odrzavas u ovl. servisu??????
Qler

#2183 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Ja cu ti potvrditi da je focus ili jeftiniji ili isti za odrzavati od golfa 4. Pricamo o focusu mk1 i golfu 4... I opet sa zamjenom vodene jeftiniji je..
goran16v

#2184 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Qler wrote:Ja cu ti potvrditi da je focus ili jeftiniji ili isti za odrzavati od golfa 4. Pricamo o focusu mk1 i golfu 4... I opet sa zamjenom vodene jeftiniji je..
A da li cijena redovnog odrzavanja znaci da je auto bolji ili losiji da bi se po tome ravali?
richa

#2185 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by richa »

Kakve to veze ima sa bolje/losije. Na taj nacin se samo gleda jel skuplje ili jeftinije, sa kvalitetom samog vozila to nikakve veze nema.
goran16v

#2186 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

richa wrote:Kakve to veze ima sa bolje/losije. Na taj nacin se samo gleda jel skuplje ili jeftinije, sa kvalitetom samog vozila to nikakve veze nema.
Pa upravo je u tome stvar, cinjenica da je auto A jeftiniji za odrzavanje ili da manje trosi od auta B nema nikakve veze niti moze biti argumenti u prici da li je auto A bolji od auta B, tj to sto je odrzavanje Focusa jeftinije od odrzavanja Golfa (naravno SAMO u neovl. servisu i sa zamjenskim dijelovima jer u obratnom slucaju nije ni to) nici ne demantuje pricu da je bolji/losiji.
530i

#2187 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Kako ste samo zastranili.
Naravno da je kvalitetniji auto koji ima jeftinije održavanje. Počinjem da vjerujem da ste stvarno zaposleni u ASA PVA...ili ozbiljno narušenog zdravlja.
sorcerer

#2188 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sorcerer »

Qler wrote:Neki dan pricam sa covjekom kojem su ukrali golfa 4 karavan i sada kupio focusa karavan. Kaze on bolji golf. Dobro reko, sto je bolji? Kaze manje trosi. Koliko manje kaze on focus oko 6l golf malo ispod, reko koliko malo ispod, kaze on, zavisi od guzve, ali od 5.5 do 6.5?!? Kaze kod focusa je mijenjao zupcasti, reko jesi i jeftinije ti je jer ne mijenjas vodenu pumpu, kaze on, jesu jeftiniji dijelovi, ali je golf jeftiniji za odrzavati...

nekima je lakse metar u guzicu nego milimetar u glavu.....
medo28

#2189 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by medo28 »

Chemist wrote:Kad odes, provozas, uzmes cjenovnik oba auta i onda usporedis cijene onda nesto pricaj, do tada nemamo o cemu razgovarati
i dalje si smiješan vidim ili nemaš pojma šta znači mercedes, evo cjenovnik iz njemačke:

http://www.volkswagen.de/de/models/golf ... rator.html
http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... elist.html

i još iz slovenije (http://www.mercedes-benz.si/content/med ... 12_FTP.pdf http://www.volkswagen.si/media/Kwc_Basi ... 2_2012.pdf ) gdje je golf neke 2 hiljade evra jeftiniji nego u njemačkoj neznam zašto vjerovatno ima manje opreme šta ja znam ali nebitno u slo se dobije za početnog mercedesa A več golfa 2.0tdi highline i nemoj lupati da je razlika slično opremljenog samo hiljadu manje jer bi tad svako uzeo merca... niko ne spori da je merc jedan rang više - jeste ali bome i sa cijenom, početna je 23.000 eur a golf počinje sa dobrih 15.000 a solidnog se može dobiti za 20.000 ( http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6777175&show=1 ), cijene su preskupe i za jednog i drugog i za 90% svih ostalih automobila ali kao što sam jednom več napisao ja neznam nikoga ko je kupio avto za cijenu koja je u cjenovniku znači cijene se da sniziti, i opet se ponavaljam mercu A je konkurent audi a3 i bmw1 i po cijeni, kvaliteti itd. po svemu ostalome tačka. Pozz
richa

#2190 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by richa »

530i wrote:Kako ste samo zastranili.
Naravno da je kvalitetniji auto koji ima jeftinije održavanje. Počinjem da vjerujem da ste stvarno zaposleni u ASA PVA...ili ozbiljno narušenog zdravlja.
Mislim da nisi u pravu i nema potrebe da na taj nacin etiketiras nekog, posebno nekog ko bas ne mirise VW.
To sto ti govoris moze uticati samo na to da je auto pristupacnije dzepu, a ne kvalitetu istog.
530i

#2191 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Biti pristupačniji džepu jeste dio kvalitete.
I po tom pitanju je spomenuti focus kvalitetniji od datog golfa.

Ovo što sam napisao u prethodne dvije rečenice je veoma jasno i razumljivo svakome, tako da ne vidim mjesta nikakvoj diskusiji po tom pitanju...
dottore

#2192 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

530i wrote:Biti pristupačniji džepu jeste dio kvalitete.

Ovo što sam napisao u prethodne dvije rečenice je veoma jasno i razumljivo svakome, tako da ne vidim mjesta nikakvoj diskusiji po tom pitanju...
prema ovom forumu, premium kompakti su nepotrebni jer za isti novac mozes kupiti limuzinu 2 klase vise...
goran16v

#2193 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:Kako ste samo zastranili.
Mercedes je nekvalitetno smece jer je skup za odrzavanje, a pogotovo u poredjenju sa Focusom, kojem je jeftino odrzavanje dio kvalitete - toliko o tome kome je zdravljeno naruseno.
vukojebina

#2194 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

djesteeee hejteriii, nisam vas prepozno...vidim gore se spominjala neka cifra od 50 milja kaemova, pa da vidimo sta se za te pare moze dobit u "normalnoj" zemlji...

golf highline

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2959471

c4 exclusive (i da, poserem se na exclusive koji nema tempomat)...doduse malo je jeftiniji,al i 4000 je preso, znaci nije nov...

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2460721

megane

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2732619

uberkvalitetni focus, koji u 2012 godini ima mjenjac ko u tamicu..volan nebi ni komentariso

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2292335
Edisontije

#2195 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Jugo Koral 55 je najpovoljniji za održavanje npr lafete 15 km itd :lol:
richa

#2196 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by richa »

Ja i ti onda ne rezonujemo na isti nacin pojam "kvalitet". Ovo mi je isto kao kad goran kaze da su prodajni rezultati jedan od glavnih pokazatelja kvaliteta.
goran16v

#2197 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

richa wrote:

Ja i ti onda ne rezonujemo na isti nacin pojam "kvalitet". Ovo mi je isto kao kad goran kaze da su prodajni rezultati jedan od glavnih pokazatelja kvaliteta.
Jest jos samo da je to goran rekao tj napisao. Nadji i citiraj gdje sam napisao da su prodajni rezultati pokazatelji kvaliteta. Kad nadjes vidjeces da sam napisao da su prodajni rezultati pokazatelj odnosa ulozeno - dobiveno, a ne kvaliteta, sto naravno jos uvijek tvrdim i smatram ispravnim rezonom.
richa

#2198 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by richa »

Najbolje da sam lud i da u svom ovom spamu trazim sta si ti rekao.
Kad je bila prica o kvaliteti Golfa naspam Alfe (cini mi se, al nije uopste bitno govorilo se o vecini auta) glavi argument da je golf kvalitetniji od ostalih u klasi je bila prica pogledaj prodajne rezultate. Cak si spominjao da skuplje automatski znaci kvalitetnije i bolje, sto je isto tako u rangu ovog gore da cijena potrosnog materijala odredjuje kvalitet auta.
Ima ovdje bar 10 ljudi koji ce potvrditi da si ovo rekao, ne jednom ne dva vec vise puta. Al ne bitno uglavnom i tebi i njemu su pogresni parametri pokazatelji kvaliteta automobila.
citroen xm

#2199 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

vukojebina wrote:djesteeee hejteriii, nisam vas prepozno...vidim gore se spominjala neka cifra od 50 milja kaemova, pa da vidimo sta se za te pare moze dobit u "normalnoj" zemlji...

golf highline

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2959471

c4 exclusive (i da, poserem se na exclusive koji nema tempomat)...doduse malo je jeftiniji,al i 4000 je preso, znaci nije nov...

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2460721

megane

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2732619

uberkvalitetni focus, koji u 2012 godini ima mjenjac ko u tamicu..volan nebi ni komentariso

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2292335

Ne znam na šta se sereš, ali C4 u najosnovnijoj opremi ima tempomat.
goran16v

#2200 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

richa wrote:Najbolje da sam lud i da u svom ovom spamu trazim sta si ti rekao.
Kad je bila prica o kvaliteti Golfa naspam Alfe (cini mi se, al nije uopste bitno govorilo se o vecini auta) glavi argument da je golf kvalitetniji od ostalih u klasi je bila prica pogledaj prodajne rezultate.
Ima ovdje bar 10 ljudi koji ce potvrditi da si ovo rekao, ne jednom ne dva vec vise puta. Al ne bitno uglavnom i tebi i njemu su pogresni parametri pokazatelji kvaliteta automobila.
Pa trazi i citiraj kad vec tvrdis, a to vrijedi i za ostale koji ce to kao nesto potvrditi...
Post Reply