SDA-All about

Post Reply
HM 2011

#21726 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Maharadza wrote:
HM 2011 wrote:
Maharadza wrote:
Šprdajte se vi, ali njihova taktika djeluje, samo prošle godine se 'riješili' 70000 pametnih i obrazovanih koji su im mogli probleme praviti pošto očito razmišljaju svojim glavama pa su radije pobjegli nego gledali kako im klošari i mafijaši sa osnovnom i 3 godine mekteba divljaju na vlasti i siluju zdrav razum kao nama. Valjda nismo ništa bolje ni zaslužili kada smo ovakvi, deri Meša!! :izet:
da se to ne bi desavalo ti podrzi najbolje i najstrucnije kadrove koje imamo - podrzi SDA -
Image

:oops:

Ne znam samo kako te Boga nije strah?! :run:
u cemu je problem, u politickom zivotu bosnjaka nema boljeg izbora od SDA....

sta bi ti da propagiram da glasas za SNSD ili HDZ.....

guraj SDA i onda podnosi zahtjeve..... U jedinstvu je snaga...
GeeTnT

#21727 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Internet-dzedaj wrote:
HM 2011 wrote:

kako će nekog iz sda dirnut gladni ljudi, borci, invalidi, penzioneri kada taj isti ima ispran mozak i udara šakom ko mu pomene precenika.vas ne interesuje narod već samo lična korist a sve kroz pamflete islama, vjere, religije i šatro patriotizma koji se ogleda u tome ko je zavrno više miliona.
Haj ne rise... esdea opstaje na bazi te kjafirske price. Ako neznas argumentovano kritizirat onda nemoj ni bacat suplju jer je kontraproduktivna.
HM 2011

#21728 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Internet-dzedaj wrote:
HM 2011 wrote:

kako će nekog iz sda dirnut gladni ljudi, borci, invalidi, penzioneri kada taj isti ima ispran mozak i udara šakom ko mu pomene precenika.vas ne interesuje narod već samo lična korist a sve kroz pamflete islama, vjere, religije i šatro patriotizma koji se ogleda u tome ko je zavrno više miliona.
pozdravio ja komsica jedan dan u prodavnici sa postovanje predsjednice - kad me covjek sasjece pogledom....

pozdravio ja prof. Lagumdziju na nekom prijemu kad me covjek sasjece pogledom.....

Nikako predsjednik Izetbegovica da vidim nasamo - sta mislis, bil me presjekao pogledom ili pozvao na kahvu ?
vade_mecum

#21729 Re: SDA-All about

Post by vade_mecum »

HM 2011 wrote:Nikako predsjednik Izetbegovica da vidim nasamo - sta mislis, bil me presjekao pogledom ili pozvao na kahvu ?
predsjednika stranke ili clana predsjednistva? :?
HM 2011 wrote:u cemu je problem, u politickom zivotu bosnjaka nema boljeg izbora od SDA....
ovo jadno zvuci da ne moze jadnije :(
HM 2011

#21730 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

vade_mecum wrote:
HM 2011 wrote:Nikako predsjednik Izetbegovica da vidim nasamo - sta mislis, bil me presjekao pogledom ili pozvao na kahvu ?
HM 2011 wrote:u cemu je problem, u politickom zivotu bosnjaka nema boljeg izbora od SDA....
Isto kao i Željka Komšića - jer nekako pozdrav poštovanje gospodine članu predsjedništva - nema neki normalan prizvuk.....

A za ovo drugo, predlažem ti da postaneš član SDA, promjeni to stanje da ne bude jadno barem iz tvoje perspektive....
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#21731 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote: A za ovo drugo, predlažem ti da postaneš član SDA, promjeni to stanje da ne bude jadno barem iz tvoje perspektive....
Koliko kosta uclanjenje u SDA ?
Hvala.
dezurni_ucenik

#21732 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

Opet pocinjem misliti da je ovaj hm2011 najobicnija trolcina.
HM 2011

#21733 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:
HM 2011 wrote: A za ovo drugo, predlažem ti da postaneš član SDA, promjeni to stanje da ne bude jadno barem iz tvoje perspektive....
Hvala.
15 minuta vremena za ispunjavanje kadrovskog kartona.....
HM 2011

#21734 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

dezurni_ucenik wrote:Opet pocinjem misliti da je ovaj hm2011 najobicnija trolcina.
Zašto ?
sabina1

#21735 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote:
tvsabina wrote:
Hvala.
Nisam pitala koliko vremenski traje uclanjenje u SDA , pitala sam koliko kosta ?
Hvala.
HM 2011

#21736 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:
HM 2011 wrote:
tvsabina wrote: Koliko kosta uclanjenje u SDA ?
Hvala.
Nisam pitala koliko vremenski traje uclanjenje u SDA , pitala sam koliko kosta ?
Hvala.
Članiran je oko 12 KM godišnje, u zavisnosti od primanja.... to je recimo za penzionere i slično.... skuplje je za zaposlene oko 30 KM..... Međutim nekada na okupljanjima članova, skuplja se sergija za pomoć povratnicima, kupovinu udžbenika povratničkoj djeci i slično, i tu se skupi i po 5 godišnjih članarina od pojedinaca.... A ako smatraš da nemaš za tih članarina - sigurno ti je niko neće naplatiti....... ipak nije u pitanju komunistička partija ?

Postani član - ako smatraš da si najbolji od najboljih prepoznat će te - biti ćeš strateški postavljen u korist i za dobro svih nas - onda ti siguno neće biti mrsko platiti i 100 KM godišnje članarine...

SDA potvrđuje poziciju bh. narodne stranke političkog centra otvorene za sve građane Bosne
i Hercegovine koji prihvataju njene programske ciljeve i zalažu se za:

1. Cjelovitu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, demokratsku državu zakona,
poštivanja ljudskih prava i sloboda i zaštite etničkih prava i interesa;
2. Unutarnju ustavnu integraciju Bosne i Hercegovine ;
3. Integrisanje Bosne i Hercegovine u EU , NATO i druge ekonomske i kulturne
evropske i svjetske asocijacije;
4. Ustavne i druge reforme za uspostavljanje funkcionalne, ekonomski prosperitetne
države multietničkih regija sa jedinstvenim ekonomskim prostorom i vladavinom principa
tržišne privrede;
5. Snažno i građansko društvo u kojem je čovjek- pojedinac subjekt društvenih procesa i u
kojem je osigurana zaštita porodice kao temelja zdravog društva;
6. Očuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., rješavanje problema
boračke populacije i njihovih porodica i zakonsku zabranu negiranja genocida;
7. Očuvanje vrijednosti antifašizma na kojima je sazdan demokratski svijet, zakonsku
zabranu negiranja holokausta;
8. Podršku radu institucija koje istražuju prošlost, stradanja i zločine kako bi svi nestali
bili pronađeni i dostojanstveno sahranjeni, a odgovorni za zločine kažnjeni;
9. Izgradnju povjerenja među narodima i građanima temeljenog na procesuiranju i
kažnjavanju odgovornih za ratne zločine, te utvrđivanju istine o stradanjima u periodu
1992-1995.godina;
10. Podršku institucijama za provođenje zakona u borbi protiv kriminala, korupcije i
ispoljavanja svakog vida radikalizma i ekstremizma koje vodi nasilju;
11. Osiguranje sigurnosnih, ekonomskih, obrazovnih i svih drugih uvjeta potrebnih za
održivi povratak prognanih i raseljenih lica;
12. Razvijanje vrijednosti i principa solidarnosti između ekonomski razvijenijih prema
manje razvijenim područjima sa ciljem ravnomjernog razvoja cijele Bosne i Hercegovine;
13. Afirmaciju bh. identiteta kao zajedničke odrednice pripadnosti Bosni i Hercegovini uz
očuvanje etničkih posebnosti;
14. Regionalnu suradnju na principima poštivanja suvereniteta, teritorijalnog
integriteta,dobrosusjedskih odnosa i međusobnog uvažavanja kao osnovu za stabilnost i
ekonomski prosperitet naših zemalja i regiona.
Last edited by HM 2011 on 25/10/2015 11:45, edited 1 time in total.
vade_mecum

#21737 Re: SDA-All about

Post by vade_mecum »

HM 2011 wrote:
vade_mecum wrote:
Isto kao i Željka Komšića - jer nekako pozdrav poštovanje gospodine članu predsjedništva - nema neki normalan prizvuk.....

A za ovo drugo, predlažem ti da postaneš član SDA, promjeni to stanje da ne bude jadno barem iz tvoje perspektive....
jadno mi je iz razloga sto iz svoje ogranicene vizure ne dozvoljavas da promjena dodje iz neke ne-SDA-ovske strukture tj. kada bi se pojavio npr. prije svega nezavisan, a onda mlad, uspjesan, pametan i obrazovan bosnjak ili bosnjakinja ti te kvalitete ne bi priznao samo iz razloga jer ne predstavlja tebi prihvatljivu politicku opciju. to je jadno.

a bakira i komsica mozes zvati i vojvodom od Buckinghama sto se mene tice ali vjerujem da neces imati pravo.
sabina1

#21738 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote:
tvsabina wrote:
HM 2011 wrote: 15 minuta vremena za ispunjavanje kadrovskog kartona.....
Hvala.
Članiran je oko 12 KM godišnje, u zavisnosti od primanja.... to je recimo za penzionere i slično.... skuplje je za zaposlene oko 30 KM..... Međutim nekada na okupljanjima članova, skuplja se sergija za pomoć povratnicima, kupovinu udžbenika povratničkoj djeci i slično, i tu se skupi i po 5 godišnjih članarina od pojedinaca.... A ako smatraš da nemaš za tih članarina - sigurno ti je niko neće naplatiti....... ipak nije u pitanju komunistička partija ?
Opet se nismo razumjeli...zbilja se izvinjavam, ovaj put greska je uistinu moja......

Koliko kosta gubitak ljudske casti,obraza i dostojanstva uclanjenjem u SDA ?
Da li se prilikom uclanjenja uz clansku kartu dobije i obecana zlatna kasika ?
Hvala.
Last edited by sabina1 on 25/10/2015 11:48, edited 2 times in total.
sabina1

#21739 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Mrziti komunisticku partiju jer se morala placati clanarina.....neprocjenjivo...
HM 2011

#21740 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

vade_mecum wrote:
HM 2011 wrote:

jadno mi je iz razloga sto iz svoje ogranicene vizure ne dozvoljavas da promjena dodje iz neke ne-SDA-ovske strukture tj. kada bi se pojavio npr. prije svega nezavisan, a onda mlad, uspjesan, pametan i obrazovan bosnjak ili bosnjakinja ti te kvalitete ne bi priznao samo iz razloga jer ne predstavlja tebi prihvatljivu politicku opciju. to je jadno.

a bakira i komsica mozes zvati i vojvodom od Buckinghama sto se mene tice ali vjerujem da neces imati pravo.[/quote]

Bio Damir Marjanović u DF-u, pokupio sve simpatije glasača - narodski rečeno bi mu noga,
Bio Ustamujić u SBB-u, bio proaktivan, - narodski rečeno bi mu noga, (sad ti repliciraj i ne zaboravi spomenuti Ahmetović Sadika)

I meni je jadno štošta - počni prvo od nazivapolitičkih partija - koji u sebi sadrže ime i prezime pojedinca, pa onda dalje......

SDA je puno više od toga, podrži je i zahtjevaj bolje sutra... U jedinstvu je snaga.
dezurni_ucenik

#21741 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

Vrijeme doslo da se pocne uciti njemacki jezik.
HM 2011

#21742 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:
HM 2011 wrote:
tvsabina wrote: Nisam pitala koliko vremenski traje uclanjenje u SDA , pitala sam koliko kosta ?
Hvala.
Opet se nismo razumjeli...zbilja se izvinjavam, ovaj put greska je uistinu moja......

Hvala.
Kao prvo da bi mogli reći da je članstvo u SDA nešto što predstavlja gubitak časti, obraza i dostojanstva - morate prvo da provjerite kvalitet mindera narandžaste boje (DF minderi), zatim crvene boje (SDP) a na koncu i crveno bijele boje ..... Kada utvrdite tvrdoću tih mindera, onda morate pogledati rezultate aktivnosti tih udruženja građana - bošnjak je seljak, jado, primitivac, lopov - odnosno - bez ljudske časti, obraza i dostojanstva a mi smo FGR....

Moj konkretan odgovor na vaš komentar je sadržan u politici propagiranoj pred popis stanovništva a to je:

Bošnjak, Islam, Bosanski

-----------------------------------------------------------------------

Samo SDA - u jedinstvu je snaga.... Podržimo SDA i napravimo bolju BIH !
Last edited by HM 2011 on 25/10/2015 11:57, edited 1 time in total.
HM 2011

#21743 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

dezurni_ucenik wrote:Vrijeme doslo da se pocne uciti njemacki jezik.
Moguće je da kasniš, nećeš moći doći na red od migranata - ali ako smatraš da je to najbolje za tebe - ja te neću spriječavati.

Takođe, mišljenja sam da znanje stranog jezika i ovdje u BiH ti - zasigurno neće škoditi.
HM 2011

#21744 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:Mrziti komunisticku partiju jer se morala placati clanarina.....neprocjenjivo...
A zašto je onda mrziš ?
sabina1

#21745 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote:
tvsabina wrote:
HM 2011 wrote: Članiran je oko 12 KM godišnje, u zavisnosti od primanja.... to je recimo za penzionere i slično.... skuplje je za zaposlene oko 30 KM..... Međutim nekada na okupljanjima članova, skuplja se sergija za pomoć povratnicima, kupovinu udžbenika povratničkoj djeci i slično, i tu se skupi i po 5 godišnjih članarina od pojedinaca.... A ako smatraš da nemaš za tih članarina - sigurno ti je niko neće naplatiti....... ipak nije u pitanju komunistička partija ?

Hvala.
Kao prvo da bi mogli reći da je članstvo u SDA nešto što predstavlja gubitak časti, obraza i dostojanstva - morate prvo da provjerite kvalitet mindera narandžaste boje (DF minderi), zatim crvene boje (SDP) a na koncu i crveno bijele boje ..... Kada utvrdite tvrdoću tih mindera, onda morate pogledati rezultate aktivnosti tih udruženja građana - bošnjak je seljak, jado, primitivac, lopov - odnosno - bez ljudske časti, obraza i dostojanstva a mi smo FGR....

Moj konkretan odgovor na vaš komentar je sadržan u politici propagiranoj pred popis stanovništva a to je:

Bošnjak, Islam, Bosanski

Nisam ja tebe pitala ni za kakve mindere , debljine ili boje....
Jos manje sam te pitala za Bosnjake, religiju ili jezik.....

Suske druze , suske...gdje je lova od 1990 do danas ?
Na to ti pitanje odgovori druze u njihovo ime...
Da nije mozda otisla na refundiranje clanarina onih koji ih ne mogu izmiriti ?
Niti jedan tvoj odgovor ne moze vratiti cast,obraz i dostojanstvo....
Znam,znam nema ni zlatnih kasika......
BAK-eV

#21746 Re: SDA-All about

Post by BAK-eV »

HM 2011 wrote: Članiran je oko 12 KM godišnje, u zavisnosti od primanja.... to je recimo za penzionere i slično.... skuplje je za zaposlene oko 30 KM..... Međutim nekada na okupljanjima članova, skuplja se sergija za pomoć povratnicima, kupovinu udžbenika povratničkoj djeci i slično, i tu se skupi i po 5 godišnjih članarina od pojedinaca.... A ako smatraš da nemaš za tih članarina - sigurno ti je niko neće naplatiti....... ipak nije u pitanju komunistička partija ?

Postani član - ako smatraš da si najbolji od najboljih prepoznat će te - biti ćeš strateški postavljen u korist i za dobro svih nas - onda ti siguno neće biti mrsko platiti i 100 KM godišnje članarine...

SDA potvrđuje poziciju bh. narodne stranke političkog centra otvorene za sve građane Bosne
i Hercegovine koji prihvataju njene programske ciljeve i zalažu se za:

1. Cjelovitu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, demokratsku državu zakona,
poštivanja ljudskih prava i sloboda i zaštite etničkih prava i interesa;
2. Unutarnju ustavnu integraciju Bosne i Hercegovine ;
3. Integrisanje Bosne i Hercegovine u EU , NATO i druge ekonomske i kulturne
evropske i svjetske asocijacije;
4. Ustavne i druge reforme za uspostavljanje funkcionalne, ekonomski prosperitetne
države multietničkih regija sa jedinstvenim ekonomskim prostorom i vladavinom principa
tržišne privrede;
5. Snažno i građansko društvo u kojem je čovjek- pojedinac subjekt društvenih procesa i u
kojem je osigurana zaštita porodice kao temelja zdravog društva;
6. Očuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., rješavanje problema
boračke populacije i njihovih porodica i zakonsku zabranu negiranja genocida;
7. Očuvanje vrijednosti antifašizma na kojima je sazdan demokratski svijet, zakonsku
zabranu negiranja holokausta;
8. Podršku radu institucija koje istražuju prošlost, stradanja i zločine kako bi svi nestali
bili pronađeni i dostojanstveno sahranjeni, a odgovorni za zločine kažnjeni;
9. Izgradnju povjerenja među narodima i građanima temeljenog na procesuiranju i
kažnjavanju odgovornih za ratne zločine, te utvrđivanju istine o stradanjima u periodu
1992-1995.godina;
10. Podršku institucijama za provođenje zakona u borbi protiv kriminala, korupcije i
ispoljavanja svakog vida radikalizma i ekstremizma koje vodi nasilju;
11. Osiguranje sigurnosnih, ekonomskih, obrazovnih i svih drugih uvjeta potrebnih za
održivi povratak prognanih i raseljenih lica;
12. Razvijanje vrijednosti i principa solidarnosti između ekonomski razvijenijih prema
manje razvijenim područjima sa ciljem ravnomjernog razvoja cijele Bosne i Hercegovine;
13. Afirmaciju bh. identiteta kao zajedničke odrednice pripadnosti Bosni i Hercegovini uz
očuvanje etničkih posebnosti;
14. Regionalnu suradnju na principima poštivanja suvereniteta, teritorijalnog
integriteta,dobrosusjedskih odnosa i međusobnog uvažavanja kao osnovu za stabilnost i
ekonomski prosperitet naših zemalja i regiona.
Nigdje ovdje ne mogu naci termine Bosnjak, Islam, bosanski jezik ....
Ovo nije Program narodne ili nacionalna stranke, vec socijaldemikratije.
Po cemu se vi nazivate partijom Bosnjaka meni nije jasno.
mario001

#21747 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

Koliko je tebi tih suski poslato, ko je uzeo tvoj dio???
HM 2011

#21748 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:
HM 2011 wrote:
tvsabina wrote: Članiran je oko 12 KM godišnje, u zavisnosti od primanja.... to je recimo za penzionere i slično.... skuplje je za zaposlene oko 30 KM..... Međutim nekada na okupljanjima članova, skuplja se sergija za pomoć povratnicima, kupovinu udžbenika povratničkoj djeci i slično, i tu se skupi i po 5 godišnjih članarina od pojedinaca.... A ako smatraš da nemaš za tih članarina - sigurno ti je niko neće naplatiti....... ipak nije u pitanju komunistička partija ?

Hvala.

Bošnjak, Islam, Bosanski

Nisam ja tebe pitala ni za kakve mindere , debljine ili boje....
Jos manje sam te pitala za Bosnjake, religiju ili jezik.....

Na to ti pitanje odgovori druze u njihovo ime...
Da nije mozda otisla na refundiranje clanarina onih koji ih ne mogu izmiriti ?
Niti jedan tvoj odgovor ne moze vratiti cast,obraz i dostojanstvo....
Znam,znam nema ni zlatnih kasika......
pitas na pogresnoj adresi.....

ja kad sam pitao za koji milioncic -ljudi me cudno gledali - a i dan danas me presrecu na ulici i traze mi sadake - a nisam milioncic dobio....

pu bem ti pravdu i ko napada na SDA .....

U jedinstvu je snaga braco i sestre - samo SDA....
oridjidji

#21749 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

Popisavam vam se na SDA. Mene je moj islam ucio da su cetri obiljezja licemjera kada govori laze, kada obecava ne ispuni dato obecanje, kada mu se nesto povjeri on to iznevjeri, kada se srdi ljuti u ljutnji prelazi granice. A kakvi su tek oni koji mjenjaju karakter vlasti i ne postuju amanet koji im je dat prema onima koji su im svoje povjerenje dali ili oni koji od Islama uzimaju ono sto im se svidja, a ostavljaju ono sto im se ne svidja, mjenjajuci to dunjalukom?

SDA je nazalost stranka u kojoj je mnogo licemjera, koji se igraju i sa Islamom i sa Bosnjacima, ali i sa svim onim postenim ljudima unutar te stranke, a bome i s onima koji su im glas dali.

Nazalost, to je tako i svi vi koji zagovarate jedinstvo na zabludi i licemjernoscu, prije ili kasnije cete propasti.
HM 2011

#21750 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

oridjidji wrote:Popisavam vam se na SDA. Mene je moj islam ucio da su cetri obiljezja licemjera kada govori laze, kada obecava ne ispuni dato obecanje, kada mu se nesto povjeri on to iznevjeri, kada se srdi ljuti u ljutnji prelazi granice. A kakvi su tek oni koji mjenjaju karakter vlasti i ne postuju amanet koji im je dat prema onima koji su im svoje povjerenje dali ili oni koji od Islama uzimaju ono sto im se svidja, a ostavljaju ono sto im se ne svidja, mjenjajuci to dunjalukom?

SDA je nazalost stranka u kojoj je mnogo licemjera, koji se igraju i sa Islamom i sa Bosnjacima, ali i sa svim onim postenim ljudima unutar te stranke, a bome i s onima koji su im glas dali.

Nazalost, to je tako i svi vi koji zagovarate jedinstvo na zabludi i licemjernoscu, prije ili kasnije cete propasti.
ako ista negativno spominjes - zaustahie sinoc covjek i moli me za sadaku u novcu da kupi vrecu brasna - nije zamolio nikoga od ratnih profitera
nije zamolio ni SDA ni alternativu, pita on mene za sadake.... dao sam, ali moji resursi su smijesni u poredjenju sa resursima nasih prvaka.....

sto se tice moralnog propadanja u smislu ispravnog islamskog tumacenja - davno smo propali.... od halal naknade za posudjivanje pa dalje sto se reklamira na radiju BiR....

uskracivanje podrske prema SDA bi samo pojacalo propast po pitanju morala - bili bi samo amoralniji.... tako da ne vidim razloga zasto uskratiti podrsku SDA kada je jasno koje su posljedice....

kada vidim uvodne rijeci jasno mi je sta je tebe tvoj islam ucio - a naslusao sam se mase prijdloga koji su povezani sa tim pisanjem - pa evo tebi jedan kontra...

podrzi samo SDA na svim nivoima, pokazi odgovornost - trazi odgovornost - u jedinstvu je snaga....
Last edited by HM 2011 on 26/10/2015 07:38, edited 1 time in total.
Post Reply