Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tu se vidi kako se radi, pa eto ako odluci, javi jel pomoglo
Glupost ziva, pa 2 smirgle koristi velicine čepa i to krece od 3000, a ja zavrsavam sa 3000
To moze za far koji je ko nov haman, ogrebotine i ostecenja se saniraji tako sto se ide
P800, 1000, 1500, 2000, 2500, 3000, postepeno mora
Last edited by JavierBosnia on 07/07/2019 18:55, edited 1 time in total.
ucenik1234 wrote:klima cas radi cas ne, freon punjen skoro, nov. naime, dodje do 14 bara kompresor i izbaci ga, kad padne pritisak opet hladi. sta bi moglo biti?
ucenik1234 wrote:klima cas radi cas ne, freon punjen skoro, nov. naime, dodje do 14 bara kompresor i izbaci ga, kad padne pritisak opet hladi. sta bi moglo biti?
Ventilator. Provjeri rade li sve brzine.
temperatura motora ne prelazi 90, iako nikad ne ukljucuje max brzinu
VW ?
Znam da kod Pasata "klima" ne ukljucuje kompresor ako ne radi ventilator ( onaj ispred haube)
To je zastitna mjera , da kompresor ne nabije preveliki pritisak.
Kod mene klima radi na minusima ( kada treba odlediti sofersajbu) i cim malo nabije pritisak ugasi komporesor.
Na ovim vrucinama ne radi nikako . Kod mene je ventilator izgorio.
Kako znas koliki je pritisak u sistemu
Last edited by TDK-90 on 08/07/2019 19:29, edited 1 time in total.
VW ?
Znam da kod Pasata "klima" ne ukljucuje kompresor ako ne radi ventilator ( onaj ispred haube)
Kod mene klima radi na minusima ( kada treba odlediti sofersajbu) i cim malo nabije pritisak ugasi komporesor.
peugeot 307, radi i onda prestane, a sto je znacajno ne seta temperatura ali ne prelazi 90, i nekada se ukljuci opet klima (pri manjem opterecenju) i tada ledi, freona ima, kompresor ukljucuje. krene od 10 bara i nabija do 14 kad treba valjda ventilator da sibne 2. brzinu, i iskljuci se
a na dijagnostici radi 2. brzina vent. ali nece da je ukljuci. opet ponavljam, ne pregrijava se motor u leru sto je cudno
Last edited by ucenik1234 on 08/07/2019 19:45, edited 1 time in total.
Prevelik pritisak. Moze biti iz vise razloga. Izmedju ostalog moze biti od samog neispravnog senzora pritiska pa do i da je hladnjak taraba... zacepljen. Cak i do neadekvatne kolicine freona u sistemu.
Last edited by preludezalude on 08/07/2019 19:51, edited 1 time in total.
VW ?
peugeot 307, radi i onda prestane, a sto je znacajno ne seta temperatura ali ne prelazi 90, i nekada se ukljuci opet klima (pri manjem opterecenju) i tada ledi, freona ima, kompresor ukljucuje. krene od 10 bara i nabija do 14 kad treba valjda ventilator da sibne 2. brzinu, i iskljuci se
a na dijagnostici radi 2. brzina vent. ali nece da je ukljuci. opet ponavljam, ne pregrijava se motor u leru sto je cudno
Ja sam nekad davno ovdje pitao za isti slucaj i isto auto i neko je napisao da je otisao, ako ae dobro sjecam, reostat.
Znaci sjwdnes u auto, u njemu jedno 50 stepeni . Ukljucis klimu i radi malo i sama se ugasi. Upali se opet kad joj se cefne ... Uglavnom izbjegavam vozanje u tom autu kad je potreban rad iste
Kad smo ok otoga, gdje u Sarajevu otici napuniti klimu i da se izvrši pregled iste? Koje su cijene okvirno gledam negdje 25, negdje 50, 70. Neko gratis nudi lafo neku dezinfekciju, za šta se odlučiti