Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
sarlo
#21727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasto je novi ZOR bolji od starog? Smanjuje prava radnika?Pedja Kojovic wrote:Vece sam proveo u parlamentu kako bih dao podrsku nasem zastupniku
Dennisu Gratzu koji je bio izlozen strahovitim pritiscima, uvredama, lazima...
U pauzama, kojih je bilo dosta, sam razgovarao sa kolegama zastupnicima iz skoro svih stranaka.
Naravno, tema je bila Zakon o radu, dakle, konnkretne odredbe tog zakona.
Moja zakljucak nakon svih tih razgovora je sljedeci;
Zakon o radu, u kafani federalnog parlamenta i bez prisustva novinara ima 90 glasova.
Isti taj zakon, u radnoj sali federalnog parlamenta, ima 50 glasova.
p.k.
Usvojen je sa obrazlozenjem da "stiti poslodavca od zlih radnika". Nije to samo nonses vec i perfidna otvorena laz.
- pici
#21728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i stiti dobrog radnika od zlog poslodavca... pa ovo ni djeci u vrticu nemeresH visHe prodat... moresH glasacima SDA-HDZ i njiHovim satelitima

- don vito
#21729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Anabella wrote:Dr. Emir Suljagić @suljagic2014
Neka raja iz @NasaStrankaBiH pravi sweet-pop bend koji će se zvati "Bakir's bitches"...![]()
![]()

- pici
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#21731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Al koji spinovi jbt.
Prozivaju za koaliciju, koje usput receno NEMA niti ce biti, NS sa SDA, oni koji podrzavaju SDP i DF, koje su obje bile, a jedna jos uvijek JESTE, u koaliciji, bez navodnika KOALICIJI, sa SDA.
I to samo zato sto je NS dala ntezivne napore, i za dva dana unaprijedila i direktno izlobirala, onoliko koliko se moglo sa kapavitetima i brojem ruku te stranke, pozitivne promjene zakona koji bi se SVAKAKO usvojio i sa i bez NS. Sto smo vidjeli iz matematickog sabiranja dignutih ruku. A zakon se svakako morao usvojiti, jer sasvim je jasno o cemu se radi poslije cestitanja na usvajanju ovog zakona od strane EU i Ambasade SAD.
Tragikomican pokusaj spina
Prozivaju za koaliciju, koje usput receno NEMA niti ce biti, NS sa SDA, oni koji podrzavaju SDP i DF, koje su obje bile, a jedna jos uvijek JESTE, u koaliciji, bez navodnika KOALICIJI, sa SDA.
I to samo zato sto je NS dala ntezivne napore, i za dva dana unaprijedila i direktno izlobirala, onoliko koliko se moglo sa kapavitetima i brojem ruku te stranke, pozitivne promjene zakona koji bi se SVAKAKO usvojio i sa i bez NS. Sto smo vidjeli iz matematickog sabiranja dignutih ruku. A zakon se svakako morao usvojiti, jer sasvim je jasno o cemu se radi poslije cestitanja na usvajanju ovog zakona od strane EU i Ambasade SAD.
- pici
#21732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-LIBERO- wrote:Al koji spinovi jbt.![]()
Prozivaju za koaliciju, koje usput receno NEMA niti ce biti, NS sa SDA, oni koji podrzavaju SDP i DF, koje su obje bile, a jedna jos uvijek JESTE, u koaliciji, bez navodnika KOALICIJI, sa SDA.![]()
tragikomicno je da se SDAu-HDZu moralo dat jedan glasic da bi izgurali horuk zakon... da je 60 diglo ruku ja nebiH A reknuo, al jok... jedan papak odluci sve... MMF, EU i Hamerika mu je vjecno zaHvalne... uHljebi na Haparatima
-
Breathless
#21733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pici wrote:
Papak je uradio sta je uradio na stetu svih zaposlenih, a i nezaposlenih i takve ce svuda, gdje god krenuo, sretati svakodnevno i pitam se kome ce moci pogledati u oci, jos kad Papkov zakon pocne ostavljati posljedice. Ako zanemarimo aparatcike i njihovo slavljenje Papka i Papkove stranke, sigurno da ce ona na narednim izborima postati jos veca margina nego sto jeste, ali ao dobiju jedno-dva poslanica mjesta i Papku, Pedji, mozda i Albinu opet dobro. Sabinica nam je ionako odavno zaboravljena.
Samo cu jos reci da Papkova podrska Papkovom zakonu i nije iznenadjujuca, jer dovoljno je samo procitati njihov program, pa vidjeti da to nije nikakava "lijeva" stranka, kako je neki politicki neuki percipiraju, vec tipicna neoliberalna stranka, poput Jovanovicevog LDS-a.
- gospodja profiterka
#21734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zakon je u izvornom obliku, dakle u Mandilovićevom obliku, imao dovoljno ruku za prolaz. Naša stranka je uradila ono što prava opozicija radi: poboljšala je postojeći prijedlog koliko je mogla, umjesto da glumi vladu u sjeni ili koji već klinac. Učinili su najviše što su mogli da zakon bude bolji. Ovi pehlivani koji čas jesu u vlasti, čas nisu, na jednom nivou jesu, na drugom nisu, oni nisu iskoristili svoj parlamentarni potencijal i nisu ponudili kvalitetne amandmane, već kad su vidjeli da je potez Naše stranke pozdravljen u javnosti i kad su shvatili da njihovi glasači neće otići Bakiru već Dennisu, onda su se kobajagi ukazali sa nekakvih 45 amandmana (besmislica) kad je zakon već imao čist prolaz.
Naša stranka je radila svoj posao, posao konstruktuvne opozicije, umjesto da sebi dozvoli bruku "borbe za radnike" rame uz rame sa najvećim robovlasnikom Bosne i dugogodišnjim ugojenim slugama režima, sindikalistima. A pogotovo im nije palo na pamet prijetiti svima nama nemirima, rušenjem, paljenjem, pučevima...
Nikakav spin ne prolazi, ovo je najveći politički blam u istoriji nezavisne BiH i ne, neće se zaboraviti do izbora. NE-ĆE!
I tako je Suljagićeva doktorska pamet upropastila još jednu stranku, a bogami i još pokoju uz ovu svoju. Plus su se zamjerili Bajrovićevim sponzorima i... gotovo.
Naša stranka je radila svoj posao, posao konstruktuvne opozicije, umjesto da sebi dozvoli bruku "borbe za radnike" rame uz rame sa najvećim robovlasnikom Bosne i dugogodišnjim ugojenim slugama režima, sindikalistima. A pogotovo im nije palo na pamet prijetiti svima nama nemirima, rušenjem, paljenjem, pučevima...
Nikakav spin ne prolazi, ovo je najveći politički blam u istoriji nezavisne BiH i ne, neće se zaboraviti do izbora. NE-ĆE!
I tako je Suljagićeva doktorska pamet upropastila još jednu stranku, a bogami i još pokoju uz ovu svoju. Plus su se zamjerili Bajrovićevim sponzorima i... gotovo.
-
Breathless
#21735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svi mi nista ne razumijemo i svi mi smo glupi, ali zato su tu partijski aparatcici da nam sole pamet.
Sikter!
Sikter!
- pici
#21736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
tranzicija u toku su kulturoloskog snobizma predjosHe u minderasHe 
-
Elokventni
#21737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bravo za NS! Glasao sam na proslim izborima za vas, a prema svemu sudeci to cu opet uciniti. Samo nastavie podrzavati konstruktivne prijedloge, pogotovo one koji idu u korist EU integracijama. Ne dozvolite da vas ostale partije drze kao privjesak pod plastom ujedinjenja ljevice i sl.
Cestitke Peđi i Denisu.
Cestitke Peđi i Denisu.
- gospodja profiterka
#21738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da ti više nikad na pamet nije palo mene sikterisat, je li jasno sirižanine? Fahri u toranj pa sikteriši.Breathless wrote:Svi mi nista ne razumijemo i svi mi smo glupi, ali zato su tu partijski aparatcici da nam sole pamet.
Sikter!
-
Pedja Kojovic
#21739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije nepodnosljivo frustrijajuce to sto su gradjani mahom formirali misljenje o ovom zakonu na osnovu partijski pristrasnih medija i spinova onih koji imaju izborne partijske interese u vidu - na to smo vec navikli. (Nema stvarne demokratije bez objektivno informisanih gradjana).
Dominantan je osjecaj zaljenja, jer se u takvoj diskusiji manjak argumenata nadoknadjuje emocijama i tweet parolama i padaju (pre)teske rijeci i optuzbe koje ce otezavati demokratski dijalog i onda kada se prasina slegne i kada nakon hladne analize odredbi ovog zakona vecini postane jasno da se radi o boljem zakonskom rjesenju od postojeceg - i to iz ugla radnika. A pogotovo kada se u primjeni zakona pokaze koliko su amandmani za koje smo se izborili bitne u realnom, svakodnevnom, zivotu ljudi koji rade.
p.k.
Dominantan je osjecaj zaljenja, jer se u takvoj diskusiji manjak argumenata nadoknadjuje emocijama i tweet parolama i padaju (pre)teske rijeci i optuzbe koje ce otezavati demokratski dijalog i onda kada se prasina slegne i kada nakon hladne analize odredbi ovog zakona vecini postane jasno da se radi o boljem zakonskom rjesenju od postojeceg - i to iz ugla radnika. A pogotovo kada se u primjeni zakona pokaze koliko su amandmani za koje smo se izborili bitne u realnom, svakodnevnom, zivotu ljudi koji rade.
p.k.
-
rajvosa1
#21740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poštovani Peđa, uradili ste najbolje što ste moli, iskoristili parlament da poboljšate zakona. I šta se sada imate pravdati frustrirsanim marisačima vlastitih žena, koji pojma o politici nemaju. Žao mi je samo što ste nekada hvalili rad marisača žena, a nikad osudili njegovo nasilje u porodici. Sada ste vidjeli o kakvoj se osobi radi. Svako dobroPedja Kojovic wrote:Nije nepodnosljivo frustrijajuce to sto su gradjani mahom formirali misljenje o ovom zakonu na osnovu partijski pristrasnih medija i spinova onih koji imaju izborne partijske interese u vidu - na to smo vec navikli. (Nema stvarne demokratije bez objektivno informisanih gradjana).
p.k.
-
sandoz11
#21741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A jesu li tebi rekli sta su kolektivni ugovori koje treba donijeti koje neces moci donijeti bez Sindikata i ostalih, jucer ste uspjeli to uraditi uz pomoc nacina koji koriste u Skupstini RS-a, a sta sa kolektivnim ugovorima koji su pitanje zivota rada radnika..., bar je tako u Evropi....
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#21742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znala sam da je Suljagić neuračunljiv, primitivan, sklon niskim porivima i niskim udarcima, zato ga onomad i ne glasah, ali da taj primitivizam, uvreda, seljakljuk može ići tako duboko i nisko čak i od njega, nisam pretpostavljala. Ne znam, srami li se, ja za njega da....
NS želim da izdrži ove niske udarce
NS želim da izdrži ove niske udarce
- pici
#21743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
obećanje ludom radovanje 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#21744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
gospodja profiterka wrote:Da ti više nikad na pamet nije palo mene sikterisat, je li jasno sirižanine? Fahri u toranj pa sikteriši.Breathless wrote:Svi mi nista ne razumijemo i svi mi smo glupi, ali zato su tu partijski aparatcici da nam sole pamet.
Sikter!
- pici
#21745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
KatarinaKosaca wrote:gospodja profiterka wrote:Da ti više nikad na pamet nije palo mene sikterisat, je li jasno sirižanine? Fahri u toranj pa sikteriši.Breathless wrote:Svi mi nista ne razumijemo i svi mi smo glupi, ali zato su tu partijski aparatcici da nam sole pamet.
Sikter!NIje ni čudo što su te zaprosili na forumu. Da sam muško ja bih te na kafu zvala, sigurno
![]()
vidjaj gazdarica sHo muHabere a posal a porez... nemoj da cekam platu do kraja mjeseca
-
kolegione
#21746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pici wrote:tranzicija u toku su kulturoloskog snobizma predjosHe u minderasHe
- Mister Yes
#21747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da nisu iz NS glasali ZA onda bi HDZ90 glasao ZA baš kao i dan ranije. Zakon bi prošao svakako jer je to cijeloj zemlji u interesu. Samo su iz populističkih razloga pojedine stranke kao bile protiv. Ali garantujem ti, da je bilo stani pani, da bi i DF i SDP i SBB glasali ZA. Zakon bi prošao 100% kako god.pici wrote: tragikomicno je da se SDAu-HDZu moralo dat jedan glasic da bi izgurali horuk zakon... da je 60 diglo ruku ja nebiH A reknuo, al jok... jedan papak odluci sve... MMF, EU i Hamerika mu je vjecno zaHvalne... uHljebi na Haparatima
-
sandoz11
#21748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
iliti od papana u papke

- pici
#21749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mister Yes wrote:Da nisu iz NS glasali ZA onda bi HDZ90 glasao ZA baš kao i dan ranije. Zakon bi prošao svakako jer je to cijeloj zemlji u interesu. Samo su iz populističkih razloga pojedine stranke kao bile protiv. Ali garantujem ti, da je bilo stani pani, da bi i DF i SDP i SBB glasali ZA. Zakon bi prošao 100% kako god.pici wrote: tragikomicno je da se SDAu-HDZu moralo dat jedan glasic da bi izgurali horuk zakon... da je 60 diglo ruku ja nebiH A reknuo, al jok... jedan papak odluci sve... MMF, EU i Hamerika mu je vjecno zaHvalne... uHljebi na Haparatima
ako ako neka de... da su HDZ devedesetka glasovali pa ni po jada al ovi su jednim PAPKOM... e jebajga
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#21750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakve prizemne, plitke i djecije opaske, i nacin komunikacije, kod pojedinih...tacno na nivou komentara Suljagica na drustvenim mrezama.
Ako vec imate KONKRETNE kritike, stavka po stavka, clan po clan....dio zakona po dio zakona...kritike na amandmane NS....sve super. Ali dajte dignite nivo rasprave iznad razine tipa - vidi mu glave, 'ta ce ono....itd.
Daj 'udarite' argumentima, i sve super.
Ako vec imate KONKRETNE kritike, stavka po stavka, clan po clan....dio zakona po dio zakona...kritike na amandmane NS....sve super. Ali dajte dignite nivo rasprave iznad razine tipa - vidi mu glave, 'ta ce ono....itd.
Daj 'udarite' argumentima, i sve super.