iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Saka

#21726 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Narvno da imaš i slažem se da ih ima dosta. Ali daleko od toga da su većina od ovih 35 miliona.
Neko je spominjao MKBHD, on je tvrdio da će Airpods propasti kad su najavljene a pokazalo se da su jedan od najuspješnijih Apple proizvoda. Neke stvari treba gledati u paketu: i zvuk i praktičnost i jednostavnost i baterija i stil i izgled i brand i naravno prestiž. Kad sve to izkombinuješ dobiješ Airpods i jako popularan proizvod, iako sigurno imaš boljih slušalica u svakom pojedinačnom segmentu. Jbg.
exampLe.

#21727 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

U tome je stvar.

Ja mozda previse "agresivno" docaravam neke stvari, to sam radio i kad sam pricao o razlikama izmedju iOS-a i Androida :D, ali evo, imam rodjaka koji ludi za svim sto je Apple.

Mali ima 12 godina, nema pojma o tehnologiji, ali je njemu Apple svetinja jer je to furka.

Tako i vecina korisnika, nema veze sto za npr. 300KM moze kupiti nov sa garancijom Xiaomi Mi A1 sa 5.5 incha ekranom, sasvim ok uredjaj za te pare al' jok, ode i kupi Iphone SE, istekla mu garancija, battery health mu na 70%, ekran je toliko mali da izgubis vid na njemu ali dzaba, on nosi Iphone SE jer je to Iphone.

Drugo je kad neko sa Iphoneom SE dodje i kaze da ga je kupio jer voli male telefone, lezi mu u ruci kako treba, ne voli "cigle" od telefona i sl., to je nesto sasvim drugo, ali kad ti volis npr. phablete i sam sebi "stetis" sa tako malim telefonom samo zato sto je Iphone...to je vec za psihijatrije.
Last edited by exampLe. on 06/08/2018 13:26, edited 2 times in total.
bluesjunior

#21728 Re: iPhone - All about

Post by bluesjunior »

malo se previše zakuhalo oko Airpods čini mi se, ja na primjer koristim iPhone zbog iOS - nisam sklon baš pomodarstvu, 6s kupljen nov sad ima 83% battery health nakon skoro 3 godine normalnog korištenja moja ocjena odličan proizvod, koristim mac računare kući(na poslu ipak PC sa MS Windows 10) prvenstveno zbog MacOS i ostalog software-a koji mi treba...ne mora mi sve biti Apple niti Samsung niti bilo šta...činjenica je da ni jedna firma nema u svakom segmentu/proizvodu najveći kvalitet pa tako ni Apple...
Curve

#21729 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

exampLe. wrote:Ti imas djetinjasto razmisljanje, ja nemam.

Imas 100 dokaza da Airpods slusalice ne vrijede 300KM, a ti tvrdis da vrijede.

Da, ko god da 300KM za Airpods je ili Instagram furac ili je jednostavno nasjeo na Appleovu marketing propagandu, i vjeruj mi cim proba druge slusalice od 300KM skontat' ce da se zayeb'o.
ti se ufatio instagrama ko pjana plota, ako patis ti od instagrama cim toliko ga spominjes ne pate drugi ljudi..
airpods sa cijenom od 150$ ne vrijede iskreno, al ko ih uzima uzima ih radi prakticnost, wirelles slusalise koje u dzep stavis.. naravno da ima puno slusalica sa boljim zvukom, al meni licno ne trebaju mi neke "ever the ear" slusalice koliko god zvuk bio dobar, velicina mi je bitnija i iz tog razloga iz uzimam i sad odma smo mi instagram furaci :zid:
probook

#21730 Re: iPhone - All about

Post by probook »

‘ebale vas slusalice :lol:

Nego gdje cu kupiti online punjac i kabal za iphone 7? Original ako moze ikako :roll:
exampLe.

#21731 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Patim pravo, imam 10 objavljenih slika u 5 godina. :D
arnes_king

#21732 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:Ma jarane kupi šta ti odgovara, samo ne optužuj sve ostale da su glupi a ti pametan. I ja sam kupio fully wireless slušalice od $30 na sniženju za $20 pa mi ne pada na pamet da tvrdim kako sam pametniji od 35 miliona ljudi koji su za istu stvar iskeširali $160. Jednostavno nije ista stvar ali svako za sebe određuje šta mu treba i za šta je spreman platiti. Sigurno većina nije uzela zbog instagrama niti zato što piše Apple, ni zato što nisu znali da ima nešto bolje, to tvrditi govori samo o tebi i djetinjastom razmišljanju. Nešto ko ovaj Arnes gore koji samo smajlije zna nacrtati, a argumenta ni za lijeka.
Ja nisam lik koji se voli raspravljati, pogotovo ne po forumima. A ubacujem smajlice one koje odgovaraju kada citam tvoje postove. Dobro me nasmijes pa je zanimljivo citati. :thumbup:
Saka

#21733 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

arnes_king wrote:
Saka wrote:Ma jarane kupi šta ti odgovara, samo ne optužuj sve ostale da su glupi a ti pametan. I ja sam kupio fully wireless slušalice od $30 na sniženju za $20 pa mi ne pada na pamet da tvrdim kako sam pametniji od 35 miliona ljudi koji su za istu stvar iskeširali $160. Jednostavno nije ista stvar ali svako za sebe određuje šta mu treba i za šta je spreman platiti. Sigurno većina nije uzela zbog instagrama niti zato što piše Apple, ni zato što nisu znali da ima nešto bolje, to tvrditi govori samo o tebi i djetinjastom razmišljanju. Nešto ko ovaj Arnes gore koji samo smajlije zna nacrtati, a argumenta ni za lijeka.
Ja nisam lik koji se voli raspravljati, pogotovo ne po forumima. A ubacujem smajlice one koje odgovaraju kada citam tvoje postove. Dobro me nasmijes pa je zanimljivo citati. :thumbup:
Super, smij se koliko hoćeš, ne moraš svaki post citirati jer očito nemaš ništa smisleno reći.
probook wrote:‘ebale vas slusalice :lol:

Nego gdje cu kupiti online punjac i kabal za iphone 7? Original ako moze ikako :roll:
Ako hoćeš original kupi u Mekline-u, nemaš šta kupovati online jer original punjač i kabl toliko košta, nećeš ih naći puno jeftinije, a čekaš i rizikuješ.
arnes_king

#21734 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:
arnes_king wrote:
Super, smij se koliko hoćeš, ne moraš svaki post citirati jer očito nemaš ništa smisleno reći.

:-) :-) :-) to ti forumska policija? i ti vala pises smisleno zato se i smijem :lol: :lol: :lol:
ado_sar

#21735 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

probook wrote:‘ebale vas slusalice :lol:

imam ti ja zapakovan original punjac, 10KM jeftiniji nego u mekline, ali cim pominjes ebay, mislim da ti te cijene ne odgovaraju.
Saka

#21736 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

arnes_king wrote:
Saka wrote:
arnes_king wrote:Ja nisam lik koji se voli raspravljati, pogotovo ne po forumima. A ubacujem smajlice one koje odgovaraju kada citam tvoje postove. Dobro me nasmijes pa je zanimljivo citati. :thumbup:

:-) :-) :-) to ti forumska policija? i ti vala pises smisleno zato se i smijem :lol: :lol: :lol:
Zna se ko se smije bez razloga.
arnes_king

#21737 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Saka

#21738 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

arnes_king wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Idi bolan vježbaj snimati ona videa, možda sljedeći put neće biti za smijanja.
arnes_king

#21739 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:
arnes_king wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Idi bolan vježbaj snimati ona videa, možda sljedeći put neće biti za smijanja.
Jao sto me uvrijedi, sta cu sad :zzzz:
exampLe.

#21740 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Vala se ponasate ko djeca u obdanistu obojica. :P
arnes_king

#21741 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

exampLe. wrote:Vala se ponasate ko djeca u obdanistu obojica. :P
A sta ces, ja se smijao na raspravu i sad i ja u nju upade, iako se ne raspravljam. Al taman da ubijem ovu dosadu jos malo :D :evil:
ado-šampion

#21742 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

Ady88 wrote: Ps. Ima li ko one Airpods, kakva su iskustva?
Imam ja, odlicne slusalice. Kad ih stavis u usi mozes hodati cijeli dan s njima a da ne osjetis da su ti u usima. Nema onog ruznog kabla oko vrata kakve bluetooth slusalice ponekad imaju (npr. Googleove). Povezuju se s iPhoneom u cas posla. Osnovne operacije mozes raditi bez da vadis telefon iz dzepa cak i da ne koristis Siri. Baterija odlicna, a plus imas kuciste s kojim mogu izgurati 24 sata bez punjenja. Kuciste moze u svaki dzep. Kvalitet izrade slusalica i kucista odlican.

Sto se tice zvuka, zvuk je realtivno dobar. Treba imati na umu da ovim slusalicama kvalitet zvuka nije na prvom mjestu i ako ocekujes zvuk na razini boljih zicanih over-the-ear slusalica tog cjenovnog ranga neces ga dobiti. Ali u odnosu na njih dobijes puno. Sto rece jedan od forumasa sta ce ti zvuk ako ga ne koristis. Da dodam, to ne znaci da je zvuk los, naprotiv zvuk je vrlo dobar za jedne slusalice koje su namijenjene da se koriste u pokretu, na ulici, itd.

Ja kad nisam u pokretu imam Sennheiser Momentum, koje su nesto skuplje, zvuce puno bolje, ali fleksibilnost je nula u poredjenju s Airpods.

Beats ja nemam, ali sam im probao, meni zvuk na njima ne valja (bas previse naglasen). Isti takav zvuk dobijes sa Sennheiser slusalicama od 50 eura s prenaglasenim basom. Ali mladji ljudi vjerovatno to vole, plus izrada i materijali su fakat odlicni.
Saka

#21743 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

ado-šampion wrote:
Ady88 wrote: Ps. Ima li ko one Airpods, kakva su iskustva?
Imam ja, odlicne slusalice. Kad ih stavis u usi mozes hodati cijeli dan s njima a da ne osjetis da su ti u usima. Nema onog ruznog kabla oko vrata kakve bluetooth slusalice ponekad imaju (npr. Googleove). Povezuju se s iPhoneom u cas posla. Osnovne operacije mozes raditi bez da vadis telefon iz dzepa cak i da ne koristis Siri. Baterija odlicna, a plus imas kuciste s kojim mogu izgurati 24 sata bez punjenja. Kuciste moze u svaki dzep. Kvalitet izrade slusalica i kucista odlican.

Sto se tice zvuka, zvuk je realtivno dobar. Treba imati na umu da ovim slusalicama kvalitet zvuka nije na prvom mjestu i ako ocekujes zvuk na razini boljih zicanih over-the-ear slusalica tog cjenovnog ranga neces ga dobiti. Ali u odnosu na njih dobijes puno. Sto rece jedan od forumasa sta ce ti zvuk ako ga ne koristis. Da dodam, to ne znaci da je zvuk los, naprotiv zvuk je vrlo dobar za jedne slusalice koje su namijenjene da se koriste u pokretu, na ulici, itd.

Ja kad nisam u pokretu imam Sennheiser Momentum, koje su nesto skuplje, zvuce puno bolje, ali fleksibilnost je nula u poredjenju s Airpods.

Beats ja nemam, ali sam im probao, meni zvuk na njima ne valja (bas previse naglasen). Isti takav zvuk dobijes sa Sennheiser slusalicama od 50 eura s prenaglasenim basom. Ali mladji ljudi vjerovatno to vole, plus izrada i materijali su fakat odlicni.
To je to što ja svo vrijeme pričam. Al tako je to kad komentariše neko ko nikad nije nešto probao, al on zna...

Nego, imaš li ti instagram? :lol:
exampLe.

#21744 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Saka klixov stand-up komicar, tu si negdje u rangu s onom Amy Schumer, pravo si duhovit i inteligentan u pm. :izet:
diablobih

#21745 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Zvuk nije ni u rangu 15 eura zicanih slusalica, tako da je smijesna rasprava uopste. Airpods kupuju ljudi koji ne znaju za bolje, i zato sto je apple, pa misle da je dobro.
exampLe.

#21746 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

diablobih wrote:Zvuk nije ni u rangu 15 eura zicanih slusalica, tako da je smijesna rasprava uopste. Airpods kupuju ljudi koji ne znaju za bolje, i zato sto je apple, pa misle da je dobro.
Ma jok, zvuce boli glava i brzo se konektuju. :lol:

Dosta rasprave, nek' ih sisaju kad su ovce.
Last edited by exampLe. on 06/08/2018 17:30, edited 2 times in total.
Saka

#21747 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

diablobih wrote:Zvuk nije ni u rangu 15 eura zicanih slusalica, tako da je smijesna rasprava uopste. Airpods kupuju ljudi koji ne znaju za bolje, i zato sto je apple, pa misle da je dobro.
Jesi probao pa znaš?
diablobih

#21748 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Saka wrote:
Jesi probao pa znaš?
Da, probao, jer sam htio da vidim jesu li dosli blizu ranga zicanih. Posto nijedne wireless sluse nisu jos ni blizu, nema potrebe za kupovinom istih, posebno ne za 300 KM...

Cujem jedino da su fine par njih, kao jaybird i jabra, ali ih nisam imao ovdje nigdje mogao probati. Ipak nikad ne bih dao toliko para, samo sto nema zice, a kvalitet zvuka u rangu jeftinih zicanih.

Kad budem bio u prilici, narucit cu od OnePlusa njihove wireless slusalice, nema niko primjedbi, a kostaju samo 70 dolara, ali i to iz razloga samo jer me zanima taj segment tehnologije.

Sad, nastavite uzivati, jer vam se slusalice brzo konektuju na mobitel (da vidis kako zicane se brzo konektuju).
ado-šampion

#21749 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

Izvini ako te prozivam, ali moze li se znati koje su to zicane i koji je to "rang"?
djama

#21750 Re: iPhone - All about

Post by djama »

diablobih wrote:
Saka wrote:
Jesi probao pa znaš?
Da, probao, jer sam htio da vidim jesu li dosli blizu ranga zicanih. Posto nijedne wireless sluse nisu jos ni blizu, nema potrebe za kupovinom istih, posebno ne za 300 KM...

Cujem jedino da su fine par njih, kao jaybird i jabra, ali ih nisam imao ovdje nigdje mogao probati. Ipak nikad ne bih dao toliko para, samo sto nema zice, a kvalitet zvuka u rangu jeftinih zicanih.

Kad budem bio u prilici, narucit cu od OnePlusa njihove wireless slusalice, nema niko primjedbi, a kostaju samo 70 dolara, ali i to iz razloga samo jer me zanima taj segment tehnologije.

Sad, nastavite uzivati, jer vam se slusalice brzo konektuju na mobitel (da vidis kako zicane se brzo konektuju).
Skoro sam citao review za oneplus slusalice od unboxing therapy i lik ih je nahvalio drama da su cak bolje i od nekih koje kostaju po 100 i 200 dolara.
Taman da mi je zaduziti oneplus 6 i te sluse. :)

Btw imam na prodaju iphone 7 plus 128 bg jetblack , bez ikakvih tragova koristenja , full oprema plus dvije orginalne kozne apple maske . cijena 1100 :)
Post Reply