"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
noviclan

#21726 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

kakavdanakneiskustvu wrote:Image
most popular baby names of 1996
U jebo te dje jeovo
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21727 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Zenica,prema crkvicama
Tako mi se cini :mrgreen:
Horcrux

#21728 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Horcrux »

Zenica, Pisce.
Throttle

#21729 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

A fino je naplacivat parking, to sto nema nikakvog granicnika prema rijeci nema veze
kakavdanakneiskustvu

#21730 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

muha_sa wrote:mora se na dzumu autom :?

i sto blize džamiji,sta ima veze,to je pravo svakog ko to radi da to bas tako radi,ko tvrdi suprotno je islamofob,komunjara,vlah,četnik,ustasa
kakavdanakneiskustvu

#21731 Re: "Majstori" parkiranja

mk ultra wrote:Zenica,prema crkvicama

pišće,jesi iz zenice?
photo&video

#21732 Re: "Majstori" parkiranja

Post by photo&video »

mishic wrote:Pored nebrojenih apela i policiji i idiotu koji drži kafanu kraj autobuske stanice na Podhrastovima da ne parkira auto na ulazu u kafanu jer zaklanja pregled pri izlasku sa Breke na Bardakčije preostalo je još da mu se svi koji autom idu iz Breke najebu mame. A nadati se da će se nači i neko pametan pa mu sjebati auto.
Jos budale niz Bardakcije voze po 70 na sat, pitanje dana kada ce pasti mrtva glava na toj raskrsnici. Onda cemo se baviti posljedicama umjesto da tako nesto sprijecimo.
mk ultra

#21733 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

kakavdanakneiskustvu wrote:

pišće,jesi iz zenice?
Ma jok, samo sam cesto tamo poslom gore na autoputu
kakavdanakneiskustvu

#21734 Re: "Majstori" parkiranja

mk ultra wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

pišće,jesi iz zenice?
Ma jok, samo sam cesto tamo poslom gore na autoputu
ok
tempuser

#21735 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

un1ted wrote:Ja sam uvijek imao opravdanje za ove koji ostavljaju auta kada je dzuma, jer nema dovoljno parkinga, ali bogami, vise nemam, jer je to jedna obicna krezuba stoka, koja ne misli na druge, osim vlastitog dupeta.

Prosli petak prolazim kroz Velesice i svi natakarili auta uz dzamiju,iako su mogli parkirati na trotoar (nije najbolje rjesenje) u duzini od 100m i tako ostaviti obje trake prohodne za auta. No ono si parkirali auta, bukvalno jedan na drugog i napravili takav cep da je to bio horor.

Jednostavno kurcobolja za druge, uz pogresno shvatanje vjere.

Bilo je i normalnih koji su parkirali na trotoar pa su obje trake bile prohodne, dok je s druge strane trotoar bio prohodan. Ponavljam, nije najsretnijee rjesenje, ali barem ostavis prostora i ne zagradis potpuno, dok mislis samo na sebe.
Na sred ceste pored dzamije ili “normalno” na trotoar nema nikakve razlike, princip je isti, sve su ostalo nijanse, sto bi rekao Balasevic.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#21736 Re: "Majstori" parkiranja

Post by un1ted »

Nije bas isto kada nema parking mjesta dovoljnog za sve. Ne postoji u blizini 5-10 minuta hoda parking gdje se mogu svi automobili parkirati, barem na lokaciji koju sam prosao. Samo zbog toga imam dio razumijevanja, i to samo za one koji moraju doci automobilom.

Isto tako imam razumijevanja za sahrane na Barama, ali nemam kada i oni blokiraju traku tako da je propusna u samo jednom smijeru.

Ono sto hocu reci je da mi je ok da se parkira na jednoj strani trotoara, ako na drugoj stranici postoji trotoar, a nema parking mjesta u blizini gdje se auto moze ostaviti normalno i da ne smeta nikome.

Problem mi je kurcobolja kada ga ostavi na ulazu u dzamiju da ne bi prohodao ni 50 metara.
amar1994

#21737 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

Vala dzamija ima haman u svakom naselju,al ko ce hodat vise od 10m,a tek 200-300 :-)

Ne treba ti auto nikad :),ispade da dzamija mora umjesto Harema imat parking ko staples center :run:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#21738 Re: "Majstori" parkiranja

Post by un1ted »

Vidis ja na dzumu ne idem zbog poslodavca. Drug iz druge firme, iako bi mogao prosetati 10 minuta u jednom smijeru ide automobilom, jer mora doci na vrijeme nazad na posao.

Tek kada uskocimo u necije cipele mozemo imati cijelu sliku, ali opet to nije opravdanje za SVE. Negdje mozemo imati razumijevanja, ali negdje se to bas iskorsitava i bahati.
mk ultra

#21739 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Tako je na C Vili hodza imao obracun sa parkiračima u harem dzamije, i na kraju zakljucali komplet, kaze necu ni ja nece niko i voz :mrgreen:
tempuser

#21740 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

un1ted wrote:Nije bas isto kada nema parking mjesta dovoljnog za sve. Ne postoji u blizini 5-10 minuta hoda parking gdje se mogu svi automobili parkirati, barem na lokaciji koju sam prosao. Samo zbog toga imam dio razumijevanja, i to samo za one koji moraju doci automobilom.

Isto tako imam razumijevanja za sahrane na Barama, ali nemam kada i oni blokiraju traku tako da je propusna u samo jednom smijeru.

Ono sto hocu reci je da mi je ok da se parkira na jednoj strani trotoara, ako na drugoj stranici postoji trotoar, a nema parking mjesta u blizini gdje se auto moze ostaviti normalno i da ne smeta nikome.

Problem mi je kurcobolja kada ga ostavi na ulazu u dzamiju da ne bi prohodao ni 50 metara.
Naravno da jeste. Osim sto je 5-10 min pjeske izgleda postala nepremostiva razdaljina, Sarajevu ne postoji lokacija gdje ne mozes pjeske do dzamije doci, toliko o “moranju” autom na dzumu!
Parkiranje na trotoaru nikako ne moze biti ok!
kakavdanakneiskustvu

#21741 Re: "Majstori" parkiranja

tempuser wrote:
un1ted wrote:Ja sam uvijek imao opravdanje za ove koji ostavljaju auta kada je dzuma, jer nema dovoljno parkinga, ali bogami, vise nemam, jer je to jedna obicna krezuba stoka, koja ne misli na druge, osim vlastitog dupeta.

Prosli petak prolazim kroz Velesice i svi natakarili auta uz dzamiju,iako su mogli parkirati na trotoar (nije najbolje rjesenje) u duzini od 100m i tako ostaviti obje trake prohodne za auta. No ono si parkirali auta, bukvalno jedan na drugog i napravili takav cep da je to bio horor.

Jednostavno kurcobolja za druge, uz pogresno shvatanje vjere.

Bilo je i normalnih koji su parkirali na trotoar pa su obje trake bile prohodne, dok je s druge strane trotoar bio prohodan. Ponavljam, nije najsretnijee rjesenje, ali barem ostavis prostora i ne zagradis potpuno, dok mislis samo na sebe.
Na sred ceste pored dzamije ili “normalno” na trotoar nema nikakve razlike, princip je isti, sve su ostalo nijanse, sto bi rekao Balasevic.

ako ostavi na trotoaru mjesta za normalno pjesacenje pa jos i nekako,ali obicno kad je džuma se nj to ne gleda,parkiraj gdje stignes,tad zobs nije na snazi,bar oni članovi o nepropisnom parkiranju
un1ted

#21742 Re: "Majstori" parkiranja

Post by un1ted »

Jbga ja ti napisah da ja ne mogu ici zbog poslodavca koji nema razumijevanja, a i iskustvo druga koji MORA autom, a ti zdrto kako ne treba ici s autom. Pa da ne treba, dio normalnih ne bi ni islo. Naravno da postoji dio onih koji ni 100 metara ne idu bez auta, a oni su vecinom ovi koji ostavljaju auta na nacin da su pred vratima dzamije.

Opet, treba imati razumijevanja, ali to razumijevanje mora imati granicu. Ne mozes reci ni ne koristi auto, ni koristi pa radi sta hoces.
Sodom1

#21743 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

mk ultra wrote:Tako je na C Vili hodza imao obracun sa parkiračima u harem dzamije, i na kraju zakljucali komplet, kaze necu ni ja nece niko i voz :mrgreen:
Jel to kuvajtska dzamija?
Ono je loše skroz projektovano
amar1994

#21744 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

Sodom1 wrote:
mk ultra wrote:Tako je na C Vili hodza imao obracun sa parkiračima u harem dzamije, i na kraju zakljucali komplet, kaze necu ni ja nece niko i voz :mrgreen:
za ove sa autima najbolja je na ciglanama,nema Harema al ima parkinga okolo :D

doduse niko ih nece vidjet da su otisli,samo klanjanje u poznatim dzamijama se racuna i Đe si brate prije namaza :run:

Image
mk ultra

#21745 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Sodom1 wrote:
Jeste, prosli ramazan je to bilo

Valjda su svi htjeli unutra uci, ili ovi sto i nece u dzamiju samo da ostave auto... frajer poludio
Sodom1

#21746 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

amar1994 wrote:
Sodom1 wrote:
za ove sa autima najbolja je na ciglanama,nema Harema al ima parkinga okolo :D

doduse niko ih nece vidjet da su otisli,samo klanjanje u poznatim dzamijama se racuna i Đe si brate prije namaza :run:

Image
Nisam bio u ovoj dzamiji , ali sjecam se neke halabuke oko nje , kao otese nam parkove.
Morat cu je jednom posjetit.
Inace smatram u danasnje moderno doba svi objekti bi trebali imati parkinge , koliko toliko. Dzamije koje imaju beskorisna dvorista ,koja nicemu ne sluze nisu prakticna , dok s druge strane raja mora da parkira auta po trotoarima npr
tempuser

#21747 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Sodom1 wrote:Ne znam sta bi ti rekao , drzava nema s tim veze. Stvar pojedinca kako se osjeca i kuda ce da ide.
A to o cemu ti hoces da govoris od toga smo daleko
Ne bi trebala imati, a nasa ima jer tolerise krsenje propisa zbog vjerskih obicaja i kad ispise kazne izbije skanda. Mi smo prakticno u precutnoj tranziciji iz sekularne u vjersku drzavu.
Sodom1

#21748 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

tempuser wrote:
Sodom1 wrote:Ne znam sta bi ti rekao , drzava nema s tim veze. Stvar pojedinca kako se osjeca i kuda ce da ide.
Ne bi trebala imati, a nasa tolerise krsenje propisa zbog vjerskih obicaja i kad ispise kazne izbije skanda. Mi smo prakticno u precutnoj tranziciji iz sekularne u vjersku drzavu.
Pa ni u vjerskoj drzavi ne bi se trebalo tolerisati svakavko parkiranje.
A uovoj danasnjoj drzavi pre svega vlada javasluk i slektivno provodjenje zakona
kakavdanakneiskustvu

#21749 Re: "Majstori" parkiranja

tempuser wrote:
Ne bi trebala imati, a nasa ima jer tolerise krsenje propisa zbog vjerskih obicaja i kad ispise kazne izbije skanda. Mi smo prakticno u precutnoj tranziciji iz sekularne u vjersku drzavu.

da,cim se neko osjeti ugrozen jer je dobio kaznu zbog nepropisnog parkiranja u vrijeme mise,liturgije,džume,jer u to vrijeme valjda ne bi trebali vaziti članovi ZOBS koji se ticu nepropisnog parkianja,bar oko tih vjerskih objekata
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21750 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Stvar je u tolerisanju, i onda ljude ponese, moze se parkirati gdje god hocu, dzuma je. Mogu razumjeti tolerisanje u situacijama velikih vjerskih praznika, ali kod dzume je neopravdano.
Locked