Ukrajina

Post Reply
sumirprimus

#21726 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Martinez_ wrote:
Ne, najbitnije je ko je spržio preko 80% nemačke žive sile.
opet logika i matematika...dobar si za koju godinu doš do razlomaka... :D
jupi za tebe... :D
Martinez_

#21727 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

sumirprimus wrote:kosto su engleze jele heheheeh...bem ti logiku i nauku..i internet rasprave..jes u pravu si...kralju..nas i rusa sto ceteres milijona..najaci smo brate...znaći...do jaja...
To misliš na onaj razuđeni napad iz vazduha sa duplo manje aviona nego što su poslali na SSSR juna 1941?
sumirprimus

#21728 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Martinez_ wrote:
sumirprimus wrote:kosto su engleze jele heheheeh...bem ti logiku i nauku..i internet rasprave..jes u pravu si...kralju..nas i rusa sto ceteres milijona..najaci smo brate...znaći...do jaja...
To misliš na onaj razuđeni napad iz vazduha sa duplo manje aviona nego što su poslali na SSSR juna 1941?
ma jok ba,strah me i pomislit... dje cu ja s tobom...
Martinez_

#21729 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

sumirprimus wrote: ma jok ba,strah me i pomislit... dje cu ja s tobom...
Lepo je kad priznaš. Svestan si ipak da si o ovome učio na History Chanelu gde su najveće, najkrvavije i najvažnije bitke iz Drugog rata Midway i Omaha beach
General War

#21730 Re: Ukrajina

Post by General War »

Martinez_ wrote:
Lepo je kad priznaš. Svestan si ipak da si o ovome učio na History Chanelu gde su najveće, najkrvavije i najvažnije bitke iz Drugog rata Midway i Omaha beach
Najvaznije jesu, a najkrvavije hvala bogu nisu zahvaljujuci dobroj taktici a ne trosenju ljudskih resursa dok neprijetelju nestane municije.
Martinez_

#21731 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

General War wrote:
Martinez_ wrote:
Najvaznije jesu, a najkrvavije hvala bogu nisu zahvaljujuci dobroj taktici a ne trosenju ljudskih resursa dok neprijetelju nestane municije.
Najvažnije :lol: :lol:

Čoveče, to je provala stoleća.
sumirprimus

#21732 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Martinez_ wrote:
nič te ne razmem, čanel midvaj,beač...sta bi od onog citaj kako pises,pisi kao sto govoris... :D
Cyrax

#21733 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Istocni front i Indokina su bili tu negdje po vaznosti. :lol:
Dede mi najjaca tema na klitorixu.
Martinez_

#21734 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Cyrax wrote:Istocni front i Indokina su bili tu negdje po vaznosti. :lol:
Pa šta te to čudi, to su generacije kojima je najveći ratni heroj Maverick iz Top Guna.

Da su išta ikad pročitali čuli bi možda za operaciju Bagration koja je tekla istovremeno sa Normandijom, pa uporedili njihove tokove i rezultate pa bi možda tad izvukli malo drukčije zaključke.
sumirprimus

#21735 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jos da cetalji skontaju da su i za ruse i za zapad oni bili kolaboracionisti,izdajnici a zna se kako su takvi zavrsavali ko kerovi,...i onda slavis svoje krvnike...a dje logika prestaje..sta mozes...jebaji ga...
sumirprimus

#21736 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Martinez_ wrote:
Pa šta te to čudi, to su generacije kojima je najveći ratni heroj Maverick iz Top Guna.

Da su išta ikad pročitali čuli bi možda za operaciju Bagration koja je tekla istovremeno sa Normandijom, pa uporedili njihove tokove i rezultate pa bi možda tad izvukli malo drukčije zaključke.
proslo je vrijeme kad su takvi ko ti drzali lekcije.. :)
amoninan

#21737 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Da se nisu udružili sad bi se, ugrubo, špreho njemački od Kalifornije do Sibira. Ha, možel ova..
Cyrax

#21738 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

madner wrote: I najbitnija stvar, bez zapadnih saveznika bi Njemacka pobjedila SSSR.
Upravo. :thumbup:
Ruka ruku mije. :D
Cyrax

#21739 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Martinez_ wrote:

Sta se tu moze. Eto kad smo kod Indokine primjera radi niko skoro ne spominje koliko su Kinezi, iako su go kurac od vojske bili, svezali MILIONA japanskih vojnika da ne provale u Indiju etc.
General War

#21740 Re: Ukrajina

Post by General War »

sumirprimus wrote:
Martinez_ wrote:

proslo je vrijeme kad su takvi ko ti drzali lekcije.. :)
madner

#21741 Re: Ukrajina

Post by madner »

Martinez_ wrote:
madner wrote:
I najbitnija stvar, bez zapadnih saveznika bi Njemacka pobjedila SSSR.
Mnogo izvesnije je da bi bez SSSR Nemačka potukla ostatak zapada.
Da je Hico mogao potuci zapad bez resursa SSSR-a, ne bi ni napao isti. Matematika je jednostavno neumoljiva, na duge staze anglosaksonci bi Njemacku slomili i bez SSSR-a. Kao sto bi i Njemacka SSSR precrtala da je mogla sebi priustiti da planira za jedan rat.
Martinez_

#21742 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

madner wrote:
Martinez_ wrote:
madner wrote:
I najbitnija stvar, bez zapadnih saveznika bi Njemacka pobjedila SSSR.
Mnogo izvesnije je da bi bez SSSR Nemačka potukla ostatak zapada.
Da je Hico mogao potuci zapad bez resursa SSSR-a, ne bi ni napao isti. Matematika je jednostavno neumoljiva, na duge staze anglosaksonci bi Njemacku slomili i bez SSSR-a. Kao sto bi i Njemacka SSSR precrtala da je mogla sebi priustiti da planira za jedan rat.
Uf koja logika, kao da Hići nije SSSR sam po sebi cilj prečniji od tamo nekih maglovitih ostrva.

Dakle Nemačka jača od SSSR, Anglosaksnci od Nemačke, a jadni Sovjeti samo uz tuđu pomoć mogu nešto :lol:

Ajde bogati. Usput nije sve matematika, ima još faktora
Co0l

#21743 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Ma pusti ih,sve je to go PTSP-ovac :D
Challenger__

#21744 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Vidi, vidi što se nariče za zlehudom sudbom mittleuropskog Cigana koji je umislio da je viša rasa. Presmješno... :-D
Challenger__

#21745 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Uostalom, sada smo pred svojevrsnom reprizom (ah, te dosadne reprize, "semper idem") u novoj konstelaciji snaga, pa ćemo vidjeti kako će se završiti ambicija ovladavanja istim prostorom i njegovim resursima.
sumirprimus

#21746 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

tako je to kad je draza eroj a ne zlo činac... to je najbitniji faktor..sve ostalo je jasno ko dan...
amoninan

#21747 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:Vidi, vidi što se nariče za zlehudom sudbom mittleuropskog Cigana koji je umislio da je viša rasa. Presmješno... :-D
Zar se isti smrad ne osjeti u Duginovim epopejama?
Challenger__ wrote:Uostalom, sada smo pred svojevrsnom reprizom (ah, te dosadne reprize, "semper idem") u novoj konstelaciji snaga, pa ćemo vidjeti kako će se završiti ambicija ovladavanja istim prostorom i njegovim resursima.
Možda, ali WWI :D
General War

#21748 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Vidi, vidi što se nariče za zlehudom sudbom mittleuropskog Cigana koji je umislio da je viša rasa. Presmješno... :-D
:shock:
Challenger__

#21749 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ko to navodi Dugina? Sumir? Da prelistam unazad?

______

Za Hitlerom i njegovom propalom "misijom" žale samo luzeri.
Last edited by Challenger__ on 18/09/2014 00:42, edited 1 time in total.
Martinez_

#21750 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Fanovi Top Guna ne znaju da su stvari 1939 stajale malo drugačije nego danas, da nije bilo NATO i američkih NGO širom sveta koja promovišu gej prava i američke interese. Da je američkih aktivnh vojnika pod oružjem bilo 200000 i još toliko u Nacionalnoj gardi. Da su imali samo jaku ekonomiju a vojno-politički su bili prilično zaostali. Drugim rečima, bili su izolovani. Mogu misliti kako bi se snašli preko noći sa 4 miliona vojnika Vermahta na granici.
Last edited by Martinez_ on 18/09/2014 00:45, edited 1 time in total.
Post Reply