opet logika i matematika...dobar si za koju godinu doš do razlomaka...Martinez_ wrote:
Ne, najbitnije je ko je spržio preko 80% nemačke žive sile.
jupi za tebe...
opet logika i matematika...dobar si za koju godinu doš do razlomaka...Martinez_ wrote:
Ne, najbitnije je ko je spržio preko 80% nemačke žive sile.
To misliš na onaj razuđeni napad iz vazduha sa duplo manje aviona nego što su poslali na SSSR juna 1941?sumirprimus wrote:kosto su engleze jele heheheeh...bem ti logiku i nauku..i internet rasprave..jes u pravu si...kralju..nas i rusa sto ceteres milijona..najaci smo brate...znaći...do jaja...
ma jok ba,strah me i pomislit... dje cu ja s tobom...Martinez_ wrote:To misliš na onaj razuđeni napad iz vazduha sa duplo manje aviona nego što su poslali na SSSR juna 1941?sumirprimus wrote:kosto su engleze jele heheheeh...bem ti logiku i nauku..i internet rasprave..jes u pravu si...kralju..nas i rusa sto ceteres milijona..najaci smo brate...znaći...do jaja...
Lepo je kad priznaš. Svestan si ipak da si o ovome učio na History Chanelu gde su najveće, najkrvavije i najvažnije bitke iz Drugog rata Midway i Omaha beachsumirprimus wrote: ma jok ba,strah me i pomislit... dje cu ja s tobom...
Najvaznije jesu, a najkrvavije hvala bogu nisu zahvaljujuci dobroj taktici a ne trosenju ljudskih resursa dok neprijetelju nestane municije.Martinez_ wrote:Lepo je kad priznaš. Svestan si ipak da si o ovome učio na History Chanelu gde su najveće, najkrvavije i najvažnije bitke iz Drugog rata Midway i Omaha beachsumirprimus wrote: ma jok ba,strah me i pomislit... dje cu ja s tobom...
NajvažnijeGeneral War wrote:Najvaznije jesu, a najkrvavije hvala bogu nisu zahvaljujuci dobroj taktici a ne trosenju ljudskih resursa dok neprijetelju nestane municije.Martinez_ wrote:Lepo je kad priznaš. Svestan si ipak da si o ovome učio na History Chanelu gde su najveće, najkrvavije i najvažnije bitke iz Drugog rata Midway i Omaha beachsumirprimus wrote: ma jok ba,strah me i pomislit... dje cu ja s tobom...
nič te ne razmem, čanel midvaj,beač...sta bi od onog citaj kako pises,pisi kao sto govoris...Martinez_ wrote:Lepo je kad priznaš. Svestan si ipak da si o ovome učio na History Chanelu gde su najveće, najkrvavije i najvažnije bitke iz Drugog rata Midway i Omaha beachsumirprimus wrote: ma jok ba,strah me i pomislit... dje cu ja s tobom...
Pa šta te to čudi, to su generacije kojima je najveći ratni heroj Maverick iz Top Guna.Cyrax wrote:Istocni front i Indokina su bili tu negdje po vaznosti.![]()
Dede mi najjaca tema na klitorixu.
proslo je vrijeme kad su takvi ko ti drzali lekcije..Martinez_ wrote:Pa šta te to čudi, to su generacije kojima je najveći ratni heroj Maverick iz Top Guna.Cyrax wrote:Istocni front i Indokina su bili tu negdje po vaznosti.![]()
Da su išta ikad pročitali čuli bi možda za operaciju Bagration koja je tekla istovremeno sa Normandijom, pa uporedili njihove tokove i rezultate pa bi možda tad izvukli malo drukčije zaključke.
Upravo.madner wrote: I najbitnija stvar, bez zapadnih saveznika bi Njemacka pobjedila SSSR.
Sta se tu moze. Eto kad smo kod Indokine primjera radi niko skoro ne spominje koliko su Kinezi, iako su go kurac od vojske bili, svezali MILIONA japanskih vojnika da ne provale u Indiju etc.Martinez_ wrote:Pa šta te to čudi, to su generacije kojima je najveći ratni heroj Maverick iz Top Guna.Cyrax wrote:Istocni front i Indokina su bili tu negdje po vaznosti.![]()
Da su išta ikad pročitali čuli bi možda za operaciju Bagration koja je tekla istovremeno sa Normandijom, pa uporedili njihove tokove i rezultate pa bi možda tad izvukli malo drukčije zaključke.
sumirprimus wrote:proslo je vrijeme kad su takvi ko ti drzali lekcije..Martinez_ wrote:Pa šta te to čudi, to su generacije kojima je najveći ratni heroj Maverick iz Top Guna.Cyrax wrote:Istocni front i Indokina su bili tu negdje po vaznosti.![]()
Da je Hico mogao potuci zapad bez resursa SSSR-a, ne bi ni napao isti. Matematika je jednostavno neumoljiva, na duge staze anglosaksonci bi Njemacku slomili i bez SSSR-a. Kao sto bi i Njemacka SSSR precrtala da je mogla sebi priustiti da planira za jedan rat.Martinez_ wrote:Mnogo izvesnije je da bi bez SSSR Nemačka potukla ostatak zapada.madner wrote:
I najbitnija stvar, bez zapadnih saveznika bi Njemacka pobjedila SSSR.
Uf koja logika, kao da Hići nije SSSR sam po sebi cilj prečniji od tamo nekih maglovitih ostrva.madner wrote:Da je Hico mogao potuci zapad bez resursa SSSR-a, ne bi ni napao isti. Matematika je jednostavno neumoljiva, na duge staze anglosaksonci bi Njemacku slomili i bez SSSR-a. Kao sto bi i Njemacka SSSR precrtala da je mogla sebi priustiti da planira za jedan rat.Martinez_ wrote:Mnogo izvesnije je da bi bez SSSR Nemačka potukla ostatak zapada.madner wrote:
I najbitnija stvar, bez zapadnih saveznika bi Njemacka pobjedila SSSR.
Zar se isti smrad ne osjeti u Duginovim epopejama?Challenger__ wrote:Vidi, vidi što se nariče za zlehudom sudbom mittleuropskog Cigana koji je umislio da je viša rasa. Presmješno...
Možda, ali WWIChallenger__ wrote:Uostalom, sada smo pred svojevrsnom reprizom (ah, te dosadne reprize, "semper idem") u novoj konstelaciji snaga, pa ćemo vidjeti kako će se završiti ambicija ovladavanja istim prostorom i njegovim resursima.
Challenger__ wrote:Vidi, vidi što se nariče za zlehudom sudbom mittleuropskog Cigana koji je umislio da je viša rasa. Presmješno...