Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
bh.tornjak

#21726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bh.tornjak »

kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:Kažu, na razgovorima, Komšić se jučer nije ni pojavio ...
Neovisno o tome hoće li i kako federalna vlast uopće biti konstituirana, veliko je pitanje koliko je DF, generalno, pouzdan kao partner, bilo kome, kad je danas sasvim jasno da je to jedna nestabilna, nepouzdana, nekompetentna družina kojoj političke odluke i postupci ovise o težini jutarnjeg mamurluka i kafanskim spletkama i konstukcijama.
Kogod da ih uzme za partnera, slijedi mu vrlo teška, klimava i neizvjesna vlast.
suljagic je svakako odlucio da se df unutar kolacije ponasa kao opozicija...pokusat ce sve sto ne bude islo postirati na racun zelenih ovom patriotskom pricom
samo mi nevjerovatno da nisu nista naucili iz primjera sdp-a :-)
btw kuloari kazu da postoji varijanta da fahro,dragan i zeljko imaju dogovor i da se zato namjerno minira svaki dogov a sve da bi se zeleni izbacili iz kombinacija...
SDA i DF s vremena na vrijeme u ovom cirkusu smjenjuju uloge znajuci koliko je HDZ zagrizo na broj ministarstava i njihovu vaznost....tj na kvantitet i "kvalitet" istih
i cilj je taj isti HDZ izbaciti (kulturno,pod opravdanim izgovorom da traze vise nego sto im pripada) a na njihovo mjesto dovesti HDZ 1990
Hafis

#21727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Kažu da je Martin je već na visinskim pripremama na Kupresu :zzzz:
Šta nećeš ovdje sve poročitati
Kolinda

#21728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

denni232 wrote:
pumica wrote:Čović nakon sastanka s Izetbegovićem: Ne odustajemo od Ministarstva za finansije

http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/182624

:roll:
Americka Ambasada je jasno rekla da HDZ ima premalo glasova da bi trazio kljucnu poziciju u FBIH (ministrastvo finasnija). Sto znaci da Amerikanci jasno podrzavaju vise unitarno uredjenje FBIH (jedan covijek jedan glas). Zasto je to Amerikancima u interesu? To je pravo pitanje.

Mislim da odgovor treba traziti u Ukrajinskoj krizi koja je Amerikance probudila ali I u sve jacoj poziciji kine. Amerikancima je jasno da dolazi drugi svijetski poredak I treba zaokruziti teritorij evrope.SAD ce u buducnosti sve vise biti zauzeta sa kinom I Rusijom sto se tice geo politickih igara. Zato ne zele da ostave Balkan ne rijesenim podrucijem jer bi tu Rusi mogli preko Srba svasta napraviti.

FBIH dakle zele da naprave prvo nosacem BIH koja ce BIH iznijeti u NATO. A to je samo moguce sa jakom pozicijom Sarajeva.
Znači vama normala da ameri određuju tko će sastaviti vladi i kako bi se glasovi trebali prebrojavati :skoljka: . Samim tim negirate postojanje države BiH kao države nego ju gurate u jedan klasični protektorat , tko je još čuo da jedna ambasada priča o tome tko bi trebao sastaviti vladu , ma i da rade to (a očito rade ) valjda bi ih trebalo ignorirati i poslati u P.M.
pitanje ministra financija je puno veće od samog ministarstva jer je ministar fin. ujedno i potpredsjednik vlade bez čijeg potpisa ne prolaze odluke e sad da te dvije funkcije drže Bošnjaci ne bi imalo smisla .
Banksy

#21729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:
kamen spoticanja wrote: btw kuloari kazu da postoji varijanta da fahro,dragan i zeljko imaju dogovor i da se zato namjerno minira svaki dogov a sve da bi se zeleni izbacili iz kombinacija...
Ne vjerujem, to bio tek bio cirkus ... Postavlja se onda opravdano pitanje zašto se odmah nije krenulo tim putem, ako se već moglo.
Ma cirkus je svakako...a fahro bi pristao i na 3 stolice svijetla obraza
A to bi ridjobradom napravilo milijardu problema na već dobivenom kongresu
Ne bi mu napravilo nikakav problem, kao da je koga briga kad se sjedne u fotelje, Fahro, Mujo, Fata, sam nek se uzima.
Ovo je pitanje na osobnoj ravni, a čini mi se da nije toliko do juniora, koliko do ženskog dijela familije ...
Lokman

#21730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Ako je Bošnjak premijer onda ministar finansija i zamjenik premijera treba da bude Hrvat. Tu je HDZ u pravu.
OldMayor

#21731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by OldMayor »

Lokman wrote:Ako je Bošnjak premijer onda ministar finansija i zamjenik premijera treba da bude Hrvat. Tu je HDZ u pravu.
Mislim da to ovdje uopste nije problem. Neka bude Hrvat, ima ih u DF-u, valjda?

Problem je sto Covic hoce da to bude HDZ Hrvat, jer svaki drugi Hrvat nije autohton, cistokrvan, vec samo HDZ-ovac.
Hafis

#21732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

OldMayor wrote:
Lokman wrote:Ako je Bošnjak premijer onda ministar finansija i zamjenik premijera treba da bude Hrvat. Tu je HDZ u pravu.

Problem je sto Covic hoce da to bude HDZ Hrvat, jer svaki drugi Hrvat nije autohton, cistokrvan, vec samo HDZ-ovac.
Zašto bi HDZ davao Hrvata na tu funkciju kada Želja i DF imaju sasvim dovoljno hrvatskog legitimiteta...doduše, to se ne vidi baš nešto u domovima naroda, ali zašto im se ne bi vjerovalo na riječ.
Kolinda

#21733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

OldMayor wrote:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: posebno ima onih koji bi štitili prava Hrvata u BiH kao što je to činio i Željkec .
Hafis

#21734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Čovjek nije ni načisto sa samim pojmom Hrvat, a ne još i da probire
Adriatic

#21735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Kolinda wrote:
OldMayor wrote:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: posebno ima onih koji bi štitili prava Hrvata u BiH kao što je to činio i Željkec .
Al zato je tu Dodik. :D
seln

#21736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Kolinda wrote: Znači vama normala da ameri određuju tko će sastaviti vladi i kako bi se glasovi trebali prebrojavati :skoljka: .
Znaci, tebi je u redu da Karamarko odredjuje ne samo vladu, vec i buduce uredjenje drzave?
seln

#21737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Kolinda wrote:
OldMayor wrote:

Bolje ih je stitio nego Dragance...bar im nije nista ukrao.
OldMayor

#21738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by OldMayor »

Kolinda wrote: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: posebno ima onih koji bi štitili prava Hrvata u BiH kao što je to činio i Željkec .
Pa kakva vise prava hocete, ne razumijem?

To navika iz ustaske i fašističke historije da budete uvijek iznad ostalih? :wink:

Sta hoces vise, obzirom koliko vas ima, koliko promovisete fasizam i ekstremni nacionalizam,
bolje je da se usutite i prihvatite sto vam se da.
batara

#21739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by batara »

Zajebi ti tu logiku, gdje to ima da manjina od 100hiljada i nesto glasova, uslovljava vecinu i striktno zahtjeva 6ministarstava uključujući minstarstvo finansija (po ustavu im se garantuje 5 ali bratu DODI se jedno minstarstvo obecalo) i pri tome se osvrću kako SDA ima premijera i na drzavnom i na federalnom nivou i idu logikom da tako treba i u vezi pomenutog ministarstva.

Znači, budala je ako iko popusti manjini, namjerno kažem manjina..zato što građana, Bosanaca i hercegovaca ima više od pomenutih, sam popis će to i pokazati, sam pokazatelj je rezolucija hns-a hoce ljude da se ograde u tor i da se osiguraju ko četalji..biće tor al u qurcu, u ratu ga niste dobili a necete bogami ni sada!

DF, definitivno neće popustiti i zato od mene imaju jedan veliki respekt. A ne vidim i drugi način da se sda izvuče iz ovoga, jednostavno nemaju sa kim drugim formirati vlast (sa šošonom nema teoretske šanse), tako da manjino...uzmite šta vam se nudi, ili će te na federalnu vladu gledati preko razglednica, ko što gospodin Suljagić reče.

DF :bih:
Hafis

#21740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ništa, onda razglednica.
A gospodin Suljagić na biro za zapošljavanje i neodložnu relaksaciju.
seln

#21741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote:Ništa, onda razglednica.
Sta ce tek svi oni mladi HDZ lavovi koji se jos nisu docepali fotelja? Moraju li ostati "samo" prosvjetni radnici?
Ili se uzgoj marihuane u Hutovom jos isplati?
Hafis

#21742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

seln wrote:
Sta ce tek svi oni mladi HDZ lavovi koji se jos nisu docepali fotelja? Moraju li ostati "samo" prosvjetni radnici?
Ima se to gdje rasporediti po županijama kao i do sad. A nešto se i jamilo ministarstava u VM..
Ja se više brinem za one gologuzane iz DF-a.....što ono reče onda onaj živčo: ''čuj auto...otkud nam auto''... :lol:
Kolinda

#21743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

batara wrote:
Zajebi ti tu logiku, gdje to ima da manjina od 100hiljada i nesto glasova, uslovljava vecinu i striktno zahtjeva 6ministarstava uključujući minstarstvo finansija (po ustavu im se garantuje 5 ali bratu DODI se jedno minstarstvo obecalo) i pri tome se osvrću kako SDA ima premijera i na drzavnom i na federalnom nivou i idu logikom da tako treba i u vezi pomenutog ministarstva.

Znači, budala je ako iko popusti manjini, namjerno kažem manjina..zato što građana, Bosanaca i hercegovaca ima više od pomenutih, sam popis će to i pokazati, sam pokazatelj je rezolucija hns-a hoce ljude da se ograde u tor i da se osiguraju ko četalji..biće tor al u qurcu, u ratu ga niste dobili a necete bogami ni sada!

DF, definitivno neće popustiti i zato od mene imaju jedan veliki respekt. A ne vidim i drugi način da se sda izvuče iz ovoga, jednostavno nemaju sa kim drugim formirati vlast (sa šošonom nema teoretske šanse), tako da manjino...uzmite šta vam se nudi, ili će te na federalnu vladu gledati preko razglednica, ko što gospodin Suljagić reče.

Naša europska većina ovako elegantno svojim sunarodnjacima šalje poruku , svaka čast , radi ovakvih kao ti ja BiH još više volim . Bravo većino , Europa Vas čeka raširenih ruku , plješću Emiru SuljAgi na svaki njegov istup u rušenju prava KONSTITUTIVNOG NARODA U BIH A TO SU HRVATI ALI OPET USPRKOS SVEMU NEMA VLADE DOK TO DRAGAN NE ODOBRI .
Last edited by Kolinda on 11/03/2015 13:22, edited 1 time in total.
Kolinda

#21744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

....
biske

#21745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Kolinda wrote:
batara wrote:

Naša europska većina ovako elegantno svojim sunarodnjacima šalje poruku , svaka čast , radi ovakvih kao ti ja BiH još više volim . Bravo većino , Europa Vas čeka raširenih ruku , plješću Emiru SuljAgi na svaki njegov istup u rušenju prava KONSTITUTIVNOG NARODA U BIH A TO SU HRVATI ALI OPET USPRKOS SVEMU NEMA VLADE DOK TO DRAGAN NE ODOBRI .
koji dragan? jel to onaj član hadezea od 1994.?
da vidimo šta najLegitimniji misle o njemu:

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... iko-fikusa

fin čiko, al' ćirilicom....
seln

#21746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Ima se to gdje rasporediti po županijama kao i do sad. A nešto se i jamilo ministarstava u VM..
Ja se više brinem za one gologuzane iz DF-a.....što ono reče onda onaj živčo: ''čuj auto...otkud nam auto''... :lol:
Doduse, stvarno su stoka... jos nista ukrali nisu.
I to bi da vodi drzavu?
OVO je covjek i vodja....

Image
Hafis

#21747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ante nije loš čovjek u suštini, samo mu je potrebno malo medijske pažnje....da ne idem dalje, jer ovo nije mjesto.
Inače veteran je po broju članstava u raznoraznim HSP-ovima, počevši od onog starog dobrog, preko čiste, nečiste, Hristićeve, Miloševe, Đapićeve, Jurišićeve i itd. itd.....uglavnom pretekao je Analcu po promjenjenim dresevima.
Jednom riječju - uvjereni pravaš koji se čitav život preispituje.
seln

#21748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote:Ante nije loš čovjek u suštini, samo mu je potrebno malo medijske pažnje....da ne idem dalje, jer ovo nije mjesto.
Inače veteran je po broju članstava u raznoraznim HSP-ovima, počevši od onog starog dobrog, preko čiste, nečiste, Hristićeve, Miloševe, Đapićeve, Jurišićeve i itd. itd.....uglavnom pretekao je Analcu po promjenjenim dresevima.
Zvuci kao da ga licno poznajes...valjda sa partijskog sastanka.
Hafis

#21749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:
seln wrote:
Doduse, stvarno su stoka... jos nista ukrali nisu.
I to bi da vodi drzavu?
OVO je covjek i vodja....

Image
Tako je. Više volim da me vodi čovjek čija imovina vrijedi nekoliko milijuna s nadom da mu je konačno dosta i da će nešto korisno uraditi na kraju, već zadrigla, neotesana i šovinistička seljačina koja se čak hvali da nema para za automobila. Valjda trebam čekati da se i on nakupi?
Hafis

#21750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:Ante nije loš čovjek u suštini, samo mu je potrebno malo medijske pažnje....da ne idem dalje, jer ovo nije mjesto.
Zvuci kao da ga licno poznajes...valjda sa partijskog sastanka.
Znam ga privatno...stvarno dosta ljudi poznajem, a pogotovo mene poznaju.
Post Reply