Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shandrprcSA

#21701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

pustopoljina wrote: Pored svakog pjesackog, koji je na putu, uz koji je i biciklisticka staza, imas i dio za bicikliste.
u Sa nema
pustopoljina

#21702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pustopoljina »

shandrprcSA wrote:
pustopoljina wrote: Pored svakog pjesackog, koji je na putu, uz koji je i biciklisticka staza, imas i dio za bicikliste.
u Sa nema
Hm, pa sta, nalijepe biciklisticke staze radi reda?
Znas ti sta znaci silaziti na svakom pjesackom...jednom bi tako vozio pola sata i bacio bicikl.
NediM17

#21703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

shandrprcSA wrote:
u Sa nema
Konkretno na ovom mjestu na skretanju koje spominjem nema prelaza za bicikliste. Dakle sjasi Murta i guraj ga pored sebe. Pjesacki prelaz je saobracajna povrsina namijenjena kretanju pjesaka. Dakle, ako guras bic pored sebe onda si po propisu, ako vozis onda si u prekrsaju. U susjedstvu i komsiluku su pofine kazne za ovaj prekrsaj.
shandrprcSA

#21704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

pustopoljina wrote:
shandrprcSA wrote:
u Sa nema
Znas ti sta znaci silaziti na svakom pjesackom...jednom bi tako vozio pola sata i bacio bicikl.
da ponovim...
NediM17 wrote:
... pogotovo na pjesackim prelazima gdje bi po zakonu trebali sici sa bicikla i preci gurajuci bicikl pored sebe.
covjek nigdje nije spomenuo biciklisticki stazu vec pjesacki prelaz

otvoris ZooBs BiH i tamo stoji...
36) obilježeni pješački prijelaz je dio površine kolovoza namijenjen za prelaženje pješaka preko kolovoza, obilježen oznakama na kolovozu i odgovarajućim saobraćajnim znakom;
nigdje u def ne pise da se mogu po pjesackom prelazu kretati i biciklisti, motocklisti, automobili, kamioni i avioni :D
zasto ne mogu? pa jer je pjesacki prelaz :D
pustopoljina

#21705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pustopoljina »

Pa ok, tacno. Pjesacki je za pjesake.Al taj koji je postavio biciklisticku treba i na to misliti. Nema ba silazenja svakih 50 metara.
A ako bicikl vozi po ulici, medju autima, ni ti ne izlazis gurati auto, kad prelazis preko pjesackog.
shandrprcSA

#21706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

eto, ako ima ko da nastavi... :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

svakako svi ko da guraju 30 i 40 na sat ne znam kako se uspiju onako porazbijat kad gamizu ko puzevi :shock:
NediM17

#21708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Image

To je taj pjesacki, nigdje obiljezene biciklisticke staze. Lola se zalaufo od marsalke i na crveno preko pjesackog. Bilo bi vrlo interesantno da sam ga opalio ili jos bolje da je on mene recimo ovjerio u suvozacka vrata.
amar1994

#21709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Ovom prilikom pozdravljam sve bahate bickliste koji misle da su sami i da je sve za njih pravljeno,pogotovo za ove sto se bahate na putevima rezervisanim i pravljenim za motorna vozila,nabijem vas... :)
nivla

#21710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

pustopoljina wrote:
shandrprcSA wrote:
u Sa nema
kad bi koju kaznu platio, silazio bi ti bez pogovora, ovako smatras da je ok da izmedju pjesaka(gdje moze biti i male djece) imas pravo da vozis bicikl
amar1994

#21711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol:

sve do jednom,dok ga kakva budala ne slozi punim..
pustopoljina

#21712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pustopoljina »

Uopce to ne mislim. Mislim da pored pjesackog treba biti prostor za prelaz, za bicikliste.

Lol, vozaci su fakat nervozniji dio populacije.
amar1994

#21713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ja sam mislio na pjesake :lol: ,vozaci se moraju suzdrzat zbog zakona nakaradnog i "prava"..
nivla

#21714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

pustopoljina wrote:Uopce to ne mislim. Mislim da pored pjesackog treba biti prostor za prelaz, za bicikliste.

Lol, vozaci su fakat nervozniji dio populacije.
kako bolan necu biti nervozan
1. stanem na pjesackom(tek kupio auto) sastavi me kombi euroexpressa (i to jos uzeo prvenstvo), hajd nije neka steta al zajebancija jer postujem zakon
2. stanem na pjesackom jer vidim da stoje pjesaci oni se cudom cude kao ono haj ti prodji i onda me onaj celavi drot na motoru kazni za oduzimanje prvenstva jer sam prosao
3. idioti sad upravo voze 40 glavnom, nikakve guzve, udes na cengic vili kod ep-a na skretannju lijevo
4. u kruznom toku mi u kontra smjeru iskoci biciklist koji misli da moze kako hoce i kud hoce voziti
pustopoljina

#21715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pustopoljina »

Ne znam, ako ti utice na pritisak, mozda da predjes na bicikl :D
NediM17

#21716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Ma ne da mu se silaziti s točka na pješackom. :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

nivla wrote: 3. idioti sad upravo voze 40 glavnom, nikakve guzve
svaki dan je tako, pleme im debilno jebem....
Laplace

#21718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

NediM17 wrote:Na izlazu od Sberbanke na glavnu ulicu, provlacio se izmedju one trafike i auta.
U tom dijelu grada je imao zilion opcija da se uključi na glavni put a da se ne provlači.
Laplace

#21719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Danas od Pofalića prema Stupu, neki VW kombi stao na sredini raskrsnici (ali buvkano i doslovno na sredini, znači prešao semafor i pješački i stao). Ono, taman kreneš i kad ne očekuješ da bi imalo 1% šanse da neko ispred tebe stane, onaj se ispred zaustavi. "Genije" je stao da bi neka cura ili žena došetala da uđe u kombi (a imao je gdje stati iza raskrsnice), dok iza njega kolona vozila čeka na zelenom. Iza kombija čeka neki bijeli auto (zaboravio sam koje), pa ja pa ostatak kolone.
Nastavimo dalje, na prvom kružnom ga ovaj ispred mene obiđe (prebacio se u unutrašnju i izašao na drugom izlazu), ja i kombi vanjskom isto na drugom izlazu.

Na sljedećem kružnom toku sam uspio da vidim jedinstvenu prirodnu pojavu, prvi put viđenu u našim krajevima: kombi ispred se uključuje na kružni, prebacuje se u unutrašnju traku, vraća u vanjsku i izlazi na prvom (?!?) izlazu.

Kontam, neki pogubljeni djed od sedamdesetk godina. Kasnije ga obiđem na ograničenju 50 na isprekidanoj (maksimalna brzina pri preticanju mi je bila 55 - jesam li pomenuo da je cijelo vrijeme išao debelo ispod? Nisam. A sa suprotne strane kolone.) i vidim da vozi momak koji garant nema više od 30 godina.
Laplace

#21720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Sljedeći "genije" od Vogošćanske petlje ka Semizovcu. Oduzima prvenstvo čovjeku ispred i meni i na ograničenju 80 vozi 40-50. Ne možemo ga obići jer - kolone sa suprotne strane. Kasnije smo stigli i autobus.
Zvek

#21721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zvek »

bitanga_sa_otesa wrote:
nivla wrote: 3. idioti sad upravo voze 40 glavnom, nikakve guzve
svaki dan je tako, pleme im debilno jebem....
Svakog jutra vozim relaciju Stup - Pofalići i srednja i lijeva traka su najgore i najsporije. Desnom trakom se najbrže vozi. Srednjom trakom su spavači, a krajnjom lijevom oni koji još na Ilidži zacrtaju da treba da skrenu lijevo i samo tom trakom voze.
Last edited by Zvek on 15/05/2019 12:31, edited 1 time in total.
nivla

#21722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

Zvek wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: svaki dan je tako, pleme im debilno jebem....
Svakog jutra vozim iz relaciju Stup - Pofalići i srednja i lijeva traka su najgore i najsporije. Desnom trakom se najbrže vozi. Srednjom trakom su spavači, a krajnjom lijevom oni koji još na Ilidži zacrtaju da treba da skrenu lijevo i samo tom trakom voze.
desna traka na petlji je brza kad nema slepera koje niko nece da pusti da se prestroje u lijevu traku
situacija od sinoc na 30m od raskrsnice na kojoj imam prednost lik mi se ukljuci sa desne strane iako ima ogroman znak stop, jedva sam usporio i prebacio se vise lijevo da ne spucam idiota, prolazim pored njega kad idiot na mobitelu a da stvar bude gora vise nikog nije bilo iza mene, mogao se kloc regularno ukljuciti (opet mi se javila ideja o kupovini volva 740 da ne zalim da raznesem sljedeceg idiota)
kakaljin

#21723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

nivla wrote:
Zvek wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: svaki dan je tako, pleme im debilno jebem....
Svakog jutra vozim iz relaciju Stup - Pofalići i srednja i lijeva traka su najgore i najsporije. Desnom trakom se najbrže vozi. Srednjom trakom su spavači, a krajnjom lijevom oni koji još na Ilidži zacrtaju da treba da skrenu lijevo i samo tom trakom voze.
desna traka na petlji je brza kad nema slepera koje niko nece da pusti da se prestroje u lijevu traku
situacija od sinoc na 30m od raskrsnice na kojoj imam prednost lik mi se ukljuci sa desne strane iako ima ogroman znak stop, jedva sam usporio i prebacio se vise lijevo da ne spucam idiota, prolazim pored njega kad idiot na mobitelu a da stvar bude gora vise nikog nije bilo iza mene, mogao se kloc regularno ukljuciti (opet mi se javila ideja o kupovini volva 740 da ne zalim da raznesem sljedeceg idiota)

I bamper stavis napred i nazad, i vozi misko, neka se uvaljuju onda :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
dadoka84

#21724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Ja da imam svoje staro auto svaki dan bi komotno mogao uzeti par stotina km idiotima u saobraćaju. fakat je navala debila velika.

Taman neki dan sam pisao o debilima koji mi se uvaljuju kad sam na skuteru, prije dan dva mi tako uleti gandalf u fordu fikus karavanu da sam jedva pobjegao, idiot u kamionu lijepo se popriječi preko ceste iako me odlično vidi, pa poslije maše i ko fol se izvinjava... garant mozak ko suha grožđica.
Travnički Noćni Šetač

#21725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

nivla wrote:
Zvek wrote:opet mi se javila ideja o kupovini volva 740
:thumbup:
Post Reply