iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
insomnia78

#21701 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Ady88 wrote:Ne kontate vi njega, on na androidu kad kuca neki broj automatski gore u dial preporucuje iz imenika pa mu je tako lakse, ali na iphone ima ova kratica za search tako da je to slicno po brzini :)

Ps. Ima li ko one Airpods, kakva su iskustva?
Pa i u imeniku kad kucas broj preporucuje ti imema.
Ady88

#21702 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Pa on ne ide u imenik nego u dial kad kuca preporucuje mu, jer uzima puno vremena da ides u imenik i kucas , joj tebe koji si amater za ove smartphone. Valjda je bolje nesto uraditi za sekundu nego za sekundu i 20 stotinki .
Jbm ga ja pa zivis u Francuskoj znas da se nema puno vremena za gubljenje :) :D
Last edited by Ady88 on 05/08/2018 18:11, edited 1 time in total.
ado_sar

#21703 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Ady88 wrote:Pa on ne ide u imenik nego u dial kad kuca preporucuje mu, jer uzima puno vremena da ides u imenik i kucas , joj tebe koji si amater za ove smartphone. Valjda je bolje nesto uraditi za sekundu nego za sekundu i 20 stotinki .
Jbm ga ja pa zivis u Francuskoj znas da se nema puno vremena za gubljenje :)
Na iphonu kad se otvori dialer, zapravo se otvara imenik.
probook

#21704 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Da li neko na ebay kupovao orginalni punjac i kabal? Meni treba, a ima ih tona nzm kako da nadjem da nije neka kineska kopija?
Curve

#21705 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Ady88 wrote:Ne kontate vi njega, on na androidu kad kuca neki broj automatski gore u dial preporucuje iz imenika pa mu je tako lakse, ali na iphone ima ova kratica za search tako da je to slicno po brzini :)

Ps. Ima li ko one Airpods, kakva su iskustva?
planiram uzet, nemam licno iskustvo, al par osoba sto znam, koriste ih svakodnevno i rijeci hvale samo imaju..
exampLe.

#21706 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Sto se tice Airpods slusalica nisu puno bolje od obicnih Earpods koje dodju u kutiji sa Iphoneom, a za cijenu od 300KM koliko se krecu nove se mogu kupiti 10x bolje slusalice.
bluesjunior

#21707 Re: iPhone - All about

Post by bluesjunior »

exampLe. wrote:Sto se tice Airpods slusalica nisu puno bolje od obicnih Earpods koje dodju u kutiji sa Iphoneom, a za cijenu od 300KM koliko se krecu nove se mogu kupiti 10x bolje slusalice.
istina, Apple slušalice su stvarno preskupe za svoj kvalitet, mislim neće bit pravo poređenje al npr Sennheiser HD600 koštaju oko 600KM...
exampLe.

#21708 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

bluesjunior wrote:
exampLe. wrote:Sto se tice Airpods slusalica nisu puno bolje od obicnih Earpods koje dodju u kutiji sa Iphoneom, a za cijenu od 300KM koliko se krecu nove se mogu kupiti 10x bolje slusalice.
istina, Apple slušalice su stvarno preskupe za svoj kvalitet, mislim neće bit pravo poređenje al npr Sennheiser HD600 koštaju oko 600KM...
Airpods slusalice kupis kad hoces da glumis Instagram furaca koji ganja taj neki wanna be popularni drustveni status i da ljudi misle da imas para, isti slucaj je i sa slusama Beats by Dr.Dre.

Ako hoces dobre slusalice bez da te zanimaju likeovi nafuranih bicarki na Instagramu kupis AKG, Bose ili Sennheiser i uzivas.
Saka

#21709 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Opet nekakvo stereotipi o instagramima, nafuravanju i glupostima.
Airpods su najpopularnije bezicne slusalice i jedan od najuspjesnijih Apple proizvida. Fizicki je nemoguce da su svi koji su ih kupili nafurani instagram influenceri. Mislim ne lupajte gluposti.

Airpods jesnostavno nema konkurenciju u jednostavnosti, prakticnosti i funkcionalnosti. Nijedne druge slusalice se ne spajaju tako lako i brzo, nijedne ne mogu prismrditi po trajanju baterije, a da su fully wireless, nijedne nemaju tako elegantne dimenzije, a da su fully wireless itd. Kome je bitan samo zvuk kupice svakako zicane slusalice ali ovdje se ne radi samo o zvuku vec o vise stvari koje u paketu cine neprevazidjen proizvod.
exampLe.

#21710 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Pravo su prakticne, letaju ti u usima cim se pomjeris, ruzno izgledaju kad ih nosis i uz to zvuce lose.

Ako ti kupujes slusalice od 300KM a zvuk ti nije bitan onda nemamo sta vise pricati. Ja ne dam 300KM na slusalice koje su neudobne i zvuk im je rinaka samo zato sto su Apple i satro su "prakticne"i "brzo se konektuju".
bluesjunior

#21711 Re: iPhone - All about

Post by bluesjunior »

Saka wrote:Opet nekakvo stereotipi o instagramima, nafuravanju i glupostima.
Airpods su najpopularnije bezicne slusalice i jedan od najuspjesnijih Apple proizvida. Fizicki je nemoguce da su svi koji su ih kupili nafurani instagram influenceri. Mislim ne lupajte gluposti.

Airpods jesnostavno nema konkurenciju u jednostavnosti, prakticnosti i funkcionalnosti. Nijedne druge slusalice se ne spajaju tako lako i brzo, nijedne ne mogu prismrditi po trajanju baterije, a da su fully wireless, nijedne nemaju tako elegantne dimenzije, a da su fully wireless itd. Kome je bitan samo zvuk kupice svakako zicane slusalice ali ovdje se ne radi samo o zvuku vec o vise stvari koje u paketu cine neprevazidjen proizvod.
zvuk mi je kod slušalica vrlo bitan, inače bih kupio svake sedmice druge...
Airpods mi prilikom vježbanja (fitness) ispadaju iz uha, sad ok možda moje uši ne valjaju...ja ne mislim da su to loše slušalice daleko od toga, samo mislim da nisu baš dovoljno dobre za tu cijenu...
bluesjunior

#21712 Re: iPhone - All about

Post by bluesjunior »

šta znači brzo se konektuju?
djama

#21713 Re: iPhone - All about

Post by djama »

Evo i ja sad pokusavam da skontam sta znaci brzo se konektuju. A jucer je je MKBHD izbacio video o slusalicama u kojem naziva airpods prosjecnim slusalicama, navodeci primjere sta se sve moze uzeti za 130 dolara koliko kostaju u USA...
arnes_king

#21714 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:Opet nekakvo stereotipi o instagramima, nafuravanju i glupostima.

:lol:
exampLe.

#21715 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

djama wrote:Evo i ja sad pokusavam da skontam sta znaci brzo se konektuju. A jucer je je MKBHD izbacio video o slusalicama u kojem naziva airpods prosjecnim slusalicama, navodeci primjere sta se sve moze uzeti za 130 dolara koliko kostaju u USA...
Nemoj tako, to je Apple napraviJo.
Saka

#21716 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

exampLe. wrote:Pravo su prakticne, letaju ti u usima cim se pomjeris, ruzno izgledaju kad ih nosis i uz to zvuce lose.

Ako ti kupujes slusalice od 300KM a zvuk ti nije bitan onda nemamo sta vise pricati. Ja ne dam 300KM na slusalice koje su neudobne i zvuk im je rinaka samo zato sto su Apple i satro su "prakticne"i "brzo se konektuju".
Naravno da je zvuk bitan i Airpods imaju jako dobar zvuk. Naravno da možeš za 300KM naći slušalice koje imaju bolji zvuk, ali neće ni izbliza imati komfor i praktičnost upotrebe kao Airpods. A šta će mi slušalice od 300KM ako će mi stajati kod kuće i neće biti praktične za upotrebu i neću ih nositi?

To što tebi ispadaju iz ušiju i misliš da su preskupe ne znači da su svih ostalih 35 miliona (da, 35.000.000) ljudi koji su ih kupili nafurane instagram face koji su ih kupili samo zbog društvenog statusa. A to je upravo glupost koju si izvalio.
arnes_king

#21717 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:
exampLe. wrote:Pravo su prakticne, letaju ti u usima cim se pomjeris, ruzno izgledaju kad ih nosis i uz to zvuce lose.

Naravno da je zvuk bitan i Airpods imaju jako dobar zvuk. Naravno da možeš za 300KM naći slušalice koje imaju bolji zvuk, ali neće ni izbliza imati komfor i praktičnost upotrebe kao Airpods. A šta će mi slušalice od 300KM ako će mi stajati kod kuće i neće biti praktične za upotrebu i neću ih nositi?

To što tebi ispadaju iz ušiju i misliš da su preskupe ne znači da su svih ostalih 35 miliona (da, 35.000.000) ljudi koji su ih kupili nafurane instagram face koji su ih kupili samo zbog društvenog statusa. A to je upravo glupost koju si izvalio.
:-) :lol: :lol: :lol: :lol:
exampLe.

#21718 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Ti ocito nemas sluha cim ti Airpods slusalice dobro zvuce.

Zao mi te nekako, ljudi ti prodaju muda pod bubrege i ti se jos hvalis s tim.

Justin Bieber nabere 500 miliona pregleda na Youtubeu i po pregledima razvali npr. Michaela Jacksona, da li to znaci da je mali peder dobar muzicar i da je bolji od Michaela?
Saka

#21719 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

exampLe. wrote:Ti ocito nemas sluha cim ti Airpods slusalice dobro zvuce.

Ja se ne hvalim, ali očito da ljudi nešto dobro rade čim ih je kupilo 35 miliona ljudi. Tvrditi da je to samo zato što na njima piše Apple je toliko djetinjasto da se ne razlikuje od Apple vs Android priče.

Što se mene tiče ja uopšte nemam Airpods, imam neke kineske fully wireless slušalice od $30 koje rade solidno. Nemaju najbolji zvuk ali vjeruj mi jednom kad probaš fully wireless nikad više ne ideš nazad ni na semi-wireless, a kamoli wired. Imam i Jaybird koje zvuče 3x bolje ali uvijek radije nosim fully wireless iako imaju lošiji zvuk, jednostavno su puno praktičnije jer bilo koji kabl smeta, uvija se, izvlači itd.

A ti nađi fully wireless bilo koje marke koje bolje zvuče, imaju bolju bateriju, brže se konektaju i jeftinije su od Airpods. Teško...
Last edited by Saka on 06/08/2018 12:29, edited 1 time in total.
arnes_king

#21720 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:
exampLe. wrote:Ti ocito nemas sluha cim ti Airpods slusalice dobro zvuce.

Ja se ne hvalim, ali očito da ljudi nešto dobro rade čim ih je kupilo 35 miliona ljudi. Tvrditi da je to samo zato što na njima piše Apple je toliko djetinjasto da se ne razlikuje od Apple vs Android priče.

Što se mene tiče ja uopšte nemam Airpods, imam neke kineske fully wireless slušalice od $20 koje rade solidno. Nemaju najbolji zvuk ali vjeruj mi jednom kad probaš fully wireless nikad više ne ideš nazad ni na semi-wireless, a kamoli wired. Imam i Jaybird koje zvuče 3x bolje ali uvijek radije nosim fully wireless iako imaju lošiji zvuk, jednostavno su puno praktičnije jer bilo koji kabl smeta, uvija se, izvlači itd.

A ti nađi fully wireless bilo koje marke koje bolje zvuče, imaju bolju bateriju, brže se konektaju i jeftinije su od Airpods. Teško...
:shock: :shock: :roll: :sad: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
exampLe.

#21721 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

A sto se onda kupuju npr. Beats Solo3, i one dobro zvuce za 600KM koliko kostaju?

Zvuce al u qrcu. Kupuju se zbog furackog imena, a AKG slusalice kad kupis za 600KM moras ves mijenjat'.
Saka

#21722 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Ma jarane kupi šta ti odgovara, samo ne optužuj sve ostale da su glupi a ti pametan. I ja sam kupio fully wireless slušalice od $30 na sniženju za $20 pa mi ne pada na pamet da tvrdim kako sam pametniji od 35 miliona ljudi koji su za istu stvar iskeširali $160. Jednostavno nije ista stvar ali svako za sebe određuje šta mu treba i za šta je spreman platiti. Sigurno većina nije uzela zbog instagrama niti zato što piše Apple, ni zato što nisu znali da ima nešto bolje, to tvrditi govori samo o tebi i djetinjastom razmišljanju. Nešto ko ovaj Arnes gore koji samo smajlije zna nacrtati, a argumenta ni za lijeka.
exampLe.

#21723 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Ti imas djetinjasto razmisljanje, ja nemam.

Imas 100 dokaza da Airpods slusalice ne vrijede 300KM, a ti tvrdis da vrijede.

Da, ko god da 300KM za Airpods je ili Instagram furac ili je jednostavno nasjeo na Appleovu marketing propagandu, i vjeruj mi cim proba druge slusalice od 300KM skontat' ce da se zayeb'o.
Saka

#21724 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

exampLe. wrote:Ti imas djetinjasto razmisljanje, ja nemam.

Imas 100 dokaza da Airpods slusalice ne vrijede 300KM, a ti tvrdis da vrijede.

Da, ko god da 300KM za Airpods je ili Instagram furac ili je jednostavno nasjeo na Appleovu marketing propagandu, i vjeruj mi cim proba druge slusalice od 300KM skontat' ce da se zayeb'o.
Prvo ja nisam tvrdio da vrijede 300KM. Ja sam rekao da nećeš naći jeftinije fully-wireless slušalice (ako znaš šta to znači) a da su bolje i praktičnije.

Ovaj drugi dio komentara upravo potvrđuje da si dijete od 15 godina, bar po razmišljanju. 35 miliona ljudi nasjelo na Apple propagandu. Pa što ne nasjedne na Samsung propagandu? :D I svi koji su kupili iPhone su isto paćenici koji su ga isključivo kupili da bi vadili mast fukari, a mogu isti ili bolji telefon uzeti za 200KM, samo treba znati. To je otprilike ta špreha koju slušamo svaki dan, šuplja ko cijev.
exampLe.

#21725 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Ne pricam o Iphoneu, pricam o Airpods slusalicama.

Koristio sam Iphone, sad koristim Samsung, a sutra cu mozda opet preci na Iphone zbog iOS-a i taj kvalitet se ne spori, ali ne mozes me uvjeriti da nema furaca koji kupuju Apple, Beats i slicne brandove samo radi furke.

Ne kupuju svi, ali ih ima dosta nazalost.

Imas ljudi koji ce ti objasniti zasto koriste Iphone ili Airpods, ali vecina ce reci "pa zato sto je Apple" i zato sto misle da su yebaci a blage veze nemaju o tehnologiji.

Misljenja sam da ko god se razumije u muziku (zvuk) nece dati 300KM na Airpods jer ima 100x boljih slusalica za te pare.
Post Reply