Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#21701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

denni232 wrote:
Na kraju krajeva. Amerikanci su vec rekli sta misle o tome.A to u BiH vise vrijedi od samih izbora jer BiH je jos uvijek protektorat Americki.
Eh da je, ali nije... Sta fali Portoriku? :lol:
mirsek

#21702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirsek »

It_is_a_Leclerc wrote:
denni232 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Jednostavno, u poziciji smo gdje je inzistirati na takvim nekakvim principima potpuno suludo. Ako Čović traži finansije, ja bih ih dao. Tražio bih energetiku i rudarstvo, i MUP, i gotovo.
Srecom pa se ti ama bas nista ne pitas. :D
Politika konfrontacije i stalnog zatezanja nije nam donijela ništa dobro. Nemamo mi vremena za nadmudrivanje sa "anamo onim'". Ja planiram svojoj djeci ostaviti malo sretnije mjesto za život i zato me nervira kad vidim da se oni kojima sam dao ili mogao dati glas na izborima, igraju države, umjesto da malo spuste noseve i makar zagrebu po površini. Jer iskopati temelje ne vjerujem da je iko sposoban.
Fakat Leclerc, pa koliko treba da se naguzimo ?
I najgore ako to postane norma da se mi naguzimo i dajemo svakom sta hoce gdje ce tu biti kraj jer ce svako traziti vise nego mu pripada.
Treba zategnuti do kraja.
Imamo haske presude , genocid, vecinu stanovnistva na nasoj strani.
Zasto ne bi zatezali ako nas neko namjerno koci i ucjenjuje da bi dobio vise nego sto treba plus nije dobronamjeran prema drzavi kojoj pripadamo.? :?
HM 2011

#21703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

mirsek wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
denni232 wrote: Politika konfrontacije i stalnog zatezanja nije nam donijela ništa dobro. Nemamo mi vremena za nadmudrivanje sa "anamo onim'". Ja planiram svojoj djeci ostaviti malo sretnije mjesto za život i zato me nervira kad vidim da se oni kojima sam dao ili mogao dati glas na izborima, igraju države, umjesto da malo spuste noseve i makar zagrebu po površini. Jer iskopati temelje ne vjerujem da je iko sposoban.
Fakat Leclerc, pa koliko treba da se naguzimo ?
I najgore ako to postane norma da se mi naguzimo i dajemo svakom sta hoce gdje ce tu biti kraj jer ce svako traziti vise nego mu pripada.
Zasto ne bi zatezali ako nas neko namjerno koci i ucjenjuje da bi dobio vise nego sto treba plus nije dobronamjeran prema drzavi kojoj pripadamo.? :?

Ako i dalje taj narod o kojem pišeš bude imao 10 političkih partija svaka sa nekom svojom ideologijom i istinom - i da nema dominantne političke partije predstavnice tog naroda - do tada ide problem sa saginjanjem - taj problem je generalno narodni.....
Hafis

#21704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Tražili su četiri pozicije........
I šta HDZ uradi - Ne, ne i ne, daj nam i jednu srpsku.
E onda je DF suspendovao ranije dogovore, i sad, logično, traži da dobije šta ima i HDZ.
To se u politici zove nekonzistentnost, ili ako hoćeš stručno: kakit ću, pišit ću.
Tako se to ne radi i to je odlika djece, a ne političkih stranaka koje preferiraju nekakvu četverogodišnju politiku participiranja u koalicijskom obnašanju vlasti.
Ako je DF tražio četiri pozicije toliko mu je i ponuđeno. Što znači da je u 100%-tnom odnosu ispunio svoje ambicije. A što je HDZ tražio, to je njegov problem. bitno je da ne umanjuje željenu kvotu od 4 ministarstva.
Jedno samo znam - obrukati ćemo se u očima stranaca, što opet i nije tako strašno, jer nam nije prvi put, a i to se od nas svakako i očekivalo.

Međutim, druga stvar je zabrinjavajuća i konstanta je: na našu situaciju jednostavno ne utječu nikakvi izbori niti bilo kakvi njihovi rezultati.
Sa svakim novim izborima mi tonemo sve dublje i dublje, a odabir kadrova je sve lošiji i lošiji.
Tako da ne vjerujem da će ova vlada koja će se (valjda) sklepati biti išta bolja od Nerkine....vjerojatno i gora.
Samo žali bože godina u što odlaze.
Last edited by Hafis on 10/03/2015 19:01, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Lider HDZ-a uputio se pravo u zgradu Avaz Twist Tower, gdje je proveo čitavih 40 minuta u kabinetu predsjednika SBB-a, Fahrudina Radončića
uteČe Legitimni kod FaHra u Toranj :mrgreen:
Hafis

#21706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote:
Lider HDZ-a uputio se pravo u zgradu Avaz Twist Tower, gdje je proveo čitavih 40 minuta u kabinetu predsjednika SBB-a, Fahrudina Radončića
Kad' si se birvaktile gurao sabajle ispred trafike da uhvatiš jutarnje izdanja Avaza, onda se drugi šlager pjevao :)
pici

#21707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:
Kad' si se birvaktile gurao sabajle ispred trafike da uhvatiš jutarnje izdanja Avaza, onda se drugi šlager pjevao :)
ja sam kupovo NElegitimnima ABA3 ...da bidnu u trendu, a legitimnima kaĆiJo tudjmanove sliKe da se osjete u domovinskom ruHu :mrgreen:
Hafis

#21708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote:
ja sam kupovo NElegitimnima ABA3 ...da bidnu u trendu, a legitimnima kaĆiJo tudjmanove sliKe da se osjete u domovinskom ruHu :mrgreen:
Mojne mi sad ćulaha.
Tko prizna pola mu se halali: jesi, kupovao si ili posuđivao Avaz.....takva su vremena bila..nit' interneta, lokalna tv preko viljuške..samo radio-halima i neprovjerene vijesti.
Jebat ga, takav vakat bio :)
StupskaBitanga

#21709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

pici wrote:
kako mu SBB može pomoći kad SDA neće sa SBB
pici

#21710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:
Mojne mi sad ćulaha.
Tko prizna pola mu se halali: jesi, kupovao si ili posuđivao Avaz.....takva su vremena bila..nit' interneta, lokalna tv preko viljuške..samo radio-halima i neprovjerene vijesti.
Jebat ga, takav vakat bio :)

mojne zaJbavat...kupovinom ABA3A si imo pregled športskiH dogadjaja, recimo povuci potegni livanjska ekipa iz podHuma il baČanje kamena s ramena itd itd...meni ineče najdraži livnjak Gabrijel Jurkić ima i galerija istoimena u napredku a tu su izlagana sva njegova djela u srcu Capajeba...najiteresantnije su mi bile dedice s blajburga i njihovo kloCkanje Ćizmicama uz obavezno mjerenje kukuruza :mrgreen:

Image
Hafis

#21711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ma pusti Hlivnjake.
Nego, kako će ovo završiti? Hoće li biti žešćeg kmečanja, da ja za svaki slučaj malo obnovim perje, pa da sašijem jedno ljetno crno odijelo
pici

#21712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:Ma pusti Hlivnjake.
Nego, kako će ovo završiti? Hoće li biti žešćeg kmečanja, da ja za svaki slučaj malo obnovim perje, pa da sašijem jedno ljetno crno odijelo
a mogo bi kaku tuniku nabaČit uz obavezan zov DubrovačKiH trubadura :mrgreen:

Kaligula I

#21713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kaligula I »

Hafis wrote:
pici wrote:
...nemoj mu zamjerit, tad je bio mlad, još nije bio pradedo... :D...
pumica

#21714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

StupskaBitanga wrote:
pici wrote:
kako mu SBB može pomoći kad SDA neće sa SBB
Covic ocito treba fahri da se oduzi. Fahrin tariguz d.avaz i njemu i Dodiku pruza medijsku promociju.

Kakav jado ... cuj otisao da pita fahru sta ce i kako ce ... :jbt:
pici

#21715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Kaligula I wrote:
...nemoj mu zamjerit, tad je bio mlad, još nije bio pradedo... :D...
osHo ti je Dotur, zavrsila smjena, nafacalo se budjetlija od Legitimnih i sad ode u prcuz na ljutu :mrgreen:
almir90

#21716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by almir90 »

HM 2011 wrote: Čuj ja zagadim - šta da radim - da dopustim trolanje o SDA sve negativno....
Ka je komšija sa bazenom u prizemlju - hajde što se iz priče može predpostaviti da je podoban - pitanje je koliko je sposoban....
Ako mu SIPA ne kuca na vrata - očito je da je sposobniji i od mene i od tebe......

Kad smo već kod toga - čitam prije neki dan komentare - kad jedan piše: iz provjerenih izvora donosim podatak da Bakir Izetbegović ima na računima 10 milijardi......

Ni SIPE ni tužilaštva bilo kojeg da to provjeri, potvrdi - što dovodi do zaključka - to su bombe klase L...... Profesionalni trovači i nezadovoljnici.....

Naša SDA je puno bolja u svemu od vašeg prikaza iste....

i zato samo SDA.....
Ma naravno, ubiše SIPA i tužilaštvo sa hapšenjem kriminalaca koji su izvukli ogroman novac iz budžeta (čitaj ukrali). Aj' zdravo, il' što bi vi veliki muslimani (na baterije naravno) iz SDA rekli Allahimanet (valjda se tako piše) trolleru.
HM 2011

#21717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

almir90 wrote:
HM 2011 wrote: Čuj ja zagadim - šta da radim - da dopustim trolanje o SDA sve negativno....
Ka je komšija sa bazenom u prizemlju - hajde što se iz priče može predpostaviti da je podoban - pitanje je koliko je sposoban....
Ako mu SIPA ne kuca na vrata - očito je da je sposobniji i od mene i od tebe......

Kad smo već kod toga - čitam prije neki dan komentare - kad jedan piše: iz provjerenih izvora donosim podatak da Bakir Izetbegović ima na računima 10 milijardi......

Ni SIPE ni tužilaštva bilo kojeg da to provjeri, potvrdi - što dovodi do zaključka - to su bombe klase L...... Profesionalni trovači i nezadovoljnici.....

Naša SDA je puno bolja u svemu od vašeg prikaza iste....

i zato samo SDA.....
Ma naravno, ubiše SIPA i tužilaštvo sa hapšenjem kriminalaca koji su izvukli ogroman novac iz budžeta (čitaj ukrali). Aj' zdravo, il' što bi vi veliki muslimani (na baterije naravno) iz SDA rekli Allahimanet (valjda se tako piše) trolleru.
A što troller - prema tvojim trol postovima svi lopovi najveći na svijetu - a nigdje niko da ima probleme ? Zbunjujuće stvaranje negativne slike o SDA ? Fahro ministar sigurnosti bi da hapsi i na kraju sve što smo dobili je objava videa prikupljanja humanitarne pomoći tokom rata....
Banksy

#21718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Kažu, na razgovorima, Komšić se jučer nije ni pojavio ...
Neovisno o tome hoće li i kako federalna vlast uopće biti konstituirana, veliko je pitanje koliko je DF, generalno, pouzdan kao partner, bilo kome, kad je danas sasvim jasno da je to jedna nestabilna, nepouzdana, nekompetentna družina neznalica kojoj političke odluke i postupci ovise o težini jutarnjeg mamurluka i kafanskim spletkama i konstukcijama.
Kogod da ih uzme za partnera, slijedi mu vrlo teška, klimava i neizvjesna vlast. Sve i da se sutra konstituiraju, s njima, nema šanse da opstanu 4 godine.
kamen spoticanja

#21719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:Kažu, na razgovorima, Komšić se jučer nije ni pojavio ...
Neovisno o tome hoće li i kako federalna vlast uopće biti konstituirana, veliko je pitanje koliko je DF, generalno, pouzdan kao partner, bilo kome, kad je danas sasvim jasno da je to jedna nestabilna, nepouzdana, nekompetentna družina kojoj političke odluke i postupci ovise o težini jutarnjeg mamurluka i kafanskim spletkama i konstukcijama.
Kogod da ih uzme za partnera, slijedi mu vrlo teška, klimava i neizvjesna vlast.
suljagic je svakako odlucio da se df unutar kolacije ponasa kao opozicija...pokusat ce sve sto ne bude islo postirati na racun zelenih ovom patriotskom pricom
samo mi nevjerovatno da nisu nista naucili iz primjera sdp-a :-)
btw kuloari kazu da postoji varijanta da fahro,dragan i zeljko imaju dogovor i da se zato namjerno minira svaki dogov a sve da bi se zeleni izbacili iz kombinacija...
madner

#21720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Jao ironije, SDA se zali da se neko na poziciji ponasa kao opozicija. :D
sedan

#21721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sedan »

mirsek wrote: Fakat Leclerc, pa koliko treba da se naguzimo ?

Jel se to sprema neki poltički atak na tzv. RS.
Banksy

#21722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

kamen spoticanja wrote: btw kuloari kazu da postoji varijanta da fahro,dragan i zeljko imaju dogovor i da se zato namjerno minira svaki dogov a sve da bi se zeleni izbacili iz kombinacija...
Ne vjerujem, to bio tek bio cirkus ... Postavlja se onda opravdano pitanje zašto se odmah nije krenulo tim putem, ako se već moglo.
kamen spoticanja

#21723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

madner wrote:Jao ironije, SDA se zali da se neko na poziciji ponasa kao opozicija. :D
Ne zali se niko...upravo o tome i govorim...zelene tu ne moze dobiti ni nato
kamen spoticanja

#21724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy wrote:
kamen spoticanja wrote: btw kuloari kazu da postoji varijanta da fahro,dragan i zeljko imaju dogovor i da se zato namjerno minira svaki dogov a sve da bi se zeleni izbacili iz kombinacija...
Ne vjerujem, to bio tek bio cirkus ... Postavlja se onda opravdano pitanje zašto se odmah nije krenulo tim putem, ako se već moglo.
Ma cirkus je svakako...a fahro bi pristao i na 3 stolice svijetla obraza
A to bi ridjobradom napravilo milijardu problema na već dobivenom kongresu
zagor 19

#21725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

Banksy wrote:

Fahro, Dragan Željko, sjetimo se kafe ili kave u "jednom Širokom hercegovačkom gradu", posrednik Fahro kafu pili , zna se koja dvojica? Interesantno!U međuvremenu odn na izborima SDA ostvarila rezultat koji je ostvarila, a izborna volja naroda mora se poštovati.Mada iskreno ne vjerujem da bi Željko pristao na ovako perfidnu igru zaobilaženja SDA sada kada je vrijeme od kritične važnosti.
Post Reply