Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Zoya
#21676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ama kad je uzak put i krivine pride onda ga ne možeš izaobići jer ne znaš šta ti dolazi sa suprotne strane već si osuđen da voziš iza njega.
- Logovan
#21677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Više mi smetaju vozači, šta više da ti kažem.Zoya wrote:Smetaju li i vama vozačima biciklisti?
-
kakaljin
#21678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uopste mi ne smetaju.Zoya wrote:Smetaju li i vama vozačima biciklisti?
Smetaju više vozači koji voze auta ispod ograničenja.
- pustopoljina
#21680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbg. PehZoya wrote:Ama kad je uzak put i krivine pride onda ga ne možeš izaobići jer ne znaš šta ti dolazi sa suprotne strane već si osuđen da voziš iza njega.
Kreni na vrijeme i pusti sebi muziku. I on bi volio da vozi po biciklistickoj, vise nego pored tebe.
-
Zoya
#21681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Krenem ja na vrijeme ali ne pomažepustopoljina wrote:Jbg. PehZoya wrote:Ama kad je uzak put i krivine pride onda ga ne možeš izaobići jer ne znaš šta ti dolazi sa suprotne strane već si osuđen da voziš iza njega.
Kreni na vrijeme i pusti sebi muziku. I on bi volio da vozi po biciklistickoj, vise nego pored tebe.
- pustopoljina
#21682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ok..to je vec bezveze...ja se uvijek maknem.Zoya wrote:Krenem ja na vrijeme ali ne pomažepustopoljina wrote:Jbg. PehZoya wrote:Ama kad je uzak put i krivine pride onda ga ne možeš izaobići jer ne znaš šta ti dolazi sa suprotne strane već si osuđen da voziš iza njega.
Kreni na vrijeme i pusti sebi muziku. I on bi volio da vozi po biciklistickoj, vise nego pored tebe.I znaš šta me nervira, što ima svako malo neko proširenje gdje biciklisti mogu da skrenu i da puste kolonu iza sebe, ali jok. To me ljuti. Grr
Jest jednom me neki idiot iz gradskog saobracaja gurao...cereko se lik
Vozila sam jos dvije stanice ispred njega (kad nema biciklisticke, dijelis traku sa gradskim saobracajem)...kontam, hebi se sad, stoko
-
Zoya
#21683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Haha, dobro si mu učinila.
Ma i ja vozim često bicikl ali stvarno se okrenem da vidim da se nije red stvorio iza mene ako moram dijeliti saobraćaj, no ovo je skroz bezobrazno. Osuđena sam da vozim tim putem svakog dana. Proljeće /ljeto su mi najgori zbog bezobzirnih biciklista.
Ma i ja vozim često bicikl ali stvarno se okrenem da vidim da se nije red stvorio iza mene ako moram dijeliti saobraćaj, no ovo je skroz bezobrazno. Osuđena sam da vozim tim putem svakog dana. Proljeće /ljeto su mi najgori zbog bezobzirnih biciklista.
-
kakaljin
#21684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo me interesuje kako te biciklista uspori, ja sam i biciklista i vozac auta, i kada sam sa autom bez ikakvih problema svaki put obidjem biciklistu i ne ugrozim ga, a on vozi skoro sredinom jer je po propisu, ako nema biciklisticke staze.Zoya wrote:Haha, dobro si mu učinila.
- vjeshalica
#21685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pokazivac pravca debilicari se dijele u dvije kategorije
1. Oni koji nikako ne koriste isti,te se uvaljuju kako stignu ili skrecu ko ćurke
2. Oni koji 8377474 metara ranije upale i krenu usporavat ko da umiru...
1. Oni koji nikako ne koriste isti,te se uvaljuju kako stignu ili skrecu ko ćurke
-
kakaljin
#21686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
3. oni koji ne pale zmigavac kada se prestrojavaju iz trake u traku, a pale ga kada skrecu iz trake gdje se moze samo skrenuti lijevo ili desno.vjeshalica wrote:Pokazivac pravca debilicari se dijele u dvije kategorije
4. Oni koji upale zmigavac i ne skrenu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1. najvise me nerviraju auto skole, tj. debilni instruktori
2. najviše me nerviraju auto skole tj.debilni instruktori
-
Zoya
#21688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zbog uskog puta i krivina. Jako je nepregledno..kakaljin wrote:Samo me interesuje kako te biciklista uspori, ja sam i biciklista i vozac auta, i kada sam sa autom bez ikakvih problema svaki put obidjem biciklistu i ne ugrozim ga, a on vozi skoro sredinom jer je po propisu, ako nema biciklisticke staze.Zoya wrote:Haha, dobro si mu učinila.
- Laplace
#21689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad smo kod toga: u zadnju subotu su, kako čujem, policajci došli na poligon u Visokom prije polaganja, prozvali neke članove komisija i pohapsili ih. Kažu, prate ih duže vrijeme zbog namještanja ispita (za 100 KM više sigurno si položio).konektovan wrote:1. najvise me nerviraju auto skole, tj. debilni instruktori
-
NediM17
#21690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I kad su na biciklistickoj stazi mogu biti veoma opasni, pogotovo na pjesackim prelazima gdje bi po zakonu trebali sici sa bicikla i preci gurajuci bicikl pored sebe. Ali jok, neki dan skrecem na pofalicima sa glavne desno prema duhanjari, propustam pjesake, oni su vec presli, upalilo se i crveno za pjesake, ja tamam da krenem kad majmun na biciklu projuri ispred mene ko tajfun. Boba je falila da ga udarim. Da ne kazem da mi je neki dan u Visokom stari majmun provlaceci se izmedju zaustavljenih auta sa biciklom zakacio pedalom plasticnu obrvu na zadnjem desnom blatobranu i ogrebo karambolku. I sta bi ti sad njemu?bitanga_sa_otesa wrote:ne smetaju ako su na biciklistickoj staziZoya wrote:Smetaju li i vama vozačima biciklisti?
- Laplace
#21691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan sam imao nevjerovatnu sreću da od Breze do VIsokog nemam nikog ispred sebe. Nekih 10 km puta sam prešao za 12-15 minuta, pri čemu nigdje nisam prekoračio brzinu (i pored radova na putu). Kada je bilo ko ispred, ne mogu proći ispod 25 minuta (opet, zbog radova, a kad nema radova nekih 20 minuta prosjek).
Znači, u 10 km sam uštedio bar 10 minuta, odnosno skoro duplo manje vremena potrošio, pri čemu nisam koristio ni toleranciju a kamoli da vozim brže.
Pa kažu da se ne isplati preticati. Ne isplati se zato što je previše debila koji ne znaju voziti. Obiđeš jednog pa nagaziš na sljedećeg, i tako unedogled.
Znači, u 10 km sam uštedio bar 10 minuta, odnosno skoro duplo manje vremena potrošio, pri čemu nisam koristio ni toleranciju a kamoli da vozim brže.
Pa kažu da se ne isplati preticati. Ne isplati se zato što je previše debila koji ne znaju voziti. Obiđeš jednog pa nagaziš na sljedećeg, i tako unedogled.
- Laplace
#21692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Garant kod mosta (tu obično to rade), blizu nepostojeće policije.NediM17 wrote:I kad su na biciklistickoj stazi mogu biti veoma opasni, pogotovo na pjesackim prelazima gdje bi po zakonu trebali sici sa bicikla i preci gurajuci bicikl pored sebe. Ali jok, neki dan skrecem na pofalicima sa glavne desno prema duhanjari, propustam pjesake, oni su vec presli, upalilo se i crveno za pjesake, ja tamam da krenem kad majmun na biciklu projuri ispred mene ko tajfun. Boba je falila da ga udarim. Da ne kazem da mi je neki dan u Visokom stari majmun provlaceci se izmedju zaustavljenih auta sa biciklom zakacio pedalom plasticnu obrvu na zadnjem desnom blatobranu i ogrebo karambolku. I sta bi ti sad njemu?bitanga_sa_otesa wrote:ne smetaju ako su na biciklistickoj staziZoya wrote:Smetaju li i vama vozačima biciklisti?
-
NediM17
#21693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na izlazu od Sberbanke na glavnu ulicu, provlacio se izmedju one trafike i auta.
- pustopoljina
#21694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kojem zakonu?NediM17 wrote:I kad su na biciklistickoj stazi mogu biti veoma opasni, pogotovo na pjesackim prelazima gdje bi po zakonu trebali sici sa bicikla i preci gurajuci bicikl pored sebe. Ali jok, neki dan skrecem na pofalicima sa glavne desno prema duhanjari, propustam pjesake, oni su vec presli, upalilo se i crveno za pjesake, ja tamam da krenem kad majmun na biciklu projuri ispred mene ko tajfun. Boba je falila da ga udarim. Da ne kazem da mi je neki dan u Visokom stari majmun provlaceci se izmedju zaustavljenih auta sa biciklom zakacio pedalom plasticnu obrvu na zadnjem desnom blatobranu i ogrebo karambolku. I sta bi ti sad njemu?bitanga_sa_otesa wrote:ne smetaju ako su na biciklistickoj staziZoya wrote:Smetaju li i vama vozačima biciklisti?
-
shandrprcSA
#21695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sta kojem zakonu?pustopoljina wrote: Kojem zakonu?
- pustopoljina
#21696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po kojem zakonu ja trebam gurati bicikl preko ceste?shandrprcSA wrote:sta kojem zakonu?pustopoljina wrote: Kojem zakonu?
-
shandrprcSA
#21697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
reci da se zezaspustopoljina wrote:Po kojem zakonu ja trebam gurati bicikl preko ceste?shandrprcSA wrote:sta kojem zakonu?pustopoljina wrote: Kojem zakonu?
- pustopoljina
#21698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
[quote]
Ne zezam se. Imam stazu, imam semafor za bicikl, upali se zeleno- zasto bih gurala preko pjesackog? Kad prelazim pored pjesackog u svojoj "traci"???
Ne zezam se. Imam stazu, imam semafor za bicikl, upali se zeleno- zasto bih gurala preko pjesackog? Kad prelazim pored pjesackog u svojoj "traci"???
-
shandrprcSA
#21699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
covjek je decidan bio, pjesacki prelaziNediM17 wrote:
... pogotovo na pjesackim prelazima gdje bi po zakonu trebali sici sa bicikla i preci gurajuci bicikl pored sebe.
odluci se, staza(traka) ili pjesacki prelaz?pustopoljina wrote: Ne zezam se. Imam stazu, imam semafor za bicikl, upali se zeleno- zasto bih gurala preko pjesackog? Kad prelazim pored pjesackog u svojoj "traci"???
- pustopoljina
#21700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pored svakog pjesackog, koji je na putu, uz koji je i biciklisticka staza, imas i dio za bicikliste.shandrprcSA wrote:covjek je decidan bio, pjesacki prelaziNediM17 wrote:
... pogotovo na pjesackim prelazima gdje bi po zakonu trebali sici sa bicikla i preci gurajuci bicikl pored sebe.![]()
odluci se, staza(traka) ili pjesacki prelaz?pustopoljina wrote: Ne zezam se. Imam stazu, imam semafor za bicikl, upali se zeleno- zasto bih gurala preko pjesackog? Kad prelazim pored pjesackog u svojoj "traci"???