Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Shmeker

#21676 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Rat laznih profila prvi dio zavrsen :D Nisu mi ni SDA simpatizeri bili toliko smijesni koliko ljudi koji u Fudi vide alternativu.
Ja_Ja

#21677 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Danas gledam i 32. vijecnik najavljuje neko raskrinkavanje. Valjda ima jos hamelja. Zao mi tog covjeka ima dobru ideju aktivizma i pisanja provokativnih stvari. Cak sta vise bio je pravo dobar sa tekstovima na blogu ali onda krenu nekontrolisano baljezganje po fb i sam sebe diskreditova i upropasti solidnu ideju koja je mogla na vidjelo izbaciti dosta muljanja i prisiliti neke promjene. Zenici bas treba pojedinaca koji ce se baviti tom vrstom aktivizma, nesto poput CIN-a. CIN bi samo o Zenici i zenickim slucajevima pogao brat bratu 5 godina pisati i istrazivati.
notsure

#21678 Re: Zeničani

Post by notsure »

Ja_Ja wrote:Danas gledam i 32. vijecnik najavljuje neko raskrinkavanje. Valjda ima jos hamelja. Zao mi tog covjeka ima dobru ideju aktivizma i pisanja provokativnih stvari. Cak sta vise bio je pravo dobar sa tekstovima na blogu ali onda krenu nekontrolisano baljezganje po fb i sam sebe diskreditova i upropasti solidnu ideju koja je mogla na vidjelo izbaciti dosta muljanja i prisiliti neke promjene. Zenici bas treba pojedinaca koji ce se baviti tom vrstom aktivizma, nesto poput CIN-a. CIN bi samo o Zenici i zenickim slucajevima pogao brat bratu 5 godina pisati i istrazivati.
Al je ovom narodu lako prodat' m*** pod bubrege...
Taj isti "vijećnik" je zastupao radnike u likvidaciji Komrada. Stavio svoj potpis na prodaju imovine vrijedne 3-4 miliona za 700.000.
Tako svi radnici ostadoše bez doprinosa, staža i svega što se trebalo namiriti iz stečajne mase.
Al' et' 32 vijećnik se "bori za radnička prava". Ko ga ne zna skupo bi ga platio.
kamen spoticanja

#21679 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/60 ... bloka.html

:mrgreen:
jedva cekam sjednicu vijeca sutra

i btw zivio Cirih a i Lozana :mrgreen:
jebo ovo
Laissez faire

#21680 Re: Zeničani

Post by Laissez faire »

channel10 wrote:
Casual's wrote:Imaš objavljen fin. izvještaj za svaku marku koja je tada došla i izašla iz Čelika. Ima dosta vezanog za Čelik, pa i još dok je bio njegov predsjednik, mada mi se ne da o Čeliku, sebi ću čir nabit.
Nema se tu sta pricati jer je poreska uprava sve rekla. Nema potrebe da se gleda fin. izvjestaj ako poreska uprava kaze da nije uplaceno ono sto je trebalo biti i kraj price. Tu zavrsava svaka rasprava oko toga. Iz toga se moze svasta izvuci pa tako i to da nije bas samo Fudo kriv, nego i oni spasioci Celika.
Tu završava svaka rasprava oko toga za nekog kratkovidnog kao što si ti.

Istina je da nisu uplaćeni doprinosi za prva 2 (+2) mjeseca što je bio preduslov za potpis reprograma. Uplatom tih doprinosa bi se steklo pravo na potpis reprograma (u martu, aprilu, maju), a samim potpisom reprograma se obavezuješ na plaćanje čuvene 22-23 hiljade KM po osnovu starog poreznog duga.

I... desi ti se da platiš tekuće doprinose za 2 mjeseca, potpišeš reprogram u martu, prva rata stiže u aprilu, a ti dobijaš odluku Gradskog vijeća za reprogram tek 29.06.

Tako da je priča da su za nepotpisivanje reprograma krivi "spasioci Čelika" je, blago rečeno, površna.

S druge strane, zakon je usvojen početkom godine, i nakon njega, rok za potpis reprograma je bio 2 mjeseca. Potpisati reprogram bez odluke GV-a je bilo besmisleno jer se propuštanjem jedne rate gubi svaka mogućnost reprogramiranja. Propuštanjem tog roka se otvara mogućnost za stizanje reprograma nakon OBEĆANIH uplaćenih tekućih obaveza (u tom trenutku 77.000 KM) od strane Grada. Tako da uslovljavanja "prvo opstanite, pa reprogram", "održite skupštinu, pa onda reprogram", su zavlačenja s ciljem propuštanja svih rokova i konačnog gašenja Čelika.
Laissez faire

#21681 Re: Zeničani

Post by Laissez faire »

channel10 wrote:
kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote:Ima i tu istine, ali treba ipak malo sacekati. Mislim da bi bilo posteno da se saceka 4 godine pa da se podvuce crta. Jest da ima "mali problem" kod sabotiranja iz bivse mu stranke, ali eto, ljudi vjerovatno i to prate, tako da bi ga opet mogli popusiti na narednim izborima.
red bi bio da popushe
al nemoj me zahebavat
Kazem red je sacekati 4 godine pa vidjeti sta se desilo, sta je moglo bolje, a nije i sto nije. Tako radi normalan svijet.
Tako rade debili. Puste 4 godine, pa se hvataju za glavu, upiru prstom i, ako imaju gdje, odsele kad vide u šta im je grad pretvoren.

Normalan svijet, da ima imalo mozga i časti, bi nakon ovih godinu dana KATASTROFALNOG vođenja grada od strane KF-a, a i nakon ove predstave s lažnim profilima, u najmanju ruku pokrenuo proceduru opoziva gradonačelnika.

Psi lutalice,
Takse za kladionice,
Čelik,
Paušali,
Samostalno usvajanje nedostižnog budžeta,
Grijanje,
Obećane investicije,
Sistematizacija u gradskoj upravi.

DEBAKL!!!
Ja_Ja

#21682 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

notsure wrote:
Ja_Ja wrote:Danas gledam i 32. vijecnik najavljuje neko raskrinkavanje. Valjda ima jos hamelja. Zao mi tog covjeka ima dobru ideju aktivizma i pisanja provokativnih stvari. Cak sta vise bio je pravo dobar sa tekstovima na blogu ali onda krenu nekontrolisano baljezganje po fb i sam sebe diskreditova i upropasti solidnu ideju koja je mogla na vidjelo izbaciti dosta muljanja i prisiliti neke promjene. Zenici bas treba pojedinaca koji ce se baviti tom vrstom aktivizma, nesto poput CIN-a. CIN bi samo o Zenici i zenickim slucajevima pogao brat bratu 5 godina pisati i istrazivati.
Al je ovom narodu lako prodat' m*** pod bubrege...
Taj isti "vijećnik" je zastupao radnike u likvidaciji Komrada. Stavio svoj potpis na prodaju imovine vrijedne 3-4 miliona za 700.000.
Tako svi radnici ostadoše bez doprinosa, staža i svega što se trebalo namiriti iz stečajne mase.
Al' et' 32 vijećnik se "bori za radnička prava". Ko ga ne zna skupo bi ga platio.
Profulo si poentu mog posta. Ja pisem o konceptu a ti o njemu licno. Ne znam covjeka tako da me libo za njim. Sve ono sto sam htio reci jeste da konceptualno taj vid aktivizma predstavlja za mene veoma dobru podlogu za pritisak na vlast da napravi promjene. Sad ti zamisli da imas par ljudi ili portala koji se kriticki odnose prema problemima pa jos tome dodaju i koji dokument koji ukazuje na problem, nesto u smislu istrazivackog novinarstva ja sam ubjedjen da bi to pravilo bar neku razliku. Bio je dobro poceo ali je brzo isplivalo ono licno ja i baljezganjem i supljiranjem po fb je ukakio sve. Bolje bi bilo da je ostao anoniman.

A to za sto se on bori ili za koga uopste ne ulazim u to.
Ja_Ja

#21683 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Laissez faire wrote: Tako rade debili. Puste 4 godine, pa se hvataju za glavu, upiru prstom i, ako imaju gdje, odsele kad vide u šta im je grad pretvoren.

Normalan svijet, da ima imalo mozga i časti, bi nakon ovih godinu dana KATASTROFALNOG vođenja grada od strane KF-a, a i nakon ove predstave s lažnim profilima, u najmanju ruku pokrenuo proceduru opoziva gradonačelnika.

Psi lutalice,
Takse za kladionice,
Čelik,
Paušali,
Samostalno usvajanje nedostižnog budžeta,
Grijanje,
Obećane investicije,
Sistematizacija u gradskoj upravi.

DEBAKL!!!
Poput uspjeha i krivica se mora podijeliti. Najveci krivci u ovom gradu su gradjani koji ne glasaju. Poslije njih oni koji glasaju za ublehe i koji nemaju osnovno razumjevanje procesa, pa tek onda on. Znalo se cim je progovorio o cukama, kladionicama, Celiku, da od toga ili nema nista ili nece ici onom dinamikom kojom je on obecavao a ljudi se nadali. Procesi uzimaju vrijeme, pogotovo oni kvalitetni, a kad si u krc ko mi onda moras biti svjestan da moras halaliti 4 godine za uspostavljanje sistema prije nego sto ce biti bolje.

Naravno uopste ne mislim da on to radi vec samo pisem da bi se to trebalo uraditi. Posto on to ne radi slazem se stobom da je ovdje i godina previse jer tip apsolutno nista nije uradio. A mogao je uraditi puno, no ne postoji vizija.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#21684 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Image
channel10

#21685 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Laissez faire wrote:
channel10 wrote:
Casual's wrote:Imaš objavljen fin. izvještaj za svaku marku koja je tada došla i izašla iz Čelika. Ima dosta vezanog za Čelik, pa i još dok je bio njegov predsjednik, mada mi se ne da o Čeliku, sebi ću čir nabit.
Nema se tu sta pricati jer je poreska uprava sve rekla. Nema potrebe da se gleda fin. izvjestaj ako poreska uprava kaze da nije uplaceno ono sto je trebalo biti i kraj price. Tu zavrsava svaka rasprava oko toga. Iz toga se moze svasta izvuci pa tako i to da nije bas samo Fudo kriv, nego i oni spasioci Celika.
Tu završava svaka rasprava oko toga za nekog kratkovidnog kao što si ti.

Istina je da nisu uplaćeni doprinosi za prva 2 (+2) mjeseca što je bio preduslov za potpis reprograma. Uplatom tih doprinosa bi se steklo pravo na potpis reprograma (u martu, aprilu, maju), a samim potpisom reprograma se obavezuješ na plaćanje čuvene 22-23 hiljade KM po osnovu starog poreznog duga.

I... desi ti se da platiš tekuće doprinose za 2 mjeseca, potpišeš reprogram u martu, prva rata stiže u aprilu, a ti dobijaš odluku Gradskog vijeća za reprogram tek 29.06.

Tako da je priča da su za nepotpisivanje reprograma krivi "spasioci Čelika" je, blago rečeno, površna.

S druge strane, zakon je usvojen početkom godine, i nakon njega, rok za potpis reprograma je bio 2 mjeseca. Potpisati reprogram bez odluke GV-a je bilo besmisleno jer se propuštanjem jedne rate gubi svaka mogućnost reprogramiranja. Propuštanjem tog roka se otvara mogućnost za stizanje reprograma nakon OBEĆANIH uplaćenih tekućih obaveza (u tom trenutku 77.000 KM) od strane Grada. Tako da uslovljavanja "prvo opstanite, pa reprogram", "održite skupštinu, pa onda reprogram", su zavlačenja s ciljem propuštanja svih rokova i konačnog gašenja Čelika.
U onom odgovoru PU piše da nije ništa placeno, a odgovor je dobijen puno poslije Marta, tako da....

Slažem se da debil zavlaci klub sa ciljem gasenja.

Sto se tice drugog posta,nemam volje da odgovaram jer si navaljao tovar nebuloza, a kucam sa telefona...
Laissez faire

#21686 Re: Zeničani

Post by Laissez faire »

channel10 wrote: U onom odgovoru PU piše da nije ništa placeno, a odgovor je dobijen puno poslije Marta, tako da....
Ne razumijem šta želiš ovim reći...
channel10 wrote:Sto se tice drugog posta,nemam volje da odgovaram jer si navaljao tovar nebuloza, a kucam sa telefona...
Kad stigneš i kad sjedneš za komp/laptom... :)
Throttle

#21687 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ukinuti su neki pausali za JP Parkinzi, znam da roditelji rentaju garazu 10-15KM jeftinije vec par mjeseci
channel10

#21688 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Laissez faire wrote:
channel10 wrote: U onom odgovoru PU piše da nije ništa placeno, a odgovor je dobijen puno poslije Marta, tako da....
Ne razumijem šta želiš ovim reći...
channel10 wrote:Sto se tice drugog posta,nemam volje da odgovaram jer si navaljao tovar nebuloza, a kucam sa telefona...
Kad stigneš i kad sjedneš za komp/laptom... :)
Nemam volje da razglabam oko tih stvari jer ne mogu uticati na njih.

Ako SDA ima dovoljno ruku da ga razriješe, neka ga razriješe dužnosti
On je preuzeo funkciju i ja mu dajem 4 godine. Drugi su imali puno više, a nisu ništa uradili. Imali su sve ruke ovog svijeta da urade nešto dobro, dok on to nema. On ima ruke protiv, ruke koje su slabo sta dobrog donijele u zadnjih 20 i kusur godina. Znaci sve to treba uzeti u obzir.

Glasači prate i ove gmazove iz SDA koji pokušavaju opstruirati sve sto ovaj pokušava.

Kako će se SDA provesti na idućim izborima,to ćemo vidjeti. Kako su dosad radili, teško da će imati bolje rezultate nego na ovim izborima.
kamen spoticanja

#21689 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

slazem se...dobio je mandat i nek goni 4 godine
ali moras priznat da osim onanije s laznim profilima nije uradio nista
vrecu pjeska nije ugradio u grad...
Ja_Ja

#21690 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Ne treba podcijenjivati SDA. Oni su potrosili 25 godina da otupe narod, da ga dovedu na taj nivo da nema predstavu o boljem. Nebi se iznenadio bilo kojem rezultatu.
avenija

#21691 Re: Zeničani

Post by avenija »

@Jimmy

Predzuzeće "AL-EX" d.o.o. raspisuje konkurs za prijem radnika na sljedeće pozicije:
1. Analitičar proizvodnje i zaliha
2. Tehnički sekretar
3. Rukovaoc mašina za izradu pločastog namještaja
4. Stolar za rad sa punim(masivnim) drvetom
5. Pomoćni radnik u preradi drveta
6. Kotlovničar (rad u smjenama)
Sve informacije zainteresovani mogu pronaći u upravi na adresi Sarajevska 135A Zenica ili na web lokaciji
http://www.al-ex.ba/trazite-posao/

Potrebni radnici sa iskustvom, na poslovima izrade PVC stolarije i AL bravarije.
Zainteresovani se mogu javiti se na broj 061 793 027

Oglas za posao: potrebni bravari, zavarivači i limari – Firmi u Zenici potrebni :
Bravari (više izvršioca)
Zavarivači – sve tehnike zavarivanja (više izvršioca)
Limari (više izvršioca)
Zainteresirani kandidati trebaju se javiti lično u restoranu “Stari Dimnjak” Zenica u jutarnjem terminu od 8:00 do 9:00 sati.
Informacija ne telefon 032 248 333

Oglas za posao: potrebno pet zidara i deset pomoćnih radnika – POSLODAVAC: O.M. Metali
BROJ TRAŽENIH UPOSLENIKA: 15

– Zidari 5 izvršilaca (uslov minimalno 2 godine radnog iskustva)
– Pomoćni radnici 10 izvršilaca

RADNO MJESTO: Zenica, koridor Vc
O.M. METALI
Zmaja od Bosne bb
72000 Zenica
ili na mail: [email protected].....
Kontakt broj 032/403-844

Oglas za posao: RIMA – PAK – Firma RIMA-PAK d.o.o. Zenica raspisuje oglas za prijem u radni odnos za sljedeće pozicije:

1. DIPLOMIRANI EKONOMISTA ……………………………………………………… 1 izvršilac
USLOVI:
– završen ekonomski fakultet;
– obavezno radno iskustvo u struci.
2. ELEKTROMEHANIČAR ILI ELEKTRONIČAR – MEHANIČAR ……………….. 1 izvršilac
USLOVI:
– SSS/KV elektro smjera;
– minimalno 3 godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.
3. PAKER ROBE …………………………………………………………………………… 1 izvršilac
USLOVI:
– SSS/KV prehrambenog smjera;

e-mail [email protected] ili lično u direkciju firme RIMA-PAK d.o.o. Zenica

OGLAS ZA PRIJEM ZAŠTITARA – Agencija za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine ‘CONDOR’ Zenica prima u radni odnos certificirane zaštitare fizičke i tehničke zaštite.
Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 16,00 sati u prostorijama uprave agencije u Lukovom polju broj 79/A, Zenica.

Posao: Hass-komerc raspisuje oglas na sedam radnih pozicija – Firma Hass-komerc povodom unapređenja svoje poslovne aktivnosti i novih poslovnih planova raspisuje oglas za sljedeća radna mjesta:

Ekonomista / Trgovac / Blagajnik /Konobar /Kuhar/ica /Magaciner /Vozač (položen vozački ispit C i C1)

Ukoliko tražite perspektivan i dinamičan posao sa mogućnošću napredovanja i želite postati dio našeg tima,prijave sa biografijom,slikom i kontakt telefonom potrebno je dostaviti lično u prostorije rukovodstva firme ili na e-mail [email protected]....
Oglas je otvoren od 11.09.2017 do 30.09.2017.god.

https://www.posao.ba/#!searchjobs;page=1;lk=zenica
Wiener osiguranje
https://www.posao.ba/#!searchjobs;page= ... job=167108
Triglav

Ovo je dio oglasa iz Zenice ali vjerujem da ti neces u konobare kod Vraceta i slicno :mrgreen:
Ako znas njemacki oni ne mogu naprimati u call centre koliko im treba, Almy rijetko koga odbije takodjer koridor, biraj. :mrgreen:
avenija

#21692 Re: Zeničani

Post by avenija »

kamen spoticanja wrote:slazem se...dobio je mandat i nek goni 4 godine
Ma to bi mogao i halaliti da on odrzava ovo sto imamo, pa javni satovi skoro svi su stali i ne pokazuju tacno vrijeme o cemu dalje da pricamo.
channel10

#21693 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nije jos ništa ni mogao kad ga ovi Ebu ko da su SDS iz 92. godine. Gade mi se.

Cuke je većinom riješio. Skoro da ih i nema.

Takse za kladionice opstruise SDS.

Čelik on opstruise.

Paušal on i snaga centra.

Grijanje, SDS toliko ukopao da sad dodje Trump,ne bi ga riješio barem do iduće zime i to mu stavljati na teret može samo SDA/ S bot.

Budžet, nije mogao na drugi način jer sdsovci da ga ebes nisu normalni.

Sistematizacija,vjerovatno opstrukcija SDS-A

Investicije ćemo još vidjeti.
channel10

#21694 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ko god bude radio u Alexu vjerovatno će dobiti neopisivu želju da barem utuce čekićem vlasnika firme, ako ne i da ga odrobija, pa eto bujrum.
wasabi

#21695 Re: Zeničani

Post by wasabi »

jest zivnula tema :meza1: jos se samo smart ceka :-D
Laissez faire

#21696 Re: Zeničani

Post by Laissez faire »

channel10 wrote:
Nije jos ništa ni mogao kad ga ovi Ebu ko da su SDS iz 92. godine. Gade mi se.

Cuke je većinom riješio. Skoro da ih i nema.

Takse za kladionice opstruise SDS.

Čelik on opstruise.

Paušal on i snaga centra.

Grijanje, SDS toliko ukopao da sad dodje Trump,ne bi ga riješio barem do iduće zime i to mu stavljati na teret može samo SDA/ S bot.

Budžet, nije mogao na drugi način jer sdsovci da ga ebes nisu normalni.

Sistematizacija,vjerovatno opstrukcija SDS-A

Investicije ćemo još vidjeti.
Slažem se da nije sve do njega, ali to je opet njegov problem. Lik se ispostavio kao rijetko glupa osoba, ali ako je mislio bazirati predizbornu kampanju na pljuvarnju protiv SDA, a onda očekivati da oni sa 13 vijećnika (ili koliko već) klimaju glavom na ono što on govori i predlaže, eh... onda je gluplji nego što se čini.

Sastav vijeća se mogao otprilike prognozirati, u jedan ili dva mandata ofulat, barem kada je SDA u pitanju, ali je opet kampanju bazirao na pljuvanju njih i na obećanjima i rokovima iako je znao da će biti na pragu većine.

Ne kažem da treba odgovarati za tuđe grijehe, ali svakako da za svoju neinteligentnu taktiku zbog koje svi jedva čekaju da ga nalijepe... Osim Zubana :kiss:
wasabi wrote:jest zivnula tema :meza1: jos se samo smart ceka :-D
Haos je u taboru, nemoj ga sad...
commendatore

#21697 Re: Zeničani

Post by commendatore »

zivince celik 1-0 :lol: aj zrao :-)

igraju li adilovici :run: :roll: :-x
wasabi

#21698 Re: Zeničani

Post by wasabi »

commendatore wrote:zivince celik 1-0 :lol: aj zrao :-)

1-1
igrao je jedan pocetni sastav
NK Čelik: Marković, Hasanhodžić, Imamović, Kouadio, Mehić, Šabanović, Šišić, Kazazić, Ćemalović, Duraković, Adilović
Last edited by wasabi on 20/09/2017 17:32, edited 2 times in total.
commendatore

#21699 Re: Zeničani

Post by commendatore »

wasabi wrote:
commendatore wrote:zivince celik 1-0 :lol: aj zrao :-)

1-1
igrao je jedan pocetni sastav
NK Čelik: Marković, Hasanhodžić, Imamović, Kouadio, Mehić, Šabanović, Šišić, Kazazić, Ćemalović, Duraković, Adilović
fala bogu 1-1 :lol:
avenija

#21700 Re: Zeničani

Post by avenija »

1-2 bice Celik opet sampion :izet: :izet:
Post Reply