iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ado_sar

#21676 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

probook wrote:Sta rekoste za dialer? Nije valjda da koristite ovaj fabricki :shock:
Sta fali fabrickom?
probook

#21677 Re: iPhone - All about

Post by probook »

ado_sar wrote:
probook wrote:Sta rekoste za dialer? Nije valjda da koristite ovaj fabricki :shock:
Sta fali fabrickom?
Pa nema najvazniju stvar tj smart dial. Ja nzm 500 brojeva napamet pa da kucam, a da svaki put idem na search pa kucam slovo po slovo da nekoga nadjem nema sanse
ado_sar

#21678 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

probook wrote:
ado_sar wrote:
Sta fali fabrickom?
Pa nema najvazniju stvar tj smart dial. Ja nzm 500 brojeva napamet pa da kucam, a da svaki put idem na search pa kucam slovo po slovo da nekoga nadjem nema sanse
Pa cemu ti sluzi adresar? Kad otvoris dialer, prvo ti se otvori adresar koji ima search naravno. Odaberes kontakt i nacin kako zelis da ostvaris poziv i na koji broj. Tako se koristi iphone.
soha96

#21679 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

Vidis da je poslovan covjek, zove 500 puta na dan. :mrgreen:
Spasitelj

#21680 Re: iPhone - All about

Post by Spasitelj »

Hajde sto je poslovan al od silnog zvanja ne vidi sta mu je napisano.
probook

#21681 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Ako je vama lakse kucati slovo po slovo necije ime, nego da na dialpad trazite brze preko brojeva i slova onda nikol nista.

Cini mi se da ste pravi iphone korisnici - taj nacin ue takav, to je najbolje i sta pitas moze li drugacije kad je ovo najbolje :-)
soha96

#21682 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

probook wrote:Ako je vama lakse kucati slovo po slovo necije ime, nego da na dialpad trazite brze preko brojeva i slova onda nikol nista.

Cini mi se da ste pravi iphone korisnici - taj nacin ue takav, to je najbolje i sta pitas moze li drugacije kad je ovo najbolje :-)
Koristi ljudino sta hoces boli me briga :mrgreen:

Uglavnom se ne sjecam da sam vidio ikoga i na Androidu i na iPhone da se pegla tim glupostima a poznajem dosta ljudi. Svi normalne koriste imenik ako ne znaju broj napamet itd... Ako je tebi potrebno brze zbog posla ili cega vec to je tvoja stvar ne generalizuj odmah, ona cuvena ''pravi iphone korisnici'' hehe :mrgreen:
probook

#21683 Re: iPhone - All about

Post by probook »

soha96 wrote:
probook wrote:Ako je vama lakse kucati slovo po slovo necije ime, nego da na dialpad trazite brze preko brojeva i slova onda nikol nista.

Uglavnom se ne sjecam da sam vidio ikoga i na Androidu i na iPhone da se pegla tim glupostima a poznajem dosta ljudi. Svi normalne koriste imenik ako ne znaju broj napamet itd... Ako je tebi potrebno brze zbog posla ili cega vec to je tvoja stvar ne generalizuj odmah, ona cuvena ''pravi iphone korisnici'' hehe
:mrgreen:
Svaki android ima fabricki smart dial i ja nzm nikoga ko ima android da trazi po imeniki, nego svi odmah preko dial pad nadju onoga kgoa treba zvati
soha96

#21684 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

probook wrote:
soha96 wrote:

Uglavnom se ne sjecam da sam vidio ikoga i na Androidu i na iPhone da se pegla tim glupostima a poznajem dosta ljudi. Svi normalne koriste imenik ako ne znaju broj napamet itd... Ako je tebi potrebno brze zbog posla ili cega vec to je tvoja stvar ne generalizuj odmah, ona cuvena ''pravi iphone korisnici'' hehe
:mrgreen:
Svaki android ima fabricki smart dial i ja nzm nikoga ko ima android da trazi po imeniki, nego svi odmah preko dial pad nadju onoga kgoa treba zvati
Jeste svi to koriste. Bez toga svijet ne funkcionise.
Ady88

#21685 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Pa lakse mi je direktno sa home pada napraviti gestu prema dole i odmah u search kucati necije ime NEGO traziti dialpad pa kliknuti na njeg i onda kucati ime .
Ne pisi gluposti kad ovako nadjem neko ime iz imenika brze od tebe :)
beautyfool

#21686 Re: iPhone - All about

Post by beautyfool »

beautyfool wrote:Ako ces jeftino a dobro uzmi novi iPhone SE, skoro isti je ko iphone 6s plus po specifikacijama, samo ako ti dimenzije odgovaraju, mada meni izgleda simpaticno i prakticno.
basicm wrote:Zadnja 3 komentara veze sa pamecu nemaju...bas lupate modele i velicine. Svaka cast
Ja uopste ne znam sto moj komentar nema veze sa pamecu, pa ako ti nije tesko da pojasnis, posto vidim da se jos neki slazu s komentarom ? :?:
probook

#21687 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Ady88 wrote:

Pa lakse mi je direktno sa home pada napraviti gestu prema dole i odmah u search kucati necije ime NEGO traziti dialpad pa kliknuti na njeg i onda kucati ime .
Ne pisi gluposti kad ovako nadjem neko ime iz imenika brze od tebe :)
Vidis ovo nisam ni znao :lol: nije lose ovo moze proci
Rugafet

#21688 Re: iPhone - All about

Post by Rugafet »

probook wrote: Pa nema najvazniju stvar tj smart dial. Ja nzm 500 brojeva napamet pa da kucam, a da svaki put idem na search pa kucam slovo po slovo da nekoga nadjem nema sanse
Hajde ako ti nije mrsko objasni situciju kad hoces nekoga zvati sa androida pa sa iphonea u cemu je razlika? Ja ne kapiram u cemu je tacno problem. Stvarno nikad nikoga nisam cuo da ima prigovore na taj dio kad nekoga poziva sa iphonea
bluesjunior

#21689 Re: iPhone - All about

Post by bluesjunior »

siry please call xx
exampLe.

#21690 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Kad procitam "pravi Iphone korisnici" muka mi dodje iako trenutno koristim Android.

Bas ce se ljudi zamarati takvim glupostima kao sto je dial. :-)
probook

#21691 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Rugafet wrote:
probook wrote: Pa nema najvazniju stvar tj smart dial. Ja nzm 500 brojeva napamet pa da kucam, a da svaki put idem na search pa kucam slovo po slovo da nekoga nadjem nema sanse
Hajde ako ti nije mrsko objasni situciju kad hoces nekoga zvati sa androida pa sa iphonea u cemu je razlika? Ja ne kapiram u cemu je tacno problem. Stvarno nikad nikoga nisam cuo da ima prigovore na taj dio kad nekoga poziva sa iphonea
Android - klik na ikonu dial pad i odmah kucas po brojevima i sistem automatski sortira sve kontakte (ukucas npr 26 i sistem ti izbaci sve kontakte sa brojevima 26 i slovima koji su sadrzani tu abc i mno) i to bas brzo ide. I cim klknes na ime odmah zove.
Iphone - klik na ikonu, pa klik na contact, pa klik na search, pa upisi tacno ime koga trazis, pa klik na to ime i tek onda klik na call
Doduse na iphone je ovo dobra stvar sa swipe dole i otvori se search i mozes tako brzo zovnuti i dosta je dobro rjesenje koje cu koristiti, ali sto se dial pad aplikacije tice to je bolje na androidu rijeseno.
Rugafet

#21692 Re: iPhone - All about

Post by Rugafet »

Meh, vjeruj mi da nisam na to obracao paznju uopste. Opet bi onda trebao znati neke od pocetnih brojeva neke osobe i na androidu. Ako nekoga cesto zovem jednostavno stavim ga u favorites da mi je pri ruci ako ne zovem cesto zasac ga iskrolam u imeniku.
probook

#21693 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Rugafet wrote:Meh, vjeruj mi da nisam na to obracao paznju uopste. Opet bi onda trebao znati neke od pocetnih brojeva neke osobe i na androidu. Ako nekoga cesto zovem jednostavno stavim ga u favorites da mi je pri ruci ako ne zovem cesto zasac ga iskrolam u imeniku.
Ne moras znati pocetne brojeve, sistem filtrira na osnovu brojeva ili slova kako sam gore napisao. Dovoljno ke znati ime koga trazis i kucas te brojeve na dialpadu gdje su sadrzana slova tog imena.
Uglavnom nebitno, sreca na iphone ima ovo swipe down pa se otvori search inace bi must have bila druga aplikacija za pozivanje.
insomnia78

#21694 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

A kolko puta dnevno dodjes u situaciju da zoves nekog iz imenika kojeg inace ne zoves bgt
probook

#21695 Re: iPhone - All about

Post by probook »

insomnia78 wrote:A kolko puta dnevno dodjes u situaciju da zoves nekog iz imenika kojeg inace ne zoves bgt
Na androidu nisam imao obicaj da trazim po recent calls da bih nekoga zvao. Jebote necete da priznate da je neka stvar bolje odradjena na androidu pa dzaba sve. Nogama i rukama grebete i trazite razloge samo da ne bi rekli “hej vidi sto to nije na ios odradjeno tako”.
insomnia78

#21696 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Pa eto cojk ti reko jos bolji nacin
probook

#21697 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Da li ima neki email klijent gdje se moze podesiti od 5 mejlova da za dva dolaze odmah mejlovi tj kako i treba, a ostali da se rucno osvjezavaju za provjeru mejlova. Na Gmail app sto sam instalirao to ne mogu naci niti podesiti.
insomnia78

#21698 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Ne treba ti to. Mozes podesiti u opcijama telefona
ado_sar

#21699 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

probook wrote:
Rugafet wrote:Meh, vjeruj mi da nisam na to obracao paznju uopste. Opet bi onda trebao znati neke od pocetnih brojeva neke osobe i na androidu. Ako nekoga cesto zovem jednostavno stavim ga u favorites da mi je pri ruci ako ne zovem cesto zasac ga iskrolam u imeniku.
Ne moras znati pocetne brojeve, sistem filtrira na osnovu brojeva ili slova kako sam gore napisao. Dovoljno ke znati ime koga trazis i kucas te brojeve na dialpadu gdje su sadrzana slova tog imena.
Uglavnom nebitno, sreca na iphone ima ovo swipe down pa se otvori search inace bi must have bila druga aplikacija za pozivanje.
Pa i iphone radi isto. Imas search na dialeru, tj imeniku
Ady88

#21700 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Ne kontate vi njega, on na androidu kad kuca neki broj automatski gore u dial preporucuje iz imenika pa mu je tako lakse, ali na iphone ima ova kratica za search tako da je to slicno po brzini :)

Ps. Ima li ko one Airpods, kakva su iskustva?
Post Reply