Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zrakomlat

#21676 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zrakomlat »

Tomahawk11 wrote:Ne kontam ove letke, ovo oko izbora....zataknuo mi za zadnji brisač, skinem, uđem, upalim, kad ono i za prednji :-)
Znaju doduše i na šteku auta ostaviti :roll:
Najbolje da mi oblijepe cijelo auto, pa da vozim tako i reklamiram ih :twisted:

Inače, ne kontam ovoliko papira i smeća s ovim predizbornim plakatima u elektronskoj eri.
Misli ako mi natrpa gomilu papira sa slikama kandidata da je nešto postigao :roll:
Sinoć pošao kući kad za prednjim brisačem SDA se zakačila, Šefik u malom formatu i dva lokalna lika u nešto većem, oni na 28 ili 35.mjestu na listi.
Na zadnjem dva lika iz Za BiH stranke, nepoznati osim bližoj porodici.
Nisam otvarao haubu, možda je neko i unutra zakačio ko ono kad se ulje promjeni :D
invincible1921

#21677 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by invincible1921 »

zrakomlat wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne kontam ove letke, ovo oko izbora....zataknuo mi za zadnji brisač, skinem, uđem, upalim, kad ono i za prednji :-)
Znaju doduše i na šteku auta ostaviti :roll:
Najbolje da mi oblijepe cijelo auto, pa da vozim tako i reklamiram ih :twisted:

Inače, ne kontam ovoliko papira i smeća s ovim predizbornim plakatima u elektronskoj eri.
Misli ako mi natrpa gomilu papira sa slikama kandidata da je nešto postigao :roll:
Sinoć pošao kući kad za prednjim brisačem SDA se zakačila, Šefik u malom formatu i dva lokalna lika u nešto većem, oni na 28 ili 35.mjestu na listi.
Nisam otvarao haubu, možda je neko i unutra zakačio ko ono kad se ulje promjeni :D
Ne kontam opcenito potrebu za tolikim materijalom u politickoj kampanji tipa letaka ili brosura....Hajd plakati i online oglsavanje ok, ali haj da se mi ne lazemo 95% raje koja ce izac na izbore vec godinu dana zna za koga ce glasat. :-) :-)

Najajci su mi ovi sto su 15822. na listi :-) pa bolan ne bio kako ne kontas da on hoce da mu ti skupis 100 glasova od svoje raje da bi on (u vrhu liste, stranka) preso prag :-) :-) al jok to opra po fb. OVE GODINE SAM SE ODLUCIO KANDIDOVATI ZA..... :-) :-) :-) Konta mozda i skupim desetak hiljada glasova pa udjem u parlament :-) :-)
zrakomlat

#21678 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zrakomlat »

invincible1921 wrote:
zrakomlat wrote: Sinoć pošao kući kad za prednjim brisačem SDA se zakačila, Šefik u malom formatu i dva lokalna lika u nešto većem, oni na 28 ili 35.mjestu na listi.
Ne kontam opcenito potrebu za tolikim materijalom u politickoj kampanji tipa letaka ili brosura....Hajd plakati i online oglsavanje ok, ali haj da se mi ne lazemo 95% raje koja ce izac na izbore vec godinu dana zna za koga ce glasat. :-) :-)

Najajci su mi ovi sto su 15822. na listi :-) pa bolan ne bio kako ne kontas da on hoce da mu ti skupis 100 glasova od svoje raje da bi on (u vrhu liste, stranka) preso prag :-) :-) al jok to opra po fb. OVE GODINE SAM SE ODLUCIO KANDIDOVATI ZA..... :-) :-) :-)
kandiduje se za skupštinu kantona, 48.na listi neke nidje veze stranke, to bi otvaralo fabrike, gradilo autoputeve, zaustavilo odlazak mladih :D
moonca

#21679 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

djevojka bez imena wrote:Ne kontam nebrigu o starim ljudima, roditeljima, djedovima i majkama. Sta se to desi u glavi djeteta pa po tri mjeseca ne nazove, ne pita? Ne kontam nimalo :twisted:
Vjerujem da su to poremeceni odnosi. Dodje do nesporazuma, svadje ....

.Inace, meni je nerazumljivo ocekivanje da -dijaspora, tj neko ko je van zemlje treba da bude taj koji zove, pita ,interesuje se za bilo kojeg clana familije. :-)
zrakomlat

#21680 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zrakomlat »

moonca wrote:
djevojka bez imena wrote:Ne kontam nebrigu o starim ljudima, roditeljima, djedovima i majkama. Sta se to desi u glavi djeteta pa po tri mjeseca ne nazove, ne pita? Ne kontam nimalo :twisted:
Vjerujem da su to poremeceni odnosi. Dodje do nesporazuma, svadje ....

.Inace, meni je nerazumljivo ocekivanje da -dijaspora, tj neko ko je van zemlje treba da bude taj koji zove, pita ,interesuje se za bilo kojeg clana familije. :-)
kako nerazumljivo? pa zivi vani, snaš'o se, njemu je jeftinije da zovne :D
moonca

#21681 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

zrakomlat wrote:
moonca wrote:

kako nerazumljivo? pa zivi vani, snaš'o se, njemu je jeftinije da zovne :D
...e, to nije izgovor u danasnje vrijeme :wink: :-)
Laertes

#21682 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laertes »

Ne zasluži svaki roditelj da ga se zove.
Edin H.

#21683 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Edin H. »

Laertes wrote:
:oops:
irac300

#21684 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by irac300 »

Boemica wrote:
vjesticanametli wrote:Cunga lunga :mrgreen: bazoka
Salu na stranu...nisam nikad prihvatala kad kaze nemaaa ima ima

Tako baka moje dainice, sve te žvake skupljala kod kuće u jednu veliku zdjelu, godinama.
I jedan dan otišla u prodavnicu gdje su joj godinama davali žvake kao kusur, uzela šta joj treba i onda mu zveknula kesu žvaka na kasu. :lol:
Urbani mit. Nema mjesta u BiH da nema tu priču. Skoro kao ono ''zadnja klupa napolje'', a uvijek dva delegata k'o biva iznijeli klupu. Znas li ti @Esmu Saric?
Boemica

#21685 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Boemica »

irac300 wrote:
Boemica wrote:
vjesticanametli wrote:Cunga lunga :mrgreen: bazoka
Salu na stranu...nisam nikad prihvatala kad kaze nemaaa ima ima

Tako baka moje dainice, sve te žvake skupljala kod kuće u jednu veliku zdjelu, godinama.
I jedan dan otišla u prodavnicu gdje su joj godinama davali žvake kao kusur, uzela šta joj treba i onda mu zveknula kesu žvaka na kasu. :lol:
Urbani mit. Nema mjesta u BiH da nema tu priču. Skoro kao ono ''zadnja klupa napolje'', a uvijek dva delegata k'o biva iznijeli klupu. Znas li ti @Esmu Saric?
Ne znam Esmu, ali zena jeste stvarno to uradila. I pitao je prodavac sta da on radi sa tim, a ona mu rekla: isto sto i ja radim godinama :D sta mi dajes zvake kad vidis da imam drzavne zube. :lol:
vješalica

#21686 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vješalica »

Ako traje predizborna sutnja ondaDovadzija Amar ne moze stalno iskakati kao što je to slučaj cio dan
Ofirni ste do bola
Forsirate ove maloumnike iz SDA
irac300

#21687 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by irac300 »

Boemica wrote:
Ne znam Esmu, ali zena jeste stvarno to uradila. I pitao je prodavac sta da on radi sa tim, a ona mu rekla: isto sto i ja radim godinama :D sta mi dajes zvake kad vidis da imam drzavne zube. :lol:
Zezam se malo. :D Neki dan sam te pitao jesi li ti @Nastasia, jedino ona i @esmasaric su imale te neke doživljaje, na rubu lafine. :D
bleee_sa

#21688 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bleee_sa »

šta ti je dainica
ćiribiribela

#21689 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ćiribiribela »

A kako za 2 3 feninga?
Tomahawk11
Globalni moderator

#21690 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

bleee_sa wrote:šta ti je dainica
Daidžinica.
djevojka bez imena

#21691 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

Laertes wrote:
Teške riječi. Nemam komentar. :?
bleee_sa

#21692 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bleee_sa »

Tomahawk11 wrote:
Daidžinica.
tenk ju
shandrprcSA

#21693 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shandrprcSA »

ni meni nece biti nikad jasno a nagledao sam se ovih stvari za dva zivota, sin/kci zivi ulaz do roditelja i ne obidju ih po godinu a bukvalno svinjac u stanu cak nekad i soc.sluzba dodje ali se nekako to ne ode dalje...vecina ih ceka da umru kako bi rasprodali sve sto su im roditelji stekli
moonca

#21694 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

shandrprcSA wrote: ni meni nece biti nikad jasno a nagledao sam se ovih stvari za dva zivota, sin/kci zivi ulaz do roditelja i ne obidju ih po godinu a bukvalno svinjac u stanu cak nekad i soc.sluzba dodje ali se nekako to ne ode dalje...vecina ih ceka da umru kako bi rasprodali sve sto su im roditelji stekli
Jesi li saznao razlog?
macchiato

#21695 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by macchiato »

djevojka bez imena wrote:
Laertes wrote:
Teške riječi. Nemam komentar. :?
Zašto teške, ima svakakvih zlotvora zvanih mater ili otac koji i zaslužuju da ih više nikad ne pogledaš. Nažalost, sama činjenica da se razmnožiš i doneseš dijete na svijet ne znači i da si po defaultu dobar otac ili majka, ima svakakvih bolesnika koji djecu fizički i psihički maltretiraju.

Imaš na regionalnim forumima teme gdje ljudi pišu o onome što su proživljavali tokom djetinjstva i kakav jedan (ne)roditelj može biti i koliko ti može sjebati život, tužno i za čitati.
A najviše od svega toga iznenađuje koliko takvih slučajeva ima, jer si naivno ubjeđen da toga nema oko tebe i da su svi roditelji dobri kao i tvoji, a istina je drugačija, nikad ne možeš znati šta se dešava između tuđa četiri zida.
cendlerbing

#21696 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

bleee_sa wrote:
Tomahawk11 wrote:
Daidžinica.
tenk ju
Blezo jel ti ovo Šurda na avataru :?
bleee_sa

#21697 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bleee_sa »

cendlerbing wrote:
bleee_sa wrote:
Tomahawk11 wrote: Daidžinica.
tenk ju
Blezo jel ti ovo Šurda na avataru :?
nije, ovo mi je daIdžić.
cendlerbing

#21698 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

Aaa, daidžić. :|
bleee_sa

#21699 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bleee_sa »

Šalim se, sestrić od Nedeljka Bajića Baje. :D
pizarro

#21700 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pizarro »

ćiribiribela wrote:A kako za 2 3 feninga?
nego, jesi li se vec toliko integrisala da svaki put u supermarketu detaljno pregledas racun? :D
Post Reply