Tacno bih platu dao da vidim da nasi majmuni ovako zavrse u kontejneru....daxon wrote:Parlamentarna demokratija u Ukrajini, na prozapadni, majdanski način![]()
Inače, u kontejneru se nalazi Vitalija Žuravski iz redova Partije regiona, član Ukrajinske akademije političkih nauka, bivši zamjenik gradonačelnika Kijeva i savjetnik bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča.
Kako prenose agencije, malo prije današnjeg incidenta, govorio je "uzvišenim riječima" o poštovanju evropskih vrijednosti pošto je bio poznat je kao "štićenik evropske Ukrajine".
Ukrajina
- GAU8
#21676 Re: Ukrajina
-
Kaligula I
#21677 Re: Ukrajina
...pa potrudi se malo...nema od snivanja ništa...GAU8 wrote:Tacno bih platu dao da vidim da nasi majmuni ovako zavrse u kontejneru....daxon wrote:Parlamentarna demokratija u Ukrajini, na prozapadni, majdanski način![]()
Inače, u kontejneru se nalazi Vitalija Žuravski iz redova Partije regiona, član Ukrajinske akademije političkih nauka, bivši zamjenik gradonačelnika Kijeva i savjetnik bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča.
Kako prenose agencije, malo prije današnjeg incidenta, govorio je "uzvišenim riječima" o poštovanju evropskih vrijednosti pošto je bio poznat je kao "štićenik evropske Ukrajine".
-
tnnt
#21678 Re: Ukrajina
mijenaš priču stalno, ako se potrudi zar neće biti fašista koji ruši legalno izabranu vlast?Kaligula I wrote: ...pa potrudi se malo...nema od snivanja ništa...
-
jefferson
#21679 Re: Ukrajina
Ja i? Koja je poenta? To sto Windows prodaje 8 za toliko i toliko para je isti argument kada neko kaze banka ima veliku kamatu pa me jebe.Prvo nisi u pravu za Win 8 , odlican je (8.1)... a drugo, ja nisam pisao o odnosu Ruske/Kineske vlade prema korporacijama nego o odnosu velikih korporacija prema tim trzistima. Apsolutno ne sporim PRAVO da formiraju cijenu kako oni zele. Donjeli ste poslovnu odluku da Win8 kosta vise u BiH/Rusiji nego u USA - ok nema problema ali sada kao rezultat te odluke imate veliko piratstvo. A ako mislite da u tim korporacijama sjede neki mega-master-mindovi, think again ... sjede samo (ponekad) psihopatske spodobe koje nisu u stanju da vide dalje od sljedeceg kvartala ... upoznao sam ih par![]()
Pa i Njemacka je prije par godina razmatrala prelazak na Linux pa su masnim lobiranjem i reciklazom sto puta izlizanog termina TCO (total cost of ownership) koji su ciljano radili na period od godinu /dvije uspjeli da zaustave taj proces ...privremeno. Prebacit ce nam admin ovo u Racunare i Tehnologiju...
Jel to stoji Microsoft policija na trotoaru i fata ljude da kupe Windows? Imas Linux, OS itd, ja konkretno nisam od 2010 kupio nisa od Microsofta, pa taman to naplacivali 1000 dolara po softwareu, njihov problem ne moj. Institucija gdje radim radi na nekoliko operativnih sistema, i kad dobijes posao biras koji ces operativni sistem koristiti.
Rusi to mogu vrlo lako rjesiti, bar po onome sto se ovdje na forumu prica. Veliki car, onaj koji jebe a ne vadi, po mnogima ovdje ima ekonomiju koja sad pa sad moze to rjesiti. Bar tako ovdje na forumu ide narativ, pa eto, neka rjesi. Niti ce se Microsoft zaliti, niti ce Rusi biti cionisticke sluge.
Problem je sto u Rusiji i Kini postoji institucionalna zastita piratstva. U tome je problem.
To bi bilo isto kada bi Indijci i Kinezi kupili eskadrilu SU-30, i onda bez licence i naknade poceli stancati SU-30 jer nisu zadovoljni kako Rusi rade servise itd, i onda Rusima rekli: e cuj, nemoj se zaliti, jer je tvoja krivica sto avion kosta toliko i toliko ili sto servise radite tako i tako.
Glupsoti, ovo nema veze sa Microsoftom, nego Ruskim i Kineskim poimanjem trzisne ekonomije.
Jos bolji primjer. U kini imas kopije BMW X5. I sad kinezi trebaju reci: e pa cuj, skup Vam taj BMW pa smo mi morali kopiju napraviti
By the way, cijena Windows 8.1 na Amazonu u SAD i Amazonu u Njemackoj je potpuno identicna.
- daxon
#21680 Re: Ukrajina
Evo video tog parlamentarnog čina, tj. demokratske diskusije proevropskih diskutanata
- Renta
#21681 Re: Odg: Ukrajina
GAU8 wrote:Tacno bih platu dao da vidim da nasi majmuni ovako zavrse u kontejneru....daxon wrote:Parlamentarna demokratija u Ukrajini, na prozapadni, majdanski način![]()
I ja, naše u Hrvatskoj.
Ako je lik bio savjetnik Janukoviča sigurno ima "putra na glavi" i vrlo izgledno je da je radio za Rusiju, domaći izdajnik, kvisling..
Još je dobro i prošao, zna se kako su završavali izdajnici u povijesti....ovo je kraljevski tretman.
- daxon
#21682 Re: Ukrajina
Ti pravi demokrata, odmah pronašao krivicu, optužio i osudio, baš kao ovi sa klipa...Renta wrote:Ako je lik bio savjetnik Janukoviča sigurno ima "putra na glavi" i vrlo izgledno je da je radio za Rusiju, domaći izdajnik, kvisling..
Još je dobro i prošao, zna se kako su završavali izdajnici u povijesti....ovo je kraljevski tretman.
A ja naivčina mislio da u demokratskim društvima postoje sudovi za takve stvari i da je svako nevin dok mu se ne dokaže krivica. Očito nisam u toku, čim nisam znao da je zakon linča najnovije demokratsko dostignuće
- Renta
#21683 Re: Ukrajina
Ajde ne glumi...demokratu...a podržavaš Putina. U koliziji si sam sa sobom momak.
Govorim načelno za tog lika, ne poznajem ga. Ako je radio ili radi za ruse mogao je i gore proći kad ga dohvati ulica... Možemo mi moralirati ali rat je, potpuno razumljivo, narod gubi živce...tako je u svim ratovima, izdajice gube glavu samo tako.
A ovaj se samo provozao u smrdljivoj kanti.
A i vidiš na kraju klipa da ga vojska spašava, diže iz kante. Zato, ne cmizdri.
Govorim načelno za tog lika, ne poznajem ga. Ako je radio ili radi za ruse mogao je i gore proći kad ga dohvati ulica... Možemo mi moralirati ali rat je, potpuno razumljivo, narod gubi živce...tako je u svim ratovima, izdajice gube glavu samo tako.
A ovaj se samo provozao u smrdljivoj kanti.
A i vidiš na kraju klipa da ga vojska spašava, diže iz kante. Zato, ne cmizdri.
Last edited by Renta on 16/09/2014 21:40, edited 1 time in total.
- daxon
#21684 Re: Ukrajina
Čekaj, a kako znaš da ovi što su ga ubacili u kontejner nisu izdajice, možda je baš on pravi patriota, a oni izdajice, kojom to mjerom ti sudiš i odlučuješ ko je izdajica?
- Renta
#21685 Re: Ukrajina
Prošeći daxone s dječačkim pričama...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#21686 Re: Ukrajina
GAU8 wrote:Tacno bih platu dao da vidim da nasi majmuni ovako zavrse u kontejneru....daxon wrote:Parlamentarna demokratija u Ukrajini, na prozapadni, majdanski način![]()
-
Bodkin
#21687 Re: Odg: Ukrajina
kao covic ili prlic u bosni? daj da covica objesimo. izdajnik radi za drugu drzavuRenta wrote:GAU8 wrote:Tacno bih platu dao da vidim da nasi majmuni ovako zavrse u kontejneru....daxon wrote:Parlamentarna demokratija u Ukrajini, na prozapadni, majdanski način![]()
I ja, naše u Hrvatskoj.
Ako je lik bio savjetnik Janukoviča sigurno ima "putra na glavi" i vrlo izgledno je da je radio za Rusiju, domaći izdajnik, kvisling..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21688 Re: Ukrajina
šta bi sa brodovima iz francuske dokle su
kad svijtleća rusija počinje oslobađanje crne čemerike
kad svijtleća rusija počinje oslobađanje crne čemerike
-
Kaligula I
#21689 Re: Ukrajina
...naravno da bi bio fašista, te mu zato i preporučujem da oćeifi ako ima želju i potrebu ovih sa klipa...ja se s tim ne slažem...takvo što ne bih učinio ni u ratu, a kamo li u miru...čemu onda zakon i institucije vlasti?...nego, gdje ti dođe do dokaza da stalno mijenjam priču?...daj koji dokaz...tnnt wrote:mijenaš priču stalno, ako se potrudi zar neće biti fašista koji ruši legalno izabranu vlast?Kaligula I wrote: ...pa potrudi se malo...nema od snivanja ništa...
-
Kaligula I
#21691 Re: Ukrajina

...praznik ukrajinske demokratije...fašizam je zbilja bolestan društveni poredak...a ovi fotoreporteri su, opet, priča za sebe...da su čovjeka klali oni bi i dalje hladnokrvno radili svoj posao...niko da se nađe da makar verbalno stane u odbranu tog čovjeka...jednom riječju odvratne slike...o prisutnoj policiji da i ne govorim...groteska na ukrajinski način...toga nema ni na Bliskom Istoku...
...ukrajinski narod, iz dana u dan, moralno tone sve dublje i dublje...autogol za autogolom...Sirija danas Ukrajincima može da posluži kao uzor demokratije...koliki su to idioti da i nesvjesno rade sami sebi o glavi...ovakve slike će, vremenom, otvorit oči i najhladnijim ljudima u svijetu...
...nikakvo čudo, jer je ukrajinska hunta američko 'kumče', a ono, kao takvo, može da radi što ga volja...nije ni čudo da im gledaju kroz prste sve ove gadosti...da se ovakvo što desilo u Moskvi Obama bi imao konferenciju za štampu da malo popljuje Putinov diktatorski režim...ali 'kumče' može sve...pa biti zlo i nestašno sve do krvi i suza...aferim...
-
jefferson
#21692 Re: Ukrajina
Mislim da se zrtve pravog fasizma danas u grobu okrecu kada se pocnu djeliti epiteti fasista ili nacista.
A tek kad Putinovi uvlakaci podmzani sa dosta vazelina pocnu pricati o demokratiji, tu negdje se prestane sve ovo ozbiljno shvatati.
A tek kad Putinovi uvlakaci podmzani sa dosta vazelina pocnu pricati o demokratiji, tu negdje se prestane sve ovo ozbiljno shvatati.
- Renta
#21693 Re: Odg: Ukrajina
Bodkin wrote:kao covic ili prlic u bosni? daj da covica objesimo. izdajnik radi za drugu drzavuRenta wrote:GAU8 wrote: Tacno bih platu dao da vidim da nasi majmuni ovako zavrse u kontejneru....
I ja, naše u Hrvatskoj.
Vešaj....ako smeš.
- amoninan
#21694 Re: Ukrajina
jefferson wrote:Mislim da se zrtve pravog fasizma danas u grobu okrecu kada se pocnu djeliti epiteti fasista ili nacista.
nego, Slava Ukrajini !
-
Bodkin
#21695 Re: Ukrajina
Renta wrote:Bodkin wrote:
kao covic ili prlic u bosni? daj da covica objesimo. izdajnik radi za drugu drzavu
Vešaj....ako smeš.
Dobar dobar
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#21696 Re: Ukrajina
100% tacnojefferson wrote:Mislim da se zrtve pravog fasizma danas u grobu okrecu kada se pocnu djeliti epiteti fasista ili nacista.
Kad samo skontam kako su Ameri i zapad izvrnuli WW2 i od zapadnog fronta, Normandije i Ardena napravili kao da je to bilo nesto sto je okrenulo rat a Naciste su Rusi SAMI SAMCATI sjebali totalno a ovi otvorili zapadni front kad su vidjeli da ce Rusi uzeti Njemacku kompletnu pa brze bolje da ugrabe i oni nesto i postave temelje za hladni rat ...Staljin Cercila 4 godine molio da otvori front al ovaj stalno nalazio izgovore...sto ce to raditi kada Rusiginu i odradjuju posao...
Jbg, svi smo culi za Normandiju i desetak hiljada mrtvih ali za Narvu i pola miliona mrtvih ljudi sad da pitas ljude, svaki pedeseti bi mozda ponesto znao.
- amoninan
#21697 Re: Ukrajina
Sami samcati?UnscarD wrote:100% tacnojefferson wrote:Mislim da se zrtve pravog fasizma danas u grobu okrecu kada se pocnu djeliti epiteti fasista ili nacista.
A tek kad Putinovi uvlakaci podmzani sa dosta vazelina pocnu pricati o demokratiji, tu negdje se prestane sve ovo ozbiljno shvatati.samo za 180 stepeni na lijevo.
Kad samo skontam kako su Ameri i zapad izvrnuli WW2 i od zapadnog fronta, Normandije i Ardena napravili kao da je to bilo nesto sto je okrenulo rat a Naciste su Rusi SAMI SAMCATI sjebali totalno a ovi otvorili zapadni front kad su vidjeli da ce Rusi uzeti Njemacku kompletnu pa brze bolje da ugrabe i oni nesto i postave temelje za hladni rat ...Staljin Cercila 4 godine molio da otvori front al ovaj stalno nalazio izgovore...sto ce to raditi kada Rusiginu i odradjuju posao...
Jbg, svi smo culi za Normandiju i desetak hiljada mrtvih ali za Narvu i pola miliona mrtvih ljudi sad da pitas ljude, svaki pedeseti bi mozda ponesto znao.
Lend-Lease?
malo kraće
http://www.historynet.com/did-russia-re ... ermans.htm
Mislim, mojne ba..
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#21698 Re: Ukrajina
Niko ne spori zapadnu pomoc u tehnici, mislim halo, zajednicki je neprijatelj ...pa kada ona picka Cerchil vec nije imao muda da otvori front, minimum minimuma koji je mogao da uradi jeste da posalje koji tenk i koji minobacac.amoninan wrote:Sami samcati?UnscarD wrote:100% tacnojefferson wrote:Mislim da se zrtve pravog fasizma danas u grobu okrecu kada se pocnu djeliti epiteti fasista ili nacista.
A tek kad Putinovi uvlakaci podmzani sa dosta vazelina pocnu pricati o demokratiji, tu negdje se prestane sve ovo ozbiljno shvatati.samo za 180 stepeni na lijevo.
Lend-Lease?
malo kraće
Mislim, mojne ba..
Kada kazem sami samcati, mislim na prolivenu krv i milione poginulih kojih je moglo biti bukvalno u milionima manje da su zapadne pickice otvorile front i natjerale Naciste da dio trupa prebace na zapad. Milioni su bukvalno zbog toga poginuli ali eto u redu je sve jer su poslali po koji tenk.
Mislim, mojne ba..
- GAU8
#21699 Re: Ukrajina
Znaš kako kažu?UnscarD wrote:100% tacnojefferson wrote:Mislim da se zrtve pravog fasizma danas u grobu okrecu kada se pocnu djeliti epiteti fasista ili nacista.
Istina je uvijek negdje na pola puta. Mislim da je to baš najbolje primjenjivo na WWII verzioniranje istoka i zapada.
Dakle ni jedni, ni drugi nisu bogom dani.
- GAU8
#21700 Re: Ukrajina
Ne laprdaj. Prirodno su najviše najebali oni koji su kopneno bili dostupni. Još što su Rusi ciljano išli sa velikom "masom" čitaj slali meso na topove...UnscarD wrote:Niko ne spori zapadnu pomoc u tehnici, mislim halo, zajednicki je neprijatelj ...pa kada ona picka Cerchil vec nije imao muda da otvori front, minimum minimuma koji je mogao da uradi jeste da posalje koji tenk i koji minobacac.amoninan wrote:Sami samcati?UnscarD wrote: 100% tacnosamo za 180 stepeni na lijevo.
Lend-Lease?
malo kraće
Mislim, mojne ba..
Kada kazem sami samcati, mislim na prolivenu krv i milione poginulih kojih je moglo biti bukvalno u milionima manje da su zapadne pickice otvorile front i natjerale Naciste da dio trupa prebace na zapad. Milioni su bukvalno zbog toga poginuli ali eto u redu je sve jer su poslali po koji tenk.
Mislim, mojne ba..