Demokratska fronta Željko Komšić
- Drvosjeca iz Dejcica
#21676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čović i Izetbegović rekoše da su blizu dogovora ali da o detaljima ne mogu ništa reći. Čova reće da u petak dobivamo VM i Vlada F.BiH. Haj' da vidimo i to.
- casica
#21677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ko daje više, ko daje manje...Nakon što je danas održao sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, te potom novinarima dao na znanje da bi večeras SDA, DF i HDZ konačno mogli postići dogovor oko formiranja Vlade FBiH, Dragan Čović napustio je zgradu Predsjedništva BiH i uputio se u nepoznatom pravcu.
No, kako ** No links ** Portal saznaje, taj pravac nije bio nimalo nepoznat, jer je lider HDZ-a otišao pravo u zgradu Avaz Twist Tower, gdje je proveo čitavih 40 minuta u kabinetu predsjednika SBB-a, Fahrudina Radončića.
O čemu su lideri stranaka razgovarali iza zatvorenih vrata, nije poznato, no nakon 40-minutnog konsultovanja Čović je žurno napustio Radončićev kabinet i uputio se nazad u Predsjedništvo BiH, na sastanak predstavnika HDZ-a, SDA i DF-a.
Netom prije tajnog razgovora sa Radončićem, Čović je pred novinarima rekao da mu je nakon sastanka sa Izetbegovićem "malo maglovito to što su dogovorili on i Željko Komšić", te pojasnio:
- Međutim, ja sam u načelu pristao da ćemo večeras dati konačan odgovor javnosti i vama da li imamo uspostavljenu vlast ili nema ništa od ove koalicije.
Da li je nakon razgovora sa liderom SBB-a Čović spreman na dogovor 5+5+5 i 1 zajedničko ministarstvo ili će na sto iznijeti nove karte, javnost će saznati još večeras.
-
denni232
#21678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svakako. Amerikanci upravljaju visokim predstavnikom a visoki predstavnik rekao da je Zeljko Legalni predstavnik Hrvata I tacka. Jasno kao pasulj.Banksy wrote:Je se, je se ...denni232 wrote:
Vlada je se I prosli put sastavila ...
Znaju Amerikanci da HDZ igra sa Dodikom I Rusima I to im nije u interesu. To je sustina svega.
- It_is_a_Leclerc
#21679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nakon ovako jednog Draganovog tersluka ga je Lagumdžija stjerao u rodno mjesto, a nije Široki, i krenuo u avanturu uspostavljanja vlade sa kolca i konopca. To sad nije moguće i jednostavno niko više nema pravo da odustaje.
HDZ i Dragan Čović su vrhunski bezobrazni. Malo im je čitav svijet. Ali DF i SDA trebaju znati da je jedina stranka koja trenutno nije u Vladi FBiH, zapravo - HDZ. Pa ako im se da inzistirati na detaljima, a oni neka nastave..
HDZ i Dragan Čović su vrhunski bezobrazni. Malo im je čitav svijet. Ali DF i SDA trebaju znati da je jedina stranka koja trenutno nije u Vladi FBiH, zapravo - HDZ. Pa ako im se da inzistirati na detaljima, a oni neka nastave..
-
Hafis
#21680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj @denni 232 je prošao ovdje više baniranja nego Sava Kovačević i Slaviša Vajner-Čiča agresorskih ofanziva zajedno.
Šteta talenta.
Nego mi nikako nije jasan. Toliko utakmica u nogama:
Eee, kada bukovina na krivo zaraste.....možeš boga dovući, nećeš je u suru utjerati
Šteta talenta.
Sto znaci da Amerikanci jasno podrzavaju vise unitarno uredjenje FBIH (jedan covijek jedan glas)
Amerikancima je jasno da dolazi drugi svijetski poredak
Čekam ga još samo na oružiju, pa da mu diplomu nekako uručimo elektronskom poštom.Zato ne zele da ostave Balkan ne rijesenim podrucijem
Eee, kada bukovina na krivo zaraste.....možeš boga dovući, nećeš je u suru utjerati
-
denni232
#21681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
??Hafis wrote:Ovaj @denni 232 je prošao ovdje više baniranja nego Sava Kovačević i Slaviša Vajner-Čiča agresorskih ofanziva zajedno.
Šteta talenta.
Sto znaci da Amerikanci jasno podrzavaju vise unitarno uredjenje FBIH (jedan covijek jedan glas)Amerikancima je jasno da dolazi drugi svijetski poredakČekam ga još samo na oružiju, pa da mu diplomu nekako uručimo elektronskom poštom.Zato ne zele da ostave Balkan ne rijesenim podrucijem
Sta sam rekao pogresno duture?
-
Hafis
#21682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je vrh 
-
denni232
#21683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim jos uvijek si jako aktivan na forumu. Osim pisanja na forumu imas li jos neki hobi? Doktore?Hafis wrote:Ovo je vrh
Nego vidim da jos razvljajujes forumskim prostransvima. Najjaci se. Nisu te ni Amerikanci zabrinuli; sve dok je violete I Hercegovackih giganata bit ce I treceg.
- Banksy
#21684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo da ne slušamo i ne gledamo više Podžića i Bećirovića i Suljagića, pa nek ostane Nerko zauvijek ...
I vratite i Zlatka, ako treba ...
I vratite i Zlatka, ako treba ...
- It_is_a_Leclerc
#21685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Navodno je Čović inicijalno pristao na 5+5+5+1 na dogovoru sa Bakirom, da bi nakon povratka u Predsjedništvo rekao da bi on ipak šest, a da se "bošnjačka komponenta" zadovolji sa 10 pozicija. Ako je istina da je bio kod Radončića, onda to sve govori o tim ljudima i njihovom obrazu. Bakir mu je uspio to izbiti iz glave, i ono što je dosad dogovoreno je da se može razgovarati o 5+5+5+1. Ništa drugo nije dogovoreno.
-
denni232
-
omar little
#21687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovo ni na filmu nema, jebote zivot da jebo zivot 
- Banksy
#21688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
omar little wrote:
ovo ni na filmu nema, jebote zivot da jebo zivot
- bh.tornjak
#21689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Idemo u tom smjeru da u petak imamo i formiranu Vladu FBiH i Vijeće ministara. Dakle, nećemo vas sad zamarati detaljima, jer faktički nije još ništa dogovoreno osim što smo približili stavove, ali Ministarstvo finansija, vrlo jasno i precizno kažem pripada HDZ-u jer je premijer iz reda bošnjačkog naroda i tako ide po Ustavu – kazao je Čović ne želeći pojašnjavati kako bi to moglo utjecati na DF.
jbt....ovaj laze ko pas......
dje to u ustavu pise da HDZ-u po Ustavu pripada ministarstvo finansija....

dje to u ustavu pise da HDZ-u po Ustavu pripada ministarstvo finansija....
-
megaman4
#21690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Štožerni pomahnitao pravo.bh.tornjak wrote:- Idemo u tom smjeru da u petak imamo i formiranu Vladu FBiH i Vijeće ministara. Dakle, nećemo vas sad zamarati detaljima, jer faktički nije još ništa dogovoreno osim što smo približili stavove, ali Ministarstvo finansija, vrlo jasno i precizno kažem pripada HDZ-u jer je premijer iz reda bošnjačkog naroda i tako ide po Ustavu – kazao je Čović ne želeći pojašnjavati kako bi to moglo utjecati na DF.
dje to u ustavu pise da HDZ-u po Ustavu pripada ministarstvo finansija....![]()
![]()
-
denni232
#21691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rekao mu Putin valjda. Opet ce dobiti ovi skutori po pici. Kao da gledam. Nisu ni jos zreli kao narod.bh.tornjak wrote:- Idemo u tom smjeru da u petak imamo i formiranu Vladu FBiH i Vijeće ministara. Dakle, nećemo vas sad zamarati detaljima, jer faktički nije još ništa dogovoreno osim što smo približili stavove, ali Ministarstvo finansija, vrlo jasno i precizno kažem pripada HDZ-u jer je premijer iz reda bošnjačkog naroda i tako ide po Ustavu – kazao je Čović ne želeći pojašnjavati kako bi to moglo utjecati na DF.
![]()
-
Hafis
#21692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čović je još prije više od dva mjeseca rekao da će tražiti 6 ministarstava. SDA se nije izjašnjavao o broju, a DF je rekao doslovce: ''daj šta daš, samo nek se radi''.
I sad imamo želju za jednakim brojem ministarstava kao HDZ. Što također smatram sasvim legitimnimn zahtjevom, samo po meni prekasno iznesenim, u samoj završnici, tako ni HDZ-u a poglavito SDA-u nije ostalo puno manevarskog prostora i stvar je u samoj sudskoj završnici dovedena u ovakvu pat poziciju.
Je li ovo bilo plod nekakve iznenadne ''ljutnje'', kapric, inat..ili se radi o smišljenoj taktici s ciljem propadanja pregovora. To će se vremenom iskristalizirati.
Dalje, moram priznati, SDA je u cijelom ovom skeču pokazao najviše kooperativnosti i političke ozbiljnosti, pa i korektnosti.
Objektivno, vrijeme je da SDA razmisli kao relativni pobjednik izbora s kim dalje...kako do vlasti na najbezbolniji i najlakši način.
I sad imamo želju za jednakim brojem ministarstava kao HDZ. Što također smatram sasvim legitimnimn zahtjevom, samo po meni prekasno iznesenim, u samoj završnici, tako ni HDZ-u a poglavito SDA-u nije ostalo puno manevarskog prostora i stvar je u samoj sudskoj završnici dovedena u ovakvu pat poziciju.
Je li ovo bilo plod nekakve iznenadne ''ljutnje'', kapric, inat..ili se radi o smišljenoj taktici s ciljem propadanja pregovora. To će se vremenom iskristalizirati.
Dalje, moram priznati, SDA je u cijelom ovom skeču pokazao najviše kooperativnosti i političke ozbiljnosti, pa i korektnosti.
Objektivno, vrijeme je da SDA razmisli kao relativni pobjednik izbora s kim dalje...kako do vlasti na najbezbolniji i najlakši način.
-
Trebam te
#21693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koje on da ucjenjuje!!?? a komu je dao i 5? Po cemu? Ameri su u pravu iams toliko galsova i toliko ministara mozes imati i tacka.It_is_a_Leclerc wrote:Navodno je Čović inicijalno pristao na 5+5+5+1 na dogovoru sa Bakirom, da bi nakon povratka u Predsjedništvo rekao da bi on ipak šest, a da se "bošnjačka komponenta" zadovolji sa 10 pozicija. Ako je istina da je bio kod Radončića, onda to sve govori o tim ljudima i njihovom obrazu. Bakir mu je uspio to izbiti iz glave, i ono što je dosad dogovoreno je da se može razgovarati o 5+5+5+1. Ništa drugo nije dogovoreno.
Svu bandu rastejerati i staviti ljude koji uopce ne pripadaju niti i jednoj stranci, ljude koji znaju raditi. Ovako ili radi vlada u ostavci ili u formiranju, nikad nemamo trenutnu vladu...
-
Trebam te
#21694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E nebi ga dobio kad nikad vlade ne bi ni bilo, samo kako je bezobrazan i kako frajer GINE za paremegaman4 wrote:Štožerni pomahnitao pravo.bh.tornjak wrote:- Idemo u tom smjeru da u petak imamo i formiranu Vladu FBiH i Vijeće ministara. Dakle, nećemo vas sad zamarati detaljima, jer faktički nije još ništa dogovoreno osim što smo približili stavove, ali Ministarstvo finansija, vrlo jasno i precizno kažem pripada HDZ-u jer je premijer iz reda bošnjačkog naroda i tako ide po Ustavu – kazao je Čović ne želeći pojašnjavati kako bi to moglo utjecati na DF.
![]()
- It_is_a_Leclerc
#21695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA nema manevarskog prostora od početka. Ta s kim će, crni Hafise, nego sa Komšićem ?! Sa SBB-om koji je u kampanji izdao Avaz koji je imao sliku mrtve Bakirove majke sa potpisom Lopov. Ili sa SDP-om koji se o svojom muci zabavio, i ne pada im na pamet opet u vlast.Hafis wrote:Čović je još prije više od dva mjeseca rekao da će tražiti 6 ministarstava. SDA se nije izjašnjavao o broju, a DF je rekao doslovce: ''daj šta daš, samo nek se radi''.
DF je bio spreman uzeti samo srpske pozicije. To je posve legitimno i pošteno. Iako imaju pravo na makar jednu hrvatsku poziciju, dali su ih sve HDZ-u. Tražili su četiri pozicije. I šta HDZ uradi - Ne, ne i ne, daj nam i jednu srpsku. E onda je DF suspendovao ranije dogovore, i sad, logično, traži da dobije šta ima i HDZ.
Bakir je spasio današnji razgovor, jer je Čović po dolasku u Predsjedništvo donio odbijenicu na ovaj novi prijedlog. Pa je Bakir spašavao, i uspio dogovoriti da će svi u vladi imati po pet ministara i jednog zajedničkog. Resori, konkretno, nisu ni dijeljeni, jer su tu finansije najveći problem. One su prvi pik i ništa se ne može bez njih... Iskreno, da sam ja Komšić, ja bih ih i dao. Pa šta ako HDZ i SNSD budu imali većinu u UO UIO BIH ?! Imali su je i 2002. i 2006., pa nismo propali. Uostalom, uvijek se može tražiti pozicija direktora UIO u zamjenu za to ministarstvo finansija.
Jednostavno, u poziciji smo gdje je inzistirati na takvim nekakvim principima potpuno suludo. Ako Čović traži finansije, ja bih ih dao. Tražio bih energetiku i rudarstvo, i MUP, i gotovo.
-
HM 2011
#21696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čuj ja zagadim - šta da radim - da dopustim trolanje o SDA sve negativno....almir90 wrote:Nije istina da nisu ništa uradili, da im samo vidiš vila. Evo komšija u mene, pravo skroman, jedan sprat kuće je totalno rezervisan za unutrašnji bazen, gotiva ofo-ono. Rasvjeta oko kuće bolja nego ova kraj puta, auto od 80 000 KM, sve poštenim radom i zalaganjem za građane.JBT wrote:Prijatelju, SDA je 20 godina u vlasti i vidi gdje smo. Sta treba vishe reci?
Napravili su ljudi sistem koji je sam sebi svrha tj. postoji samo da bi sam sebi produzio postojanje i da bi glavni u njemu nastavili shishati narod i ispijati snagu iz istog koliko se god moze.
Jasno je da ima uhljebljenih, kojima je eto nesto bolje od onih koji to nisu, ali, prijatelju, to je sve kratkog roka. Sve se dublje tone. Kad se bude prebiralo po kontejneru (ako nisi sami vrh te "snage") mozda ce utjeha biti to sto je taj kontejner noviji od onih drugih po kojima prebiru oni sto nisu privilegovani.![]()
Ja ne znam kako ovaj HM2011 ima obraza trolat po temama, ovaj lik zagadi sve oko sebe u krugu 100 m.
Ka je komšija sa bazenom u prizemlju - hajde što se iz priče može predpostaviti da je podoban - pitanje je koliko je sposoban....
Ako mu SIPA ne kuca na vrata - očito je da je sposobniji i od mene i od tebe......
Kad smo već kod toga - čitam prije neki dan komentare - kad jedan piše: iz provjerenih izvora donosim podatak da Bakir Izetbegović ima na računima 10 milijardi......
Ni SIPE ni tužilaštva bilo kojeg da to provjeri, potvrdi - što dovodi do zaključka - to su bombe klase L...... Profesionalni trovači i nezadovoljnici.....
Naša SDA je puno bolja u svemu od vašeg prikaza iste....
i zato samo SDA.....
-
denni232
#21697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Srecom pa se ti ama bas nista ne pitas.It_is_a_Leclerc wrote:
Jednostavno, u poziciji smo gdje je inzistirati na takvim nekakvim principima potpuno suludo. Ako Čović traži finansije, ja bih ih dao. Tražio bih energetiku i rudarstvo, i MUP, i gotovo.
- It_is_a_Leclerc
#21698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Politika konfrontacije i stalnog zatezanja nije nam donijela ništa dobro. Nemamo mi vremena za nadmudrivanje sa "anamo onim'". Ja planiram svojoj djeci ostaviti malo sretnije mjesto za život i zato me nervira kad vidim da se oni kojima sam dao ili mogao dati glas na izborima, igraju države, umjesto da malo spuste noseve i makar zagrebu po površini. Jer iskopati temelje ne vjerujem da je iko sposoban.denni232 wrote:Srecom pa se ti ama bas nista ne pitas.It_is_a_Leclerc wrote:
- pumica
#21699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
It_is_a_Leclerc wrote:Navodno je Čović inicijalno pristao na 5+5+5+1 na dogovoru sa Bakirom, da bi nakon povratka u Predsjedništvo rekao da bi on ipak šest, a da se "bošnjačka komponenta" zadovolji sa 10 pozicija. Ako je istina da je bio kod Radončića, onda to sve govori o tim ljudima i njihovom obrazu. Bakir mu je uspio to izbiti iz glave, i ono što je dosad dogovoreno je da se može razgovarati o 5+5+5+1. Ništa drugo nije dogovoreno.
Boze sacuvaj...
Ne dati mu finansije ni slucajno !
Ocito su i fahri kroz finansije obecali (protu)usluge i najgore za fahru bi bilo da to uzme DF.
-
denni232
#21700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebote zivot! Pa znaci 2 Bosnjacka glasa trebaju da vrijede kao jedan Hrvatski. I to bi bila demokratija?It_is_a_Leclerc wrote:Politika konfrontacije i stalnog zatezanja nije nam donijela ništa dobro. Nemamo mi vremena za nadmudrivanje sa "anamo onim'". Ja planiram svojoj djeci ostaviti malo sretnije mjesto za život i zato me nervira kad vidim da se oni kojima sam dao ili mogao dati glas na izborima, igraju države, umjesto da malo spuste noseve i makar zagrebu po površini. Jer iskopati temelje ne vjerujem da je iko sposoban.denni232 wrote:Srecom pa se ti ama bas nista ne pitas.It_is_a_Leclerc wrote:
Pa onda nam netrebaju uzbori. Fino neka se unese u ustav da trecina ministara uvijek pripadaju HDZ-u, tercina Bosnjacima I cao. Kakva je to demokratija?
Na kraju krajeva. Amerikanci su vec rekli sta misle o tome.A to u BiH vise vrijedi od samih izbora jer BiH je jos uvijek protektorat Americki.