SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
thekupus

#21676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

O'zone wrote:
seoBIH wrote:Danas u svrakinom auto udarilo zenu. Hitna dosla, policije nigdje. Udes na raskrsnici, haos nastao u saobracaju, trola stala. Policiji treba 5 min da dođu i regulisu saobracaj ali ih nije bilo 30 minuta dok sam bio u tom krugu. Stoka!
Naisao sam tuda dok je bila hitna. Zeleni Megan udario pješaka neka žena je sjedila na stolici sa glavom medju rukama mislim da je ona bila vozač Megana i bi mi je nekako i žao. Policije normalno nigdje s glave a udaljeni od mjesta udesa 384 metra mogli su i pjeske doći.
mozda se pokusavala otrijezniti :D
Tercius

#21677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

O'zone wrote:Vidim i gospodin Kojovic danas imao fin susret sa pripadnicima MUP-a. Bi mi malo začudo jer ipak on je poznata faca al zamisli kako je običnim gradjanima kad ovako pridju policajcu da ga upozore na propust ili prekršaj koji pravi?!

https://m.facebook.com/pedja.kojovic

I evo Kojovic tvrdi da će sada konstantno na sjednicama povlačiti ovo pitanje. Baš me zanima epilog
Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.
calculator

#21678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by calculator »

Tercius wrote:
O'zone wrote:Vidim i gospodin Kojovic danas imao fin susret sa pripadnicima MUP-a. Bi mi malo začudo jer ipak on je poznata faca al zamisli kako je običnim gradjanima kad ovako pridju policajcu da ga upozore na propust ili prekršaj koji pravi?!

I evo Kojovic tvrdi da će sada konstantno na sjednicama povlačiti ovo pitanje. Baš me zanima epilog
Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.

Bravo @Tercius, puna podrška svim pitanjima :thumbup:

Ali najprije treba kazniti drskost i drskog i neprofesionalnog policajca, slažeš li se?
Daryl Dixon

#21679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

Kakvo je ono vozilo gorilo na Stupu danas kod Tibre u blizini staračog doma, zna li se ko je, šta je, o čemu se radi?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#21680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matijevic_Vlado »

A kako ce dokazati P.K. da je to stvarno tako bilo? Ja mu vjerujem na rijec a ovog malog bilo briga :mrgreen:
Tercius

#21681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

calculator wrote:
Tercius wrote:

Bravo @Tercius, puna podrška svim pitanjima :thumbup:

Ali najprije treba kazniti drskost i drskog i neprofesionalnog policajca, slažeš li se?
Ni manje a ni vise ga kazniti u odnosu na onu saltersku radnicu kojoj je mrsko sto je ziva u momentu kada se pojavis sa pitanjem, medicinskom sestrom u kartoteci koja se bari sa potencijalnim ebacem 15 minuta na tvoje oci i neregistruje tvoje prisustvo, nista selektivno ne treba raditi.I sjetih se jos jedne stvari, neka pokrene pitanje i inicijativu na sljedecoj skupstini da se svim policajcima nabavi oprema za tonsko i video snimanje, pa onda neka sve ide u eter.
thekupus

#21682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

bas maloprije razmisljam bas o tom snimanju, i kakvih bi sve manipulacija tu bilo
i onda nadjoh na netu malo informacija
75 miliona dolara amerikanci odobrili samo za testnu fazu

ali inace je dobra ideja, i sto se tice policajaca koji bi imali dokaz da su sve ispravno radili, i zbog ljudi
Tercius

#21683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Ma nema druze manipulacija kad se uredno vodi, napravi server gdje se sve pohranjuje napravi pravilnik kojim ces biti duzan sve snimke drzati najmanje godinu dana i to je to.I kad se desi ovako da je neko nekome j...mater i sl, skines snimak i svima nama dobro.Al posto smo mi jako seljakast mentalitet po prirodi, ja sam za opciju da se na sva mjesta gdje se radi sa strankama postave kamere sa tonskim zapisom.
Kataklinger

#21684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kataklinger »

Pirija wrote:https://www.ch.ch/de/geschwindigkeitsueberschreitungen/
3 mjeseca oduzimanje za 30 kmh preko ogranicenja
Kod povratnika moguce oduzimanje vizacke i psiho test po potrebi
Sve to stoji, ali ja sam čitao neki pravilnik koji je drug dobio od policije i na kojem su kazne bile znatno oštrije...ali moguće je da je pravio više prekršaja pa su ga tad poderali da se smiri...smirio se nije, sad divlja na dva točka :lol:
archi_a

#21685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

Nešto se desilo u kockarnici u bivšem holiday inn-u. Ili velika pucnjava ili bomba. Ograđeno trakom i par automobila oštećeno. Ulaz raznesen. :shock:
mg

#21686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Kriminalci u plavom. U subotu ujutro u hippy klupi tri policajca piju kafu. Ja sam sjedio pola sata, oni su tu bili prije, i ostali poslije mene. Sa motorolama, uredno na dužnosti.

Poslije je došao još jedan na motoru, isto na kafu.

U svakoj kladionici imaš drotove koji sjede i ispunjavaju tikete, čak i prosjake reketare tako što im se uplaćuje na račun u Premieru.

Reorganizacija MUP-a KS je hitna i prijeko potrebna.

A ovo što ovaj priča o video i audio snimanju, ništa od toga. Bilo bi, pokvario se server, crkla baterija...nastavi niz...

Ali suština jeste u tome, da riba od glave smrdi, a svi bi od repa da je čiste.

Sve što nefunkcioniše u sistemu je direktna uzročno posljedična veza nekompetentnih ljdu u vrhu.
julisiz es grant

#21687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

topcam wrote:
thekupus wrote:a jarane vidi mu malog reza od slijepog crijeva, pa kod mene 8 savova :lol:
Kod njega lijen doktor, pa malo zarezao, a i sestra koja je sila, nije cula za sitni vez, nego ufatila koncem na par mjesta.
Ne šije sestra, jarane, neg' hirurg. Nije to zajebancija, šivanje je teže nego rezanje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Tercius wrote:
Posto Kojovica imamo na forumu, ne bi bilo lose da mu ovo proslijedis ;-)
Akibh

#21689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Akibh »

Tercius wrote:

Slazem se, a prije toga obavezno da se povuce pitanje policajaca koji uzimaju mito i ne kaznjavaju, da krenemo po redu...
zateznistub

#21691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Kako ovo sve treba maljem u potiljak...
woodman

#21692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by woodman »

sve fina i postena omladina. ne bi oni mrava zgazili :oops: :izet:
vješalica

#21693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

_BataZiv_0809 wrote:
Tercius wrote:
Posto Kojovica imamo na forumu, ne bi bilo lose da mu ovo proslijedis ;-)

arogancija dotičnog seronjice je izbila u prvi plan :roll:
iako stvarno da li namjerno ili slučajno želimo da izbrišemo prave razloge zbog koji je "sukob" nastao
dotični je postupao mimo zakona i svojih ovlaštenja i to jeste prijetnja u ovom gradu
nadalje čitala sam mnogobrojne maloumne komentare na njegovom profilu vezano za ovu vijest
i nemam šta drugo reći osim da su maloumni
osobe koje glume kako dotični požrtvovano rade svoj policijski posao,kako zaboga ne mogu ni srati ni pišati dok su na radnom mjestu i sl
trebali su se upoznati sa tim istim jebenim poslom kad su ga kupovali u proteklom periodu
rade posao za koji objektivno nisu ni zreli ni sposobni ni bilo šta
i eto slučajnosti od 4-5 hiljada prijavljenih po konkursima,odabraše 300 službenika u protekle 2 godine,najsposobnijih i najkvalitetnijih,i gore upravo imamo priliku da vidimo na koga trošimo godinu dana novac za osposobljavanje,ko je dobio certifikat za obavljanje posla (znači da je sposoban za posao) i dalje što ga redovno finansiramo "žrtvu" koji isti polaže u ovom gradu
u ovom gradu se isključivo zakon primjenjuje na sitnoj buraniji,a na ološi i kriminalcima raznog formata nikada i neće dok je ovakve policije,suda i tužilaštva
shandrprcSA

#21694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

zateznistub wrote:
Kako ovo sve treba maljem u potiljak...
seik od alpasina opet malo rok'o :skoljka:
Tercius

#21695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Akibh wrote:
Tercius wrote:

Slazem se, a prije toga obavezno da se povuce pitanje policajaca koji uzimaju mito i ne kaznjavaju, da krenemo po redu...
Meni je nekako po redu, i vise prioritetno da se rijesi pitanje trkaca iza 22,00 h i visestrukih povratnika u cinjenju prerksraja ako pricamo o saobracaju.
Akibh

#21696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Akibh »

Tercius wrote:
Akibh wrote:
Meni je nekako po redu, i vise prioritetno da se rijesi pitanje trkaca iza 22,00 h i visestrukih povratnika u cinjenju prerksraja ako pricamo o saobracaju.
To i zelim reci, manje kladionice i kafica, vise rada na terenu.
Nema nista od tog prebacivanja loptice, neces tako nista postici. Vi ste prva linija odbrane od zla a izgledate ko svajcarski sir...
Trkaci po pravilu imaju nekog u policiji, odmah zovu, zavrsavaju,???
Nekad se policija podmiti, nekad ostane na opomeni pa je finalni broj izrecenih kazni procentualno jako mali.
topcam
Vozim: uzbrdo

#21697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by topcam »

julisiz es grant wrote:
topcam wrote:
thekupus wrote:a jarane vidi mu malog reza od slijepog crijeva, pa kod mene 8 savova :lol:
Kod njega lijen doktor, pa malo zarezao, a i sestra koja je sila, nije cula za sitni vez, nego ufatila koncem na par mjesta.
Ne šije sestra, jarane, neg' hirurg. Nije to zajebancija, šivanje je teže nego rezanje.

To mi je novo, hoces reci da se iglom veci belaj moze napraviti nego skalperom.
julisiz es grant

#21698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Nije stvar u tome, već potez skalpelom traje 10 sekundi, a kad šiješ sve moraš staviti nazad kako je i bilo, sloj po sloj. A da se može velik belaj iglom napraviti, može. Da vidiš straha kad pukne ili ispadne, pa je ti traži po stomaku i moli boga da se nije zabila u crijevo ili krvni sud.
Svu operaciju radi doktor koji operiše i jedan ili dva asistenta (takođe doktori). Sestra im samo doFaĆa instrumente (tzv. instrumentarka). I njen poso je vrlo važan, ali pacijenta ne dodiruje.
zateznistub

#21699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

julisiz es grant wrote:Nije stvar u tome, već potez skalpelom traje 10 sekundi, a kad šiješ sve moraš staviti nazad kako je i bilo, sloj po sloj. A da se može velik belaj iglom napraviti, može. Da vidiš straha kad pukne ili ispadne, pa je ti traži po stomaku i moli boga da se nije zabila u crijevo ili krvni sud.
Svu operaciju radi doktor koji operiše i jedan ili dva asistenta (takođe doktori). Sestra im samo doFaĆa instrumente (tzv. instrumentarka). I njen poso je vrlo važan, ali pacijenta ne dodiruje.
Ja se bio zaljubio u onu sto je mene krpila u vojnoj bolnici u ratu...
julisiz es grant

#21700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

zateznistub wrote:
julisiz es grant wrote:Nije stvar u tome, već potez skalpelom traje 10 sekundi, a kad šiješ sve moraš staviti nazad kako je i bilo, sloj po sloj. A da se može velik belaj iglom napraviti, može. Da vidiš straha kad pukne ili ispadne, pa je ti traži po stomaku i moli boga da se nije zabila u crijevo ili krvni sud.
Ja se bio zaljubio u onu sto je mene krpila u vojnoj bolnici u ratu...
:lol: :thumbup:
Locked