mozda se pokusavala otrijeznitiO'zone wrote:Naisao sam tuda dok je bila hitna. Zeleni Megan udario pješaka neka žena je sjedila na stolici sa glavom medju rukama mislim da je ona bila vozač Megana i bi mi je nekako i žao. Policije normalno nigdje s glave a udaljeni od mjesta udesa 384 metra mogli su i pjeske doći.seoBIH wrote:Danas u svrakinom auto udarilo zenu. Hitna dosla, policije nigdje. Udes na raskrsnici, haos nastao u saobracaju, trola stala. Policiji treba 5 min da dođu i regulisu saobracaj ali ih nije bilo 30 minuta dok sam bio u tom krugu. Stoka!
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- thekupus
#21676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Tercius
#21677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.O'zone wrote:Vidim i gospodin Kojovic danas imao fin susret sa pripadnicima MUP-a. Bi mi malo začudo jer ipak on je poznata faca al zamisli kako je običnim gradjanima kad ovako pridju policajcu da ga upozore na propust ili prekršaj koji pravi?!
https://m.facebook.com/pedja.kojovic
I evo Kojovic tvrdi da će sada konstantno na sjednicama povlačiti ovo pitanje. Baš me zanima epilog
-
calculator
#21678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tercius wrote:Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.O'zone wrote:Vidim i gospodin Kojovic danas imao fin susret sa pripadnicima MUP-a. Bi mi malo začudo jer ipak on je poznata faca al zamisli kako je običnim gradjanima kad ovako pridju policajcu da ga upozore na propust ili prekršaj koji pravi?!
I evo Kojovic tvrdi da će sada konstantno na sjednicama povlačiti ovo pitanje. Baš me zanima epilog
Bravo @Tercius, puna podrška svim pitanjima
Ali najprije treba kazniti drskost i drskog i neprofesionalnog policajca, slažeš li se?
- Daryl Dixon
#21679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kakvo je ono vozilo gorilo na Stupu danas kod Tibre u blizini staračog doma, zna li se ko je, šta je, o čemu se radi?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#21680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A kako ce dokazati P.K. da je to stvarno tako bilo? Ja mu vjerujem na rijec a ovog malog bilo briga 
- Tercius
#21681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ni manje a ni vise ga kazniti u odnosu na onu saltersku radnicu kojoj je mrsko sto je ziva u momentu kada se pojavis sa pitanjem, medicinskom sestrom u kartoteci koja se bari sa potencijalnim ebacem 15 minuta na tvoje oci i neregistruje tvoje prisustvo, nista selektivno ne treba raditi.I sjetih se jos jedne stvari, neka pokrene pitanje i inicijativu na sljedecoj skupstini da se svim policajcima nabavi oprema za tonsko i video snimanje, pa onda neka sve ide u eter.calculator wrote:Tercius wrote:Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.O'zone wrote:Vidim i gospodin Kojovic danas imao fin susret sa pripadnicima MUP-a. Bi mi malo začudo jer ipak on je poznata faca al zamisli kako je običnim gradjanima kad ovako pridju policajcu da ga upozore na propust ili prekršaj koji pravi?!
Bravo @Tercius, puna podrška svim pitanjima![]()
Ali najprije treba kazniti drskost i drskog i neprofesionalnog policajca, slažeš li se?
- thekupus
#21682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bas maloprije razmisljam bas o tom snimanju, i kakvih bi sve manipulacija tu bilo
i onda nadjoh na netu malo informacija
75 miliona dolara amerikanci odobrili samo za testnu fazu
ali inace je dobra ideja, i sto se tice policajaca koji bi imali dokaz da su sve ispravno radili, i zbog ljudi
i onda nadjoh na netu malo informacija
75 miliona dolara amerikanci odobrili samo za testnu fazu
ali inace je dobra ideja, i sto se tice policajaca koji bi imali dokaz da su sve ispravno radili, i zbog ljudi
- Tercius
#21683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma nema druze manipulacija kad se uredno vodi, napravi server gdje se sve pohranjuje napravi pravilnik kojim ces biti duzan sve snimke drzati najmanje godinu dana i to je to.I kad se desi ovako da je neko nekome j...mater i sl, skines snimak i svima nama dobro.Al posto smo mi jako seljakast mentalitet po prirodi, ja sam za opciju da se na sva mjesta gdje se radi sa strankama postave kamere sa tonskim zapisom.
-
Kataklinger
#21684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve to stoji, ali ja sam čitao neki pravilnik koji je drug dobio od policije i na kojem su kazne bile znatno oštrije...ali moguće je da je pravio više prekršaja pa su ga tad poderali da se smiri...smirio se nije, sad divlja na dva točkaPirija wrote:https://www.ch.ch/de/geschwindigkeitsueberschreitungen/
3 mjeseca oduzimanje za 30 kmh preko ogranicenja
Kod povratnika moguce oduzimanje vizacke i psiho test po potrebi
-
archi_a
#21685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nešto se desilo u kockarnici u bivšem holiday inn-u. Ili velika pucnjava ili bomba. Ograđeno trakom i par automobila oštećeno. Ulaz raznesen. 
-
mg
#21686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kriminalci u plavom. U subotu ujutro u hippy klupi tri policajca piju kafu. Ja sam sjedio pola sata, oni su tu bili prije, i ostali poslije mene. Sa motorolama, uredno na dužnosti.
Poslije je došao još jedan na motoru, isto na kafu.
U svakoj kladionici imaš drotove koji sjede i ispunjavaju tikete, čak i prosjake reketare tako što im se uplaćuje na račun u Premieru.
Reorganizacija MUP-a KS je hitna i prijeko potrebna.
A ovo što ovaj priča o video i audio snimanju, ništa od toga. Bilo bi, pokvario se server, crkla baterija...nastavi niz...
Ali suština jeste u tome, da riba od glave smrdi, a svi bi od repa da je čiste.
Sve što nefunkcioniše u sistemu je direktna uzročno posljedična veza nekompetentnih ljdu u vrhu.
Poslije je došao još jedan na motoru, isto na kafu.
U svakoj kladionici imaš drotove koji sjede i ispunjavaju tikete, čak i prosjake reketare tako što im se uplaćuje na račun u Premieru.
Reorganizacija MUP-a KS je hitna i prijeko potrebna.
A ovo što ovaj priča o video i audio snimanju, ništa od toga. Bilo bi, pokvario se server, crkla baterija...nastavi niz...
Ali suština jeste u tome, da riba od glave smrdi, a svi bi od repa da je čiste.
Sve što nefunkcioniše u sistemu je direktna uzročno posljedična veza nekompetentnih ljdu u vrhu.
-
julisiz es grant
#21687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne šije sestra, jarane, neg' hirurg. Nije to zajebancija, šivanje je teže nego rezanje.topcam wrote:Kod njega lijen doktor, pa malo zarezao, a i sestra koja je sila, nije cula za sitni vez, nego ufatila koncem na par mjesta.thekupus wrote:a jarane vidi mu malog reza od slijepog crijeva, pa kod mene 8 savova
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Posto Kojovica imamo na forumu, ne bi bilo lose da mu ovo proslijedisTercius wrote:
Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.
-
Akibh
#21689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tercius wrote:Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.O'zone wrote:Vidim i gospodin Kojovic danas imao fin susret sa pripadnicima MUP-a. Bi mi malo začudo jer ipak on je poznata faca al zamisli kako je običnim gradjanima kad ovako pridju policajcu da ga upozore na propust ili prekršaj koji pravi?!
Slazem se, a prije toga obavezno da se povuce pitanje policajaca koji uzimaju mito i ne kaznjavaju, da krenemo po redu...
- vješalica
- zateznistub
#21691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako ovo sve treba maljem u potiljak...vješalica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150921033
- woodman
#21692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sve fina i postena omladina. ne bi oni mrava zgazili

- vješalica
#21693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
_BataZiv_0809 wrote:Posto Kojovica imamo na forumu, ne bi bilo lose da mu ovo proslijedisTercius wrote:
Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.
arogancija dotičnog seronjice je izbila u prvi plan
iako stvarno da li namjerno ili slučajno želimo da izbrišemo prave razloge zbog koji je "sukob" nastao
dotični je postupao mimo zakona i svojih ovlaštenja i to jeste prijetnja u ovom gradu
nadalje čitala sam mnogobrojne maloumne komentare na njegovom profilu vezano za ovu vijest
i nemam šta drugo reći osim da su maloumni
osobe koje glume kako dotični požrtvovano rade svoj policijski posao,kako zaboga ne mogu ni srati ni pišati dok su na radnom mjestu i sl
trebali su se upoznati sa tim istim jebenim poslom kad su ga kupovali u proteklom periodu
rade posao za koji objektivno nisu ni zreli ni sposobni ni bilo šta
i eto slučajnosti od 4-5 hiljada prijavljenih po konkursima,odabraše 300 službenika u protekle 2 godine,najsposobnijih i najkvalitetnijih,i gore upravo imamo priliku da vidimo na koga trošimo godinu dana novac za osposobljavanje,ko je dobio certifikat za obavljanje posla (znači da je sposoban za posao) i dalje što ga redovno finansiramo "žrtvu" koji isti polaže u ovom gradu
u ovom gradu se isključivo zakon primjenjuje na sitnoj buraniji,a na ološi i kriminalcima raznog formata nikada i neće dok je ovakve policije,suda i tužilaštva
-
shandrprcSA
#21694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
seik od alpasina opet malo rok'ozateznistub wrote:Kako ovo sve treba maljem u potiljak...vješalica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150921033
- Tercius
#21695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Meni je nekako po redu, i vise prioritetno da se rijesi pitanje trkaca iza 22,00 h i visestrukih povratnika u cinjenju prerksraja ako pricamo o saobracaju.Akibh wrote:Tercius wrote:Mozda nebi bilo lose ako se naravno sjeti od poljuljanog ega, da povuce i pitanje preventivno-kaznene politike iz domena saobracaja.Ako sam dobro shvatio opet ce se povlaciti price o minornim stvarima tipa meni policajac j...mater i sl,a to sto ja na vozackoj imam 6 zabrana a i dalje vozim nije bitno, sto sud odbija da izdaje naredbe o oduzimanju vozila kao predmetima sa kojim se vrse najtezi prekrsaji ni to nije bitno, sto za bilo koji najtezi prekrsaj mi je kazna 50 km to je opet najmanje bitno, a bitno je da je arogantni policajac prijetnja broj 1 u ovom gradu i na to treba djelovati ekspresno i to na svakoj sjednici.Ma bravo, nema sta.O'zone wrote:Vidim i gospodin Kojovic danas imao fin susret sa pripadnicima MUP-a. Bi mi malo začudo jer ipak on je poznata faca al zamisli kako je običnim gradjanima kad ovako pridju policajcu da ga upozore na propust ili prekršaj koji pravi?!
Slazem se, a prije toga obavezno da se povuce pitanje policajaca koji uzimaju mito i ne kaznjavaju, da krenemo po redu...
-
Akibh
#21696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To i zelim reci, manje kladionice i kafica, vise rada na terenu.Tercius wrote:Meni je nekako po redu, i vise prioritetno da se rijesi pitanje trkaca iza 22,00 h i visestrukih povratnika u cinjenju prerksraja ako pricamo o saobracaju.Akibh wrote:
Nema nista od tog prebacivanja loptice, neces tako nista postici. Vi ste prva linija odbrane od zla a izgledate ko svajcarski sir...
Trkaci po pravilu imaju nekog u policiji, odmah zovu, zavrsavaju,???
Nekad se policija podmiti, nekad ostane na opomeni pa je finalni broj izrecenih kazni procentualno jako mali.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#21697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
julisiz es grant wrote:Ne šije sestra, jarane, neg' hirurg. Nije to zajebancija, šivanje je teže nego rezanje.topcam wrote:Kod njega lijen doktor, pa malo zarezao, a i sestra koja je sila, nije cula za sitni vez, nego ufatila koncem na par mjesta.thekupus wrote:a jarane vidi mu malog reza od slijepog crijeva, pa kod mene 8 savova
To mi je novo, hoces reci da se iglom veci belaj moze napraviti nego skalperom.
-
julisiz es grant
#21698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije stvar u tome, već potez skalpelom traje 10 sekundi, a kad šiješ sve moraš staviti nazad kako je i bilo, sloj po sloj. A da se može velik belaj iglom napraviti, može. Da vidiš straha kad pukne ili ispadne, pa je ti traži po stomaku i moli boga da se nije zabila u crijevo ili krvni sud.
Svu operaciju radi doktor koji operiše i jedan ili dva asistenta (takođe doktori). Sestra im samo doFaĆa instrumente (tzv. instrumentarka). I njen poso je vrlo važan, ali pacijenta ne dodiruje.
Svu operaciju radi doktor koji operiše i jedan ili dva asistenta (takođe doktori). Sestra im samo doFaĆa instrumente (tzv. instrumentarka). I njen poso je vrlo važan, ali pacijenta ne dodiruje.
- zateznistub
#21699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja se bio zaljubio u onu sto je mene krpila u vojnoj bolnici u ratu...julisiz es grant wrote:Nije stvar u tome, već potez skalpelom traje 10 sekundi, a kad šiješ sve moraš staviti nazad kako je i bilo, sloj po sloj. A da se može velik belaj iglom napraviti, može. Da vidiš straha kad pukne ili ispadne, pa je ti traži po stomaku i moli boga da se nije zabila u crijevo ili krvni sud.
-
julisiz es grant
#21700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zateznistub wrote:Ja se bio zaljubio u onu sto je mene krpila u vojnoj bolnici u ratu...julisiz es grant wrote:Nije stvar u tome, već potez skalpelom traje 10 sekundi, a kad šiješ sve moraš staviti nazad kako je i bilo, sloj po sloj. A da se može velik belaj iglom napraviti, može. Da vidiš straha kad pukne ili ispadne, pa je ti traži po stomaku i moli boga da se nije zabila u crijevo ili krvni sud.