Teško da imaju takav softver, vjerujem da bio morao imati AI da bi to mogao prepoznati. Ne prate stalno, ali ako si baksuz naletjećeš.славянин wrote:Mislis da prate 24/7 dali ti propustas pjesaka.mogu mozda po prijavi vratiti na snimak ali sumnjam da imaju softwer koji prepoznaje dali pjesak oce da predje i jesi li ga ti propustioLaplace wrote:
Hiljadu puta sam tako ispao magarac. Em bez veze stajem em svaki put očekujem da me onaj tipkač iza opali u moje auto i parkira se u gepeku.
Ljepota je sad što je veliki broj raskrsnica u KS pokriven kamerama, pa ti sad vidi. Ne propustiš li pješaka, slijedi čestitka. Staneš mu, a on ni "mu" ni "me".
S druge strane, sve više pješaka normalno hoda trotoarom, a onda se ispali na pješački dok si rek'o "zebra". Sve i kada bi imao reflekse nindže, ne smiješ stati jer - tipkaĆ iza.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#21651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Travnički Noćni Šetač
#21652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I tako... par nekih novih nerviranja, par bezveznih situacija i nekoliko cool autića...
- JavierBosnia
#21653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo kise evo ludila. Voznja po 40 kmh. Bravo vozaci, veliki pozdrav za vase gume i sigurnost.
-
kakaljin
#21654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
JavierBosnia wrote:Evo kise evo ludila. Voznja po 40 kmh. Bravo vozaci, veliki pozdrav za vase gume i sigurnost.
Pa ako se bojis da vozis vise od 40 nemoj koristiti auto ima gradski prevoz ima taxi.
I ja sam jutros svjedocio, ljudi mile sa autima po cesti.
-
kakaljin
#21655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako me nerviraju vozaci, koji pricaju na mobitel a u autu imaju handsfree jer je novije auto i sigurno ima jer auto nije ispod 30 hiljada maraka.
- JavierBosnia
#21656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A stvarno mi nije jasno, srednja traka 200 metara prazno, on jedva 40 vozikakaljin wrote:JavierBosnia wrote:Evo kise evo ludila. Voznja po 40 kmh. Bravo vozaci, veliki pozdrav za vase gume i sigurnost.
Pa ako se bojis da vozis vise od 40 nemoj koristiti auto ima gradski prevoz ima taxi.
Pa majku mu ne moras divljati, al daj vozi 60 i zdravo
Kao sto bitanga voli reci, pored njih kao Sumaher izgledam, pa na semaforu cesto gledam nazad koliko ih ostavim pomislim da nisam na crveno slucajno krenuo
-
kakaljin
#21657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo i ja pomislim, a jos kada se desi da mi neko iza svirne da krenem na onu milisekundu izmedju zutog i zelenog, i ja odem a on ostane iza je za psihijatrije i proucavanja.JavierBosnia wrote:A stvarno mi nije jasno, srednja traka 200 metara prazno, on jedva 40 vozikakaljin wrote:JavierBosnia wrote:Evo kise evo ludila. Voznja po 40 kmh. Bravo vozaci, veliki pozdrav za vase gume i sigurnost.
Pa majku mu ne moras divljati, al daj vozi 60 i zdravo
Kao sto bitanga voli reci, pored njih kao Sumaher izgledam, pa na semaforu cesto gledam nazad koliko ih ostavim pomislim da nisam na crveno slucajno krenuo
- seoBIH
#21658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je problem u takvim situacijama jer onda ne znam da li sam krenuo na crveno ili ne 
- dadoka84
#21659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cp:Optimist wrote:U Zenici je posebno izrazeno to iskakanje pjesaka na cestu. Jebalo mater isto ovca samo zagrampa i pravo. Ni sekunde da pogleda lijevo i da li mogu da se bezbjedno zaustavim da ga propustim.
Ja uvijek stanem i kad se ocima sporazumim sa vozacen onda krenem u prelazak.
Isto tako, važna mjera u zaštiti ljudskog života je ta što važeći propisi kažu da prilikom prilaska raskrsnici i pješačkom prelazu vozači moraju da to čine sa POSEBNOM OPREZNOŠĆU, što u praksi znači brzinom od 30 km/h.
Kod nas u sarajevu npr na stupskoj petlji ulijeću u krivinu preko pješačkog brzinom od 60-70kmh.
- Optimist
#21660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slazem se, ali valjda i pjesak ima nekakvu odgovornost da cuva sebe i svoj zivot, a ne da se baca pod auto po svaku cijenu samo zato sto je na pjesackom i sto je upravu. Malo tolerancije nije na odmet.dadoka84 wrote:Cp:Optimist wrote:U Zenici je posebno izrazeno to iskakanje pjesaka na cestu. Jebalo mater isto ovca samo zagrampa i pravo. Ni sekunde da pogleda lijevo i da li mogu da se bezbjedno zaustavim da ga propustim.
Ja uvijek stanem i kad se ocima sporazumim sa vozacen onda krenem u prelazak.
Isto tako, važna mjera u zaštiti ljudskog života je ta što važeći propisi kažu da prilikom prilaska raskrsnici i pješačkom prelazu vozači moraju da to čine sa POSEBNOM OPREZNOŠĆU, što u praksi znači brzinom od 30 km/h.
Kod nas u sarajevu npr na stupskoj petlji ulijeću u krivinu preko pješačkog brzinom od 60-70kmh.
Nisam jednom gledao da tako izlijecu autobusu i kamionima bez imalo respekta da li isti mogu bezbjedno da se zaustave.
- dadoka84
#21661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Naravno, ali uvijek sa oprezom postaviš se kao da će neko preći pješački i tako se i ponašaš, ako nema nikog još bolje a ako ima spreman si stati.
Nebrojeno puta su me idioti počeli obilaziti kad stanem pješaku na pješakom pa onda ugroze iste te pješake koji su već na zebri i još sviraju (omiljena im je raskrsnica u paromlinskoj).
- kabal1337
#21662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ono je neki teski mamlaz projektovao + na to dodas ne kolegijalnost drugih ucesnika = maskembal.dadoka84 wrote: Cp:
Debili koji nece da se pomaknu u lijevu na 50 m da bi se neko sigurno ukljucio. Ti sa 0 trebas da se ukljucis u saobracaj koji se krece +-60 km/h
Traka za ubrzanje na glavnu 90% u guzvu, da hoces da ubrzas radar te doceka.
Morbidnost lokacije pjesackih prelaza...
Last edited by kabal1337 on 13/05/2019 13:12, edited 1 time in total.
- nepass1
#21663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i meni ovo ne ide u glavukakaljin wrote:Kako me nerviraju vozaci, koji pricaju na mobitel a u autu imaju handsfree jer je novije auto i sigurno ima jer auto nije ispod 30 hiljada maraka.
- Travnički Noćni Šetač
#21664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki ne znaju uključiti, neki štede bateriju bluetoth je pojede a neki ne žele da pričaju preko zvučnika u autu radi ostalih putnika...nepass1 wrote:i meni ovo ne ide u glavukakaljin wrote:Kako me nerviraju vozaci, koji pricaju na mobitel a u autu imaju handsfree jer je novije auto i sigurno ima jer auto nije ispod 30 hiljada maraka.
...
Prvih je najviše koliko sam ja vidio...
- dadoka84
#21665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Većina naših ljudi koji ne putuju vani to uopšte ne rade, kome da se ono pomjera... Vani sasvim najnormalnije pustiš ljude da se na miru uključe u saobraćaj ili sistem zippera ili se pomjere ulijevo.kabal1337 wrote: Ono je neki teski mamlaz projektovao + na to dodas ne kolegijalnost drugih ucesnika = maskembal.
Debili koji nece da se pomaknu u lijevu na 50 m da bi se neko sigurno ukljucio. Ti sa 0 trebas da se ukljucis u saobracaj koji se krece +-60 km/h
-
kakaljin
#21666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jednom ukljucis bluetoth ii ne gasis, konkretno kod mene je uvijek upaljen i kada udjem u auto automatski se spoji, a ovo sto vidim su vecinom sami u autu, a kada ima putnika fino ima dugme i iskljucis bluetoth nastavis pricati na telefon li stanes sa strane ako je tako.Travnički Noćni Šetač wrote:Neki ne znaju uključiti, neki štede bateriju bluetoth je pojede a neki ne žele da pričaju preko zvučnika u autu radi ostalih putnika...nepass1 wrote:i meni ovo ne ide u glavukakaljin wrote:Kako me nerviraju vozaci, koji pricaju na mobitel a u autu imaju handsfree jer je novije auto i sigurno ima jer auto nije ispod 30 hiljada maraka.
...
Prvih je najviše koliko sam ja vidio...
-
kakaljin
#21667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dadoka84 wrote:Većina naših ljudi koji ne putuju vani to uopšte ne rade, kome da se ono pomjera... Vani sasvim najnormalnije pustiš ljude da se na miru uključe u saobraćaj ili sistem zippera ili se pomjere ulijevo.kabal1337 wrote: Ono je neki teski mamlaz projektovao + na to dodas ne kolegijalnost drugih ucesnika = maskembal.
Meni se podrazumjeva da kada je lijeva traka slobodna da se prestrojim da ostavim prostora da se ovaj moze ukljuciti lakse i sigurnije.
Svaku petlju na autoputu se prebacim u lijevu traku da onaj ima prilku bez kocenja se ukljuciti na autoput
Jos su mi gori kada je semafor crveno na raskrsnici a ovaj usporava ali te nece da pusti vec stane ispred tebe i neda ti da se ukljucis iako kolona stoji.
- dadoka84
#21668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima poseban krug pakla za te vozače 
- Travnički Noćni Šetač
#21669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ja to znam i koristim ali govorim za ljude koje sam vidio da tako rade i bas ih pitao zasto ne koriste... to su im bili odgovori sto sam naveo...kakaljin wrote:
Jednom ukljucis bluetoth ii ne gasis, konkretno kod mene je uvijek upaljen i kada udjem u auto automatski se spoji, a ovo sto vidim su vecinom sami u autu, a kada ima putnika fino ima dugme i iskljucis bluetoth nastavis pricati na telefon li stanes sa strane ako je tako.
-
kakaljin
#21670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juce sam se posvadjao sa vozacem koji je na tranzit iz pravca jevrejskog skretao u ljubljansku, jedva je skrenuo,i onako se jedva skrene, ali mu je telefon na uhu bio i prica na njega. dole na semaforu u ljubljanskoj otvara prozor i kaze mi sto sviram, govorim mu da prica na telefon i da jedva skrece i da je ugrozio ucesnike u saobracaju, on mene govori nisi ti policajac da mi to govoris, i govori ramazan je i postim da nece da mi opsuje nesto. NevjerovatnoTravnički Noćni Šetač wrote:Ma ja to znam i koristim ali govorim za ljude koje sam vidio da tako rade i bas ih pitao zasto ne koriste... to su im bili odgovori sto sam naveo...kakaljin wrote:
Jednom ukljucis bluetoth ii ne gasis, konkretno kod mene je uvijek upaljen i kada udjem u auto automatski se spoji, a ovo sto vidim su vecinom sami u autu, a kada ima putnika fino ima dugme i iskljucis bluetoth nastavis pricati na telefon li stanes sa strane ako je tako.
- Travnički Noćni Šetač
#21671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da... za takve je najbolji poklon čičak futrola za mobitel da se zalijepi na zolufe...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ebo bi mu ja od tave drskukakaljin wrote:
Juce sam se posvadjao sa vozacem koji je na tranzit iz pravca jevrejskog skretao u ljubljansku, jedva je skrenuo,i onako se jedva skrene, ali mu je telefon na uhu bio i prica na njega. dole na semaforu u ljubljanskoj otvara prozor i kaze mi sto sviram, govorim mu da prica na telefon i da jedva skrece i da je ugrozio ucesnike u saobracaju, on mene govori nisi ti policajac da mi to govoris, i govori ramazan je i postim da nece da mi opsuje nesto. Nevjerovatno
-
Zoya
#21673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Smetaju li i vama vozačima biciklisti?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne smetaju ako su na biciklistickoj staziZoya wrote:Smetaju li i vama vozačima biciklisti?
- dadoka84
#21675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja bi to sve gazio, sem kad sam i sam biciklist 
Ima ih nepodnošljivih, bezobraznih prema pješacima kad su na trotoaru. Na cesti ne smetaju uglavnom, voze uz desnu ivicu po propisu.
Ima ih nepodnošljivih, bezobraznih prema pješacima kad su na trotoaru. Na cesti ne smetaju uglavnom, voze uz desnu ivicu po propisu.