TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#21651 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote:Zanimljivo je znati da li su kladionice imale u ponudi recimo da AO, IW i Miami ove godine osvaja Djoko! Vjerujem da bi bilo mozda par neupucenih Srba, mozda iz dijaspore koji ne bi zalili dati neki euro iz navijacke strasti i jer ih je malo sljivovica taj dan ponijela.
A da je ista ponuda bila na Fedexa, vjerujem da na cijelom dunjaluku ne bi bila dva covjeka koji bi vjerovali u mozda najvecu tenisku senzaciju Open ere. A eto dogodila se.
Leo, mogli smo se obogatiti! :mrgreen:
Ja sam zagriženi navijač ali nisam vjerovao da može ni do SF AO a ne ovo dalje...
Pogotovo ako se pogleda zrijeb IW i Miamija.

Na AO je dobio 4 top 10 igrača (nije to niko napravio koliko sam pročitao 30 godina),
na IW je imao strahobalan zrijeb a u Miamiju je izvukao 2 nevjerovatna meča protiv izuzetno inspiriranih protivnika (Berdych, Kyrgios).

i pri tome je 3x savladao svoju noćnu moru - Nadala...

Dakle da sam maštao kako da mu krene ova sezona ne bi namaštao sve ovo...
Leopold_IV

#21652 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

KENJAC wrote:
Blek Stena wrote:Pogledah sad, u pravu si :thumbup: ......Bas je srecko, sve mu ide u prilog :D
Kako nije ? Prvi dio karijere igro protiv Philipodopulusa raznih. Taman se pojavio neko ko mu je kost u grlu i taj neko pocne grlit drveca, travu past i srce poklanjat. Sad je opet ko na pocetku karijere. Tri turnira zaredom uzme a da ne odigra ni jedan mec sa prvom dvojicom ?
Proci ce i to. Najest cemo se mi slanine opet !
hahaha, samo sam čekao ovakav post da se ponovo nasmijem.... :mrgreen:
Sad kad se Federer odmorio, a Nadal zdrav, broj jedan i dva su rezervirani za njih, a kao i nekada prije, sa Murrayem se može dogovoriti za broj 3 ili 4.
Naravno ako Stana uhvati želja za tenisom, može to biti i pozicija 4-5...

Mislio sam da ćeš barem malo cijeniti nivo tenisa koji postiže čovjek od 36 ljeta...
Npr ovakvom Kyrgiosu, Djokovic do deucea ne moze doci...čisto kao red veličine...
shake69

#21653 Re: TENIS

Post by shake69 »

Ma kakva 4-5 pozicija, Djovak leti iz Top 10 do kraja godine, ne budu li Kenjac i Blek stena bar neku sadaku odnijeli u Turbe sedam brace da se bar zadrzi u tom odabranom drustvu.
Ako je sada 22 na Race listi, kukala mu majka, sta ce biti kad se Srdjanova snajka porodi!
Blek Stena

#21654 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Pazite samo da sami sebi neizbaksuzirate sa ovim omalovazavanjem :-)
Tek sto ste malkice progledali I prodihali :wink:
commendatore

#21655 Re: TENIS

Post by commendatore »

Blek Stena wrote:Pazite samo da sami sebi neizbaksuzirate sa ovim omalovazavanjem :-)
E moj sinko jeste l dihali u eri Murata Safina i Pita Samprasa il ste tad drkice bacali cekajuci da se srpstvo ponovo vaisdigne :lol:
commendatore

#21656 Re: TENIS

Post by commendatore »

KENJAC wrote:
Blek Stena wrote:Pogledah sad, u pravu si :thumbup: ......Bas je srecko, sve mu ide u prilog :D
Kako nije ? Prvi dio karijere igro protiv Philipodopulusa raznih. Taman se pojavio neko ko mu je kost u grlu i taj neko pocne grlit drveca, travu past i srce poklanjat. Sad je opet ko na pocetku karijere. Tri turnira zaredom uzme a da ne odigra ni jedan mec sa prvom dvojicom ?
Proci ce i to. Najest cemo se mi slanine opet !
Samo se ti nazderi slanine sam pazi da je krmetu ishrana bila zdrava a ne da joj u istoriji ima pokoji pojeden srbin il DEZERTER :mrgreen: nije kanibalizam zdrav tresu se ruke :mrgreen:

No da se vratim na tenis Denis Istomin je najnovija nada bijelog sporta :mrgreen: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#21657 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Blek Stena wrote:Pazite samo da sami sebi neizbaksuzirate sa ovim omalovazavanjem :-)
Nemoj zezati, kad i kad je Roger sahranjen, bilo je svega....
Sad kad je u ovom prvom kvartalu godine broj jedan, ide prica o povlacenju rucne.
Ko se nadao ovom? Ko se nadao da ce Roger sa 36 tamburati sve redom?
Ni najveci fanatik, vjerujem....
I opet krece prica o Philipousisima i slicno....
Neukusno....zato i rekoh, ko gubi, ima pravo da se ljuti.
Blek Stena

#21658 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Tomahawk11 wrote:
Sad kad je u ovom prvom kvartalu godine broj jedan, ide prica o povlacenju rucne.
A sto to meni pricas?
Tomahawk11
Globalni moderator

#21659 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Blek Stena wrote:
Tomahawk11 wrote:
A sto to meni pricas?
Nadovezao sam se na tvoj komentar.
Ista ili slicna prica je bila kad su uloge bile obrnute.
Zasto ne moze jednom sampion biti sampion, a da mu ne trazimo dlaku u jajetu?
Blek Stena

#21660 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Tomahawk@
:-) Ja sam se samo u jednom postu malkice nasalio rekavsi da Federeru sve ide od ruke. Nikakve dlake nisam trazio.
Imas ti razloga da se zakacis na komentare iz prethodnih postova mnogo vise nego na moj, ako vec pokusavas da budes neutralan I objektivan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#21661 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Blek Stena wrote:Tomahawk@
:-) Ja sam se samo u jednom postu malkice nasalio rekavsi da Federeru sve ide od ruke. Nikakve dlake nisam trazio.
Imas ti razloga da se zakacis na komentare iz prethodnih postova mnogo vise nego na moj, ako vec pokusavas da budes neutralan I objektivan.
Ne, nisam se u tom kontekstu zakacio, u smislu da bas ti furas tu pricu.
Nego mi je tvoj post vise posluzio kao temelj :thumbup:
nuki_cika

#21662 Re: TENIS

Post by nuki_cika »

Nego kad Damir igra svoj mec dejvis kupa-sutra ili u nedjelju?
ultima_palabra

#21663 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

nuki_cika wrote:Nego kad Damir igra svoj mec dejvis kupa-sutra ili u nedjelju?
I sutra i u nedjelju :D Ako ne bude 3-0 za nekoga u subotu.
Dr Kova

#21665 Re: TENIS

Post by Dr Kova »

biće zanimljivo ovo u svakom slučaju
KENJAC

#21666 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Tomahawk11 wrote:

A moj kao nadogradnja. Daj, ba smiri malo loptu. Vidi se iz aviona da se sve poklopilo. Sreca il cudo , sta li je. Marej , poslije onakve sezone lego. Djokovic u 2017 imo deset servi iznad 200 km/h. Rafa , ni kriv ni duzan drugi igrac godine sa nivoom tenisa koji je blago receno smijesan.
Vise paznje izaziva to da je Fed u cederdesetoj na prvom mjestu nego njegov nivo tenisa. Ne kazem , zasluzeno je prvi, tu svaka cast. Al lako je prvi bit kad sam igras !
Prije je barem imo Philipodopulusa. Sad ni njega .
shake69

#21667 Re: TENIS

Post by shake69 »

Kenjo, ne kenjo, op jopet o Philipopo... :zzzz:
nuki_cika

#21668 Re: TENIS

Post by nuki_cika »

ultima_palabra wrote:
nuki_cika wrote:Nego kad Damir igra svoj mec dejvis kupa-sutra ili u nedjelju?
I sutra i u nedjelju :D Ako ne bude 3-0 za nekoga u subotu.
Kako sad ovo?
http://m.sportsport.ba/tenis/mirza-basi ... nju/231705
Dr Kova

#21669 Re: TENIS

Post by Dr Kova »

KENJAC wrote: A moj kao nadogradnja. Daj, ba smiri malo loptu. Vidi se iz aviona da se sve poklopilo. Sreca il cudo , sta li je. Marej , poslije onakve sezone lego. Djokovic u 2017 imo deset servi iznad 200 km/h. Rafa , ni kriv ni duzan drugi igrac godine sa nivoom tenisa koji je blago receno smijesan.
Vise paznje izaziva to da je Fed u cederdesetoj na prvom mjestu nego njegov nivo tenisa. Ne kazem , zasluzeno je prvi, tu svaka cast. Al lako je prvi bit kad sam igras !
Nakon ovog tvog posta, ne vjerujem da će te više iko uz'mati za ozbiljno, al' ni sekunde..
vryzas

#21670 Re: TENIS

Post by vryzas »

lakilaka wrote:jednostavno - roger federer najbolji igrac tenisa svih vremena.

:thumbup:
perfect_guy

#21671 Re: TENIS

Post by perfect_guy »

šta je upitno? i Mirza i Damir imaju po dva singl meča u planu. Samo ako prije petog meča neko dobije, onda se ili ne igra nikako, ili igraju slabiji igrači
Leopold_IV

#21672 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

KENJAC wrote:
Tomahawk11 wrote:

A moj kao nadogradnja. Daj, ba smiri malo loptu. Vidi se iz aviona da se sve poklopilo. Sreca il cudo , sta li je. Marej , poslije onakve sezone lego. Djokovic u 2017 imo deset servi iznad 200 km/h. Rafa , ni kriv ni duzan drugi igrac godine sa nivoom tenisa koji je blago receno smijesan.
hahah a 2014/2015 su svi igrali mrak a?
selektivno pamćenje je čudo...
Leopold_IV

#21673 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Buckethead wrote:
KENJAC wrote: A moj kao nadogradnja. Daj, ba smiri malo loptu. Vidi se iz aviona da se sve poklopilo. Sreca il cudo , sta li je. Marej , poslije onakve sezone lego. Djokovic u 2017 imo deset servi iznad 200 km/h. Rafa , ni kriv ni duzan drugi igrac godine sa nivoom tenisa koji je blago receno smijesan.
Nakon ovog tvog posta, ne vjerujem da će te više iko uz'mati za ozbiljno, al' ni sekunde..
hahaha, da tenisku lopticu ofarba u crveno i stavi na nos :?:
shake69

#21674 Re: TENIS

Post by shake69 »

Danas, sutra i prekosutra tri historijska dana za tenis u BiH. Velika sansa za Davis cup reprezentaciju nase zemlje da pobjedom nad Holandijom izbori mec za svjetsku skupinu i u Zenicu ili Sarajevo dovedu Wawrinku, Nishikorija, Raonica, Berdycha ili Medjugorca Chilkana da napokon vidi glavni grad zemlje gdje je rodjen. Steta da to mediji ne shvataju pa ne pumpaju atmosferu da se Arena napuni, a ni navijaci kojih je izgleda premalo za tenis u nasoj zemlji iako imamo igraca u Top 100 i tenis vise nije na nivou boćanja.
Vjerujem da kljuceve pobjede drzi posljednjih godina nas najkonzistentniji teniser u DC - Mirza Basic. Njegova pobjeda danas protiv Haasea vjerovatno bi trasirala put za pobjedu u nedjelju, ili cak mozda i sutra! Idemo! :bih:
Leopold_IV

#21675 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote:Danas, sutra i prekosutra tri historijska dana za tenis u BiH. Velika sansa za Davis cup reprezentaciju nase zemlje da pobjedom nad Holandijom izbori mec za svjetsku skupinu i u Zenicu ili Sarajevo dovedu Wawrinku, Nishikorija, Raonica, Berdycha ili Medjugorca Chilkana da napokon vidi glavni grad zemlje gdje je rodjen. Steta da to mediji ne shvataju pa ne pumpaju atmosferu da se Arena napuni, a ni navijaci kojih je izgleda premalo za tenis u nasoj zemlji iako imamo igraca u Top 100 i tenis vise nije na nivou boćanja.
Vjerujem da kljuceve pobjede drzi posljednjih godina nas najkonzistentniji teniser u DC - Mirza Basic. Njegova pobjeda danas protiv Haasea vjerovatno bi trasirala put za pobjedu u nedjelju, ili cak mozda i sutra! Idemo! :bih:
:thumbup:
Post Reply