BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Laertes

#21651 Re: BHTelecom

Post by Laertes »

Mene danas zovu iz Telemacha kao da pitaju jesam li zainteresovan za uslugu. Rekoh nemate vi kabl do moje zgrade. Pita ona a koja je adresa? Rekoh kako znaš ime i broj telefona, a ne znaš adresu?
Šta koji q zovu ako se gase?
tandrli

#21652 Re: BHTelecom

Post by tandrli »

ing-ecc wrote: 14/04/2025 21:38
tandrli wrote: 14/04/2025 21:22
ing-ecc wrote: 14/04/2025 21:07
Jesi li ti administrator vase sip grupe/numeracije? Imas li administratorske ovlasti?
da
Pa imas li ti listing poziva sa weba?
ne, imam samo pdf kad se račun formira
kako da dođem do logina za web, jer navodno tehničko lice iz telekoma koje je zaduženo za taj dio grada tvrdi da je to neizvodljivo
Kera1133

#21653 Re: BHTelecom

Post by Kera1133 »

Laertes wrote: 15/04/2025 17:43 Mene danas zovu iz Telemacha kao da pitaju jesam li zainteresovan za uslugu. Rekoh nemate vi kabl do moje zgrade. Pita ona a koja je adresa? Rekoh kako znaš ime i broj telefona, a ne znaš adresu?
Pa ne gase se, prodaju se. Kompanija ostaje, mijenja se vlasnik.
Laertes

#21654 Re: BHTelecom

Post by Laertes »

Kera1133 wrote: 15/04/2025 20:59
Laertes wrote: 15/04/2025 17:43 Mene danas zovu iz Telemacha kao da pitaju jesam li zainteresovan za uslugu. Rekoh nemate vi kabl do moje zgrade. Pita ona a koja je adresa? Rekoh kako znaš ime i broj telefona, a ne znaš adresu?
Pa jel' ih bhtelecom preuzima? Šta onda pokušavaju, bhtelecomu preuzeti korisnika?
Kera1133

#21655 Re: BHTelecom

Post by Kera1133 »

Laertes wrote: 15/04/2025 21:10
Pa jel' ih bhtelecom preuzima? Šta onda pokušavaju, bhtelecomu preuzeti korisnika?
Pa ne zna ona sta koristis, a i sve i da zna, vjerovatno i dalje ima koristi ako privuce nove korisnike. Zvala te i radi sebe jer vjerovatno ima benefite na platu ako privuce nove korisnike. Zar je toliko cudno..
Laertes

#21656 Re: BHTelecom

Post by Laertes »

Kera1133 wrote: 15/04/2025 21:33
Laertes wrote: 15/04/2025 21:10
Pa ne zna ona sta koristis, a i sve i da zna, vjerovatno i dalje ima koristi ako privuce nove korisnike. Zvala te i radi sebe jer vjerovatno ima benefite na platu ako privuce nove korisnike. Zar je toliko cudno..
Ok. Ima smisla.
reboot

#21657 Re: BHTelecom

Post by reboot »

Ima li još neko problema sa mrežom? Ili mi ljudi govore da sam nedostupan, ili mi se izgubi mreža u potpunosti, dok mtel regularno radi. Na više lokacija se dešava i na više uređaja.
sasajev

#21658 Re: BHTelecom

Post by sasajev »

reboot wrote: 16/04/2025 09:09 Ima li još neko problema sa mrežom? Ili mi ljudi govore da sam nedostupan, ili mi se izgubi mreža u potpunosti, dok mtel regularno radi. Na više lokacija se dešava i na više uređaja.
Ima problema s mrezom unazad dva mjeseca minimalno. Samo mi se cini da je sada situacija jos gora nego sto je bila.
hjasko

#21659 Re: BHTelecom

Post by hjasko »

Pozdrav ! Dobio sam za zamjenu neispravnog ZTE boxa android box pa me zanima, ako već ima tipka na daljinskom , kako upariti TV uređaj da se može paliti i gasiti sa daljincem od android boxa ? Je li neko već to radio odnosno uspio ? Inače prvi utisci su zadovoljavajući, obzirom da sam ovdje čitao da su ljudi nezadovoljni ovim android uređajima ... Možda da je malo sporiji u odnosu na stari boks ... U uputstvu koje sam našao na netu na mogu pronaći ovo što mi treba ... Hvala !
Mhmdblzvc17

#21660 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

hjasko wrote: 16/04/2025 21:51 Pozdrav ! Dobio sam za zamjenu neispravnog ZTE boxa android box pa me zanima, ako već ima tipka na daljinskom , kako upariti TV uređaj da se može paliti i gasiti sa daljincem od android boxa ? Je li neko već to radio odnosno uspio ? Inače prvi utisci su zadovoljavajući, obzirom da sam ovdje čitao da su ljudi nezadovoljni ovim android uređajima ... Možda da je malo sporiji u odnosu na stari boks ... U uputstvu koje sam našao na netu na mogu pronaći ovo što mi treba ... Hvala !
Koji ti je model Android boxa? ZTE ili SEI Robotics?
Inače, ja sam isto zadovoljan Android boxom, dosta brzo radi, nema problema. Brži je od običnih boxova.
hjasko

#21661 Re: BHTelecom

Post by hjasko »

Mhmdblzvc17 wrote: 16/04/2025 22:02
hjasko wrote: 16/04/2025 21:51 Pozdrav ! Dobio sam za zamjenu neispravnog ZTE boxa android box pa me zanima, ako već ima tipka na daljinskom , kako upariti TV uređaj da se može paliti i gasiti sa daljincem od android boxa ? Je li neko već to radio odnosno uspio ? Inače prvi utisci su zadovoljavajući, obzirom da sam ovdje čitao da su ljudi nezadovoljni ovim android uređajima ... Možda da je malo sporiji u odnosu na stari boks ... U uputstvu koje sam našao na netu na mogu pronaći ovo što mi treba ... Hvala !
Inače, ja sam isto zadovoljan Android boxom, dosta brzo radi, nema problema. Brži je od običnih boxova.
Ovaj SEI je u pitanju, nisam uspio sa daljincem od boksa iako mogu sa daljinskim od TV da upravljam boksom, barem u onim najelementarnijim stvarima obzirom da je ovaj android sa dosta više mogućnosti. Postavio sam bežični miš i radi. Youtube isto radi dobro iako ne uspijevam da instaliram neku youtube zamjenu bez reklama, kao što imam recimo CleanTube na drugim androidima ... Ali tek sam počeo :)
Mhmdblzvc17

#21662 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

hjasko wrote: 17/04/2025 00:09
Ovaj SEI je u pitanju, nisam uspio sa daljincem od boksa iako mogu sa daljinskim od TV da upravljam boksom, barem u onim najelementarnijim stvarima obzirom da je ovaj android sa dosta više mogućnosti. Postavio sam bežični miš i radi. Youtube isto radi dobro iako ne uspijevam da instaliram neku youtube zamjenu bez reklama, kao što imam recimo CleanTube na drugim androidima ... Ali tek sam počeo :)
Na SEI-u, držiš crveno dugme na daljinskom, kada zasvijetli lampica, usmjeri daljinski od TV-a u njega i trebao bi da primi signal. Poslije toga ponovo pritisneš crveno dugme i to je to.

Također, u postavkama Android boxa i svog TV-a potraži opciju HDMI CEC, uključi sve opcije što tu imaš i onda će ti raditi sve s jednim daljinslim. 😁

I jesi li ti tražio da ti stave Android box ili su oni sami kada su došli da zamjene stari ZTE stavili Android box?
hjasko

#21663 Re: BHTelecom

Post by hjasko »

Mhmdblzvc17 wrote: 17/04/2025 07:41

Na SEI-u, držiš crveno dugme na daljinskom, kada zasvijetli lampica, usmjeri daljinski od TV-a u njega i trebao bi da primi signal. Poslije toga ponovo pritisneš crveno dugme i to je to.

Također, u postavkama Android boxa i svog TV-a potraži opciju HDMI CEC, uključi sve opcije što tu imaš i onda će ti raditi sve s jednim daljinslim. 😁

I jesi li ti tražio da ti stave Android box ili su oni sami kada su došli da zamjene stari ZTE stavili Android box?
Super, probati ću večeras kada se vratom kući sa posla ... inače, nisam tražio android box već je BHT tehničar sam donijeo i zamijenio, nisam nito znao da je to sada standardni dio opreme već sam mislio da se to instalira na zahtjev i dodatno plaća kao što ja dodatno plaćam recimo FritzBox ... inače znam za CEC pa sam preko toga i dobio upravljanje boksom preko daljinca od TV ... Pozdrav !
Mhmdblzvc17

#21664 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

hjasko wrote: 17/04/2025 09:20
Mhmdblzvc17 wrote: 17/04/2025 07:41

Super, probati ću večeras kada se vratom kući sa posla ... inače, nisam tražio android box već je BHT tehničar sam donijeo i zamijenio, nisam nito znao da je to sada standardni dio opreme već sam mislio da se to instalira na zahtjev i dodatno plaća kao što ja dodatno plaćam recimo FritzBox ... inače znam za CEC pa sam preko toga i dobio upravljanje boksom preko daljinca od TV ... Pozdrav !
Od 2023. godine je to standardna oprema i ne plaća se. Nisu ih imali od tada na stanju, a ove godine su nabavili dosta tih boxova i postavljaju korisnicima.

A HDMI CEC moraš naći i u postavkama boxa i uključiti kako bi sve funkcionisalo.
Rogie

#21665 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

Mhmdblzvc17 wrote: 17/04/2025 11:11
De mi reci je l' bolji taj SEI ili ZTE? ZTE sam imao priliku malo koristiti, nervira me u nekim stvarima poput bagovanja kod samog paljenja gdje ton ima - slike nema (pa sam nekad morao i iskljucivati, jer druge opcije ne pale), druga stvar kad vratis neki sadrzaj, pauziras i odes na 20 min negdje - vratis se, on ti vraca neku zadnju emisiju koja se trenutno emituje. Takodjer, nema mogucnost listanja epg-a po datumima, nego moras sve 'pješke' listati kako bi vratio nesto od prije 5-6 dana npr.
Mhmdblzvc17

#21666 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

Rogie wrote: 17/04/2025 13:42
Mhmdblzvc17 wrote: 17/04/2025 11:11
De mi reci je l' bolji taj SEI ili ZTE? ZTE sam imao priliku malo koristiti, nervira me u nekim stvarima poput bagovanja kod samog paljenja gdje ton ima - slike nema (pa sam nekad morao i iskljucivati, jer druge opcije ne pale), druga stvar kad vratis neki sadrzaj, pauziras i odes na 20 min negdje - vratis se, on ti vraca neku zadnju emisiju koja se trenutno emituje. Takodjer, nema mogucnost listanja epg-a po datumima, nego moras sve 'pješke' listati kako bi vratio nesto od prije 5-6 dana npr.
Prema specifikacijama, ZTE je bolji i noviji od SEI (ZTE ima Amlogic S905X4 procesor i izašao je 2025. godine, dok SEI ima Amlogic S905X2 procesor i izašao je 2022. godine).
Imao sam priliku pogledati ZTE i ima baš taj problem što ledi slika kad se box upali ili nekada kad se promijeni kanal, ali je kod ovog što sam ja koristio rješenje bilo samo prebaciti na sljedeći kanal. Kod mene lično je SEI i nemam problema s tim na njemu niti sam primijetio bilo kakav drugi problem kod njega. Vraćanje radi ok, jedino što nema to po datumima.
Od poslijednjeg update Moja TV aplikacije, box radi primjetno brže tj. brže prebacuje kanale, ZTE to možda malčice brže radi, ali je to možda jer je u mene bakar, a ZTE sam koristio na lokaciji gdje je optika, pa vjerovatno igra i to ulogu.
Uglavnom, ja nemam problema sa SEI, a sviđa mi se kod njega i to što se može gasiti bilo koji TV s njegovim daljinskim jer ima dugme koje se namjesti na osnovu daljinskog od TV, naveo sam u prethodnoj objavi.
Po specifikacijana, ZTE je bolji i noviji...
Rogie

#21667 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

Mhmdblzvc17 wrote: 17/04/2025 15:34 Prema specifikacijama, ZTE je bolji i noviji od SEI (ZTE ima Amlogic S905X4 procesor i izašao je 2025. godine, dok SEI ima Amlogic S905X2 procesor i izašao je 2022. godine).
Imao sam priliku pogledati ZTE i ima baš taj problem što ledi slika kad se box upali ili nekada kad se promijeni kanal, ali je kod ovog što sam ja koristio rješenje bilo samo prebaciti na sljedeći kanal. Kod mene lično je SEI i nemam problema s tim na njemu niti sam primijetio bilo kakav drugi problem kod njega. Vraćanje radi ok, jedino što nema to po datumima.
Od poslijednjeg update Moja TV aplikacije, box radi primjetno brže tj. brže prebacuje kanale, ZTE to možda malčice brže radi, ali je to možda jer je u mene bakar, a ZTE sam koristio na lokaciji gdje je optika, pa vjerovatno igra i to ulogu.
Uglavnom, ja nemam problema sa SEI, a sviđa mi se kod njega i to što se može gasiti bilo koji TV s njegovim daljinskim jer ima dugme koje se namjesti na osnovu daljinskog od TV, naveo sam u prethodnoj objavi.
Hvala ti puno na detaljnim informacijama, ja sam vec odavno prestao da to u detalje provjeravam, ispitujem itd. Zasluzujes barem trecinu telecomove plate za pomoc korisnicima po forumu. :D
Mhmdblzvc17

#21668 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

Rogie wrote: 17/04/2025 16:43
Mhmdblzvc17 wrote: 17/04/2025 15:34 Prema specifikacijama, ZTE je bolji i noviji od SEI (ZTE ima Amlogic S905X4 procesor i izašao je 2025. godine, dok SEI ima Amlogic S905X2 procesor i izašao je 2022. godine).
Hvala ti puno na detaljnim informacijama, ja sam vec odavno prestao da to u detalje provjeravam, ispitujem itd. Zasluzujes barem trecinu telecomove plate za pomoc korisnicima po forumu. :D
Nema na čemu, trudim se pomoći koliko god mogu. 😁
REDDEVILS

#21669 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

Mozeli se promjeniti hrvatski komentator sa AS Premium1.
Prije je moglo na zte stb.
niho92

#21670 Re: BHTelecom

Post by niho92 »

REDDEVILS wrote: 17/04/2025 21:38 Mozeli se promjeniti hrvatski komentator sa AS Premium1.
Vratnice, greda, vratar .... :-)
Mhmdblzvc17

#21671 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

REDDEVILS wrote: 17/04/2025 21:38 Mozeli se promjeniti hrvatski komentator sa AS Premium1.
Nažalost, ne može 😔
ing-ecc

#21672 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

105. brigade, Grdonj

Image
insaneinthebrain

#21673 Re: BHTelecom

Post by insaneinthebrain »

jel to i gore ima optika
ing-ecc

#21674 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

Samo radio-relejni link
mc-twin

#21675 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

Smaras s tim "odabranim lokacijama" pokusavajuci dokazati nesto, a svi znamo stvarno stanje.
Post Reply