Ja mislim da se politicka klima mijenja i to u citavom svijetu. Zapravo takvi likovi poput Sebije i Harisa se sada traze. Ta agresivnost je postala en vogueultima_palabra wrote: ↑12/02/2024 18:43Pa takvi bi svakako izasli da glasaju za SDA, taman cuskije padale. S druge strane, koliko je ljudi koji mozda ne bi izasli, a kad vide njenu njusku na plakatu odu i zaokruze Trojku?izvrsni direktor wrote: ↑12/02/2024 18:11 Prosjecnom sda glasacu da bakir dodje kuci i naguzi zenu on bi skino gace i reko"ako ti je malo predsjednice evo i moja", i kao cudite se zasto takvi glasaju za sebiju.
Prosjecan sda glasac smatra da je novalicu montiran proces, i cudite se sto glasaju za sebiju nakon sto je dokazana prevqra.
Prosjecan sda glasac gleda hayat, a hayat kaze "sa diplomom je sve uredu", i cudite se sto göasaju takvi za sebiju?
Znaci njen utjecaj na rezultat SDA je neto negativan. Slicno vrijedi i za Zahiragica i jos neke likove.
Sebija All about
-
seksi_ideje
#21651 Re: Sebija All about
- ultima_palabra
#21652 Re: Sebija All about
Takva kakva je u svijetu, kod nas je bila 30 godina. Ljudi sad traze nesto drugacije (ne svi).seksi_ideje wrote: ↑12/02/2024 18:47Ja mislim da se politicka klima mijenja i to u citavom svijetu. Zapravo takvi likovi poput Sebije i Harisa se sada traze. Ta agresivnost je postala en vogueultima_palabra wrote: ↑12/02/2024 18:43Pa takvi bi svakako izasli da glasaju za SDA, taman cuskije padale. S druge strane, koliko je ljudi koji mozda ne bi izasli, a kad vide njenu njusku na plakatu odu i zaokruze Trojku?izvrsni direktor wrote: ↑12/02/2024 18:11 Prosjecnom sda glasacu da bakir dodje kuci i naguzi zenu on bi skino gace i reko"ako ti je malo predsjednice evo i moja", i kao cudite se zasto takvi glasaju za sebiju.
Prosjecan sda glasac smatra da je novalicu montiran proces, i cudite se sto glasaju za sebiju nakon sto je dokazana prevqra.
Prosjecan sda glasac gleda hayat, a hayat kaze "sa diplomom je sve uredu", i cudite se sto göasaju takvi za sebiju?
Znaci njen utjecaj na rezultat SDA je neto negativan. Slicno vrijedi i za Zahiragica i jos neke likove.
-
seksi_ideje
#21653 Re: Sebija All about
Ja hocu da vjerujem u to. Medjutim dobar dio onih koji su to trazili, vec su dobrim dijelom otisli i ne glasaju vise.ultima_palabra wrote: ↑12/02/2024 18:49Takva kakva je u svijetu, kod nas je bila 30 godina. Ljudi sad traze nesto drugacije (ne svi).seksi_ideje wrote: ↑12/02/2024 18:47Ja mislim da se politicka klima mijenja i to u citavom svijetu. Zapravo takvi likovi poput Sebije i Harisa se sada traze. Ta agresivnost je postala en vogueultima_palabra wrote: ↑12/02/2024 18:43
Pa takvi bi svakako izasli da glasaju za SDA, taman cuskije padale. S druge strane, koliko je ljudi koji mozda ne bi izasli, a kad vide njenu njusku na plakatu odu i zaokruze Trojku?
- Hajvan
#21654 Re: Sebija All about
vratice se oni
bice istjerani od niskozemskih/danskih/njemackih/francuskih Sebija i Zahiraga
za razliku od nasih desnicara, u nabrojanim zemljama ce biti efikasni u svojim nakanama.
bice istjerani od niskozemskih/danskih/njemackih/francuskih Sebija i Zahiraga
za razliku od nasih desnicara, u nabrojanim zemljama ce biti efikasni u svojim nakanama.
- Prpa.ba
#21655 Re: Sebija All about
Kakav dzentlmenski izlaz za zenu, majku, medicinsku sestru.
Neko nedobronamjeran bi mogao jos i pomisliti da je neko iz Trojke aktivno radio da "ublazi" pad. Upuceniji ce prepoznati i pecat. Dzentlmenski, kao i uvijek.
Neko nedobronamjeran bi mogao jos i pomisliti da je neko iz Trojke aktivno radio da "ublazi" pad. Upuceniji ce prepoznati i pecat. Dzentlmenski, kao i uvijek.
- rida1976
#21656 Re: Sebija All about
Joj kurve kolko ce ojaditi UKCS zbog ovih tuzbi, strasno. Ali dzaba, ne smije Fadil da propjeva da je povali jednom za sva vremena.
- Novi_Nick
#21657 Re: Sebija All about
Hadzifejzovic na Face Tv kaze da je Sebijin otac radio za drzavnu bezbjednost CG i Srbije. Nije ni cudo za cije je interese radila, da razvali zdravstvo u nekoliko mjesovitih Bosnjacko Hrvatskih kantona.
Pazi ovo, u njenom imenu Sebija je Srbija!
Pazi ovo, u njenom imenu Sebija je Srbija!
-
suspect_zero
#21658 Re: Sebija All about
Aha, kad kucaš njeno ime vazda mi izbaci Srbija
Mukica draga dala otkaz
šta ćemo sad 
Mukica draga dala otkaz
-
DonieBrasco
#21659 Re: Sebija All about
Samo jos da ima mogucnost da uzme "bijeli hljeb".
-
BiBi911
#21660 Re: Sebija All about
Jos se udala za zivkovica. Onaj nas hebo u ratu bakir poslije
Servski svet postaje realnost
- Novi_Nick
#21661 Re: Sebija All about
Moze takozvana Velika Srbija ili Srpski svet sanjati o prosirenjima na tudje teritorije kao Bosna i Hercegovina, CG, Kosovo, Albanija, Makedonija ali to ce im ostati samo kao pusti san. Karma je cudo, doci ce vrijeme kada ce se morati vratiti u njihove stare granice Srbije bez Vojvodine, Sandzaka i kompletnog dijela juzne Srbije.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#21662 Re: Sebija All about

- BIA koja zahvaljuje Sebiji na dobro urađenom poslu uništenja zdravstva u FBiH
- Sebija koja je već došla na klinike uništene od raznoraznih SDA/SDP političara od 1995.
- Novi_Nick
#21663 Re: Sebija All about
Sukob interesa. Niko ko je zaposlen po drzavnim bolnicama, a koje su izgradili i finansiraju poreski obveznici, nebi smio pararelno raditi i u bolnici i u privatnim ordinacijama. Zaposleni se moraju odluciti gdje ce, i ovo se sve treba uvrstiti u zakon.
- Ozimician
#21664 Re: Sebija All about
Zar ne stoji u zakonu da radnik ne smije biti konkurencija poslodavcu?
- JohnnyS
#21665 Re: Sebija All about
Smije, uz dozvolu poslodavca
- Ozimician
- Haris.ba
#21667 Re: Sebija All about
Jucer na jednoj klinici roditelj mi dobio savjet da bi bilo dobro da posjeti doktora koji tu radi, a ima i privatnu praksu. Niko te ne tjera. Samo ti kazu.
Kako to protumaciti?
A, ne smijes se puno pobuniti. Jaran se tako bunio , kritikovao, zalio. Eno ga operisali, mora ponoviti operaciju.
A, dobro su rijesili ulaske preko reda. Doktor sa pacijentom ulazi kod doktora. Da izgleda kao da je dosao od njega.
-
BiBi911
#21668 Re: Sebija All about
Meni je Doktor kada sam koljeno shebao savjetovao da idem u privatnu kliniku u HR. Taj isti mi doktor operisao koljeno. Samo sto bi u Bosni bilo za dẓ̌ dok u HR je sve kostslo par tisutja EuraHaris.ba wrote: ↑13/02/2024 08:31Jucer na jednoj klinici roditelj mi dobio savjet da bi bilo dobro da posjeti doktora koji tu radi, a ima i privatnu praksu. Niko te ne tjera. Samo ti kazu.
Kako to protumaciti?
A, ne smijes se puno pobuniti. Jaran se tako bunio , kritikovao, zalio. Eno ga operisali, mora ponoviti operaciju.
A, dobro su rijesili ulaske preko reda. Doktor sa pacijentom ulazi kod doktora. Da izgleda kao da je dosao od njega.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#21669 Re: Sebija All about
treba nama reforma ZZO-a...samo da se možemo sa svojim osiguranjem liječiti gdje želimo...onda će nas bolit chundara gdje ko radi, a razmišljat ćemo o tome kako ko radi, a bome i doktori
- Ozimician
#21670 Re: Sebija All about
To je tacno i treba to uvesti, samo sutra da se to uvede, ne bi to ni izbliza izgledalo onako kako se ovdje zamislja. Bilo bi poput ovog u Njemackoj trenutno (gdje imas tu mogucnost da biras kod kojeg ces doktora - u teoriji, a u praksi doktor bira tebe).JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:20treba nama reforma ZZO-a...samo da se možemo sa svojim osiguranjem liječiti gdje želimo...onda će nas bolit chundara gdje ko radi, a razmišljat ćemo o tome kako ko radi, a bome i doktori
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#21671 Re: Sebija All about
u svakom slučaju trenutno je ZZO najslabija karika za nas koji plaćamo, a najjača za partitokratiju koja zlatnom kokom upravljaOzimician wrote: ↑13/02/2024 10:29To je tacno i treba to uvesti, samo sutra da se to uvede, ne bi to ni izbliza izgledalo onako kako se ovdje zamislja. Bilo bi poput ovog u Njemackoj trenutno (gdje imas tu mogucnost da biras kod kojeg ces doktora - u teoriji, a u praksi doktor bira tebe).JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:20treba nama reforma ZZO-a...samo da se možemo sa svojim osiguranjem liječiti gdje želimo...onda će nas bolit chundara gdje ko radi, a razmišljat ćemo o tome kako ko radi, a bome i doktori
- Ozimician
#21672 Re: Sebija All about
To stoji svakako.JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:35u svakom slučaju trenutno je ZZO najslabija karika za nas koji plaćamo, a najjača za partitokratiju koja zlatnom kokom upravljaOzimician wrote: ↑13/02/2024 10:29To je tacno i treba to uvesti, samo sutra da se to uvede, ne bi to ni izbliza izgledalo onako kako se ovdje zamislja. Bilo bi poput ovog u Njemackoj trenutno (gdje imas tu mogucnost da biras kod kojeg ces doktora - u teoriji, a u praksi doktor bira tebe).JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:20
treba nama reforma ZZO-a...samo da se možemo sa svojim osiguranjem liječiti gdje želimo...onda će nas bolit chundara gdje ko radi, a razmišljat ćemo o tome kako ko radi, a bome i doktori
Ono sto je najgore od svega jeste sto ja ne vidim drugacije (povoljnije) rjesenje, mislim da poliklinika Atrijum vec ima takav ugovor i da se kod njih mozes lijeciti preko ZZO, pa iskreno bih volio da cujem iskustva iz prve ruke onih koji su kartone tamo prebacili.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21673 Re: Sebija All about
jel bolje imat malu penziju 30-40 godina (primjer iz okolice moje)
ili veliku penziju 2 godine

ili veliku penziju 2 godine
- Ateista
#21674 Re: Sebija All about
Meni je karton kod njih, iskustva su dosta OK. U vrijeme korone kad se vecinom niko nije javljao na telefon, njih sam mogao dobiti, pa te doktor nazove da vidis kako si i slicno. Kad treba neki pregled, otvaranje bolovanja i slicno, nazoves i dobijes termin, ne bude ispostovan bas 100% ali ne bude previse cekanja, sve skupa puno manje cekanja nego dom zdravlja. Besplatni su regularni pregledi koji su vezani za porodicnu medicinu, laboratorija, ultrazvuk i ostale usluge se regularno placaju, ali je zanimljivo da njihovi dotori uglavnom prvo ponude da posalju uputnicu u neku od "drzavnih" klinika gdje se to moze besplatno uraditi, tada se naravno ceka kao i ostali ili platis kod njih. Koliko sam upratio, losi su jako uslovi ljudi koji tamo rade, vlasnik je neki kreten kazu. Ne idem cesto srecom jer sam dobrog zdravlja, ali skoro svaki put je novi doktor, stalno odlaze i dolazi neko novi. Svi su uglavnom bili korektni sa kim sam imao kontakt do sad i bolja mi je opcija nego dom zdravlja.Ozimician wrote: ↑13/02/2024 10:38To stoji svakako.JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:35u svakom slučaju trenutno je ZZO najslabija karika za nas koji plaćamo, a najjača za partitokratiju koja zlatnom kokom upravlja
Ono sto je najgore od svega jeste sto ja ne vidim drugacije (povoljnije) rjesenje, mislim da poliklinika Atrijum vec ima takav ugovor i da se kod njih mozes lijeciti preko ZZO, pa iskreno bih volio da cujem iskustva iz prve ruke onih koji su kartone tamo prebacili.
- Ozimician
#21675 Re: Sebija All about
Hvala na podjeljenom iskustvu.Ateista wrote: ↑13/02/2024 11:05Meni je karton kod njih, iskustva su dosta OK. U vrijeme korone kad se vecinom niko nije javljao na telefon, njih sam mogao dobiti, pa te doktor nazove da vidis kako si i slicno. Kad treba neki pregled, otvaranje bolovanja i slicno, nazoves i dobijes termin, ne bude ispostovan bas 100% ali ne bude previse cekanja, sve skupa puno manje cekanja nego dom zdravlja. Besplatni su regularni pregledi koji su vezani za porodicnu medicinu, laboratorija, ultrazvuk i ostale usluge se regularno placaju, ali je zanimljivo da njihovi dotori uglavnom prvo ponude da posalju uputnicu u neku od "drzavnih" klinika gdje se to moze besplatno uraditi, tada se naravno ceka kao i ostali ili platis kod njih. Koliko sam upratio, losi su jako uslovi ljudi koji tamo rade, vlasnik je neki kreten kazu. Ne idem cesto srecom jer sam dobrog zdravlja, ali skoro svaki put je novi doktor, stalno odlaze i dolazi neko novi. Svi su uglavnom bili korektni sa kim sam imao kontakt do sad i bolja mi je opcija nego dom zdravlja.Ozimician wrote: ↑13/02/2024 10:38To stoji svakako.JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:35
u svakom slučaju trenutno je ZZO najslabija karika za nas koji plaćamo, a najjača za partitokratiju koja zlatnom kokom upravlja
Naravno, poznavao sam par osoba koje su tamo radile, uslovi su u Bingu svakako bolji
Poslovi u zdravstvu kod privatnika su katastrofa, ali malo ili nikako se o tome prica. Malo i ego te struke to ne dozvoljava (da se zale okolo).