Popularne stvari koje ne kontam
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#21651 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Samo kartica raja 
- insomnia78
#21652 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Prevazidjeno. Samo mobitel prislonis
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#21653 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jes' da imaju u svim centrima aparat za to 
- Edin H.
#21654 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije bolje, jer je onda ona u minusu I mora nadomoriti cifru, a ne Robot.vjesticanametli wrote:tako sam ja fino teti rekla ako nemate onda mi vratite 10....blejala je al vratila i kazem joj bolje da sam ja r8botu duzna i preko vrOtamacchiato wrote:Ne razumijem kako to da mi u konzumu ne vraćaju 5 feninga u kusuru i kako to smatraju pod normalno![]()
Već drugi put mi se dešava da me bez ikakve frke "okine" za 5 feninga (ono tipa, treba mi vratiti kusura 5,25, ona vrati 5,20), što je najgore ja to tek skužim poslije kad prebrojim kusur. Ako mi se desi i treći put, a namjerno ću opet otići i namjerno napraviti račun sa cifrom PET na kraju, diću im frku![]()
Mislim jebo 5 feninga, nije da ću osiromašiti radi toga, ali da me fino ljudski pitaš da li je ok da mi ostaneš dužan jer ih nemaš u kasi, oprostila bih, nema veze. Ali ovako te zakinuti za tvoj novac bez pitanja kao da je to nešto sasvim normalno, pa čak iako je u pitanju samo pet pišljivih feninga, je baš bezobrazluk. To je moj novac i vrati mi onoliko koliko treba, odakle ti pravo da uzimaš?![]()
A mogu misliti što bi meni oprostili da mi zafali 5 feninga, ahaaa
- vjesticanametli
#21655 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nek nabavi sitno....nikom ne pada s neba
-
moonca
#21656 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svakako, to samo kod nas ima.
- vjesticanametli
#21657 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima ko pusti.....bjezi ba cuj da me zakida a da mi je zafalilo pitala bi sta cu ostavit od artikala....mrrrs i bingo i robot i svi ostali
- Edin H.
#21658 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A kad su davali zvake u zamjenu za kusur to ti bilo OK 
-
macchiato
#21659 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma nije problem ako se zadesi da nema u kasi, vazda frka i nestašica sa tim feninzima
uljudno me zamoli i oprostit ću, bože moj, nije da je pet maraka.
Ali kako ženska uredno vrati kusur sa manjkom od 5 feninga i već se okrenu narednoj mušteriji da kuca artikle jer je kao već završila sa mnom, to mi ne može u glavu, baš bezobrazluk. Pa ni da pita ni da se izvine ni da kaže da ne može vratiti jer nema, ništa. I to ne jednom, pa da i pređem nekako preko toga, nego dva puta i sigurno će isto biti i treći put.
Zanimljivo nikad mi se to nije dešavalo u bingetu ili ostalim domaćim marketima, čak mi nerijetko zaokruži broj i vrati 5 feninga više ako ih nema
Ma neće to konkretno nikoga osiromašiti, ali uzmi od mene, trećeg, petog, desetog svaki dan i nakupi se toga pofino na kraju mjeseca
Najbolje bi bilo da nam uvedu i kovanice od 1 feninga, pa da mi do zadnjeg feninga vrati kusur.
Ali kako ženska uredno vrati kusur sa manjkom od 5 feninga i već se okrenu narednoj mušteriji da kuca artikle jer je kao već završila sa mnom, to mi ne može u glavu, baš bezobrazluk. Pa ni da pita ni da se izvine ni da kaže da ne može vratiti jer nema, ništa. I to ne jednom, pa da i pređem nekako preko toga, nego dva puta i sigurno će isto biti i treći put.
Zanimljivo nikad mi se to nije dešavalo u bingetu ili ostalim domaćim marketima, čak mi nerijetko zaokruži broj i vrati 5 feninga više ako ih nema
Ma neće to konkretno nikoga osiromašiti, ali uzmi od mene, trećeg, petog, desetog svaki dan i nakupi se toga pofino na kraju mjeseca
Najbolje bi bilo da nam uvedu i kovanice od 1 feninga, pa da mi do zadnjeg feninga vrati kusur.
- vjesticanametli
#21660 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cunga lunga
bazoka
Salu na stranu...nisam nikad prihvatala kad kaze nemaaa ima ima
- Edin H.
#21661 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ali onda ne dobijes bazuku.vjesticanametli wrote:Cunga lungabazoka
- Logovan
#21662 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima nas koji volimo sport.nemezis wrote:Ja ne kontam ove koji prate rezultate, kako god da ih prate.
- Boemica
#21663 Re: Popularne stvari koje ne kontam
vjesticanametli wrote:Cunga lungabazoka
Tako baka moje dainice, sve te žvake skupljala kod kuće u jednu veliku zdjelu, godinama.
I jedan dan otišla u prodavnicu gdje su joj godinama davali žvake kao kusur, uzela šta joj treba i onda mu zveknula kesu žvaka na kasu.
- triconja
#21664 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I kae kasdzija kono bona ja samo primam papirnate apoene i skine omot sa zvaka a njoj one gume vratiBoemica wrote:vjesticanametli wrote:Cunga lungabazoka
Tako baka moje dainice, sve te žvake skupljala kod kuće u jednu veliku zdjelu, godinama.
I jedan dan otišla u prodavnicu gdje su joj godinama davali žvake kao kusur, uzela šta joj treba i onda mu zveknula kesu žvaka na kasu.
-
macchiato
#21665 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato ja uvijek sa sobom u ruksaku nosim zalihe pet feninga, kad kaže da nema, onda ja izvučem petaka da se zaokruži kusur. E onda ima da mi imaš vratiti.
Samo me jebemu ovdje uspjela preveslati jer nisam odmah vidjela (valjda jer jadna naivna ne očekujem da me neko tako bez pitanja zakine za kusur), treći put će biti šou ako mi ponovi.
A imaju uvijek, samo se foliraju. Razumijem da se u nekom granapu može zadesiti da nestane, ali da se u većoj samoposluzi sa par kasa zadesi da baš ni u jednoj nema 5 feninga, e mojne me praviti budalom.
Ako nemaš, zamoli kolegicu pored sebe da izvuče iz svoje kase i magično će se pojaviti ili me makar pitaj da li je u redu da mi ostanu dužni, što je ok, a ne ovako na hinjaka uzimati ljudima.
Samo me jebemu ovdje uspjela preveslati jer nisam odmah vidjela (valjda jer jadna naivna ne očekujem da me neko tako bez pitanja zakine za kusur), treći put će biti šou ako mi ponovi.
A imaju uvijek, samo se foliraju. Razumijem da se u nekom granapu može zadesiti da nestane, ali da se u većoj samoposluzi sa par kasa zadesi da baš ni u jednoj nema 5 feninga, e mojne me praviti budalom.
Ako nemaš, zamoli kolegicu pored sebe da izvuče iz svoje kase i magično će se pojaviti ili me makar pitaj da li je u redu da mi ostanu dužni, što je ok, a ne ovako na hinjaka uzimati ljudima.
- triconja
#21666 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Iso ja maloprije na kafu i svratim u granap da usitnim fesliju kad kae nema da vrati kusur. Proso kraj trafike kae radnica danas bila penzija pa penzici opuhali apoenemacchiato wrote:Zato ja uvijek sa sobom u ruksaku nosim zalihe pet feninga, kad kaže da nema, onda ja izvučem petaka da se zaokruži kusur. E onda ima da mi imaš vratiti.![]()
![]()
Da se nije to pred penziju desilo kojim slucajem?
-
moonca
#21667 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sta je 'feslija' 
- triconja
#21668 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Onaj sto noha fesmoonca wrote:Sta je 'feslija'
-
moonca
#21669 Re: Popularne stvari koje ne kontam
triconja wrote:Onaj sto noha fesmoonca wrote:Sta je 'feslija'

- triconja
#21670 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jesil ti iz federacije ili iz pokusaja federacije?moonca wrote:triconja wrote:Onaj sto noha fesmoonca wrote:Sta je 'feslija'
- Edin H.
#21671 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Na engleskom se kaze fezmoonca wrote:triconja wrote:Onaj sto noha fesmoonca wrote:Sta je 'feslija'
- triconja
#21672 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Edin H. wrote:
Na engleskom se kaze fez
- Edin H.
#21673 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Evo moonca feZlije kada je bio mladji

-
moonca
#21674 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sve mi se meshchini da je moje pitanje shvaceno kao neka shprdnja.Edin H. wrote:Evo moonca feZlije kada je bio mladji![]()
Bando...
Lici na Fadila...
- djevojka bez imena
#21675 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam nebrigu o starim ljudima, roditeljima, djedovima i majkama. Sta se to desi u glavi djeteta pa po tri mjeseca ne nazove, ne pita? Ne kontam nimalo