''Trofejni tenk zauzet od Ukrajinaca'', a u stvari ruski tenk T72B3 (ostecen u borbama ) sa francuskim Thales sistemom -ugradjena termalna vizuelna kamera.
https://www.youtube.com/watch?v=AkRtOSk ... V5HSAc8Edg
Ma zna se odakle "vjetar puse" i zbog cega je vrla salonska ekipa protiv Amera, samo sto se iz petnih zila upiru kako bi to nekako zamaskirali. Otud i ovakve makrekonomske i globalne politicke "analize".jeza u ledja wrote:Procitavsi ovaj post, nakon kojeg sam panicno izletio vani da vidim da li se Amerika urusila, zakljucio sam sljedece:radostan dan wrote:
ne...vrlo je jednostavno - ovaj svijet, baš ovakak kakav jeste, nikada u svojoj istoriji nije zao da funkcioniše a da nije bio podjeljen da dva, nekad i više blokova. samo tad, u tim uslovima, on je išao naprijed.
a naprijed je išao zbog konkurencije među suprotstavljenim blokovima ili ideologijama. slobodE i demokratija koju je amerika dostigla i ostvarila, i unaprijedila civilizaciju, ne bi bile ostvarene bez nekog protivnika, antipoda, negacije tog istog za šta se amerika borila.
no, kada je ostala sama, i kada nije više imala sa kim da se takmiči ili bori, i ona se srušila, kao što su se srušila i mnoga
ranija carstva, države, ideologije...
ne, nije se srušila amerika, srušila se ona ideja demokratije i slobodA koje su ameriku i dovele (zasluženo) na prvo mjesto.
pojeo ih kapital druže...goli kapital.
i da se ne bi desilo da u krajnjoj liniji SVI budemo robovi kredita, da radimo za 10 dolara dnevnicu i četvrt hljeba, što je i stvarni cilj kapitala, neko mora izaći na crtu, pa makar to bila i rusija, ovakva kakva je, i koja malo toga šta ima zajedničko sa sssr-om, lenjinom, komunizmom, radničkim pravima i slično...
kontrateg mora postojati, inače ćeš imati jednu ideologiju koja će ti govoriti - to što mi radimo je ok, a to što ti radiš nije ok, iako se tebi čini da su to dvije iste stvari. nemoj da ti se čini, jer mi smo tu da odredimo kome se čini, šta se čini, i da to činjenje tumačimo.
Naime, da bi se Amerika vratila na "pravi put", ono, Olivera Stonea, Kenedija i MLKa () mora postojati protuteza, recimo nesto poput danasnje Rusije. Ono, nije da nam Rusija treba biti kulturoloski ili ekonomski uzor, ali neka njih, da bi Amerika bila "bolja". 'Naci, Rusi moraju izaci na crtu da ne bi slucajno radili za 10 dolara dnevnicu i cetvrt hljeba. ( Nema veze sto pola svijeta zivi od par dolara dnevno al dobro)
Hahhahaahahaha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
O zivote...
ja stvarno ne kontam zašto su...Ma zna se odakle "vjetar puse" i zbog cega je vrla salonska ekipa protiv Amera, samo sto se iz petnih zila upiru kako bi to nekako zamaskirali. Otud i ovakve makrekonomske i globalne politicke "analize".![]()

Otislo se korak dalje. Svako ko kaze nesto protiv usa je cetnikLBVIEW wrote:Ma zna se odakle "vjetar puse" i zbog cega je vrla salonska ekipa protiv Amera, samo sto se iz petnih zila upiru kako bi to nekako zamaskirali. Otud i ovakve makrekonomske i globalne politicke "analize".jeza u ledja wrote:Procitavsi ovaj post, nakon kojeg sam panicno izletio vani da vidim da li se Amerika urusila, zakljucio sam sljedece:radostan dan wrote:
ne...vrlo je jednostavno - ovaj svijet, baš ovakak kakav jeste, nikada u svojoj istoriji nije zao da funkcioniše a da nije bio podjeljen da dva, nekad i više blokova. samo tad, u tim uslovima, on je išao naprijed.
a naprijed je išao zbog konkurencije među suprotstavljenim blokovima ili ideologijama. slobodE i demokratija koju je amerika dostigla i ostvarila, i unaprijedila civilizaciju, ne bi bile ostvarene bez nekog protivnika, antipoda, negacije tog istog za šta se amerika borila.
no, kada je ostala sama, i kada nije više imala sa kim da se takmiči ili bori, i ona se srušila, kao što su se srušila i mnoga
ranija carstva, države, ideologije...
ne, nije se srušila amerika, srušila se ona ideja demokratije i slobodA koje su ameriku i dovele (zasluženo) na prvo mjesto.
pojeo ih kapital druže...goli kapital.
i da se ne bi desilo da u krajnjoj liniji SVI budemo robovi kredita, da radimo za 10 dolara dnevnicu i četvrt hljeba, što je i stvarni cilj kapitala, neko mora izaći na crtu, pa makar to bila i rusija, ovakva kakva je, i koja malo toga šta ima zajedničko sa sssr-om, lenjinom, komunizmom, radničkim pravima i slično...
kontrateg mora postojati, inače ćeš imati jednu ideologiju koja će ti govoriti - to što mi radimo je ok, a to što ti radiš nije ok, iako se tebi čini da su to dvije iste stvari. nemoj da ti se čini, jer mi smo tu da odredimo kome se čini, šta se čini, i da to činjenje tumačimo.
Naime, da bi se Amerika vratila na "pravi put", ono, Olivera Stonea, Kenedija i MLKa () mora postojati protuteza, recimo nesto poput danasnje Rusije. Ono, nije da nam Rusija treba biti kulturoloski ili ekonomski uzor, ali neka njih, da bi Amerika bila "bolja". 'Naci, Rusi moraju izaci na crtu da ne bi slucajno radili za 10 dolara dnevnicu i cetvrt hljeba. ( Nema veze sto pola svijeta zivi od par dolara dnevno al dobro)
Hahhahaahahaha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
O zivote...![]()
nosac helikoptera ti je u sustini desantni brod. dakako, skuplji od ostalih ali i sa vecim mogucnostima.reis1 wrote:Nosac aviona, nosac helikoptera, isti klinac - i jedno i drugo se koriste ako ces napasti npr. Pearl Harbour, zato sto je dolet letjelica s kopna ogranicen. Pogotovo ovi u Crnom moru, koje je land-locked za Ruse - funkcija tih nosaca je ista kao kada bi ih stavili u Kaspijsko jezero. Nidje veze...![]()
A drugo, ne znam koliko kostaju brodovi koji se koriste za transport trupa i vozila, ali sam prilicno siguran da su nekoliko puta jeftiniji od nosaca aviona/helikoptera. Pazi ti to, ovi prave nosace aviona/herlikoptera, za transport tenkova/transportera. Only in Rasha...
Ovi u Vladivostoku i imaju neku logiku. Npr. invazija na Cile kako vec rekoh.
sreca pa jenkiji nisu dodijelili ordenje Drazi MihajlovicuBodkin wrote:Otislo se korak dalje. Svako ko kaze nesto protiv usa je cetnik
Ja od kad sam na jednom drugom topicu procitao da su forumase ka sto je Dozer i PM72 poceli optuzivati da su salonci, mislio sam da sam sada sve vidioKlavikula wrote:sreca pa jenkiji nisu dodijelili ordenje Drazi MihajlovicuBodkin wrote:Otislo se korak dalje. Svako ko kaze nesto protiv usa je cetnik
pici wrote:ma taĆe 6 flota..šest brodova...jebaih

The 51st State wrote:mislim nije da ce skontati ista jer su kapaciteti limitirani, ali eto cisto da ovi multipolarci i antizapadnjaci vide skim djele "geopoliticki svjetonazor", a i da se ne bi jos koji naivac upeco...
http://www.klix.ba/vijesti/regija/bivsi ... /140916069
ide protiv sotone s bogom u srcu...izgleda da su rusi podigli plate" I da, vratit ću se, ne brinite, spreman da se suočim sa konsekvencama svog postupka, otvorene duše, sa osmijehom na licu, krst svoje Golgote odavno nosim, sa Bogom u srcu. Nastavit ću da se borim za svoju Srbiju i odavde, gdje se bori i gine, ali makar čovjek može da se suprotstavi realnom i opipljivom zlu", dodao je Počuča.
Bivši MUP-ovac smijenjen je krajem marta ove godine pod pritiskom javnosti kada je pozvao huligane da linčuju Žene u crnom.
Na Facebooku ima veliki broj obožavatelja, 5.000 Facebook prijatelja i veliki broj pratioca koji ga podržavaju u njegovim aktivnostima. Jedan je i od organizatora protesta za Rusiju i potpisivanja peticije protiv sankcija Rusiji.

Rusija ozbiljna u nameri da odbaci Windows
Rusija je jedna od zemalja koja pokušava da u potpunosti odbaci Microsoftov softver, pa se ova zemlja u poslednje vreme bori da smanji narudžbe Windowsa i drugih proizvoda američke kompanije.
Nakon statistike koju je oezbedila Association of Electronic Trading Platforms (AETP), vidljivo je da je ova zemlja zaista ozbiljna u nameri da smanji zavisnost od Microsoftovog softvera, tako da je u periodu jul-avgust značajno smanjen broj kupljenih licenci Windowsa.
Ruska državna novinska agencija ITAR-TASS ukazuje da bi ruske namere da se prebaci na drugi operativni sistem mogle rezultovati novim zaoštravanjem odnosa ove zemlje sa zapadom.
Naravno, Rusiji će trebati godine da u odbaci Windows, ali su vlasti u Minhenu dokaz da je tako nešto moguće. Iako Rusija i dalje koristi Windows, ova zemlja planira masovni prelazak na Linux, a statistika koju pruža pomenuti izvor nam govori da se takve namere zaista ostvaruju. Naime, u periodu jul-avgust ruske vlasti su podnele narudžbe za samo sedam licenci za Windows, što je četiri puta manje nego u istom periodu prethodne godine.
"Pad obima narudžbi Windows operativnog sistema povezan je sa pogoršanjem odnosa Rusije i zapada" poručuje AETP.
Kina je još jedna zemlja koja će takođe pokušati da se prebaci sa Windowsa na Linux, ali će to u ovoj zemlji ići znatno teže zbog velikog broja piratskih kopija koje se trenutno koriste u zemlji.
Vlada u toj zemlji je već zabranila Windows 8 na njihovim računarima zbog bezbednosnih razloga, a i pored toga što je Microsoft ponudio vlastima zamenu u vidu Windowsa 7, Kina želi da se prebaci na Linux što pre to bude moguće.
Pa najviše piraterije iz Rusije, Kine, Indijepici wrote:Rusija ozbiljna u nameri da odbaci Windows
Rusija je jedna od zemalja koja pokušava da u potpunosti odbaci Microsoftov softver, pa se ova zemlja u poslednje vreme bori da smanji narudžbe Windowsa i drugih proizvoda američke kompanije.
Nakon statistike koju je oezbedila Association of Electronic Trading Platforms (AETP), vidljivo je da je ova zemlja zaista ozbiljna u nameri da smanji zavisnost od Microsoftovog softvera, tako da je u periodu jul-avgust značajno smanjen broj kupljenih licenci Windowsa.
Ruska državna novinska agencija ITAR-TASS ukazuje da bi ruske namere da se prebaci na drugi operativni sistem mogle rezultovati novim zaoštravanjem odnosa ove zemlje sa zapadom.
Naravno, Rusiji će trebati godine da u odbaci Windows, ali su vlasti u Minhenu dokaz da je tako nešto moguće. Iako Rusija i dalje koristi Windows, ova zemlja planira masovni prelazak na Linux, a statistika koju pruža pomenuti izvor nam govori da se takve namere zaista ostvaruju. Naime, u periodu jul-avgust ruske vlasti su podnele narudžbe za samo sedam licenci za Windows, što je četiri puta manje nego u istom periodu prethodne godine.
"Pad obima narudžbi Windows operativnog sistema povezan je sa pogoršanjem odnosa Rusije i zapada" poručuje AETP.
Kina je još jedna zemlja koja će takođe pokušati da se prebaci sa Windowsa na Linux, ali će to u ovoj zemlji ići znatno teže zbog velikog broja piratskih kopija koje se trenutno koriste u zemlji.
Vlada u toj zemlji je već zabranila Windows 8 na njihovim računarima zbog bezbednosnih razloga, a i pored toga što je Microsoft ponudio vlastima zamenu u vidu Windowsa 7, Kina želi da se prebaci na Linux što pre to bude moguće.
protiv Hameričkog sotone windowsa...najbolje da se prebacite na računaljke...lakše bi vam bilo jer i PC i MAC su nusprozapadnjaČki proizvod...ukinut i internet, tipkate po sotoni
Ne ne, htio sam da vidim jesi li skontao koja US partija stoji iza njih...UnscarD wrote:Pa normalno da je najvise piraterije iz tih zemalja ...po kojoj logici to treba Win8 ili PC igrica ili bila sta drugo sto je software da bude jeftinije u USA nego recimo u BiH? Digitalna distribucija, nema repromaterijala, pa ocekivao bi covjek da bude bar ista cijena ako vec nije niza i prilagodjena nasim platama. Trebam ja u BiH da radim 11 dana za Win a aMERIKANAC JEDAN DAN? E dok je tako, sta da ti kazem ... neka kukaju.
Nego GAU8, sta bi sa onim storm clouds-om ? Da ti to nisi pomjesao storm front i storm couds ?
Jest mozes misliti bezobrazluka, naplacuju svoj prizvod onako kako oni hoce.UnscarD wrote:Pa normalno da je najvise piraterije iz tih zemalja ...po kojoj logici to treba Win8 ili PC igrica ili bila sta drugo sto je software da bude jeftinije u USA nego recimo u BiH? Digitalna distribucija, nema repromaterijala, pa ocekivao bi covjek da bude bar ista cijena ako vec nije niza i prilagodjena nasim platama. Trebam ja u BiH da radim 11 dana za Win a aMERIKANAC JEDAN DAN? E dok je tako, sta da ti kazem ... neka kukaju.
Nego GAU8, sta bi sa onim storm clouds-om ? Da ti to nisi pomjesao storm front i storm couds ?
Sve ok , njihovo pravo i njihova poslovna odluka ali nemoj onda da kukaju na piratstvo ... a sto se tice ovog zadnjeg komentara, ne bi vjerovao koliko si blizu ali nije ni tema ni mjestojefferson wrote:Jest mozes misliti bezobrazluka, naplacuju svoj prizvod onako kako oni hoce.UnscarD wrote:Pa normalno da je najvise piraterije iz tih zemalja ...po kojoj logici to treba Win8 ili PC igrica ili bila sta drugo sto je software da bude jeftinije u USA nego recimo u BiH? Digitalna distribucija, nema repromaterijala, pa ocekivao bi covjek da bude bar ista cijena ako vec nije niza i prilagodjena nasim platama. Trebam ja u BiH da radim 11 dana za Win a aMERIKANAC JEDAN DAN? E dok je tako, sta da ti kazem ... neka kukaju.
E pa stvarno su bezobrazni.
Nema druge nego da BiH, Rusija itd naprave svoj software i naplacuju skuplje amerikancima.
Inace, u SAD su i npr. evropska auta jeftinija nego u EU. Prosjecni amerikanac mora manje raditi za jedan uber Golf 7 TDI nego njemac.
Sve ti je to cionisticka zavjera
Cuj nemoj da kukaju? Jbt ti kao poslovan covjek bi bar trebao znati da tvoja intelektualna svojina je TVOJA, koliko god da je cijena.UnscarD wrote:Sve ok , njihovo pravo i njihova poslovna odluka ali nemoj onda da kukaju na piratstvo ... a sto se tice ovog zadnjeg komentara, ne bi vjerovao koliko si blizu ali nije ni tema ni mjestojefferson wrote:Jest mozes misliti bezobrazluka, naplacuju svoj prizvod onako kako oni hoce.UnscarD wrote:Pa normalno da je najvise piraterije iz tih zemalja ...po kojoj logici to treba Win8 ili PC igrica ili bila sta drugo sto je software da bude jeftinije u USA nego recimo u BiH? Digitalna distribucija, nema repromaterijala, pa ocekivao bi covjek da bude bar ista cijena ako vec nije niza i prilagodjena nasim platama. Trebam ja u BiH da radim 11 dana za Win a aMERIKANAC JEDAN DAN? E dok je tako, sta da ti kazem ... neka kukaju.
Nema druge nego da BiH, Rusija itd naprave svoj software i naplacuju skuplje amerikancima.
Inace, u SAD su i npr. evropska auta jeftinija nego u EU. Prosjecni amerikanac mora manje raditi za jedan uber Golf 7 TDI nego njemac.

Challenger__ wrote:Krim, dvije stvari.
- Prva, lokalni izbori. Po prvi građani Krima su imali mogućnost glasati na ruskim listama. Izlaznost visoka, a najviše glasova osvojila vladajuća Jedinstvena Rusija sa 74% glasova. Izvor - In Crimea's Local Elections, Pro-Russians Run Strong.
- Druga, dolazak dodatnih trupa RF na Krim, kao posljedica "dodatne eskalacije nasilja u Ukrajini i povećanog stranog prisustva". Izvor - Russia to boost Crimea troop numbers, worries over military build-up at borders
Prvo nisi u pravu za Win 8 , odlican je (8.1)... a drugo, ja nisam pisao o odnosu Ruske/Kineske vlade prema korporacijama nego o odnosu velikih korporacija prema tim trzistima. Apsolutno ne sporim PRAVO da formiraju cijenu kako oni zele. Donjeli ste poslovnu odluku da Win8 kosta vise u BiH/Rusiji nego u USA - ok nema problema ali sada kao rezultat te odluke imate veliko piratstvo. A ako mislite da u tim korporacijama sjede neki mega-master-mindovi, think again ... sjede samo (ponekad) psihopatske spodobe koje nisu u stanju da vide dalje od sljedeceg kvartala ... upoznao sam ih parjefferson wrote:Cuj nemoj da kukaju? Jbt ti kao poslovan covjek bi bar trebao znati da tvoja intelektualna svojina je TVOJA, koliko god da je cijena.UnscarD wrote:Sve ok , njihovo pravo i njihova poslovna odluka ali nemoj onda da kukaju na piratstvo ... a sto se tice ovog zadnjeg komentara, ne bi vjerovao koliko si blizu ali nije ni tema ni mjestojefferson wrote: Jest mozes misliti bezobrazluka, naplacuju svoj prizvod onako kako oni hoce.
Windows 8 (koji je by the way najobicnije smece koje ne bi dirnuo daljinskim upravljacem) nije bozansko pravo. Ako Rusi, Kinezi itd imaju problema sa cijenom, sto fino Putin dekretom ne naredi da se napravi bolji software?
Ali jbg, sva kineska i ruska ekonomija se i zasniva na: da je da se jebu a da im ne udje.
Prije nego se počneš kreveljiti prvo pročitaj vijest.jefferson wrote:![]()
![]()
![]()