Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#21626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo jedna za Nedima "flogera"
- Travnički Noćni Šetač
#21627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U posljednje vrijeme uocljive dvije pojave na koju god stranu da krenem, a koje malo pocinju nervirati:
- pjesaci koji iz nekog nepoznatog razloga stoje kod pjesackog prelaza ali nemaju namjeru preci vec cekaju nekoga ili samo onako stoje i razmisljaju... ili samo stoje...
- sve veca epidemija likova koji kod pregorene sijalice u kratkom faru normalno voze pod dugim svjetlima, a cak se ni ne potrude spustiti nivelaciju svjetala a kamoli popraviti sijalicu.... nekad se za takve stvari kaznjavalo ne znam sta se sada desava...
- pjesaci koji iz nekog nepoznatog razloga stoje kod pjesackog prelaza ali nemaju namjeru preci vec cekaju nekoga ili samo onako stoje i razmisljaju... ili samo stoje...
- sve veca epidemija likova koji kod pregorene sijalice u kratkom faru normalno voze pod dugim svjetlima, a cak se ni ne potrude spustiti nivelaciju svjetala a kamoli popraviti sijalicu.... nekad se za takve stvari kaznjavalo ne znam sta se sada desava...
-
Throttle
#21628 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Zenici ovi na trotoaru pored pješačkog čekaju taksi pa trebaš bacat grah po autu i gledat hoće li preći ulicu il stoji "nako"
Ovi Zdugim svjetlima su klasika već, ne znam samo što ih policija ne zaustavlja, prolaze normalno a iz aviona se vidi da je crkla sijalica
Voza se neki Touareg, izgorio jedan ksenon na jednoj strani a na drugoj dugo i vozi pod dugim, kao niko ne vidi
Tj radi na jednoj strani kratko na jednoj dugo
Ovi Zdugim svjetlima su klasika već, ne znam samo što ih policija ne zaustavlja, prolaze normalno a iz aviona se vidi da je crkla sijalica
Voza se neki Touareg, izgorio jedan ksenon na jednoj strani a na drugoj dugo i vozi pod dugim, kao niko ne vidi
- Travnički Noćni Šetač
#21629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo to... i što je najgore apsolutno svugdje je isto...
- JavierBosnia
#21630 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U videima kod travnickog, a i na cesti primjecujem vozace bez svjetala u predvecernjem terminu.
Ok razumijem preko dana ih i ja nekad zaboravim ako vise puta izlazim i gasim auto na kratkim relacijama, al mi je to navika cim ulazim u vozilo.
Sinoc gledam proslo je 8 vec i ono mrak se poprilicno navukao i ide hadzija bez svjetala, ne znam kako ne primjeti da mu put nije osvjetljen al gura lola
Ok razumijem preko dana ih i ja nekad zaboravim ako vise puta izlazim i gasim auto na kratkim relacijama, al mi je to navika cim ulazim u vozilo.
Sinoc gledam proslo je 8 vec i ono mrak se poprilicno navukao i ide hadzija bez svjetala, ne znam kako ne primjeti da mu put nije osvjetljen al gura lola
- basicm
#21631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nesto protiv seljaka? Vidim puna ti ih usta.vjeshalica wrote:Kaze krelac da je dobio info da 2000 eura kostaju custom tablice kod nas...
Krelac ne konta da ne postoje kod nas uopste custom tablice
Jedino se rokalji razbacuju sa tri ista broja na skupljim autima iako sam davjo nekad dok jos nije ekspanzija govana bila,vidjala tri ista broja na raspalim pasatima lubenicarima,trojkama golfovima,i slicno i ne u Sarajevu vec u drugim Kantonima mahom u seljackim zabitima
Valjda selo tegli
- Travnički Noćni Šetač
#21632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Toliko ih snimim više od pola snimaka sam odbacio, ostavljam samo ove kritične sada... i to je masovna pojava već... hajd po gradu mi je jasno ima vanjska rasvjeta pa se sefne, zamisli, ne gleda da mu tabla ne svijetli... ali kako u mrklom mraku na otvorenoj cesti ne konta to mi nikako nije jasno...JavierBosnia wrote:U videima kod travnickog, a i na cesti primjecujem vozace bez svjetala u predvecernjem terminu.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#21633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima jako puno debila sad u ovim novijim autim sa dnevnim svjetlima, da uopste ne kontaju da po noci im nisu upaljena kratka svjetla.
I ono tako vozi a nigdje rasvjete ni na vidiku
- славянин
#21634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos da podese na automatic mod i sve samo od sebeRomeo 80 wrote:Ima jako puno debila sad u ovim novijim autim sa dnevnim svjetlima, da uopste ne kontaju da po noci im nisu upaljena kratka svjetla.
- vjeshalica
#21635 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad saznas ko je seljak javi se...caobasicm wrote:Nesto protiv seljaka? Vidim puna ti ih usta.vjeshalica wrote:Kaze krelac da je dobio info da 2000 eura kostaju custom tablice kod nas...
Krelac ne konta da ne postoje kod nas uopste custom tablice
Jedino se rokalji razbacuju sa tri ista broja na skupljim autima iako sam davjo nekad dok jos nije ekspanzija govana bila,vidjala tri ista broja na raspalim pasatima lubenicarima,trojkama golfovima,i slicno i ne u Sarajevu vec u drugim Kantonima mahom u seljackim zabitima
Valjda selo tegli
- Travnički Noćni Šetač
#21636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja držim na automatik modu ( osim kad je magla tada ručno upalim ) i nikada problema... u po dana udjem na pumpu ili praonicu on upali svjetla a kamoli u sumrak... to jedino ako neko baš ostavi na dnevnim svjetlima pa da ne reaguju na sumrak...славянин wrote:Jos da podese na automatic mod i sve samo od sebeRomeo 80 wrote:Ima jako puno debila sad u ovim novijim autim sa dnevnim svjetlima, da uopste ne kontaju da po noci im nisu upaljena kratka svjetla.
-
senturk
#21637 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni barem najviše smeta kada na parkingu velikih trznih centara,, bez obzira koliko slobodnog mjesta ima,, debili se takmice ko ce se parkirati blize ulazu i na prolazima na kojima nije obilježeno parking mjesto ,, pa i moras obilazit ko cunjeve da izadjes,, 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21638 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote: degeni neki s korpom nesto rade na otoci,ne upratih ili je kamera ili semafor,desna traka prema gradu zatvorena,kolona do nedzarica
eto je kamerica ,ako niste registrovani ne vozajte se

-
shandrprcSA
#21639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:bitanga_sa_otesa wrote: degeni neki s korpom nesto rade na otoci,ne upratih ili je kamera ili semafor,desna traka prema gradu zatvorena,kolona do nedzarica
eto je kamerica ,ako niste registrovani ne vozajte se![]()

Last edited by shandrprcSA on 11/05/2019 20:58, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kolaps su jucer napravili debili...
- vjeshalica
#21641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Anpr kamera....jupiiii sad ce sroljama kazne dolazit
Jedni neknplacaju drugi nek seru
Ko da se ta registracija placa svaki mjewec a ne jednom godisnje
Jedni neknplacaju drugi nek seru
Ko da se ta registracija placa svaki mjewec a ne jednom godisnje
- amar1994
#21642 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a ima i na 12 rata 
- Laplace
#21643 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mr Bean je za naše vozače amater. Kako ti ljudi prije polaganja prođu pregled kod psihologa? Doduše, i ja svašta pitam.nivla wrote:prije nekih 4-5 godina vozim auto ispred lik uspori naglo ne vozi ni 30 na sat, nije bilo guzve kontam sta je budali, prestrojim se u drugu traku kad lola novine rasirio i citaJavierBosnia wrote:Guzva nekidan, auto ispred mene sporo ide, al ne mogu u drugu traku kolona auta prolazi nemam se gdje ubaciti. Aj uspijem nekako prolazim, kad se trebica šminka
To jos nisam vidio, na semaforu da, al u voznji ne..
- Laplace
#21644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hiljadu puta sam tako ispao magarac. Em bez veze stajem em svaki put očekujem da me onaj tipkač iza opali u moje auto i parkira se u gepeku.Travnički Noćni Šetač wrote:U posljednje vrijeme uocljive dvije pojave na koju god stranu da krenem, a koje malo pocinju nervirati:
Ljepota je sad što je veliki broj raskrsnica u KS pokriven kamerama, pa ti sad vidi. Ne propustiš li pješaka, slijedi čestitka. Staneš mu, a on ni "mu" ni "me".
S druge strane, sve više pješaka normalno hoda trotoarom, a onda se ispali na pješački dok si rek'o "zebra". Sve i kada bi imao reflekse nindže, ne smiješ stati jer - tipkaĆ iza.
- славянин
#21645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislis da prate 24/7 dali ti propustas pjesaka.mogu mozda po prijavi vratiti na snimak ali sumnjam da imaju softwer koji prepoznaje dali pjesak oce da predje i jesi li ga ti propustioLaplace wrote:
Hiljadu puta sam tako ispao magarac. Em bez veze stajem em svaki put očekujem da me onaj tipkač iza opali u moje auto i parkira se u gepeku.
Ljepota je sad što je veliki broj raskrsnica u KS pokriven kamerama, pa ti sad vidi. Ne propustiš li pješaka, slijedi čestitka. Staneš mu, a on ni "mu" ni "me".
S druge strane, sve više pješaka normalno hoda trotoarom, a onda se ispali na pješački dok si rek'o "zebra". Sve i kada bi imao reflekse nindže, ne smiješ stati jer - tipkaĆ iza.
- Optimist
#21646 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Zenici je posebno izrazeno to iskakanje pjesaka na cestu. Jebalo mater isto ovca samo zagrampa i pravo. Ni sekunde da pogleda lijevo i da li mogu da se bezbjedno zaustavim da ga propustim.
Ja uvijek stanem i kad se ocima sporazumim sa vozacen onda krenem u prelazak.
Ja uvijek stanem i kad se ocima sporazumim sa vozacen onda krenem u prelazak.
-
ucenik1234
#21647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije kod svih automobila automatski, ukoliko nemas senzor mraka/vlage (senzor za kisu) manuelnoo prebacujesTravnički Noćni Šetač wrote:Ja držim na automatik modu ( osim kad je magla tada ručno upalim ) i nikada problema... u po dana udjem na pumpu ili praonicu on upali svjetla a kamoli u sumrak... to jedino ako neko baš ostavi na dnevnim svjetlima pa da ne reaguju na sumrak...славянин wrote:Jos da podese na automatic mod i sve samo od sebeRomeo 80 wrote:Ima jako puno debila sad u ovim novijim autim sa dnevnim svjetlima, da uopste ne kontaju da po noci im nisu upaljena kratka svjetla.
- славянин
#21648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ucenik1234 wrote: Nije kod svih automobila automatski, ukoliko nemas senzor mraka/vlage (senzor za kisu) manuelnoo prebacujes
-
ucenik1234
#21649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vecina francuza u osnovnoj opremi ima 0, poziciju i kratka, 0 = DRL, sam biras sta zelis. u jacim paketima opreme ide autoславянин wrote:ucenik1234 wrote: Nije kod svih automobila automatski, ukoliko nemas senzor mraka/vlage (senzor za kisu) manuelnoo prebacujes![]()
- Travnički Noćni Šetač
#21650 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I u mene se DRL ukljuci na nuli a isto tako i na automatski po danu... no u bilo kojoj varijanti problem voznje u sumrak i nocu bez svjetala je taj koji nervira...