IRAN

Post Reply
salik79

#21626 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Lijepa vijest, iranski tanker, koji je bio zatocen od strane britanskih pirata, vec dva dana polahko istovara svoj teret u Siriji. 2.1 miliona barela ce biti dovoljna kolicina sirijskom narodu za sljedeca, najmanje, tri mjeseca. Dio isporuke je poklon Irana sirijskom narodu. :bih:
E to je ta iranska tukja. Kunu se da tanker nije za Siriju... i...

Lazovi prvoklasni.
Isto vazi i za tebe kao i za slavena.

Nadzornik

#21627 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Image
славянин

#21628 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:Lijepa vijest, iranski tanker, koji je bio zatocen od strane britanskih pirata, vec dva dana polahko istovara svoj teret u Siriji. 2.1 miliona barela ce biti dovoljna kolicina sirijskom narodu za sljedeca, najmanje, tri mjeseca. Dio isporuke je poklon Irana sirijskom narodu. :bih:
Nakon sto su potpisali dokument da nece istovariti naftu u Siriji :D Znaci prekrsili sankcije jos izgubili obraz a nekome nabijaju na nos ne postivanje onoga sto potpise se :D
Uz sve to, zadrzali britanski tanker. 8-)

Usput, niko nikada nije vidio taj dokument. Iran nije duzan postovati sankcije koje nije izglasalo VS UN.
Sve uredu - samo posle nemoj da places buuuua diraju ameri fini Iran - a hoces.. :lol:

EU je postavila sankcije (postavio sam ti link sa zvanicnim dokumentom mogu opet ako oces) a gibraltar je u nadleznosti cijoj ? Jedne od clanica eu da ti pomognem :D
salik79

#21629 Re: IRAN

Post by salik79 »

Isto tako i Hormuz. Ne moze Gibraltar biti u nadleznosti trece zemlje, a da Hormuz nije u nadleznosti Irana. DakleM, ako drugi imaju pravo slobodne plovidbe u "medjunarodnim vodama" kroz Hormuski tjesnac, ima i Iran pravo kroz Gibraltarska vrata.

Kod Irana nema kmecanja, oni konkretno rade, u sta si se mogao i uvjeriti. ;-)
славянин

#21630 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:Isto takobi Hormuz. Ne moze Gibraltar biti u nadkeznosti trece zemlje, a da Hormuz nije u nadleznosti Irana. DakleM, ako drugi imaju pravo slobodne plovidbe u "medjunarodnim vodama" kroz Hormuski tjesnac, ima i Iran pravo kroz Gibraltarska vrata.

Pojam teritorijalnih voda ti je vidim stran, jer je Iranski tanker prosao kroz teritorijalne vode jedne od clanica EU. Hormuz ne moze biti u nadleznosti irana jer je morska granica izmedju UAE Omana I Irana negdje po polovini gdje je kopno blize od 30 km.

Oces da ti slikovno :? :D

Super pa kada ih konkretno zgombaju nemoj posle joj pravda sloboda medjunarodno pravo cionisti ovi oni :lol:
salik79

#21631 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Isto takobi Hormuz. Ne moze Gibraltar biti u nadkeznosti trece zemlje, a da Hormuz nije u nadleznosti Irana. DakleM, ako drugi imaju pravo slobodne plovidbe u "medjunarodnim vodama" kroz Hormuski tjesnac, ima i Iran pravo kroz Gibraltarska vrata.

Pojam teritorijalnih voda ti je vidim stran, jer je Iranski tanker prosao kroz teritorijalne vode jedne od clanica EU. Hormuz ne moze biti u nadleznosti irana jer je morska granica izmedju UAE Omana I Irana negdje po polovini gdje je kopno blize od 30 km.

Oces da ti slikovno :? :D

Super pa kada ih konkretno zgombaju nemoj posle joj pravda sloboda medjunarodno pravo cionisti ovi oni :lol:
Cek, Maroku nista ne pripada?! Mozes li mi postaviti neke slike koje potvrdjuju tvoju tvrdnju?
славянин

#21632 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Cek, Maroku nista ne pripada?! Mozes li mi postaviti neke slike koje potvrdjuju tvoju tcrdnju?
Image
Ipak cemo slikovno :lol:
Kejn

#21633 Re: IRAN

Post by Kejn »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Cek, Maroku nista ne pripada?! Mozes li mi postaviti neke slike koje potvrdjuju tvoju tcrdnju?
Image
Ovo ti crto u paintu ? :lol: Podsjeća me na one škrabarije sa poskoka gdje BiH nema teritorijalne vode na vanjskoj strani Kleka, tako da Bosanac koji na obali Kleka prst umoči u vodu, sa prstom ulazi u teritorijalne vode Hrvatske :lol:
salik79

#21634 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Image
Dakle, po ovome, pripadaju Spaniji, koja je protestovala zbog akcije Engleza.

Eh, daj mi sada ovakvu sliku Hormuza!
Haris.ba

#21635 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Ovo postaje zanimljivo. :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Ceuta

Image

Ja koliko sam skontao ima veze i dubina, pa su zato tankerske linije malo vamo malo tamo.
Last edited by Haris.ba on 06/09/2019 22:40, edited 2 times in total.
славянин

#21636 Re: IRAN

Post by славянин »

Kejn wrote:
Ovo ti crto u paintu ? :lol: Podsjeća me na one škrabarije sa poskoka gdje BiH nema teritorijalne vode na vanjskoj strani Kleka, tako da Bosanac koji na obali Kleka prst umoči u vodu, sa prstom ulazi u teritorijalne vode Hrvatske :lol:

Morel ovako .... jel dobro ? Za sve zalbe obrati se MVP spanije :lol:
Image
славянин

#21637 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:

Spanija je protestvovala jer su nelsonovi uletili njima u teritorijalne vode brod uzeli. Spanija je dio EU koja ima sankcije prema Siriji... tezak koncept za shvatiti ?? :D Ustvari sta ces da shvacas kada ti iranska propaganda shvaca za tebe :D

Evo ti opet slikovno... tako je najlakse.... shvatas sada poentu (sumnjam) :D
Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#21638 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Haris.ba wrote:Ovo postaje zanimljivo. :D

Ama, to je sasvim nebitno jer EU sankcije mogu obavezivati samo članice EU a ne Iran koji nije članica. A to sto polupismeni likovi tripuju da je izglasana blokada Sirije, a nije, ili sto bi željeli da se tako postupa, to je samo čobanska čežnja, a ne stvarnost.
славянин

#21639 Re: IRAN

Post by славянин »

Image

Ja koliko sam skontao ima veze i dubina, pa su zato tankerske linije malo vamo malo tamo.
Mislis da americki tankeri plove kroz iranske teritorijalne vode :? :D
славянин

#21640 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:

Ama, to je sasvim nebitno jer EU sankcije mogu obavezivati samo članice EU a ne Iran koji nije članica. A to sto polupismeni likovi tripuju da je izglasana blokada Sirije, a nije, ili sto bi željeli da se tako postupa, to je samo čobanska čežnja, a ne stvarnost.
Te clanice su obavezne da sprovode sankcije kao sto je naprimjer zaustavljanje broda iz irana koji ide da istovari naftu u Siriju- a prelazi preko teritorijalnih voda iste... tezak koncept znam :D doduse ovo su teme daleko ispod tvojih geopolitickih kapaciteta :D
Last edited by славянин on 06/09/2019 22:46, edited 1 time in total.
Haris.ba

#21641 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Challenger_ wrote:

Znam da ću zažaliti. Da li ti je uopće poznat pojam teritorijalnog važenja zakona?

P.S.
Baš bih volio vidjeti ko će zaustaviti američki tanker. Naročito ako ima pratnju. :D
salik79

#21642 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Spanija je protestvovala jer su nelsonovi uletili njima u teritorijalne vode brod uzeli. Spanija je dio EU koja ima sankcije prema Siriji... tezak koncept za shvatiti ?? :D Ustvari sta ces da shvacas kada ti iranska propaganda shvaca za tebe :D

Evo ti opet slikovno... tako je najlakse.... shvatas sada poentu (sumnjam) :D
Image

Spanija je protestovala iz mase razloga. Cinjenica je da su iranski tankeri tuda prolazili mali milion puta i da ih Spanija nikada nije mrko ni pogledala. Dok se mundiri nisu dosjetili.

Ne vidim logiku po kojoj jedan Gibraltar tj Britanija moze plijeniti iranski brod, a Iran ne moze!?(Ustvari, moze :mrgreen:)

Ne shvacam, po kojoj logici kroz Hormuz mogu ploviti svi brodovi, a kroz Gibraltar ne mogu Iranski. Daj malo tih slika i medjunarodnih/Zenevskih konvencija o slobodnoj plovidbi.
salik79

#21643 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:

Image

Mislis da americki tankeri plove kroz iranske teritorijalne vode :? :D
Plove, neki dan je i britanski plovio.
Challenger_

#21644 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Sankcije EU obavezuju samo članice EU a to ni pod razno ne podrazumjeva blokadu. Ono što su uradili Britanci je klasični piratski akt. Tako su zaskočili ruski teretni brod 2012-e koji je, u skladu sa postojećim međunarodnim ugovorom, isporučivao vojnu opremu za Siriju, pa od tada ruski brodovi idu u pratnji ratne mornarice da gusarima ne padne na pamet da se ponašaju kao razbojnici.

Iran im je takođe odogovorio na adekvatan način i to je to.
славянин

#21645 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Plove, neki dan je i britanski plovio.
Aman pa sto ne zaustave... ono vidis da im amerika sankcije nabija :cry: :D
Haris.ba

#21646 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

salik79 wrote:Ne shvacam, po kojoj logici kroz Hormuz mogu ploviti svi brodovi, a kroz Gibraltar ne mogu Iranski. Daj malo tih slika i medjunarodnih/Zenevskih konvencija o slobodnoj plovidbi.
Pa po zakonu. :D

Ako Iranu smeta zaustavljanje na Gibraltaru, nek zaustavi na Hormuzu evropske brodove. Veoma je jednostavno. :D

Zove se reciprocitet u međunarodnim odnosima.
Challenger_

#21647 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Haris.ba wrote:Znam da ću zažaliti. Da li ti je uopće poznat pojam teritorijalnog važenja zakona?
Nemaš ti pojma ni o čemu. Ti si jedna obična šalabajzerčina.
Edin H.

#21648 Re: IRAN

Post by Edin H. »

Image

HMS Montrose
славянин

#21649 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Sankcije EU obavezuju samo članice EU a to ni pod razno ne podrazumjeva blokadu. Ono što su uradili Britanci je klasični piratski akt. Tako su zaskočili ruski teretni brod 2012-e koji je, u skladu sa postojećim međunarodnim ugovorom, isporučivao vojnu opremu za Siriju, pa od tada ruski brodovi idu u pratnji ratne mornarice da gusarima ne padne na pamet da se ponašaju kao razbojnici.

Iran im je takođe odogovorio na adekvatan način i to je to.
Obavezuje EU clanice preko cije teritorije je plovio taj tanker, ili to drzave ne sprovode svoje zakone i odredbe na svom moru. Piratski je akt jer ti je ispran mozak. Znaci sada ruski brodovi krse sankcije prelazom preko teritorijalnih voda koje clanice EU a niko im nista ne smije jer prate ih ratni brodovi opet preko voda EU clanica... znaci koncept suverenosti nad teritorijom ti je ocito nepoznat - doduse mogu samo misliti nivo geopolitike koji si ti dosegao - over 9000 :lol:
salik79

#21650 Re: IRAN

Post by salik79 »

Haris.ba wrote:
salik79 wrote:Ne shvacam, po kojoj logici kroz Hormuz mogu ploviti svi brodovi, a kroz Gibraltar ne mogu Iranski. Daj malo tih slika i medjunarodnih/Zenevskih konvencija o slobodnoj plovidbi.
Pa po zakonu. :D

Ako Iranu smeta zaustavljanje na Gibraltaru, nek zaustavi na Hormuzu evropske brodove. Veoma je jednostavno. :D

Zove se reciprocitet u međunarodnim odnosima.
Pa, o tome i pisem!
Post Reply