Isto vazi i za tebe kao i za slavena.Kikibombona wrote:E to je ta iranska tukja. Kunu se da tanker nije za Siriju... i...salik79 wrote:Lijepa vijest, iranski tanker, koji je bio zatocen od strane britanskih pirata, vec dva dana polahko istovara svoj teret u Siriji. 2.1 miliona barela ce biti dovoljna kolicina sirijskom narodu za sljedeca, najmanje, tri mjeseca. Dio isporuke je poklon Irana sirijskom narodu.
Lazovi prvoklasni.
IRAN
- salik79
#21626 Re: IRAN
- славянин
#21628 Re: IRAN
Sve uredu - samo posle nemoj da places buuuua diraju ameri fini Iran - a hoces..salik79 wrote:Uz sve to, zadrzali britanski tanker.славянин wrote:Nakon sto su potpisali dokument da nece istovariti naftu u Sirijisalik79 wrote:Lijepa vijest, iranski tanker, koji je bio zatocen od strane britanskih pirata, vec dva dana polahko istovara svoj teret u Siriji. 2.1 miliona barela ce biti dovoljna kolicina sirijskom narodu za sljedeca, najmanje, tri mjeseca. Dio isporuke je poklon Irana sirijskom narodu.Znaci prekrsili sankcije jos izgubili obraz a nekome nabijaju na nos ne postivanje onoga sto potpise se
Usput, niko nikada nije vidio taj dokument. Iran nije duzan postovati sankcije koje nije izglasalo VS UN.
EU je postavila sankcije (postavio sam ti link sa zvanicnim dokumentom mogu opet ako oces) a gibraltar je u nadleznosti cijoj ? Jedne od clanica eu da ti pomognem
- salik79
#21629 Re: IRAN
Isto tako i Hormuz. Ne moze Gibraltar biti u nadleznosti trece zemlje, a da Hormuz nije u nadleznosti Irana. DakleM, ako drugi imaju pravo slobodne plovidbe u "medjunarodnim vodama" kroz Hormuski tjesnac, ima i Iran pravo kroz Gibraltarska vrata.
Kod Irana nema kmecanja, oni konkretno rade, u sta si se mogao i uvjeriti.
- славянин
#21630 Re: IRAN
Pojam teritorijalnih voda ti je vidim stran, jer je Iranski tanker prosao kroz teritorijalne vode jedne od clanica EU. Hormuz ne moze biti u nadleznosti irana jer je morska granica izmedju UAE Omana I Irana negdje po polovini gdje je kopno blize od 30 km.salik79 wrote:Isto takobi Hormuz. Ne moze Gibraltar biti u nadkeznosti trece zemlje, a da Hormuz nije u nadleznosti Irana. DakleM, ako drugi imaju pravo slobodne plovidbe u "medjunarodnim vodama" kroz Hormuski tjesnac, ima i Iran pravo kroz Gibraltarska vrata.
Oces da ti slikovno
Super pa kada ih konkretno zgombaju nemoj posle joj pravda sloboda medjunarodno pravo cionisti ovi oni
- salik79
#21631 Re: IRAN
Cek, Maroku nista ne pripada?! Mozes li mi postaviti neke slike koje potvrdjuju tvoju tvrdnju?славянин wrote:Pojam teritorijalnih voda ti je vidim stran, jer je Iranski tanker prosao kroz teritorijalne vode jedne od clanica EU. Hormuz ne moze biti u nadleznosti irana jer je morska granica izmedju UAE Omana I Irana negdje po polovini gdje je kopno blize od 30 km.salik79 wrote:Isto takobi Hormuz. Ne moze Gibraltar biti u nadkeznosti trece zemlje, a da Hormuz nije u nadleznosti Irana. DakleM, ako drugi imaju pravo slobodne plovidbe u "medjunarodnim vodama" kroz Hormuski tjesnac, ima i Iran pravo kroz Gibraltarska vrata.
Oces da ti slikovno![]()
Super pa kada ih konkretno zgombaju nemoj posle joj pravda sloboda medjunarodno pravo cionisti ovi oni
- славянин
#21632 Re: IRAN
salik79 wrote:
Cek, Maroku nista ne pripada?! Mozes li mi postaviti neke slike koje potvrdjuju tvoju tcrdnju?

Ipak cemo slikovno
- Kejn
#21633 Re: IRAN
Ovo ti crto u paintu ?славянин wrote:salik79 wrote:
Cek, Maroku nista ne pripada?! Mozes li mi postaviti neke slike koje potvrdjuju tvoju tcrdnju?
Ipak cemo slikovno
- salik79
#21634 Re: IRAN
Dakle, po ovome, pripadaju Spaniji, koja je protestovala zbog akcije Engleza.славянин wrote:salik79 wrote:
Ipak cemo slikovno
Eh, daj mi sada ovakvu sliku Hormuza!
- Haris.ba
#21635 Re: IRAN
Ovo postaje zanimljivo.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ceuta

Ja koliko sam skontao ima veze i dubina, pa su zato tankerske linije malo vamo malo tamo.

Ja koliko sam skontao ima veze i dubina, pa su zato tankerske linije malo vamo malo tamo.
Last edited by Haris.ba on 06/09/2019 22:40, edited 2 times in total.
- славянин
#21636 Re: IRAN
Kejn wrote:
Ovo ti crto u paintu ?Podsjeća me na one škrabarije sa poskoka gdje BiH nema teritorijalne vode na vanjskoj strani Kleka, tako da Bosanac koji na obali Kleka prst umoči u vodu, sa prstom ulazi u teritorijalne vode Hrvatske
Morel ovako .... jel dobro ? Za sve zalbe obrati se MVP spanije

- славянин
#21637 Re: IRAN
Spanija je protestvovala jer su nelsonovi uletili njima u teritorijalne vode brod uzeli. Spanija je dio EU koja ima sankcije prema Siriji... tezak koncept za shvatiti ??salik79 wrote:
Dakle, po ovome, pripadaju Spaniji, koja je protestovala zbog akcije Engleza.
Eh, daj mi sada ovakvu sliku Hormuza!
Evo ti opet slikovno... tako je najlakse.... shvatas sada poentu (sumnjam)

- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#21638 Re: IRAN
Ama, to je sasvim nebitno jer EU sankcije mogu obavezivati samo članice EU a ne Iran koji nije članica. A to sto polupismeni likovi tripuju da je izglasana blokada Sirije, a nije, ili sto bi željeli da se tako postupa, to je samo čobanska čežnja, a ne stvarnost.
- славянин
#21639 Re: IRAN
Mislis da americki tankeri plove kroz iranske teritorijalne vodeHaris.ba wrote:Ovo postaje zanimljivo.![]()
- славянин
#21640 Re: IRAN
Te clanice su obavezne da sprovode sankcije kao sto je naprimjer zaustavljanje broda iz irana koji ide da istovari naftu u Siriju- a prelazi preko teritorijalnih voda iste... tezak koncept znamChallenger_ wrote:Ama, to je sasvim nebitno jer EU sankcije mogu obavezivati samo članice EU a ne Iran koji nije članica. A to sto polupismeni likovi tripuju da je izglasana blokada Sirije, a nije, ili sto bi željeli da se tako postupa, to je samo čobanska čežnja, a ne stvarnost.
Last edited by славянин on 06/09/2019 22:46, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#21641 Re: IRAN
Znam da ću zažaliti. Da li ti je uopće poznat pojam teritorijalnog važenja zakona?Challenger_ wrote:Ama, to je sasvim nebitno jer EU sankcije mogu obavezivati samo članice EU a ne Iran koji nije članica. A to sto polupismeni likovi tripuju da je izglasana blokada Sirije, a nije, ili sto bi željeli da se tako postupa, to je samo čobanska čežnja, a ne stvarnost.
P.S.
Baš bih volio vidjeti ko će zaustaviti američki tanker. Naročito ako ima pratnju.
- salik79
#21642 Re: IRAN
славянин wrote:Spanija je protestvovala jer su nelsonovi uletili njima u teritorijalne vode brod uzeli. Spanija je dio EU koja ima sankcije prema Siriji... tezak koncept za shvatiti ??salik79 wrote:
Dakle, po ovome, pripadaju Spaniji, koja je protestovala zbog akcije Engleza.
Eh, daj mi sada ovakvu sliku Hormuza!Ustvari sta ces da shvacas kada ti iranska propaganda shvaca za tebe
![]()
Evo ti opet slikovno... tako je najlakse.... shvatas sada poentu (sumnjam)![]()
Spanija je protestovala iz mase razloga. Cinjenica je da su iranski tankeri tuda prolazili mali milion puta i da ih Spanija nikada nije mrko ni pogledala. Dok se mundiri nisu dosjetili.
Ne vidim logiku po kojoj jedan Gibraltar tj Britanija moze plijeniti iranski brod, a Iran ne moze!?(Ustvari, moze
Ne shvacam, po kojoj logici kroz Hormuz mogu ploviti svi brodovi, a kroz Gibraltar ne mogu Iranski. Daj malo tih slika i medjunarodnih/Zenevskih konvencija o slobodnoj plovidbi.
- salik79
#21643 Re: IRAN
Plove, neki dan je i britanski plovio.славянин wrote:Mislis da americki tankeri plove kroz iranske teritorijalne vodeHaris.ba wrote:Ovo postaje zanimljivo.![]()
Ja koliko sam skontao ima veze i dubina, pa su zato tankerske linije malo vamo malo tamo.![]()
- Challenger_
#21644 Re: IRAN
Sankcije EU obavezuju samo članice EU a to ni pod razno ne podrazumjeva blokadu. Ono što su uradili Britanci je klasični piratski akt. Tako su zaskočili ruski teretni brod 2012-e koji je, u skladu sa postojećim međunarodnim ugovorom, isporučivao vojnu opremu za Siriju, pa od tada ruski brodovi idu u pratnji ratne mornarice da gusarima ne padne na pamet da se ponašaju kao razbojnici.
Iran im je takođe odogovorio na adekvatan način i to je to.
- славянин
#21645 Re: IRAN
Aman pa sto ne zaustave... ono vidis da im amerika sankcije nabijasalik79 wrote:
Plove, neki dan je i britanski plovio.
- Haris.ba
#21646 Re: IRAN
Pa po zakonu.salik79 wrote:Ne shvacam, po kojoj logici kroz Hormuz mogu ploviti svi brodovi, a kroz Gibraltar ne mogu Iranski. Daj malo tih slika i medjunarodnih/Zenevskih konvencija o slobodnoj plovidbi.
Ako Iranu smeta zaustavljanje na Gibraltaru, nek zaustavi na Hormuzu evropske brodove. Veoma je jednostavno.
Zove se reciprocitet u međunarodnim odnosima.
- Challenger_
#21647 Re: IRAN
Nemaš ti pojma ni o čemu. Ti si jedna obična šalabajzerčina.Haris.ba wrote:Znam da ću zažaliti. Da li ti je uopće poznat pojam teritorijalnog važenja zakona?
- славянин
#21649 Re: IRAN
Obavezuje EU clanice preko cije teritorije je plovio taj tanker, ili to drzave ne sprovode svoje zakone i odredbe na svom moru. Piratski je akt jer ti je ispran mozak. Znaci sada ruski brodovi krse sankcije prelazom preko teritorijalnih voda koje clanice EU a niko im nista ne smije jer prate ih ratni brodovi opet preko voda EU clanica... znaci koncept suverenosti nad teritorijom ti je ocito nepoznat - doduse mogu samo misliti nivo geopolitike koji si ti dosegao - over 9000Challenger_ wrote:Sankcije EU obavezuju samo članice EU a to ni pod razno ne podrazumjeva blokadu. Ono što su uradili Britanci je klasični piratski akt. Tako su zaskočili ruski teretni brod 2012-e koji je, u skladu sa postojećim međunarodnim ugovorom, isporučivao vojnu opremu za Siriju, pa od tada ruski brodovi idu u pratnji ratne mornarice da gusarima ne padne na pamet da se ponašaju kao razbojnici.
- salik79
#21650 Re: IRAN
Pa, o tome i pisem!Haris.ba wrote:Pa po zakonu.salik79 wrote:Ne shvacam, po kojoj logici kroz Hormuz mogu ploviti svi brodovi, a kroz Gibraltar ne mogu Iranski. Daj malo tih slika i medjunarodnih/Zenevskih konvencija o slobodnoj plovidbi.![]()
Ako Iranu smeta zaustavljanje na Gibraltaru, nek zaustavi na Hormuzu evropske brodove. Veoma je jednostavno.
Zove se reciprocitet u međunarodnim odnosima.