Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#21626 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

llull wrote: 28/05/2021 08:41 Bilo je Bosnjaka i Hrvata i 1948. u Arapsko-Izraelskom sukobu ... I tada su kao dobrovoljci dolazili.
Znam da je bilo.
Project Ashe

#21627 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 28/05/2021 09:34
Project Ashe wrote: 27/05/2021 11:25
derion wrote: 27/05/2021 11:18 Vrijeme je da se okrenemo ljudima i nauci, kakvoj vjeri?! Trebamo se podići na viši civilizacijski stepen, pomagati jednim drugima, usavršavati tehnologije kako bi svima na ovoj maloj planeti svakodnevnica bila što lakša i podnošljivija, a što manje pomagati "državne interese velikih sila", te ulagati u destrukciju i naoružanje. Da se ne troše milijarde i milijarde na oružanje i njihovo usavršavanje, ne bi danas imali glad i siromaštvo na planeti, a možda bi već imali i kolonije na Marsu i Mjesecu.
Što se tiče izraelsko-palestinskog konflikta, kao što sam pisao i prije, potrebno je dvodržavno rješenje. Mislim da stanje iz 1967. (minus Golanska vis.) bi bilo pošteno rješenje za sve. Ali hajde dokaži to maksimalistima na obje strane.
Da u pravu si, Izrael u ovoj konstelaciji snaga ima ogromnui prednost u odnosu na palestince, a palestinci umjesto da se samorganizuju i proglase državu palestinu u pravom smislu riječi, osnuju svoju vojsku kao isvaka druga država, kreiraju ustav, itd. Oni se igraju terorista, intifada, i gluposti koje im ništa dobrog neće donijeti. Naravno hamasu i sličnima ova situacija odlično odgovara jer drže pod kontrolom palestinski narod bez prevelikog ulaganja u infrastrukturu. Tj. veliku većinu novca trpaju sebi u džepove i koriste izraelsku odmazdu na njihovo raketiranje kao propagandu o zlom i pokvarenom izraelu da bi prikupili još više finansijske pomoći za gazu koja većinom zzavrši u njihovim džepovima. meni je iskreno žao palestinaca is ve one djece koja ginu samo da bi hmasaovi šeici trpali dolare u svoje džepove.
Pises gluposti. :-)
Pa da čitav svijet je glup samo su bošnje najpamentnije i sve znaju kako i šta.
:-) :-) :-)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#21628 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Project Ashe wrote: 28/05/2021 09:39
Project Ashe wrote: 27/05/2021 11:25
Da u pravu si, Izrael u ovoj konstelaciji snaga ima ogromnui prednost u odnosu na palestince, a palestinci umjesto da se samorganizuju i proglase državu palestinu u pravom smislu riječi, osnuju svoju vojsku kao isvaka druga država, kreiraju ustav, itd. Oni se igraju terorista, intifada, i gluposti koje im ništa dobrog neće donijeti. Naravno hamasu i sličnima ova situacija odlično odgovara jer drže pod kontrolom palestinski narod bez prevelikog ulaganja u infrastrukturu. Tj. veliku većinu novca trpaju sebi u džepove i koriste izraelsku odmazdu na njihovo raketiranje kao propagandu o zlom i pokvarenom izraelu da bi prikupili još više finansijske pomoći za gazu koja većinom zzavrši u njihovim džepovima. meni je iskreno žao palestinaca is ve one djece koja ginu samo da bi hmasaovi šeici trpali dolare u svoje džepove.
Nisam rekao da svijet pise guluposti vec ti.
Procitaj ponovo svoj post, pa procitaj opet, i jos jednom, da shvatis koje glupoti pises.
Nemam namjeru da ti crtam. 8-)

PS. A tu mantru sa Bosnjacima ti sa nekim drugim.
llull

#21629 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

LBVIEW wrote: 28/05/2021 09:30
llull wrote: 28/05/2021 08:50
hamos wrote: 28/05/2021 08:45

a srba nije? pa vise je podrska medju njima za Palestinu nego medju hrvatima,bar danas
Pa za 1948 znam da nije, Srbi, Bosnjaci i Hrvati koji su bili u JNA ( JA ) su 1948. naoruzavali IDF u operaciji "Velvet". Dok su dobrovoljci na strani Arapske Lige bili bivsi pripadnici oruzanih snaga NDH kao i neki od bivsih Handzarovaca. Sefkija Muftic je bio jedan od glavniih ljudi u Damasku za prijem dobrovoljaca.

LBVIEW ako su ti dide bili partizani onda su i oni pomagali Izrael, ako nisu e to je vec druga prica :D
Ma pusti ti mene, nego odgovori na pitanje. :D
Dobio si odgovor, ja ne znam zasto je tesko procitati ? Drzava SFRJ tj FNRJ je podrzavala Izrael, kod Niksica je bio aerodrom koji je bio centar operacije za transport aviona i oruzja za Izrael. Postoje cak i tekstovi o tome da su piloti tadasnje JA ucestvovali na strani IDF. Tako da ...
llull

#21630 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Dikelom po glavi wrote: 28/05/2021 09:43 Sad dobih info ko je ovaj lbview

Dakle četnici mu dobro nagazili famEliju a ovaj pobjego umjesto da su i njega roknuli

Kukavica dijasporska

Stidi se ko bošnjak što nisi šehid.

Ne mozes tako pisati o covjeku kome je porodica stradala u ratu od zlocinaca, mislim stvarno nema smisla.
vatrogasac

#21631 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

Bilo je grupa koje su brojale i po 35 momaka i njihova hrabrost je zapisana u mnogim knjigama. Jedna je štampana u Pakistanu 1994. Fi Zilali sureti Tawba. str. 62 i 63. Vodili su dnevnike u koje su zapisivali događaje i borbe, a kasnije korišteno kao izvor. Posebno su bili korisni kod probijanja obruča ili su se žrtvovali kod povlačenja ostajući sami zadržavajući neprijatelja. I sam Nijaz Duraković je jedno vrijeme boravio tamo '70-ih, ali krio jer je Tito u početku sve te dobrovoljce tražio od Nasera da mu ih isporuči, a krili su se u Siriji i Egiptu i kada bi ih Naser vratio u Jugoslaviju gubio im se svaki trag. O Nijazu je u jednoj kratkoj rečenici rekao njegov asistent Ešref Kenan Rašidagić za Patriu i nije htio više. Pisali su mediji o dvojici koji su bili godinama u Palestini i dogurali do oficirskih činova i kada je ovdje puklo oni se vratili da brane Bosnu. Mislim da su obojica poginula.
Project Ashe

#21632 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 28/05/2021 09:46

Procitaj ponovo svoj post, pa procitaj opet, i jos jednom, da shvatis koje glupoti pises.

Vrlo dobro znam šta sam napisao, i te šanerske fore prosipaj nekom drugom.
salik79

#21633 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

llull wrote: 28/05/2021 09:48

Pa za 1948 znam da nije, Srbi, Bosnjaci i Hrvati koji su bili u JNA ( JA ) su 1948. naoruzavali IDF u operaciji "Velvet". Dok su dobrovoljci na strani Arapske Lige bili bivsi pripadnici oruzanih snaga NDH kao i neki od bivsih Handzarovaca. Sefkija Muftic je bio jedan od glavniih ljudi u Damasku za prijem dobrovoljaca.

LBVIEW ako su ti dide bili partizani onda su i oni pomagali Izrael, ako nisu e to je vec druga prica :D
Dobio si odgovor, ja ne znam zasto je tesko procitati ? Drzava SFRJ tj FNRJ je podrzavala Izrael, kod Niksica je bio aerodrom koji je bio centar operacije za transport aviona i oruzja za Izrael. Postoje cak i tekstovi o tome da su piloti tadasnje JA ucestvovali na strani IDF. Tako da ...
Tacno, dok je cionista Mose Pijade bio ziv i u vrhu partije, bilo je tako. Umalo je i nas kostao drzave, kao sastavnog dijela FNRJ.
Ima Bosne_Bice Bosne

#21634 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Project Ashe wrote: 28/05/2021 09:53

:-) :run:
Project Ashe

#21635 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 28/05/2021 10:01
Project Ashe wrote: 28/05/2021 09:53

:-) :run:
:izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Palmalma

#21636 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Project Ashe wrote: 28/05/2021 08:04
MorningStar wrote: 27/05/2021 18:02
Palmalma wrote: 27/05/2021 17:33

Baš danas pitam komšijinu kćerku, sutra ima ispit iz međunarodnog prava, zašto mora polagati nešto što ne postoji?
De imal dje zbirka medjunarodnih zakona da vidimo.
I kaže SDA ppobjeđuje u BiH konstantno, kad vidim koliko je naš narod tvrdoglav i priglup i ne čudi me da nam SDA vlada. Nevjerovatno. Niko neće ni da se potrudi da razumije šta znači pravni sistem i šta to pretpostaavlja i da li takvo nešto stvarno postoji na međunarodnom nivou. Ono lakše je reć ko te jebe tinejdžeru, samo zato što u našim glavama podržavaš izrael sve što kažeš nije istina i ti si zionista i lažov. Smiješno.
Ma, pusti SDA, nego vidi i ovi tvoji debelo zagrizli ublehu:

https://www.pravo.unizg.hr/mp/predmet/m ... o_predmetu
LBVIEW

#21637 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Ne pitam te za drzavu - nju su cinili svi, ne samo Srbi - vec za pandan ovim dragovoljcima :D - Bosnjacima i Hrvatima na srpskoj strani. ;-)
LBVIEW

#21638 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

salik79 wrote: 28/05/2021 09:55

Tacno, dok je cionista Mose Pijade bio ziv i u vrhu partije, bilo je tako. Umalo je i nas kostao drzave, kao sastavnog dijela FNRJ.
Upravo - Mosa je bio i najveci protivnik(kao teroreticar nacionalnog pitanja u komunizmu) priznanja bosnjacke nacije.
LBVIEW

#21639 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Hoce li neko odstraniti ovog UZP-ovskog majmuna?
LBVIEW

#21640 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Kad smo vec kod bosnjackih dobrovoljaca u borbi protiv cionista.
https://stav.ba/vijest/bosnjak-camil-hr ... paciji/490
llull

#21641 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

LBVIEW wrote: 28/05/2021 10:31

Ne pitam te za drzavu - nju su cinili svi, ne samo Srbi - vec za pandan ovim dragovoljcima :D - Bosnjacima i Hrvatima na srpskoj strani. ;-)
Srba dobrovoljaca nije bilo da ja znam, bas kao sto nije bilo bosnjaka i hrvata iz Jugoslavije koji su otisli tamo. Ne znam ko bi u to vrijeme iz ideala isao da ratuje nakon svega sto je prozivio u Jugoslaviji. Sve je to bila ustaska emigracija i saradnici nijemaca koji nisu imali alternativu.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvati_u_Siriji

Evo pogledaj ... " dobrovoljci "
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#21642 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Vidi onog balvana iz Švedske, *ebo li ga Ćamil da ga *ebo. Toliko je ograničen (da ne upotrijebim adekvatniju riječ) da ne shvata da sa Hitlerovim kerovima sa Balkana ne pravi uslugu ni Palestini ni Bošnjacima ni Bosni i Hercegovini.

Ali, *urac moj.

Budala se hvali čega se pametan stidi.
Seawolf

#21643 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Seawolf »

llull wrote: 28/05/2021 08:41 Bilo je Bosnjaka i Hrvata i 1948. u Arapsko-Izraelskom sukobu ... I tada su kao dobrovoljci dolazili.
Ovo je najpoznatiji učesnik Prvog arapsko-izraelskog rata 1948-e s naših prostora (barem na arapskoj strani), kapetan-pilot u Sirijskom ratnom vazduhoplovstvu, čovjek koji je za vrijeme svoje karijere pilota lovca uspio promjeniti 5 različitih ratnih vazduhoplovstava, ugledni gospodin, pokojni Mato Dukovac:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mato_Dukovac
Challenger_

#21644 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Seawolf wrote: 28/05/2021 11:32Ovo je najpoznatiji učesnik Prvog arapsko-izraelskog rata 1948-e s naših prostora (barem na arapskoj strani), kapetan-pilot u Sirijskom ratnom vazduhoplovstvu, čovjek koji je za vrijeme svoje karijere pilota lovca uspio promjeniti 5 različitih ratnih vazduhoplovstava, ugledni gospodin, pokojni Mato Dukovac:

Jašta je.

Ako je iko, "sa ovih prostora" poznat u tim sukobima to je David Elazar:
asurbanipal wrote: 24/04/2018 00:09 David (Dado) Elazar (1925 Sarajevo - 15.juni 1976 Izrael), bio je izraelski general i deveti načelnik Generalštaba izraelskih oružanih snaga. Na tom mjestu je bio od 1972. do 1974. Nakon Jomkipurskog rata i niza poraza bio je primoran dati ostavku.

Image
EDIT: Lik je osvojio Golansku visoravan, npr.

Image

I to pišem kao neko ko ni malo nije sklon cionističkoj politici.
Challenger_

#21645 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Ali kad vidim "argumentaciju" SS majmuna, padne mi mrak na oči.

_______
MUNAFIK

#21646 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MUNAFIK »

Upoznao sam 3 Izraelke u Sarajevu prije par godina. Dosle turisticki, putuju malo i tako. Bile su one par dana u Sarajevu i tako smo na carsiji 2-3 dana i druzili se kafa, baklava eto domacinski da malo pokazem grad itd...

Uglavnom normala prica i sve, one odusevljene rajom u Sarajevu ljubazni svi, drustveni ma najbolji ljudi na njihovom putovanju smo mi ovdje (to one kazu i 100% tvrde).

I sad kako sam i ja i ostala raja koje su upoznali i dodali na FB i instagram poceli da objavljujemo postove Izraelskih zlocina i podrsku palestini odjednom smo postali radikalni i teroristi i velike antisemite (tako one kazu). Pocele su raspave po komentarima i optuzbe na nas i one su kao sokirane kako smo dobro prikrivali svoj antisemitizam dok su bile ovdje. :-)

Cionizam je bas opasna ideologija vrlo slicna nacizmu po mnogim stvarima i sluzi se teskim lazima protiv svih sto ne misle kao oni.

Svi mi koji ne podrzavamo Izraelske zlocine smo antisemiti i teroristi i da smo u dometu njihove policije vjerovatno bi bili i tretirani kao teroristi. Ne vjerujem da se iko moze slagati sa ovim.
Seawolf

#21647 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Seawolf »

Challenger_ wrote: 28/05/2021 11:42
Seawolf wrote: 28/05/2021 11:32Ovo je najpoznatiji učesnik Prvog arapsko-izraelskog rata 1948-e s naših prostora (barem na arapskoj strani), kapetan-pilot u Sirijskom ratnom vazduhoplovstvu, čovjek koji je za vrijeme svoje karijere pilota lovca uspio promjeniti 5 različitih ratnih vazduhoplovstava, ugledni gospodin, pokojni Mato Dukovac:

Jašta je.

Ako je iko, "sa ovih prostora" poznat u tim sukobima to je David Elazar.
....
Hajde, ne budi ti zapovjeđeno, još jednom pročitaj šta sam napisao u zagradi u mom postu.
llull

#21648 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Seawolf se ogradio, moras mu to priznati i u pravu je. Bar sto se tice direktnih ucesnika u borbama. Politicara iz NDH ima mnostvo koji su bili u Damasku. Hasan i Alija Suljak, Dzafer Kulenovic, Pukovnik Ibrahim Piric Pjanic, Sead Zubcevic ...
Challenger_

#21649 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

llull wrote: 28/05/2021 12:01Seawolf se ogradio, moras mu to priznati i u pravu je.
Ne referiram se na ogradu već na ono izvan ograde. Da citiram mog pretka koji, naglašavam, NIJE MORAO DA RATUJE, A JESTE RATOVAO, kao pripadnik NOB-a, naravno, koji kaže da "među nacističkim kolaboracionistima nije bilo ni ljudi, a kamo li gospode i to "ugledne", kako Wolf kaže.

Što se tiče Arapa, njihov pragmatizam je sasvim razumljiv, uzimali su iskusne vojnike/pilote/oficire i nije ih zanimala njihova prošlost.

Moja poenta je sljedeća: svoju kritiku cionizma za sigurno neću zasnivati na životnim biografijam raspalih nacističkih kerova.

Toliko.
llull

#21650 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Challenger_ wrote: 28/05/2021 12:13
llull wrote: 28/05/2021 12:01Seawolf se ogradio, moras mu to priznati i u pravu je.
Ne referiram se na ogradu već na ono izvan ograde. Da citiram mog pretka koji, naglašavam, NIJE MORAO DA RATUJE, A JESTE RATOVAO, kao pripadnik NOB-a, naravno, koji kaže da "među nacističkim kolaboracionistima nije bilo ni ljudi, a kamo li gospode i to "ugledne", kako Wolf kaže.

Što se tiče Arapa, njihov pragmatizam je sasvim razumljiv, uzimali su iskusne vojnike/pilote/oficire i nije ih zanimala njihova prošlost.

Moja poenta je sljedeća: svoju kritiku cionizma za sigurno neću zasnivati na životnim biografijam raspalih nacističkih kerova.

Toliko.
Moj djed nakon sto je pobjegao sa streljanja 1941. nije imao izbora, morao je u partizane, nije bilo alternative. Kako je tati govorio nije tu bilo ni i od ideologije, vec puka borba za zivot. Sto se ovih saradnika okupatora, dijelimo isti stav.
Locked