Problem velikih stranki je sto im je lopovluk u krvi, iako imaju poprilicno dobru strukturu, kadar, infrastrukturu da naprave dobre stvari, one to ne rade, nije prioritet, a malo ih jebu sve druge stranke bez kojih ne mogu osigurati vlast. SDA i SDP su stranke koje imaju glavu i rep, imali su u proslosti imaju i danas, strukturu, kadar, infrastrukturu. SBiH, SBB, DF nisu kao one, kadar dosta slabiji. Nazalost zadnji izbori u SDA ubili su pluralizam, stranka je postala taoc juniora Izetbeja, Sarajlica i Zukica sto ce svakako proizvesti dosta negativnog. SDP pokusava da unese tu pluralizam, nakon epizode Zlatko koja ih je dobro kostala na proslim izborima, da li ce im odbacivanje sidra biti dovoljno za povratak, vidjecemo. SBiH je bila stranka jednog lica, Hare je najzasluzniji sto je ta stranka imala par puta uspijeh na izborima. Bez njega mrtva stranka realno. SBB i DF stranke su jednog lica, nudile se kao najveci oponenti SDA i onda jurnuli u vlast s njima. Fahro prljavac politicki, kvarnjak strogi, ali zajedno sa Komsicem se srozao, al posto im nas narod ne pamti ovo talstvo sa SDA, tesko da ce biti kaznjeni za razocaranja koje su svojim glasacima dali kao i SDA suludim koalicijama. BPS takodjer stranka jednog lica je jos mala, ali je jedina koliko toliko pokazala da tjera svoje principe, ali je tanka skroz.mario001 wrote:oridjidji wrote:Dok je ovaca, bice i Sda na vlasti, mada ni ovi koji bi ih mjenjali nisu njima kvalitetna alternativa. Svi su oni ako ne jednako zlo, onda slicno zlo u par deka. Sda kakva god da je stranka je sa glavom i repom, ovo ostalo tanko, jos tanje im politicke odluke.Da dva zivota imam glasa im dati necu iako radim kod jednog pojedinca iz te stranke na crnjaka.
Nisam vidio ljudi da su im usta puna Bosnjastva, drzave, a da se tako naivnim prave kad trebaju ispostovati dogovoreno.
Izivini, ima li nesto sto vec nismo probali i vidjeli???
Problem BPS, A-SDA i nekih drugih malih stranki je sto to nema ni dobru strukturu, kadar, a ni infrastrukturu. Bas da se vidi svemu ovome svijetla tacka i ne vidi se.
Dok sam bio mladji glasao sam za SDP i BPS. Na zadnjim izborima glasao za onu ublehu Dzebraila i stranku dijaspore, cisto da ispunim gradjansku duznost.