FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tito_i_Partija

#21601 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Tomahawk11 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Tomahawk11 wrote:Ti ko i obicno u elementu.
Sinoc lik na utakmici nabraja, sve ono sto valja u ovoj podmladjenoj reprezentaciji Njemacke - sve ide u Bayern.
I super sve. Onda neko sutra dodje i smije se Leverkusenu, Herthi, Dormundu, Bremenu....a pa ne moze tako.
Ako ovi sluze kao filijale za skolovanje mladih igraca, dosta izlazak u Evropu i eventualna 1/8 finala.
Onda dodje BHF i nalijepi luzere iz Leverkusena i sl. Mada i ti to radis, ali hajde, bitno je da u kontru opalis.
Znaci Bayern kriv sto se ti klubovi zadovoljavaju samo sa izlaskom u Evropu? :lol:
Ne. Bayern je krivac sto im pokupi igrace.
Opet pricas bezveze. Fino te pitam:
Pa de pitaj onda klubove koji ih prodaju zasto tako malu cijenu traze. Pitaj Werder-a zasto daje Gnabry-a za osam miliona, a ne za 50. Ili Hoffenheim zasto daje najperspektivnijeg odbrambenog igraca Njemacke za samo dvadesetak miliona, koji je iz medju ostalog odbio Chelsea a izabr'o Bayern.
I jos mi nisi dao odgovor.
Tomahawk11
Globalni moderator

#21602 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Tito_i_Partija wrote: I jos mi nisi dao odgovor.
Bice da ne pratis
Tomahawk11 wrote:
Reci mi ti zasto?
Za dobrobit njemackog fudbala?
Tito_i_Partija

#21603 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Tomahawk11 wrote:
Tito_i_Partija wrote: I jos mi nisi dao odgovor.
Bice da ne pratis
Tomahawk11 wrote:
Reci mi ti zasto?
Za dobrobit njemackog fudbala?
Pa ti si valjda taj koji iznosi optuzbe za kradju, znaci do tebe je da dokazes da je tako.

Zasto njemacki klubovi prodaju svoje igrace tako jeftino?
Tito_i_Partija

#21604 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Tomahawk11 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
LSD wrote:jbg Bayern je kriv što je ubjedljivo najjaci dojče klub po svim mjerilima, trebaju se namjerno oslabiti, dozvoliti da ih Dortmund, Hertha, Bremen i slicni stignu - pa da cijenjeni forumaši sa Klixa budu zadovoljni :nargila:
Ona prica kad ti navijac Reala pocne pricat' o kradji i otimanju. Ko o cemu, kurva o postenju. :lol:
Nek ste se vi nasli 8-)
Kome to sta Real otima :?
Penali i kartoni regularno, a namjestaju se i tuzbe protiv jakih konkurenata. Znas i sam ko je Pero, ne moram ti objasnjavat'.
Mišo_Kovač

#21605 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Suele je presao u Bayern za 20 miliona, Ramos u Real za 27. Prvo je otimanje, a drugo šta? dobar biznis? Manite se gluposti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#21606 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Tito_i_Partija wrote:
Pa ti si valjda taj koji iznosi optuzbe za kradju, znaci do tebe je da dokazes da je tako.

Ne iznosim ja nikakve optuzbe ni za kakvu kradju.
Sta da dokazem, da Bayern pokupi sve igrace iz Bundesa kad im je cejf?!
Ne mogu da vjerujem :mrgreen:
Sto, san svakog Nijemca da igra u Bayernu? Sta li ona budala Kroos radi u Realu :roll:

Reci mi ti što, nemam pojma, imaju satisfakciju u tome sto salju igrace Bayernu?!
diablobih

#21607 Re: FC Bayern Munchen

Post by diablobih »

Hoffenheim je dobio i vecu cifru za Sulea od Chelseaja, odlucili su se sami pustiti ga u Bayern. Njemacki klubovi su idioti do idiota i to je to. To vise nije otimanje, vec samo uzimanje koga zele, a klubovi im to dozvoljavaju iz nekog razloga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#21608 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Tito_i_Partija wrote:
Penali i kartoni regularno, a namjestaju se i tuzbe protiv jakih konkurenata. Znas i sam ko je Pero, ne moram ti objasnjavat'.
Znam ko je Pero. To sad prosirujemo djelatnost sa transfera na politicke trzavice na potezu Madrid-Barsa? Ne vidim kako je to uporedivo sa Bayernom.
A sto se tice penala i kartona, je li to ona prica o podredjenosti Barse? Daj ba.
AmiĐa_Idriz

#21609 Re: FC Bayern Munchen

Post by AmiĐa_Idriz »

Jos samo veella fali da upotpuni ovo sve :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#21610 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Mišo_Kovač wrote:Suele je presao u Bayern za 20 miliona, Ramos u Real za 27. Prvo je otimanje, a drugo šta? dobar biznis? Manite se gluposti.
Presao za 20, a vrijedi 25.
Ramos je placen punu cijenu.
Gdje su Illara, Isco....Real svakog domaceg igraca prilicno preplati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#21611 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote:Jos samo veella fali da upotpuni ovo sve :mrgreen:
A ti kokice i lagano :mrgreen:
E neces :twisted: :run: :mrgreen:
Mišo_Kovač

#21612 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Igrač vrijedi onoliko koliko je plaćen. Sve ostalo je šupljiranje kvazistručnjaka i webstranica kojima je jedini posao da izmišljaju "trenutnu vrijednost" igrača.
AmiĐa_Idriz

#21613 Re: FC Bayern Munchen

Post by AmiĐa_Idriz »

Tomahawk11 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Jos samo veella fali da upotpuni ovo sve :mrgreen:
A ti kokice i lagano :mrgreen:
E neces :twisted: :run: :mrgreen:
Zanimljivo je u svakom slucaju, msm oglobana je tema mada ovo sa cijenama se mescini prvi put spominje tako da samo nastavite :mrgreen: :nindzastajl:
LSD

#21614 Re: FC Bayern Munchen

Post by LSD »

Imam neki osjecaj da Tomahawk žali da spocitava Bayernu što ne pretplacuju svoje akvizicije, ali se uvijek spetlja sa loptom i propadne mu akcija.

Želi se predstaviti Bayern u nekom lošem svijetlu, kao neki bahati monopolista, kao klub koji navodno "slabi" Bundesku, koji otima igrace iz drugih klubova, koji radi šta hoce itd....samo što nikako da tu pricu ne prenese na Real i Španiju (na tim temama), jer je to copy- paste situacija.

Malo se pravimo naivni, ali nema veze :nargila:
Mišo_Kovač

#21615 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Priča je glupa godinama unazad. :roll:

Eno, Brandt ima otkupnu klauzulu 20 miliona koja se aktivira 2018. Znači džaba. I može ga dovesti bilo ko za tu cijenu. I ko je kriv tu? Bayern? ili sorto njemacki klubovi tipa leverkusena i dortmunda koji nisu u stanju vezati svoje igrače ili ugovoriti suradnju po povoljnim uvjetima.

I šta će se desiti ako Bayern aktivira Brandtovu klauzulu naprimjer - vikat ce se pljacka, otimanje, slabljenje bundeslige itd...
beni-bu-man

#21616 Re: FC Bayern Munchen

Post by beni-bu-man »

Ne znam sta se ima tu diskutovati o otvorenom trzistu. ko ima pare taj i kupuje, a Bayern ih ima :mrgreen:
simonese

#21617 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

beni-bu-man wrote:Ne znam sta se ima tu diskutovati o otvorenom trzistu. ko ima pare taj i kupuje, a Bayern ih ima :mrgreen:
:thumbup:
beni-bu-man

#21618 Re: FC Bayern Munchen

Post by beni-bu-man »

simonese wrote:
beni-bu-man wrote:Ne znam sta se ima tu diskutovati o otvorenom trzistu. ko ima pare taj i kupuje, a Bayern ih ima :mrgreen:
:thumbup:
Pa realno, ljudi otplatili Alianz Arenu bruku godina prije, imaju top igrace, nisu zaduzeni kao neki kraljevski klubovi, ne trose ogromne sume za kupovinu igraca i onda mi nije jasno kad neko nesto kaze da ugrozavaju Bundesligu, ako se gleda s moralne strane nema tu morala u biznisu.
Tito_i_Partija

#21619 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Tomahawk11 wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Ne iznosim ja nikakve optuzbe ni za kakvu kradju.
Sta da dokazem, da Bayern pokupi sve igrace iz Bundesa kad im je cejf?!
Ne mogu da vjerujem :mrgreen:
Sto, san svakog Nijemca da igra u Bayernu? Sta li ona budala Kroos radi u Realu :roll:

Reci mi ti što, nemam pojma, imaju satisfakciju u tome sto salju igrace Bayernu?!
Pa kazem ti, de eto ti vidi s drugim klubovima sto ih prodaju tako jeftino, pa mi se javi. Pitaj ih sto posluju totalno budalasto i bez ikakve ambicije. Pitaj ih sto stavljaju neshvatljivo niske otkupne klauzule na igrace za koje se zna da ce jednog dana postat' neko i nesto u fudbalu, i da veci klubovi jedva cekaju da ih ujagme.

Totalno ti je bezveze prica, bez ikakvog argumenta i dokaza, bazirana na povrsnim observacijama bez imalo uvida u bundesligu. Dobro je tebi zmijuga nekad davno rek'o, ti se cesto upustas u diskusije, a uopste ne znas o cemu pricas. :-)
missko

#21620 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Pa klubovi BL su osudjeni da prodaju igrace jer od toga zive nece stavljati klauzule koje nece htjeti platiti niko. Najisplativije im je prodati Bayernu ili u inostranstvo jer tako ne jacaju konkurente, Bayerna ionako niko u BL ne racuna za protivnika
Mišo_Kovač

#21621 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Bayerna niko ne računa ko protivnika, a Bundesliga od 2000 na ovamo imala više različitih osvajača lige od Španije i Italije, i isti broj ko Engleska. Ostale lige su kompetitivne, al Njemacka jok :P Al naravno, laž ponovljena dovoljno puta postaje istina, oprobani Goebbelsovski metod... :D
AmiĐa_Idriz

#21622 Re: FC Bayern Munchen

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa veella ba gdje si sad :-?
Tomahawk11
Globalni moderator

#21623 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Dobro, redu je.
Rekao neki zmijuga (to onaj sto je volio svakom ''argumentovano'' suknuti) da se upustam u diskusije, a da nemam pojma o cemu pricam. Jah.
Jeste, prica mi je bez agrumenata. Fino kazem, sinoc covjek nabroja, ovaj iz Leverkusena, ovaj iz Werdera, ovaj odande, ovaj odavde, sve reprezentativci Njemacke, svi idu u Bayern. Sta tu nije cinjenica? Sta sam ja tu izmislio? Sta ja tu ponavljam kao laz da bi sto puta ponovljeno bilo istina? Jesu svi otisli iz klubova za manje od procjenjene vrijednosti? Jesu. Ali da, sto bi Bayern placao to sto je tamo neko procijenio :-) Budale iz Reala, Barse (da, one Barse koju LSD gotivi, ali eto ovdje se pravi Svabo :roll: ), Uniteda, Chelsea, Liverpoola i tako dalje, te budale preplacuju igrace. Ko im je kriv sto nisu ko i Bayern, jel :-? Naravno da su ti klubovi Bundeslige krivi sto tako pustaju igrace, sto takve ugovore sklapaju gdje ako Bayern ponudi saku jada, oni daju igraca. Nema tu krivice Bayerna i ja to nikad nisam ni rekao. Ali, da time gube svi klubovi Bundeslige, to je jasno. Pa Leverkusen onda kad je igrao dva finala, Bayern im kupi ekipu. Sta tu nije cinjenica?
Da, bundesligasi prodaju, jer od toga zive. Pa kako, majka mu stara, jebeni Dinamo Zagreb skuplje prodaje igrace od jednog Bayera, Werdera, Dortmunda?! Da, njemacki reprezentativci moraju ici za manje para, jer eto niko ne bi platio za njih vise. Budale placaju za reprezentativce Spanije, Engleske, Francuske, Holandije, Portugala, Brazila, Argentine vise, ali jok za reprezentatice Njemacke, reprezentativce svjetskog prvaka. To je ta logika. Sad ja trebam traziti neku dublju poruku i neku vecu svrhu. Ma super.
Pa eto, ako je sve ovo laz i povrsno, onda odlicno.
Zao mi je sto remetim jednoumlje. Zao mi je i sto sam usao u diskusiju, jbg nema svrhe. Ocito je da je problem kad kazes nesto sto je cinjenica.
Mišo_Kovač

#21624 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Iz svega sto si napisao, jedno je tacno - englezi, real i barcelona su budale koje preplaćuju igrače. Real i engleski "velikani" pogotovo rasturaju (ne u pozitivnom, vec destruktivnom smislu) trziste godinama unazad. Svaki ce igrac biti prodan skuplje kad ide tamo, nego kad ga kupuje drugi švapski klub ili talijanski klub.
I na kraju krajeva, igrač odlučuje hoce li ici ili nece. Ko jebe mater Čelziju što Suele gotivi Bayern više nego njih. Nek ga sisaju... :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#21625 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Mišo_Kovač wrote:Iz svega sto si napisao, jedno je tacno - englezi, real i barcelona su budale koje preplaćuju igrače. Real i engleski "velikani" pogotovo rasturaju (ne u pozitivnom, vec destruktivnom smislu) trziste godinama unazad. Svaki ce igrac biti prodan skuplje kad ide tamo, nego kad ga kupuje drugi švapski klub ili talijanski klub.
I na kraju krajeva, igrač odlučuje hoce li ici ili nece. Ko jebe mater Čelziju što Suele gotivi Bayern više nego njih. Nek ga sisaju... :izet:
A sto oni to rade? Koji im je? Sto ih preplacuju, ako ih mogu uzeti za manje para?
To je nesto drugo. Nismo jednom culi kako neki igrac nece u PSG, Chelsea, City, hoce u Bayern, Real, Barsu....jasno je to.
Talijanski? Pa Parma ode u 4. ligu, a nekad su placali rekordne cifre za igrace. Seria A je prva pokrenula tu lavinu, pa su onda grohnuli. Nije bilo para, placali bi i oni cifre za igrace. Uostalom, krenuce i to. Juventus plati 90 miliona Higuaina, evo sad Milan i Inter mogu trositi koliko hoce (a hoce).
I kazes nije nista tacno, samo ovo jedno....a ja ponavljam jedno te isto da bi postalo istina :mrgreen:
Post Reply