Dobro, redu je.
Rekao neki zmijuga (to onaj sto je volio svakom ''argumentovano'' suknuti) da se upustam u diskusije, a da nemam pojma o cemu pricam. Jah.
Jeste, prica mi je bez agrumenata. Fino kazem, sinoc covjek nabroja, ovaj iz Leverkusena, ovaj iz Werdera, ovaj odande, ovaj odavde, sve reprezentativci Njemacke, svi idu u Bayern. Sta tu nije cinjenica? Sta sam ja tu izmislio? Sta ja tu ponavljam kao laz da bi sto puta ponovljeno bilo istina? Jesu svi otisli iz klubova za manje od procjenjene vrijednosti? Jesu. Ali da, sto bi Bayern placao to sto je tamo neko procijenio

Budale iz Reala, Barse (da, one Barse koju LSD gotivi, ali eto ovdje se pravi Svabo

), Uniteda, Chelsea, Liverpoola i tako dalje, te budale preplacuju igrace. Ko im je kriv sto nisu ko i Bayern, jel

Naravno da su ti klubovi Bundeslige krivi sto tako pustaju igrace, sto takve ugovore sklapaju gdje ako Bayern ponudi saku jada, oni daju igraca. Nema tu krivice Bayerna i ja to nikad nisam ni rekao. Ali, da time gube svi klubovi Bundeslige, to je jasno. Pa Leverkusen onda kad je igrao dva finala, Bayern im kupi ekipu. Sta tu nije cinjenica?
Da, bundesligasi prodaju, jer od toga zive. Pa kako, majka mu stara, jebeni Dinamo Zagreb skuplje prodaje igrace od jednog Bayera, Werdera, Dortmunda?! Da, njemacki reprezentativci moraju ici za manje para, jer eto niko ne bi platio za njih vise. Budale placaju za reprezentativce Spanije, Engleske, Francuske, Holandije, Portugala, Brazila, Argentine vise, ali jok za reprezentatice Njemacke, reprezentativce svjetskog prvaka. To je ta logika. Sad ja trebam traziti neku dublju poruku i neku vecu svrhu. Ma super.
Pa eto, ako je sve ovo laz i povrsno, onda odlicno.
Zao mi je sto remetim jednoumlje. Zao mi je i sto sam usao u diskusiju, jbg nema svrhe. Ocito je da je problem kad kazes nesto sto je cinjenica.