Ako ne doiju pozive Srbije ili Hrvatske(jah Gudelj nam ga je vec zavalio,Mili ce mozda,Salatic bira izmedju Srbije,sumske a BiH (ako ga @EdinH.nagovorileškarenje wrote:Tako je....Gudelj,Salatic,Milicevic,Pavelic jedva cekaju da zaigraju
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#21601 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#21602 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Da je to neki omladinac od 20 godina i da igra u Videotonu i da je nezaobilazan faktor u ekipi (kako to kaže leskaranje), onda bi se i moglo razmisliti o njegovom ozbiljnijem angažmanu u reprezentaciji, a on ulazi u najbolje godine za fudbalera i nije baš neki vrsni igrač.Logovan wrote:Praviš bezvezna poređenja.malakh wrote: Kontas li ti da sam ja napravio poređenje Medunjanina i Mujdze iz doba kada su bili u Suljicevim godinama? Gdje su bili i kako su igrali.
Zaključak: da bi sada igrao za reprezentaciju morak bi biti u malo boljem klubu od Videotona, jer po meni Videoton nije bolji od ovih naših jačih klubova.
Olako se zaboravlja kako je Željo natambur'o Ferencvarosa.
Pa Željo ih izbacio i šta sad? Hoćemo li sad u narednih 5, 10, 15 i više godina zanemariti sve igrače koji će igrati u Mađarskoj samo zato što su ih ovi izbacili?Ista statistika, ali razlika je što je Suljić u usponu, a Hajrović u padu. Jedan napreduje koliko toliko, drugi nazaduje, propada k'o žeton.malakh wrote: 1 go i 1 asistencija. Krilni napadač.Suljić i Hajrovic imaju istu statistiku ove sezone.
A i vala nešto ne pljuste ponude nekih jačih klubova da ga angažiraju, tako da mislim da je Videoton njegov krajnji domet.
Volio bi da me demantuje, ali za sada je tako.
- Point.
#21603 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
25 godina a zaglavio u Madjarskoj, sa zalosnom statistikom. Neka, hvala.leškarenje wrote:Dzeko nije tema,za njega se zna sve sto se tice repkePoint. wrote:Pa ti stalno stavljas ovosezonsku statistiku Dzeke da bi ga nazvao klocem, red bi bio da postavis i statistiku Suljica, panda vidimo je li zasluzio poziv.leškarenje wrote:Ma neda mi se,vjeruj....kad vidim kako se statistika itekako trazi za neke igrace,dok neki mogu presjediti po godinu dana ali imaju mjesto (Medunjanin,Mujdza).pricamo o potencijalnim reprezentativcima
P.S.Suljicu je 25.godina
-
Tyke
#21604 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Vala kad u repku guramo Duljevica na osnovu ovogodisnjih "igara", onda moze i igrac trenutnog lidera prvenstva se tu ubaciti, Mladen Veselinovic, samo godinu stariji od Duljevica.
Just sayin'
Kako god, trebamo poceti malo vise gurati igrace iz domaceg prvenstva, dati im satisfakcije da se i dalje bore i pruzaju sto bolje partije, da imaju u podsvijesti kako ce biti nagradjeni pozivom u repku.
Just sayin'
Kako god, trebamo poceti malo vise gurati igrace iz domaceg prvenstva, dati im satisfakcije da se i dalje bore i pruzaju sto bolje partije, da imaju u podsvijesti kako ce biti nagradjeni pozivom u repku.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#21605 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Na osnovu cega Duljevic treba u reprezentaciju i kojih igara? 2 gola i 2 asistencije u 18 utakmica i to u ovoj nasoj jadnoj PL. Da moze igrati Benko za nas to bi bilo OK i bez dileme al Duljevic kao i njegova cijena....nidje veze.Tyke wrote:Vala kad u repku guramo Duljevica na osnovu ovogodisnjih "igara", onda moze i igrac trenutnog lidera prvenstva se tu ubaciti, Mladen Veselinovic, samo godinu stariji od Duljevica.
Just sayin'![]()
Neko spomenu Medunjanina ka usporedbu samo sto je to neuporedivo jer i takva Medo dodje i zabije dva odlucujuca gola u utakmici koja zivot znaci za repreznetaciju.
Suljic iz 20 utakmica 1 gol i 5 asistencija znaci malo bolji od Duljevica. Pa Zeba je jos uvijek i pored 32 godine Maradona za vecinu nasih igraca iz PL. U principu tesko da i jedan igrac Sarajeva i Zelje ili bilo kojeg domaceg kluba zasluzuje poziv u reprezentaciju jer su jednostavno pretanki. E sad ne znaci da u ovom drugom dijelu upravo Duljevic i recimo Memija ne bi mogli zaigrati puno bolje i zasluziti dres A reprezentacije.
-
Tyke
#21606 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Zato i kazem, kad se kao takav Duljevic toliko velica i stvara neki kult o njemu, onda s obrazom mogu reci kako je i Mladen Veselinovic zasluzio jednu prijateljsku u nasoj repki.hrasno38 wrote:Na osnovu cega Duljevic treba u reprezentaciju i kojih igara? 2 gola i 2 asistencije u 18 utakmica i to u ovoj nasoj jadnoj PL. Da moze igrati Benko za nas to bi bilo OK i bez dileme al Duljevic kao i njegova cijena....nidje veze.Tyke wrote:Vala kad u repku guramo Duljevica na osnovu ovogodisnjih "igara", onda moze i igrac trenutnog lidera prvenstva se tu ubaciti, Mladen Veselinovic, samo godinu stariji od Duljevica.
Just sayin'![]()
Neko spomenu Medunjanina ka usporedbu samo sto je to neuporedivo jer i takva Medo dodje i zabije dva odlucujuca gola u utakmici koja zivot znaci za repreznetaciju.
Suljic iz 20 utakmica 1 gol i 5 asistencija znaci malo bolji od Duljevica. Pa Zeba je jos uvijek i pored 32 godine Maradona za vecinu nasih igraca iz PL. U principu tesko da i jedan igrac Sarajeva i Zelje ili bilo kojeg domaceg kluba zasluzuje poziv u reprezentaciju jer su jednostavno pretanki. E sad ne znaci da u ovom drugom dijelu upravo Duljevic i recimo Memija ne bi mogli zaigrati puno bolje i zasluziti dres A reprezentacije.
A zaista Zeba ima toliko znanja i snage da bi i sad komotno mogao igrati u nasoj repki bolje od mnogih koji su trenutno tamo.
- Logovan
#21607 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Too, tooo samo statistiku spominji.hrasno38 wrote: Na osnovu cega Duljevic treba u reprezentaciju i kojih igara? 2 gola i 2 asistencije u 18 utakmica i to u ovoj nasoj jadnoj PL. Da moze igrati Benko za nas to bi bilo OK i bez dileme al Duljevic kao i njegova cijena....nidje veze.
Ma najbolje ba da se niko ne zove iz lige, bolje da nam igraju mrtvi Hajrović, Medunjanin, Spahić, Mujdža, itd.
Neka Mladen zaigra koju Euro utakmicu i zabije koji gol, par puta promiješa protivničku odbranu, uradi šta god korisno i onda treba razmisliti da li ga treba zvati.Tyke wrote: Zato i kazem, kad se kao takav Duljevic toliko velica i stvara neki kult o njemu, onda s obrazom mogu reci kako je i Mladen Veselinovic zasluzio jednu prijateljsku u nasoj repki.
A zaista Zeba ima toliko znanja i snage da bi i sad komotno mogao igrati u nasoj repki bolje od mnogih koji su trenutno tamo.
Last edited by Logovan on 14/02/2016 01:17, edited 1 time in total.
- hrasno38
#21608 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
de me isamaraj Dzekinom statistikom u reprezentaciji posto je ovo tema "BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci"!leškarenje wrote:A kad ih ja isamaram Dzekinom statistikom kmecea sad je gura u prvi plan.Mogli bi i mi govoriti za Dulju,jebo statistiku nas je
- hrasno38
#21609 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
OK samo mi reci cime je Duljevic zasluzio poziv u reprezentaciju?!Logovan wrote:Too, tooo samo statistiku spominji.hrasno38 wrote: Na osnovu cega Duljevic treba u reprezentaciju i kojih igara? 2 gola i 2 asistencije u 18 utakmica i to u ovoj nasoj jadnoj PL. Da moze igrati Benko za nas to bi bilo OK i bez dileme al Duljevic kao i njegova cijena....nidje veze.
Suljic iz 20 utakmica 1 gol i 5 asistencija znaci malo bolji od Duljevica. Pa Zeba je jos uvijek i pored 32 godine Maradona za vecinu nasih igraca iz PL. U principu tesko da i jedan igrac Sarajeva i Zelje ili bilo kojeg domaceg kluba zasluzuje poziv u reprezentaciju jer su jednostavno pretanki. E sad ne znaci da u ovom drugom dijelu upravo Duljevic i recimo Memija ne bi mogli zaigrati puno bolje i zasluziti dres A reprezentacije.Samo naprijed.
Ma najbolje ba da se niko ne zove iz lige, bolje da nam igraju mrtvi Hajrović, Medunjanin, Spahić, Mujdža, itd.![]()
Jebo ba svježu krv, podmlađivanje, samo guraj matore i potrošene i ublehe.
Neka Mladen zaigra koju Euro utakmicu i zabije koji gol, par puta promiješa protivničku odbranu, uradi šta god korisno i onda treba razmisliti da li ga treba zvati.Tyke wrote: Zato i kazem, kad se kao takav Duljevic toliko velica i stvara neki kult o njemu, onda s obrazom mogu reci kako je i Mladen Veselinovic zasluzio jednu prijateljsku u nasoj repki.
- hrasno38
#21610 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ko.....Duljevic????????????? jel se ti ovako kasno sprdas ili mislis ozbilno. Uporedjujes standardnog i jednog od najboljih igraca Lacija Senada Lulica kome je sada cijena 10 miliona EURA sa Duljevicem kojem je u karijeri najveci uspjeh igrati za drugi najboolji tim u drzavi BiH:)!leškarenje wrote:Zato sto je bolji i prodorniji od mrtvog Lulica
-
Tyke
#21611 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sad mi je lakse, ispuc'o sam se.leškarenje wrote:@Tyke,niko ti brate ne brani....slobodno ti reci sto ti je na dusi,olaksaj sebi
Logovan - ja sam za to da i Hrgovica vratimo, hhh.
Ne, ozbiljno sad, nisam znao da igrac mora imati euro utakmicu u nogama i predriblati par protivnika da bi usao u tim A reprezentacije. Pikal se to sto je Veselinovic danas imao par prodora protiv skorasnjeg ucesnika LP i pobjednika protiv Juventusa u tom takmicenju?
- Logovan
#21612 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Igrama, čime će drugo, logično.hrasno38 wrote: OK samo mi reci cime je Duljevic zasluzio poziv u reprezentaciju?!
Očistiš reprezentaciju od istrošenih igrača i ubleha i šta ja znam koga, jer se svačega sakupilo u ekipi, pozoveš nove i stvoriš novu reprezentaciju. Sasvim jednostavno.
Za manje od dva mjeseca je prijateljska protiv Švicarske, ako ne griješim. Zašto se protiv njih ne bi probali Duljević, Suljić, Memija, itd? Ne vidim razlog da ovako ne bude.
Ma jok ba, treba zvati igrače na osnovu jedne dobre polusezone.Tyke wrote: Logovan - ja sam za to da i Hrgovica vratimo, hhh.
Ne, ozbiljno sad, nisam znao da igrac mora imati euro utakmicu u nogama i predriblati par protivnika da bi usao u tim A reprezentacije. Pikal se to sto je Veselinovic danas imao par prodora protiv skorasnjeg ucesnika LP i pobjednika protiv Juventusa u tom takmicenju?
Pa da bi se pozvao igrač, mora se dokazati i u Euro utakmica. Zar nije tako? Ili recimo mora odigrati 2-3 dobre sezone u ligi.
Last edited by Logovan on 14/02/2016 01:44, edited 1 time in total.
-
Dead Man Walking
#21613 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
E vala bas da hoce pozvati i Duljevica i Memiju i Suljica, a nek nogira Lulica i Dzeku statisticke mrtvace... I ne zasluzujemo da nam igraju.
- hrasno38
#21614 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Super bas lijepo jos da je tu brzinu, prodornost, sut pokazao na terenu bilo bi bas onako dobro. Mislim njega i Lulica staviti u istu recenicu je smijesno i neozbiljno. Ne sporim ja da se trebaju probati neki novi igraci i reprezentacija podmladjivati ali ako je Duljevic sad za reprezentacije onda su i Memija, Bajic, vrlo blizu Amir mada je jos mlad a u stvari ni jedan od njih reprezentativni kalibar ako cemo posteno. Duljevic jos uvijek nije odigrao ni pola sezno ni cijelu da bi se pricalo o njemu a ne da bio ga se zvalo u reprezentaciju. Suljica moze staviti u ravan sa Tinom Suiscem koji je za dvije klase bolji od njega.....mislim ne mogu neke stvari na silu...dzaba. Evo ti Visce 8 golova i 3 asistencije u turskoj ligi koja je za nasu SF. Evo ti Duljevica u prosloj sampionskoj ekipi Sarajeva za 24 utakmice 3 gola i jedna asistencija. Malo je to za reprezentaciju.Logovan wrote:Igrama, čime će drugo, logično.hrasno38 wrote: OK samo mi reci cime je Duljevic zasluzio poziv u reprezentaciju?!On je prodorno krilo, brz, ima dribling, šut (iako ovo mu ovo slabije ide, ali doći će to na svoje).
Očistiš reprezentaciju od istrošenih igrača i ubleha i šta ja znam koga, jer se svačega sakupilo u ekipi, pozoveš nove i stvoriš novu reprezentaciju. Sasvim jednostavno.
Za manje od dva mjeseca je prijateljska protiv Švicarske, ako ne griješim. Zašto se protiv njih ne bi probali Duljević, Suljić, Memija, itd? Ne vidim razlog da ovako ne bude.
-
Tyke
#21615 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A Duljevic inace iza sebe ima barem 3 odlicne sezone, ovu da ne spominjem... ili da spominjem? ili da sacekamo jos malo sa njim? ma sacekat cemo...
Da ti odgovorim na upit: nije tako. Jer tom logikom ne bismo ni imali reprezentacije, cekajuci da se nasi igraci prvo dokazu na euro sceni. Jelde? Hajmo malo ralnosti...
Znate me relativno dobro na forumu, uvijek realan, i sam potenciram Dulju i Memiju da budu oko nase repke. Medjutim, isto tako je ocito da Veseli, trenutno, ako nije bolje od Dulje i ostalih krila u nasoj ligi, onda nije ni toliko losiji, izuzetno je prodoran, ima 4 asistencije i gol, a prvih nekoliko kola je ulazio sa klupe... i drago mi je da nasa liga iz sezone u sezone izbacuje sve bolje igrace i privlacimo sve vise stranih skauta, jos par milionskih transfera i eto njih da redovno brste po LP BiH.
Moram malo i ja hvaliti svoje igrace, malo sibnem kedera pa ko se upeca.
Da ti odgovorim na upit: nije tako. Jer tom logikom ne bismo ni imali reprezentacije, cekajuci da se nasi igraci prvo dokazu na euro sceni. Jelde? Hajmo malo ralnosti...
Znate me relativno dobro na forumu, uvijek realan, i sam potenciram Dulju i Memiju da budu oko nase repke. Medjutim, isto tako je ocito da Veseli, trenutno, ako nije bolje od Dulje i ostalih krila u nasoj ligi, onda nije ni toliko losiji, izuzetno je prodoran, ima 4 asistencije i gol, a prvih nekoliko kola je ulazio sa klupe... i drago mi je da nasa liga iz sezone u sezone izbacuje sve bolje igrace i privlacimo sve vise stranih skauta, jos par milionskih transfera i eto njih da redovno brste po LP BiH.
Moram malo i ja hvaliti svoje igrace, malo sibnem kedera pa ko se upeca.
- Logovan
#21616 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma džaba ja govorim kada malo preuveličavaš ono što pišem, isto kao što je to uradio i ovaj iznad tebe.hrasno38 wrote: Super bas lijepo jos da je tu brzinu, prodornost, sut pokazao na terenu bilo bi bas onako dobro. Mislim njega i Lulica staviti u istu recenicu je smijesno i neozbiljno. Ne sporim ja da se trebaju probati neki novi igraci i reprezentacija podmladjivati ali ako je Duljevic sad za reprezentacije onda su i Memija, Bajic, vrlo blizu Amir mada je jos mlad a u stvari ni jedan od njih reprezentativni kalibar ako cemo posteno. Duljevic jos uvijek nije odigrao ni pola sezno ni cijelu da bi se pricalo o njemu a ne da bio ga se zvalo u reprezentaciju. Suljica moze staviti u ravan sa Tinom Suiscem koji je za dvije klase bolji od njega.....mislim ne mogu neke stvari na silu...dzaba. Evo ti Visce 8 golova i 3 asistencije u turskoj ligi koja je za nasu SF. Evo ti Duljevica u prosloj sampionskoj ekipi Sarajeva za 24 utakmice 3 gola i jedna asistencija. Malo je to za reprezentaciju.
Duljević je sada za reprezentacije. Očisti reprezentaciju i biće mjesta. I ne, ne govorim da bude prvih 11.
Ma samo hvali, niko ti ne brani.Tyke wrote: Moram malo i ja hvaliti svoje igrace, malo sibnem kedera pa ko se upeca.
-
Dead Man Walking
#21617 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Igrac koji nema kvalitet da prevagne i ne dozvoli da njegova ekipa izgubi u Doboju kod Kaknja ne moze biti reprzentativac, bez obzira da li se zvao Duljevic, Hadziahmetovic, Memija ili sta ja znam.
- Point.
#21618 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Frajer mrtvo hladno stavlja igraca mrtvog Sarajeva ispred igraca Lazija, standardnog reprezentativca evo vec godinama. Znao sam da je neozbiljan insan, al ovako. Hajmo mi staviti sve igrace mrtvog i propalog Sarajeva propale Beha lige u reprezentaciju. Kad je bal nek je maskenbal.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#21619 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nemoj tako druže, momak je bio povrijeđen i ta povreda ga je i malo zeznula. Treba biti realan i reći da je on trenutno najbolji igrač lige, a pritom još i mlad.hrasno38 wrote:
Na osnovu cega Duljevic treba u reprezentaciju i kojih igara? 2 gola i 2 asistencije u 18 utakmica i to u ovoj nasoj jadnoj PL.
Vidjet ćemo ga sada u ovoj polusezoni, već je počeo zabijati u pripremnim utakmicama.
@leskaranje, de ba uozbilji se sa tim poređenjem Lulica i Duljevica.
- Point.
#21620 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nisi vise zanimljiv nikome. Uzivaj u Divovima, ostavi reprezentaciju onima koji joj zele najbolje.leškarenje wrote:Hoces da ti nadjem postove gdje se ibretite ko gura Lulica kroz karijeru,ne mozete da se nacudite da on igra u Lacijua sad ga lafo branite licemjeri jedni .
Dulja > Lulic![]()
- Point.
#21621 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ibretim se tvojim glupostima. Sta napisati na nebulozu da je Duljevic jaci igrac od Lulica? Sta, pitam te?
- ultima_palabra
#21622 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Prosle godine mu je Puzigaca bio bolji od Lulica... isti sad igra u Vozdovcu.
Sta reci, koju posluku porati
Sta reci, koju posluku porati
- hrasno38
#21623 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Na osnovu cega je on najbolji igrac lige???? Jebi ga isto kao da ja kazem da je Dzeko trenutno najbolji napadac u Italiji a on dao 4 gola do sada??? Sta je to Duljevic uradio da bi se nazvao najboljim. Pa nije bio najbolji ni u Sarajevu prvi dio sezone a ne najbolji igrac u PL kad imas evo npr. jednog Zebu kojem Dulja nije ni do koljena. Naravno apsolutno se slazem da bude na nekom spiku za prijateljske utakmice i da mu da prilika ali za nesto ozbiljnije mora puno vise muda da otegne na terenu.malakh wrote:Nemoj tako druže, momak je bio povrijeđen i ta povreda ga je i malo zeznula. Treba biti realan i reći da je on trenutno najbolji igrač lige, a pritom još i mlad.hrasno38 wrote:
Na osnovu cega Duljevic treba u reprezentaciju i kojih igara? 2 gola i 2 asistencije u 18 utakmica i to u ovoj nasoj jadnoj PL.
Vidjet ćemo ga sada u ovoj polusezoni, već je počeo zabijati u pripremnim utakmicama.
@leskaranje, de ba uozbilji se sa tim poređenjem Lulica i Duljevica.
- ultima_palabra
#21624 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nemoj tako, 2 gola i 2 asistencije protiv Drine, Travnika, Slavije... odmah ga u prvih 11 gurnuti.
- hrasno38
#21625 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma nesporno je da decko zna igrati fudbal ali to mora malo da pokaze i na duze staze a ne u dvije utakmice i odmah u reprezentaciju. Jebem li ga ako cemo posteno onda je Tin Susic malte ne za prvih 11 s obzirom da igra u jacoj ligi nego sto je nasa, u jacem klubu i statistika mu je tacno duplo bolja.ultima_palabra wrote:Nemoj tako, 2 gola i 2 asistencije protiv Drine, Travnika, Slavije... odmah ga u prvih 11 gurnuti.