GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
man_464

#21576 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

nlt wrote:@man_464 se osjeća veoma sretno, kao što se da vidjeti
Veoma. Rijetke su šanse.

Sace Cengic do Izbora uvest opet kombije pa ce me onda ovaj auditorijom pljuvat. Malo razonode do tad.

Tvrtko II Kotromanić wrote: ...
kao neko ko placa redovno mjesecnu kartu, ocekujem valjda da imam redovan prevoz
...
hocu da imam svakodnevni redovan javni gradski prevoz u 21.vijeku, bilo bi lijepo da to bude gras, al na kraju krajeva meni je a i obicnim kojima puca neka stvar i za gras i za centru, bitno da imamo cime da se vozimo
Kanton se ne brine za to a duzan je. Duzan. Jer je gras njegovo preduzeće. I pokušava pogacom preko hljeba da rijesi problem. Umjesto da ubrza nabavku 17 novih minibusa za gras on kao uvodi centrotrans komercijalno i pljacka svoje gradjane iako ima kantonalno preduzeće.

Drugi dio posta je pogodak u srz. Meni uopste ne bi smetalo da privatnik vozi po redovima koje je donijelo ministarstvo i po cijeni 1.60 i da vaze jedinstvene karte kod oba opetarora. Ovako napadacki upadati i registrovati redove neke od 6 do 9 ujutro svako sat i od 13 do 18 sati svako sat ili svako 2 sata je u najmanju ruku drsko i bezobrazno.

Sta vikendom niko ne ide nigdje i prijepodne od 9 do 13... I iza 18 sati narod je prisiljen na klasican policijski sat.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21577 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by japin_mutapi »

ja, kako shvatam ovu situaciju oko gradskog prevoza i relacije gras- centro-vlada kantona-narod mi smo poput neke africke drzave
cak bi se usudio reci da smo i po africkim standardima dosta nisko po tom pitanju
holowey

#21578 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by holowey »

srozas gradski prevoz do dna... i onda ce biti daj sta das i narod ce prihvatiti bilo sta po bilo kojoj cijeni... svako ko se kriticki osvrne ce biti podsjecan kako je lose bilo pa bolje ikako nego nikako... bolje svaka dva sata privatnik po dvije marke u jednom pravcu, nego nikako... ciljano se radi na tome... narod kurban do kurbana a nisu svjesni sta im se sprema...
man_464

#21579 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Upravo tako.

P.s.

Proradila je četvorka. Nije radila ovih dana
Ali je opet sestica izvan funkcije no tih 8 tramvaja je prebačeno na liniju 5, a ona 4 sa linije 5 dodati su na dvojku sa ova 4 postojeća na dvojki.
vješalica

#21580 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

kakaljin wrote:Koliko vidim iz teksta da se ceka dozvola ministarsva, a da je to bla besplatna da se pokaze da se ima kapacitet. Neka neko da vise nfomacija za tu dozvolu.

Vrjeme ce pokazati. Cekamo tu dozvolu ministarstva pa neka se centrotrans pokaze onda
Ako seremo o kvaliteti prevoza a ti si prvi na spisku
Onda je nekorektni jedan dan navuci ljude da planiraju i uzdaju se u prevoz a drugi dan ga zasarafiti? Ili po tebi je to OK jer si dezurni mudrolog vazda bio a komentari su bili obicna lakrdija....
A o tome obavijestiti putnike preko Avaza
Jad i cemer prosjecnih bosnjackih mudrologa koje vrti sopstvena glupost vec godinama
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21581 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

mislim da je i dio problema pravljenje kuća UZBRDO

dok ravnica prema hrasnici i mostarskom raskržju ZJAPI prazna
ali bolje biti s trebevića ovaj s bistrika nego iz hrasnice

uvjeren sam da ni mnogouspješnije države ne bi mogle riješiti kvalitetan prijevoz u starom gradu
man_464

#21582 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Prethodna dva posta.

:thumbup:
nlt

#21583 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nlt »

Black swan wrote:mislim da je i dio problema pravljenje kuća UZBRDO

uvjeren sam da ni mnogouspješnije države ne bi mogle riješiti kvalitetan prijevoz u starom gradu
like za zaključak :bih:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#21584 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitar sa Kariba »

Godinama je bio vise nego dobro rijesen prevoz u SG. Vozilo se redovno i za Buloge, Trebevic, Crepoljsko....
Tvrtko II Kotromanić

#21585 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Black swan wrote:mislim da je i dio problema pravljenje kuća UZBRDO

do unazad nekoliko godina svaka linija je radila, bez obzira kakvo je brdo u pitanju

nije rijec o reljefu nego o stanju preduzeca

tebi ako je bistrik trebevic, onda ne znam fkt, siroko ti sarajevsko polje :D :D
BadBoy

#21586 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BadBoy »

Zaista treba neka dobra dijagnostička ocjena ovdje, kako neko može biti ovoliki fan i ljubitelj JAVNOG PREDUZEĆA?

Čuo sam za ljude koji su ljubitlji vozova, aviona, brodova, kamiona ali kao mašina. Ono ljudi prate lokomotive, znaju serijske brojeve, imaju makete. Iako čudno, to donekle mogu razumjeti. Ali da ovoliko neko navija za JAVNO PREDUZEĆE i da ga toliko brani i zakiva u zvijezde... I pri tome još likuje što građani ovog grada, tvoji sugrađani, nemaju gradski prevoz. Svi ispaštamo zbog toga i gušimo se u nesnosnom smogu.

Odoh otvoriti temu KJKP PARK i onanisati na to javno preduzeće. Bože sačuvaj.
man_464

#21587 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Pa kako nemaju.

Ima konkurencija.

:lol:

BTW

Sta je sa ljubiteljima uvazenog privatnika?

Nemoj duplih standarda.

Uz to zaboravljas da se gusis u smogu ne zbog GRASa vec zbog nemara Kantona koji svoje preduzeće sabotira i tjera građane da kupuju auta i uvodi nekog komercijalnog privatnika. A ima svoje preduzeće.
BadBoy

#21588 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BadBoy »

Jesi li ti normalan svega ti? Ko navija za konkurenciju?

Navijam za normalan gradski prevoz taman da ga pruža SELJO TRANS.

Isto kao što navijam za normalno vodosnabdijevanje, odvoz i odlaganje otpada, snabdijevanje električnom energijom, plinom, i sve druge komunalne usluge.
man_464

#21589 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Navijam i ja.

Pa dzaba navijam.

Vlada misli da je bolje pljackati građane i bogatiti privatnika.

Zadnji put kad sam bio na ljekarskom, ustanovili su da mi je mentalno zdravlje sasvim OK.
славянин

#21590 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by славянин »

man_464 wrote:Navijam i ja.

Pa dzaba navijam.

Zadnji put kad sam bio na ljekarskom, ustanovili su da mi je mentalno zdravlje sasvim OK.
Znaci bogati privatnika jer su mu dali linije a ne pljackaju se gradjani jer naprimjer kolektivno svi placamo GRAS koji uz te pare iz budzeta dobija i donacije pa uz to je jos duzan koliko 130 miliona maraka - sve bi to bilo ok i za progutati da tramvaji ne lice pokretnu kantu u najboljem slucaju,da se ne vare sine var aparatom iz 62 godine i tamicem iz 65.

Sta bi po tebi bilo ispravno ? Sta da vlada uradi da gras krene normalno da funkcionise - koliko para 100 miliona da malo stanu na noge ?
nlt

#21591 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nlt »

odoh sad u Njemačku, kupim bus i dođem ovdje vozam narod i stoku(opet narod), ja vam obećavam- karta neće biti skuplja od 1KM
man_464

#21592 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

славянин wrote:

Pa dzaba navijam.

Znaci bogati privatnika jer su mu dali linije a ne pljackaju se gradjani jer naprimjer kolektivno svi placamo GRAS koji uz te pare iz budzeta dobija i donacije pa uz to je jos duzan koliko 130 miliona maraka - sve bi to bilo ok i za progutati da tramvaji ne lice pokretnu kantu u najboljem slucaju,da se ne vare sine var aparatom iz 62 godine i tamicem iz 65.

Sta bi po tebi bilo ispravno ? Sta da vlada uradi da gras krene normalno da funkcionise - koliko para 100 miliona da malo stanu na noge ?
Ne znam koliko treba, ali uvođenje privatnika samomjos više šteti preduzeću, plus građane se pljačka i komercijalno vozi svaka 2 sata samo radnim danima.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21593 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mk ultra »

man_464 wrote:
славянин wrote:

Pa dzaba navijam.

Ne znam koliko treba, ali uvođenje privatnika samomjos više šteti preduzeću, plus građane se pljačka i komercijalno vozi svaka 2 sata samo radnim danima.
pa i taj državni još više pljačka...
sve pare što su dužni negdje postoje, opet kod nekog privatnika
man_464

#21594 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Ne bi se slozio da državni pljacka gradjane jer im nudi besplatne kupone, subvencije, godišnje karte, beskonačni broj voznji za fiksnu svotu tj za vrijednost kupona..... Uz to vozi i vikendom i iza 18 sati radnim danom.

Privatnik posluje samo kao komercijala. 1 voznja 2 marke. Dnevno najmanje 4 marke puta 30 dana je 120
Daklr za duplo te pali po usima. Plus nema se vozat u ostalim prevozima....
славянин

#21595 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by славянин »

man_464 wrote:Ne bi se slozio da državni pljacka gradjane jer im nudi besplatne kupone, subvencije, godišnje karte, beskonačni broj voznji za fiksnu svotu tj za vrijednost kupona..... Uz to vozi i vikendom i iza 18 sati radnim danom.

Privatnik posluje samo kao komercijala. 1 voznja 2 marke. Dnevno najmanje 4 marke puta 30 dana je 120
Daklr za duplo te pali po usima. Plus nema se vozat u ostalim prevozima....
Ali privatnik ne dobija pare iz budzeta,donacije i nije duzan 130 miliona maraka... te pare moraju doci pogodi odakle... ne pada sa neba jel.
man_464

#21596 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Te pare moraju doci od nekud. Upravo. Dosle iz nasih dzepova pa otišle u tuđe. A onda kad su skontali da to moze proc idemo jos jednog na grbacu nam navaliti. Jos goreg.

A treba napomenuti da je i privatnik dotiran iz budzeta. Jelte. Pa naravno. Po zelenoj liniji.
Zejnep

#21597 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Zejnep »

Spala trola sa trole. Nije spala nego pala, na ulicu :shock:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21598 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

Zejnep wrote:Spala trola sa trole. Nije spala nego pala, na ulicu :shock:
Jesu li svi zivi i zdravi???
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21599 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bitanga_sa_otesa »

jel se udarila?
vješalica

#21600 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Morel se ko angažovati sa foruma da pomogne da se vrati na svoje mjesto?
Post Reply